Zasebni dostop do interneta se ne povezuje


Težave lahko nastanejo tudi pri najboljših VPN-jih in zasebni dostop do interneta (PIA) ni izjema. Včasih je zmagala PIA’t povezati, tako da uporabniki ostanejo brez zaščite.

Medtem ko je mogoče rešiti večino težav s povezavo PIA, nekateri VPN-ji v nekaterih državah in nekaterih ponudnikih internetnih storitev uspevajo bolje. Uporaba podobnega VPN-ja, kot je NordVPN, je včasih lahko najlažji način.

Če pa ti’Odločeni ste za rešitev težave s povezavo PIA, zato lahko spodaj začnete s temi preprostimi rešitvami. Pustiti’Poglejte, kako to storiti.

Zakaj imajo VPN-ji včasih težave pri povezovanju?

Najprej to’Pomembno je razumeti, zakaj se lahko VPN-ji borijo za povezavo. Za to obstaja več možnih razlogov in kateri koli (ali več) jih lahko prepreči prijavo. Tu je nekaj najpogostejših vprašanj, ki jih imamo’naletite pri uporabi VPN-jev:

 1. Strežniki so zaprti
  V nekaterih primerih je težava v strežnikih vašega ponudnika. Banke strežnikov se redno vzdržujemo za vzdrževanje in vse vrste majhnih težav lahko zmanjšajo hitrost. V tem primeru bi morali težavo rešiti s prehodom na drug strežnik.
 2. Pristanišča
  Če se želite povezati z VPN, mora računalnik iti skozi eno od svojih številnih vrat - in vsi ti ne morejo upravljati povezav VPN. To bi lahko bil problem.
 3. Protokoli
  VPN-ji uporabljajo protokole, ki so kot orodja za ustvarjanje varnih tunelov med računalnikom in spletom. Ti protokoli so včasih v nasprotju z vašo internetno povezavo in preklapljanje med njimi lahko prinese rezultate (glejte spodaj, kako to storiti s PIA).
 4. Požarni zidovi
  Medtem ko bi PIA morala sodelovati z večino požarnih zidov, lahko te ovire povzročijo tudi konflikte. Če zasebni dostop do interneta prekine povezavo, bo morda treba izklopiti zaščito požarnega zidu.
 5. Protivirusna zaščita
  Protivirusni paketi, ki skenirajo odhodne podatke, lahko povzročijo enake težave. To običajno navadno upočasni vašo povezavo, vendar je lahko tudi glavni vzrok, da se PIA ne poveže. VPN poroča, da ima dolgotrajne težave z izdelki Kaspersky, tako da, če uporabljate njihova orodja za preverjanje virusov, morda nimate sreče.
 6. Preveč naprav
  PIA uporabnikom omogoča povezavo do 5 naprav s standardnim paketom. Če ti’Če ste dodali enega preveč, lahko to prekine vašo povezavo. In če je doseganje omejitve povezave postalo nenehno vprašanje, predlagamo prehod na Surfshark VPN, ki ponuja neomejene hkratne povezave.
 7. Usmerjevalniki
  PIA ima težave z usmerjevalniki, ki jih ne’t funkcija “luknjanje luknje,” zato se morda splača obrniti na proizvajalca usmerjevalnikov in preveriti, ali je to težava s strojno opremo. Druga možnost je izbira ExpressVPN, ki velja za najboljši VPN za katerikoli usmerjevalnik.

Ne zdržim padcev povezave? Preklopite na NordVPN - storitev z najzanesljivejšim voznim parkom. Pridobite NordVPN

Nekateri VPN bodo uporabljali tudi omejitve pasovne širine za uporabnike težkih podatkov. Vendar pa to ni’naj bi bil problem s PIA, ki pravi, da ne uveljavlja omejitev.

Zmagal je zasebni dostop do interneta’t povezati: kaj storiti?

Če bi zmagala PIA’t povezati, to’je čas, da se odpravite težave, in na več načinov. Noben od njih ni posebej zapleten, in tam’Je dobra priložnost, da bo eden od njih ponudil rešitev.

Spremenite priključna vrata, ki jih uporablja PIA

Kot je navedeno zgoraj, je vrata, ki jih uporabljate za povezavo s spletom, razlog, da zasebni dostop do interneta še vedno ne prekinja. Tukaj’s kako spremeniti vrata v nekaj sekundah:

 1. Prepričaj se da’ponovno izključeni s PIA’s strežniki
 2. Naložite stranko za zasebni dostop do interneta
 3. Pojdite v meni Napredne nastavitve
 4. Na desni strani, ti’Videlo se bo okno z oznako Povezava. Tukaj lahko nastavitve spremenite protokol in vrata, ki jih uporabljate

To je’Pomembno je, da vnesete prave kombinacije protokolov in vrat. Nekaj ​​kombinacij, ki jih morate preizkusiti, vključujejo:

 • UDP protokol in vrata: 9201, 8080 ali 53
 • TCP protokol in vrata: 80, 110 ali 443

Ko ti’ste vnesli katerega koli od teh kombinacij, vnesite aplikacijo PIA in se poskusite povezati kot običajno. Morda boste ugotovili, da so vaše skrbi zaradi povezave PIA izginile.

Poskusite ročno dodeliti nastavitve DNS

Če se lahko prijavite na strežnike PIA, lahko pa’t brskanje po spletu, DNS je lahko razlog, da je zmagala PIA’t povezati. PIA vam omogoča, da ročno dodelite podatke o DNS, in to ponavadi deluje pri težavah s spletno povezavo:

 1. Odjavite se z VPN
 2. Pojdite v meni z nastavitvami in preklopite DNS zaščita pred uhajanjem možnost, tako da je zaščita izključena. Na tej stopnji shranite nastavitve
 3. Pojdite v meni Start Windows in vnesite “ncpa.cpl” v zaboj za tek
 4. Ti’Zdaj si bom ogledala Omrežna povezavas škatlo. Pojdite na nastavitve za vaš ethernet ali wi-fi adapter
 5. Pojdite do Lastnosti meni za adapter
 6. Izberite “TCP / IP (v4)” kot vaš protokol in se prepričajte, da imate možnost Samodejno pridobite naslov IP je označen
 7. V polje za glavni strežnik DNS vnesite “209.222.18.222”
 8. Za nadomestni DNS vnesite “209.222.18.218”
 9. Zdaj pojdite na zavihek lastnosti vašega TAP adapterja (ki je tudi v omrežnih lastnostih)
 10. Izberite TCP / IP (v4) kot zgoraj in vnesite iste podatke DNS
 11. Zaprite aplikacijo in znova zaženite sistem. Ko naložite PIA in brskalnik, boste morda ugotovili, da so težave s povezavo odpravljene

Preklopite na aplikacijo OpenVPN

OpenVPN je privzeti protokol, ki ga uporablja PIA, vendar se lahko z omrežjem povežete tudi s katero od odprtih datotek OpenVPN. Če se vam zdi, da zasebni dostop do interneta ni povezan, ga povežite’je vredno poskusiti OpenVPN.

 1. Pojdite na spletno mesto OpenVPN in naložite namestitveni program OpenVPN
 2. Odprite arhiv OpenVPN tako, da z desno miškino tipko kliknete in izberete Zaženi kot skrbnik
 3. Ko je namestitev končana, naložite konfiguracijske datoteke PIA OpenVPN
 4. Izvlecite arhiv v mapo Konfiguriraj OpenVPN
 5. Odprite aplikacijo OpenVPN, izberite strežnik in vnesite svoje uporabniške poverilnice PIA

Razvrstite povezave s PIA in uživajte v popolni varnosti

PIA je elitni VPN in bi moral delovati s skoraj vsemi nastavitvami, vključno z napravami Mac, Android in iOS - kot tudi z Windows. Rešitve, ki jih obravnavamo tukaj, lahko pogosto ponudijo rešitev, če pa niso’t koristno, poskusite se obrniti na službo za podporo PIA.

Žal PIA še vedno ne’ne ponujam klepeta v živo, da tega ne omenjam’s delom 24/7. Glede na to, da se pogosteje kot pomoč ne izkaže, da je bolj plodna, kot da poskušate stvari sami razbrati, svetujemo, da razmislite o VPN-ju, ki ima odlično podporo za klepet v živo 24/7, tj. NordVPN.

Priporočljiva branja:

Zasebni pregled dostopa do interneta

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 28 = 30