ActiVPN áttekintés

Az erős titkosításnak és a jó sebességnek az ActiVPN-t valószínűleg elsődleges könnyű VPN-ként kellett volna elérnie. A súlyos hiányosságok azonban azt jelentik, hogy ez valójában egy második szintű szolgáltató, és amelyet a legtöbb ügyfél át akar venni.


Az ActiVPN, amely eredetileg Franciaországból származott, de most csendesen Hongkongba költözött, gyors sebességet, kiváló biztonságot, cenzúra-megoldást, korlátlan adatot és figyelmes ügyfélszolgálatot ígér. Megfelel-e ezeknek a kötelezettségvállalásoknak, vagy csak a marketingről beszélnek??

Noha sok technikai erőssége van, amint ezt az ActiVPN áttekintés megmutatja, jobb VPN-k vannak a környéken. A gyenge támogatás azt jelenti, hogy a felhasználók küzdenek annak érdekében, hogy a legtöbbet hozhassák ki a szolgáltatást, míg az alkalmazásai sok vágyat hagynak.

Adjon hozzá olyan mulasztásokat, mint a kill kapcsoló, a SOCKS5 és a StealthVPN, valamint a megtévesztő ügyféladatokat, és ezt el kell kerülni, amikor esetleg versenyző lett volna..

Biztonság és magánélet

enged’A biztonság és a magánélet elindítja a dolgokat - az első számú szempont minden VPN értékelésekor. Az ActiVPN a következő fő biztonsági funkciókat kínálja az ügyfelek csábítására:

 • AES-CBC 256 titkosítás PKI RSA 2048 bittel
 • Kívánt esetben az OpenVPN, az IPSec és a PPTP
 • Tömegből származó biztonsági jelentések a VPN javítása érdekében’szolgáltatás

A legfontosabb, hogy az ActiVPN a titkosítás szempontjából elég jól teljesít. 256 bites AES 2048 bites RSA egy rejtjelet kínál’nagyon nehéz feltörni, és meg kell védenie személyazonosságát a rosszindulatú szereplőktől, feltéve, hogy elkerülhetőek lesznek a DNS és az IP szivárgások. És az OpenVPN elérhetősége egy másik nagy plusz, amelyet még jobbá tesz az IPSec és a PPTP hozzáadása (egy nagyon gyors, de sokkal kevésbé biztonságos szolgáltatáshoz). Ez a biztonság és a rugalmasság keveréke nem létezik’t rutin.

Azonban ott van’Nincs megszakító kapcsoló, nincs Stealth VPN funkció, és nem is említik, hogy az ActiVPN hogyan törekszik a WebRTC, IPv6 vagy DNS szivárgások minimalizálására. Mi’újra elmondta, hogy kapcsolatunk teljesen anonim lesz, titkosítással. De ott’Fekete doboz érzés az ActiVPN webhelyen, ahol a felhasználóknak egyszerűen csak bízniuk kell a vállalatnál, hogy a szükséges infrastruktúra a helyén van.

A plusz oldalon a BitCoin fizetések is alkalmazandók, így az ügyfelek bizonyos mértékig anonimizálhatják kifizetéseiket. Ott’A kripto-fizetési lehetőségek szélesebb választéka, és az ajándékutalványok nem készülnek’nem fedezte, de az’jobb, mint a VISA-ra vagy a Mastercard-ra támaszkodó szolgáltatók.

Ezen felül a társaság működik a “Bug Bounty” ahol a felhasználók beküldhetik a platformon felfedezett biztonsági hibáikat. Elméletileg ez jelentősen javíthatja biztonságát, de a felhasználóknak figyelembe kell venniük, hogy a feltárt hibák listája még nem létezett’t nem frissítették 2016 óta, tehát kérdéses, hogy a Bug Bounty továbbra is működik-e.

Az ActiVPN naplókat tart-e?

Érdekes módon az ActiVPN’A kulcsfontosságú értékesítési pontok listája nem’Nem említi a fakitermelést. Hogy’gyakran aggasztó jel, mivel az adatgyűjtés az adatvédelmi közösségen belül elterjedt, és viszonylag kevés szolgáltató állíthatja be valóban, hogy megfelel a “nulla napló” alapértelmezett.

A társaság magában foglalja a “adatvédelmi jelentés” weboldalán, amely azt mondja nekünk, hogy az ActiVPN nem kapott nemzeti biztonsági levelet, vagy hogy egy FISA bírósághoz fordultak. De ez nem így van’Nem mondunk el nekünk semmit arról, hogy mi lenne a VPN, ha egy kérést csatolnánk. És az adatvédelmi irányelvet sehol sem látjuk. Egy újabb hatalmas figyelmeztető jel.

Megfelelő politika helyett a társaság rövid áttekintést nyújt “Adat védelem” nyilatkozat, amely szerint a VPN nem’t rögzíti a csatlakozási időket, a böngészési tevékenységeket, IP-ket, DNS-lekérdezéseket, adathozzáféréseket - ami mind pozitív.

Fontos szempont, hogy a VPN kijelenti: “Mi nem’Nem tudja, mit érhet el, böngészhet, tölthet fel vagy tölthet le szolgáltatással.” Vegye figyelembe, hogy ez nem’t ugyanaz, mint azt mondani, hogy tudnak’nem tudhatja meg, vagy nem nyert’t, ha felkérik.

Sőt, bár az ActiVPN korlátlan sávszélességet kínál, az összesített adathasználati statisztikákat gyűjti a túlzott felhasználók fojtására. És ez azt sugallja, hogy a vállalat hozzáféréssel rendelkezik az elfogyasztott adatok mennyiségével kapcsolatos információkhoz - ez nyitva hagyhatja a kaput a részletesebb ismeretekhez.

És bár maga a VPN nyert’t Jelentkezzen be az eredeti IP-címről, a VPN-hez tartozó társított DNS-védelmi eszköz ezt megteszi, kivéve, ha arra utasítják, hogy ne tegye. Így’Ez egy hátsó ajtó, hogy további információkat nyújtson a cégnek, és a legtöbb felhasználó nyert’t tudatában kell lennie ennek.

Ez sem jelenti azt, hogy a vállalat rosszindulatú, vagy hogy azt’adatok eladása harmadik felek számára. Vagy még az is, hogy elárulja a felhasználókat a bűnüldözés előtt. De’A gondolatok étele. Érdemes lehet gondolkodni a hongkongi joghatóságról is. Noha ez azt jelenti, hogy a társaság kijátszhatja az adatmegőrzési törvényeket, nem mindenki akar VPN-hozzáférést elérni a kínai határokon belül.

Sebesség és teljesítmény

A sebesség olyan terület, ahol az ActiVPN viszonylag jól teljesít. Nincsenek korlátozások a felhasználói sebességre vagy a sávszélességre, ezért a streaming-re és a játékra nem szabad’ne legyen károsodva egy kicsit.

És a sebességtesztünkben bizonyítékokat találtunk arra, hogy a legtöbb szerver nagyon jól teljesít. A letöltési sebesség csökkenését nehéz volt észrevenni, mintegy 30-50% körül, és ugyanez vonatkozik a feltöltési sebességre.

Nem volt késő’Ez problémát jelent a használt YouTube tartalom miatt, és számos országban kipróbáltuk a szervereket, hogy biztosak lehessünk benne. Szinte mindegyik lehetővé tette számunkra, hogy megszakítás nélkül nézhessük a teszt videókat.

Szerver lefedettség

Az ActiVPN nincs’t egy nagy szolgáltató a képzelet bármely részén, de széles körben adja meg a hálózatát, (szinte) globális szolgáltatást kínálva. A cég 61 szervert kínál a következő helyszíneken: Hong Kong, Franciaország, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Spanyolország, Japán, Kanada, Hollandia, Ausztrália, Kuba, Németország, Románia, Anglia, Argentína, Belgium, Brazília, Svájc, Chile, Costa Rica, Cseh Köztársaság, Panama, Lengyelország, Oroszország, Svédország, Tunézia, Ukrajna, Dél-Afrika, Szingapúr, Algéria, Izrael, India, Marokkó és Mexikó.

Ez a lista rengeteg országot tartalmaz, amelyek ritkán tárolnak VPN-kiszolgálókat, köztük néhány Észak-Afrikában - egy olyan térségben, amelyet a magánélet-szolgáltatók hagyományosan kiszolgáltak. Így’Jó megközelíthetőségű, és bárhová is utazzanak a felhasználók, a gyors csatlakozás érintő távolságon belül kell lenniük.

Könnyű használat és a multiplatform támogatás

Az ActiVPN a következő platformokon érhető el:

 • PC (Windows és Linux)
 • Mac
 • Android
 • iOS
 • Routerek

Az indulás azonban messze nem egyszerű. Azt’Nem az a kérdés, hogy az ügyfelet töltse le, telepíti a szoftvert, majd élvezi a szolgáltatást Mac vagy PC számára. Ehelyett a felhasználóknak minden eszközön manuálisan kell beállítaniuk az OpenVPN-t. A képek révén az ügyfelek a folyamat során oktató jellegűek, de francia nyelven íródnak, ami sok belépő szintű vevőt elidegenít. Ezek a Windows egy régebbi verziójára is irányulnak (ami nem a Windows Vista’t az egyetlen elavult tartalom az ActiVPN webhelyen).

Útmutatók tartalmazzák az ügyfél beállítását az útválasztókon, streaming dobozokon és okostelefonokon, de minden esetben felhasználóbarátabb lehetőségek találhatók, ha csak plug and play mobilalkalmazást akarunk. Ez óriási hátrány az ActiVPN-nek általában. Noha erős biztonsági tulajdonságaival rendelkezik, ezek a szolgáltatások megnyerték’Segítsen az embereknek, akik küzdenek a protokollok felállításával, és a hibaelhárítás fájdalmat okoz, ha konfliktusok merülnek fel. Nem’Manapság nem így kell lennie, és úgy érzi, hogy a VPN’alkotói itt egy kicsit hátramaradtak.

Amikor elindítja az alkalmazást, akkor az megtörténik’s vegyes táska. A kapcsolatok létrehozása egyszerű, de nem kell kiválasztani a kiszolgálókat’t. Az ügyfél nem’t lehetővé teszi a földrajzi régiók könnyű kiválasztását, és ott is’s nem jelzi, mely szerverek lehetnek a legjobban streaming, P2P stb. Azt’Ez egy primitív szoftver, és messze elmarad az iparág vezetőitől.

A Netflix és más streaming webhelyek feloldása

Tehát az ActiVPN feloldja-e a streaming tartalmi webhelyek szent grálát - az US Netflix-et?

Sajnos nincs. Annak ellenére, hogy szerverei vannak az Egyesült Államokban, mindegyiknek nem volt lehetősége hozzáférni az USA Netflixhez.

Valójában nem tudtuk volna’Nem érheti el a Netflix-et bármely országban ezzel a VPN-szolgáltatóval. Ugyanez vonatkozik a BBC-re’s iPlayer, Hulu és más népszerű streaming webhelyek.

Nézze meg a Neflix legjobb VPN-listáját

P2P és torrent

Noha a VPN a felhasználók illegális cselekedetektől való elrettentésével kapcsolatos minden szokásos dolog, a torrent letöltésekre nincs különösebb tilalom, tehát ha védett P2P kapcsolatot kíván létrehozni, valószínűleg szerencséje lesz. De Don’várhatóan lépésről lépésre talál útmutatást a VPN beállításához SOCKS5 proxy segítségével, vagy az uTorrent problémák kezeléséhez, ha ezek felmerülnek.

A GYIK rész valódi rendetlenség, és releváns segítség megtalálása szinte lehetetlen. És ne feledd: ott van’A no kill kapcsoló nem működik újra, ha a torrent ügyfelek miatt a lefedettség megbukik.

Ha azonban kitartsz, akkor te is’Megállapíthatjuk, hogy az ActiVPN által kínált korlátlan adat- és sávszélesség praktikus az égetők számára, és a sebességek nem’t túl kopott is. Rosszabb lehetőségek vannak a szenvedők számára’Biztos.

Online cenzúra Kínában és másutt

Az ActiVPN minden bizonnyal Kínában működik, amely Hongkong bázisa miatt nem meglepő. Ez azonban nem’Ugyanaz, mint a nagy tűzfal körül történő munkavégzés, amelyet Peking alkalmaz a digitális hozzáférés korlátozására a kínai webes felhasználók számára.

Egyes internetes felhasználók azt mondják, hogy az ActiVPN megbízható internetes hozzáférést biztosít Pekingben, bár nem csillagsebességgel. Így’Érdemes kipróbálni a cenzúra elkerülését. A hongkongi joghatóság azonban potenciálisan aggodalomra ad okot. Az ActiVPN ott székhellyel szorosan együttműködhet Pekinnel annak érdekében, hogy termékeit kínai felhasználók számára értékesítse, és az kompromisszum lehet adatmegosztás vagy korlátozások. Tudunk’Nem tudom biztosan, de vannak VPN-k ezen a környéken’nem járnak ilyen típusú kockázatokkal.

Vevőszolgálat

Az ActiVPN jelenleg a következő ügyfél-támogatási lehetőségeket kínálja:

 • Egy rosszul összeállított és nem túl könnyen követhető GYIK szakasz.
 • E-mail megjegyzés űrlap, amely garantálja a vállalt visszajelzését’csapata 2 munkanapon belül

Hogy’s a felhasználók számára elérhető összes támogatási lehetőség, ami nem’t nagyon lenyűgöző. Ott’Az élő csevegés nem támogatja telefonon, így a felhasználóknak vagy át kell sétálnunk a rosszul írt GYIK-tartalomon, vagy meg kell ragadniuk az esélyeiket az e-mail kapcsolatfelvételi űrlap segítségével..

Noha a vállalat állítása szerint átlagos válaszideje 34 perc, a 2 napos garancia nem áll fenn’t nagyon biztató. Ha visszatérítést igényel, és van határidője a megbeszélésnek, készüljön fel arra, hogy a szükséges e-maileket a szerződés elõtt elküldi’lejárata.

Amikor e-mailt küld a VPN-nek, a válaszok informatívak lehetnek, de ne’nem számíthat szép írásra. A csapat nincs’Az angol nyelvű alkalmazottak állnak rendelkezésére, és válaszuk kissé zavaró lehet, ezért szükség lehet további tisztázásra. Mindent egybevetve’Nem olyan teljesítmény, amelyet dicsérhetünk, és a társaságnak tényleg jobban kell lennie itt.

Árazás

Az ügyfelek a következő fizetési csomagok közül választhatnak:

 • 1 hónap 11,80 dollárért
 • 1 év havi 3,93 dollárért
 • 2 év havonta 2,62 dollárért

Ott’óriási különbség van a drága havi díj és a hosszabb csomagok között, amelyek nagyon versenyképes árakat kínálnak. Ez nem lenne’Nem lehet probléma, ha a VPN ingyenes próbaverziót vagy pénz-visszatérítési garanciát ajánlott fel, de ezek egyike sem tartozik a szokásos funkciók közé. Tehát a felhasználóknak sok pénzt kell költeniük, hogy kipróbálják egy hónapig, vagy el kell kötelezni magukat hosszabb szerződésekre egy általuk kifejlesztett szolgáltatásért’t ismeri. Hogy’Ez nem jó üzleti gyakorlat.

A fizetési módok szokásos hitelkártyákon, PayPalon vagy Bitcoinon keresztül történnek, a fizetés pedig a weboldalon keresztül történik (Mac vagy PC felhasználók számára), vagy harmadik fél portálokon keresztül, mint például az iTunes vagy a Google Play (okostelefon-felhasználók számára)..

A visszatérítéseket illetően a vállalati politika ugyanolyan homályos, mint az adatvédelmi nyilatkozata. Az ügyfelek jogosultak erre “visszafizetés” ha ők “nem tud kapcsolódni a szolgáltatáshoz.”

Azonban:

“Az ActiVPN elutasíthat néhány kérést, ha az ügyfél csatlakozott több szerverhez, vagy legalább öt alkalommal csatlakozott, vagy ha az ügyfél megtagadja az ActiVPN-t, hogy segítsen neki, vagy nem válaszol kéréseinkre.”

Mit is jelent ez? Ez természetesen nem’t egyértelmű visszatérítési politika a fogyasztói jogok védelme érdekében. Sajnos’s az ActiVPN-re jellemző’a kommunikáció megközelítése.

Alsó sorban

A dolgok jól kezdődtek az AES-256 titkosítással, OpenVPN, gyors sebességgel és - valószínűleg - nulla naplókkal. De ez az ActiVPN néhány gubancot talált az út mentén. Van néhány meglepő biztonsági mulasztás, például egy kill kapcsoló.

A támogatás rendkívül gyenge, akárcsak az adatvédelmi politikában szereplő információk, és mi nem is tennénk’Ne bízzon abban, hogy visszatérítést szerez, ha a dolgok rosszra fordultak. Összességében ez egy olyan VPN, amely sokat ígért, de nem tett meg’Nem igazán szállítunk.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 6 =