Преглед на ProtonMail

В този преглед на ProtonMail, ние’Ще разгледаме вътрешната работа на този защитен имейл клиент и ще видите как той се сравнява с Gmail.


Първо, нека’s говори за сигурни имейл клиенти. Тези услуги надхвърлят обикновения ви безплатен имейл, тъй като гарантират защита на личните ви данни и гарантират, че всички съобщения са защитени. Вашите имейли са шифровани, за да се гарантира, че те не могат да бъдат прихващани или четени от трета страна.

Стандартният имейл акаунт може да предложи ограничено количество криптиране, той може да бъде в състояние да защити имейла ви от края му, но обикновено не може да гарантира, че е защитен докрай до получателя. Защитените имейл клиенти работят, за да гарантират, че вашето съобщение е изпратено и получено безопасно.

Какво е ProtonMail?

ProtonMail е уеб-базирана електронна услуга, създадена от група инженери, разработчици и учени в Швейцария. Групата страстно уединява и защитава гражданските свободи на хората онлайн. Създателите използваха техническата си експертиза, за да разработят сигурна и анонимна електронна електронна система.

Сървърите на ProtonMail се съхраняват в Европа’най-сигурният център за данни, който се намира на 1000 метра под солидна скала. Компанията вече е подчинена на строгите закони за поверителност в Швейцария, в допълнение към тяхната мисия да осигуряват максимална сигурност. Това се равнява на това, че имейлите ви са физически и юридически абсолютно сигурни.

Екипът-основател на ProtonMail се срещна, докато те работеха в CERN - Европейската организация за ядрени изследвания. Тази група технически настроени лица стартира компанията благодарение на рекордна схема за краудфандинг. От създаването на компанията през 2013 г. тя се превърна в света’е най-големият сигурен доставчик на имейл с повече от един милион потребители.

Функциите за защита на ProtonMail включват:

  • Шифроване от край до край
  • Криптография с отворен код
  • Нулев достъп до потребителски данни

Как работи ProtonMail?

ProtonMail използва най-новите изследвания и технологии, за да гарантира пълна сигурност на вашите имейли. Съобщенията са напълно криптирани, като се използва отворен код за пълна прозрачност. Изследователският екип непрекъснато гледа на технологичния напредък и насърчава другите да допринесат с цел това да стане най-сигурната имейл услуга в света.

Там’s уеб базирана версия на ProtonMail, налична плюс приложения както за Android, така и за iOS мобилни устройства. За уеб версията не е необходимо изтегляне на софтуер. Вашият акаунт се синхронизира между устройства, като се поддържа пълна защита. Понастоящем приложенията са достъпни на до 14 различни езика.

Един проблем, с който някои потребители се сблъскват, е ограничението за изпращане, което се прилага към безплатните акаунти; препоръчително е да изпращате не повече от 50 имейла на час и общо 150 имейла на ден. Това е предназначено да предотврати групово изпращане на имейли, спам и върнати имейли, за да се поддържа целостта на ProtonMail. Използването на акаунта ви обикновено без никакви спам доклади или надграждане до платен акаунт ще увеличи лимитите ви за изпращане.

Понастоящем ProtonMail не предлага POP3 услуги за пренасочване на поща от друг адрес. Може би компанията просто иска напълно да преминете към нейното обслужване. Той също така насърчава потребителите да препоръчват услугата за електронна поща на своите приятели, за да намалят ограниченията за изпращане и да създадат мрежа от потребители.

За професионална и лична употреба

Ако трябва да използвате личен имейл адрес за кореспонденция, свързана с работата, ProtonMail е чудесна опция. Всяка чувствителна информация, изпратена по имейл относно вашата работа или клиенти, е защитена. Паролите или финансовата информация могат да бъдат изпращани без страх да бъдат компрометирани.

ProtonMail Professional предлага сигурна електронна услуга за организации. Възползвайте се от същото криптиране като обикновените имейл акаунти, но с по-голямо разрешение за съхранение, потребители и администратори. Шифрованите имейли помагат на организациите да спазват Европейския съюз’s Общ регламент за защита на данните (GDPR).

Защитен ли е ProtonMail?

ProtonMail е свързан със сигурността. Имейлите се кодират по всяко време от подателя до получателя. Самата компания дори не може да получи или дешифрира вашите съобщения, което прави невъзможно информацията във вашите имейли или личните ви данни да бъде прочетена или предадена на трета страна.

Процесът на двуфакторно удостоверяване изисква да въведете код за достъп, който ще получите чрез приложение на мобилния си телефон, за да влезете в акаунта си. Един недостатък на това ниво на сигурност е, че ако забравите паролата си, дори ProtonMail не е в състояние да възстанови вашите данни. Това е имейл акаунт, който е добре и наистина е ваш и само ваш.

Анонимен ли е ProtonMail?

Бъдете уверени, че ProtonMail е напълно анонимен. Ти не’не е необходимо да въвеждате лична информация, за да се регистрирате за акаунт. Компанията не запазва IP адреси, така че вашият IP адрес да не е свързан с имейл акаунта ви по никакъв начин.

Вашият доставчик на интернет услуги и дори правителството няма достъп до вашите имейл съобщения. Компанията силно чувства, че както физически лица, така и организации имат право да общуват насаме. Целта му е да направи имейл съобщенията възможно най-сигурни и поверителни.

Въпреки това, има много опитни потребители, които не’не отидете в интернет, без първо да сте свързани с VPN (виртуална частна мрежа). Това не само помага за анонимността им, но също така криптира информацията им, често с криптиране от военна степен.

Така че използването на анонимизиращ VPN с ProtonMail може да ви предложи дори по-голяма защита от използването на ProtonMail от само себе си. Ако обмисляте да получите VPN, можете да започнете, като разгледате нашия топ 10 списък с VPN.

Как да изтриете ProtonMail

Ако искате да изтриете своя имейл акаунт, просто отидете на раздела Акаунт в менюто Настройки и изберете “Изтрий.” Ще трябва да въведете паролата си, за да потвърдите, че искате да изтриете акаунта. Имайте предвид, че изтриването е окончателно, акаунтът ви не може да бъде възстановен и никоя от вашите данни не може да бъде възстановена по-късно.

ProtonMail срещу Gmail

Gmail е една от най-популярните безплатни имейл услуги в света, но предлага ли сигурността, която търсите? Позволявам’Погледнете как защитената услуга за електронна поща на ProtonMail се приравнява към Gmail.

ProtonMail Gmail
основател Анди Йен, Уей Сън и Джейсън Стокман Google
освободен 2013 2009 г., след 5 години бета тестване
местоположение Швейцария САЩ
Налична е безплатна версия да да
цена 5-30 евро / месец
плащате за допълнително съхранение, домейни или адреси за EUR 1-2 на месец.
Надстройте до Gmail 1, като започнете от 1,59 паунда на месец, което включва допълнително съхранение и експертна помощ от Google.
Съхранение на пощенска кутия Безплатна версия: 500 MB
Платено: 20 GB
Потребителите получават по 15 GB, споделени заедно с други услуги на Google (Google Drive и Google +)
Макс. ограничение за закрепване 25 MB и 100 прикачени файлове 25 MB
Функции за сигурност Процес на влизане с 2-факторно удостоверяване
Шифроване от край до край, за да се гарантира пълна поверителност
Основен метод за влизане с парола
Сигурност на транспортния слой (TLS)

ProtonMail беше издаден през 2013 г., базиран е в Женева, Швейцария и е основан от д-р Анди Йен, който беше изследовател в CERN и работеше върху приложения за физика на частици. Gmail е собственост на Google, съществува от 2005 г. насам, а централата е в Калифорния, САЩ.

Безплатни версии са достъпни от двамата доставчици в мрежата и мобилните платформи. Пакетите ProtonMail струват EUR 5-30 на месец или алтернативно, можете също така да плащате за допълнително съхранение, домейни или адреси за EUR 1-2 на месец. Можете да надстроите до Gmail 1, като започнете от 1,59 паунда на месец, което включва допълнително съхранение и експертна помощ от Google.

ProtonMail предлага 500 MB криптирано хранилище с безплатната версия или можете да платите до 20 GB. Максималният лимит за прикачване е 25 MB и 100 прикачени файлове. Gmail също има ограничение за прикачване от 25 MB и стандартен акаунт ви дава 15 GB пространство за съхранение. Има различни допълнителни пакети за съхранение, предлагащи до 30 TB на месечна такса.

Функции за защита ProtonMail използва 2-факторния процес на вход за автентификация и криптиране от край до край, за да гарантира пълна поверителност. Gmail използва основен метод за влизане с парола и сигурност на транспортния слой (TLS) за криптиране на съобщенията, когато е възможно. Ако доставчиците на имейл както на подателя, така и на получателя не използват TLS, вашият имейл не може да бъде криптиран от Gmail.

ProtonVPN

Като допълнително предимство, всички акаунти на ProtonMail включват безплатен ProtonVPN акаунт. Тази все още млада VPN услуга постига напредък на пазара на VPN, бързо се превръща в една от най-сигурните услуги. ProtonVPN предлага разширени функции, насочени към най-чувствителните потребителски групи, като активисти, дисиденти и журналисти. Има смисъл като пакетна сделка, тъй като VPN ще помогне да се заобиколят мерките за цензура, предотвратявайки достъпа на потребителите до профила им в ProtonMail.

Прочетете пълния ни преглед на ProtonVPN

заключение

Като цяло резултатите от нашите прегледи на ProtonMail са много положителни. Имаме само няколко малки проблема с услугата, включително ограниченията за изпращане и никакви POP3 услуги. Бяхме впечатлени от техническия екип зад компанията и нивото на сигурност, което предлагат. Безплатната версия вероятно ще е достатъчна за повечето потребители и платените пакети предлагат повече място за съхранение и функции за тези, които се нуждаят от нея.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 38 = 42

map