Zasebni proxy za dostop do interneta


Proxy zasebnega dostopa do interneta (PIA) je prijetna funkcija, ki jo ponujajo le nekateri VPN-ji. Še več, ne samo, da je vključen v ceno VPN, ščiti vašo zasebnost veliko bolje kot katero koli “brezplačni proxy” najdete na spletu. Toda ali obstaja razlog, da uporabite proxy za dostop do zasebnosti do interneta, ko ste že kupili dober VPN, kot je PIA? Preberite, če želite izvedeti.

Po čem se zasebni proxy za dostop do interneta razlikuje od VPN-ja?

Nekateri boste že slišali tako o pooblaščencih kot o VPN-jih, vendar razlika med tema dvema ni vedno takoj jasna. Za začetnike, oba usmerjata vaš internetni promet prek oddaljenega strežnika in učinkovito skrivata vaš resnični naslov IP. Tu pa se njihove podobnosti končajo (bolj ali manj).

Medtem ko lahko proxy strežnik nastavite tako, da deluje v vašem brskalniku, torrenting ali pretakanje aplikacije, za razliko od VPN proxy nikoli ne pokrivajo celotne internetne povezave. Še več, proxy ne’t nujno ponuditi katero koli raven šifriranja, ki je običajno odvisna od spletnega mesta, ki ga najdete’se ponovno povežete s. Če ima spletno mesto veljaven certifikat TLS / SSL (opazili boste zeleni simbol ključavnice ali se v brskalniku prikaže zelena cona’s naslovno vrstico), vaš promet bo zavarovan. V nasprotnem primeru lahko vse, kar pošljete strežniku, na primer gesla ali podatke o kreditni kartici, prestreže vsak, ki pride med vaš brskalnik in strežnik, ki ga’se ponovno obrnete.

Tisti, ki so že obiskali PIA’S spletnega mesta ali preberite naš PIA pregled, se morda spomnite, da je njihov proxy tako imenovani proxy SOCKS5. V bistvu je tako’s osnovnim proxyjem HTTP, ki lahko usmerja spletni promet ne samo prek brskalnika, ampak tudi prek druge priljubljene programske opreme, kot so na primer torrent odjemalci ali Netflix. Še enkrat, uporaba protokola SOCKS ne’t pomeni, da pokriva ves vaš promet. Torej ali obstaja kakšen razlog, da uporabite zasebni proxy za dostop do interneta namesto VPN?

Kdaj morate namesto VPN uporabiti proxy PIA?

Zastopnik

Čeprav VPN šifrira ves vaš promet in ponuja veliko več kot le skrivanje vašega naslova IP, obstajajo nekateri primeri, ko je uporaba proxy koristnejša, še posebej, če’s proxy SOCKS5.

Najprej, Varnost na osnovi VPN pride na ceno. Vsa ta izčrpna šifriranje neizogibno vpliva na hitrost povezave. In ker PIA’s hitrosti so precej povprečne, zagotovo bodo primeri, ko preprosto potrebujete več pasovne širine. To se pogosteje zgodi zunaj ZDA ali Evrope, kjer ima PIA manj strežnikov, kar pomeni, da se lahko več strežnikov na drugih celinah preobremeni. Tu lahko pomaga proxy SOCKS5.

Zasebni proxy za dostop do interneta deluje hitreje kot VPN, zato jo lahko uporabljate, ko morate na primer zaščititi samo določeno aplikacijo - na primer svoj brskalnik ali torrent. Čeprav je VPN zaradi svoje vseobsegajoče narave bolj varen, je proxy morda še posebej dober, če ga ne’t nimajo najboljše povezave in potrebujejo varčevanje z viri.

Od PIA’s proxy SOCKS5 zakriva vaš IP, morda bo dovolj za dostop do vsebine, ki je drugače omejena na geo. In če vas NSA vidi, kako prenašate Hišo kartic 6. sezona, vas verjetno ne bodo zaznamovali kot osebo, ki želi v bližnji prihodnosti porušiti ameriško politično pokrajino..

Nenazadnje, boste morda radi dostopali do svoje države’s različico novic in drugih spletnih strani v tujini. Kot smešno, kot se morda sprva sliši, je gledanje oglasov iz domače države v odsotnosti še ena od funkcij, kjer je uporaba proxyja dovolj. To bi lahko bilo pomembno za starše, ki ne’ne želite zamuditi posebnih božičnih ponudb ali trženja, ki morajo spremljati konkurenco.

Konfiguriranje zasebnega posrednika za dostop do interneta

Če ti’ste zadovoljni s hitrostmi, ki jih dosežete z zasebnim dostopom do interneta VPN’s poskusom proxyja verjetno ni smiselno. Če pa želite primerjati oba, samo konfigurirajte slednja s spodnjimi navodili.

Najprej boste potrebovali novo uporabniško ime in geslo za uporabo PIA’s proxy SOCKS5. Lahko ga ustvarite s nadzorne plošče za stranke, če sledite tem korakom:

  1. Prijavite se na nadzorni plošči za stranke na privateinternetaccess.com
  2. Poišči Ustvari geslo PPTP / L2TP / SOCKS5 odsek
  3. Kliknite na Ustvari geslo gumb
  4. Vaš Generirano geslo in Uporabniško ime začenši z “x” se prikaže
  5. Pojdi do proxy-nl.privateinternetaccess.com:1080 in se povežite s proxy PIA

Opomba: Za to je treba uporabiti tudi ustvarjeno uporabniško ime in geslo prijava v PPTP in L2TP

Zaključek

V bistvu, obstajata dve vrsti zasebnih uporabnikov dostopa do interneta. Tisti, ki vedo, zakaj potrebujejo proxy SOCKS5, so ga verjetno že namestili. Ostali so se, upam, iz tega članka nekaj naučili.

Za zaključek, če je vaša hitrost povezave med uporabo PIA ustrezna’ni smiselno konfigurirati proxyja. Ampak če potrebujete hitrejši čas nalaganja ali želite dostopati do vsebin, ki so blokirane v tujini, v tujini, lahko poskusite.

Imejte več vprašanj o PIA’s proxy vs VPN? Imate težave pri povezovanju s storitvijo? Udarite nas v spodnjem razdelku s komentarji in mi’Z veseljem vam bom odgovoril.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 2