ZenVPN pregled

Pregled

Hoćete li osjetiti “Zen” kada koristite ovaj VPN? Pročitajte našu ZenVPN recenziju da biste saznali sve detalje.


Pokrenut 2015. godine, ZenVPN je novo dijete na VPN bloku. to je sa sjedištem na Cipru, u vlasništvu tvrtke koja se zove RubyVector Ltd. Web stranica ima moderan stav prema njemu, ali prilično je rijetka s informacijama. Posjetitelje dočekuje čudan i pomalo začaran lik plutajućeg redovnika. Dobar početak.

Na stranu grafika, ZenVPN nudi svojim potencijalnim pretplatnicima i jedan jednostavan postupak instalacije, sigurna veza s pristupačnom cijenom, velike brzine i pravila bez zapisivanja. Jedna dobra stvar je što možete iskoristiti njihove besplatno probno razdoblje da vide da li ispunjavaju svoje zahtjeve.

Međutim, kad se prijavite na besplatni plan, vi’Umjesto toga bit ćete upisani u njihovu besplatnu probnu inačicu, što će vam dati 24 sata neograničene propusnosti. Nakon toga ti’Morat ćete nadograditi na jedan od svojih premijum planova.

Je li ZenVPN siguran za upotrebu?

ZenVPN ima sljedeće sigurnosne značajke:

 • OpenVPN
 • PPTP
 • L2TP / IPsec

Imajte na umu da ZenVPN uvijek započinje s unaprijed postavljenom OpenVPN-om, ali to se može promijeniti slijedeći korake na web mjestu.

Ne postoji’Čini se da je značajka "kill" prekidača, što bi možda trebali imati, posebno kod pružatelja VPN usluga’sasvim nov i relativno neprovjeren.

Zapisuje li ZenVPN vaše podatke?

Na svojoj web stranici ZenVPN primjećuje da se zalaže za anonimnost svojih korisnika i ne bilježi aktivnosti. S druge strane, Politika privatnosti kaže da će servis moći zadržite svoju IP adresu, vremenske oznake, korištenje propusne širine i razdoblje veze - podaci tvrtke “samo” prodavaonica šest mjeseci. Samo te informacije možda nisu dovoljne za identifikaciju korisnika, ali u kombinaciji s drugim podacima to mogu biti.

Iako ZenVPN ne pohranjuje podatke o prometu, ostaje nam želja da pravila bez dnevnika pokrivaju i podatke o vezi.

Brzina i performanse

Za VPN uslugu za koju se tvrdi da jest “brzo plamti”, ZenVPN’Razine izvedbe bile su vrlo razočaravajuće.

Pokušali smo staviti ovaj VPN putem naše standardne baterije testova brzine. Međutim, nismo se uspjeli povezati s bilo kojim poslužiteljem u SAD-u, pa smo se’za naš test brzine ostavili smo samo tri lokacije.

Naš osnovni test brzine (bez VPN-a) je sljedeći:

osnovna brzina - bez zenvpn

 • Brzina preuzimanja: 243 Mbps
 • Brzina prijenosa: 247 Mbps

Zatim smo testirali brzine na tri lokacije na tri različita kontinenta.

Njemačka

ZenVPN brzina poslužitelja - Njemačka

 • Preuzimanje: 8 Mbps
 • Prenesite 11 Mbps
 • Dropoff: 97%

Kanada

ZenVPN brzina poslužitelja - Kanada

 • Preuzmite: 4 Mbps
 • Pošaljite 13 Mbps
 • Dropoff: 98%

Japan

ZenVPN brzina poslužitelja - Japan

 • Preuzmite: 243 Mbps
 • Prenesite 247 Mbps
 • Dropoff: 99%

Ovo su prilično grozni testovi, posebno za onu koja bi se trebala ponuditi “premija” ubrzava. U prosjeku su europski poslužitelji imali bolju brzinu preuzimanja. Ovo nije’To veliko iznenađenje, prvo zato što mi’se nalazi u Europi, i drugo, zato što se ZenVPN fokusira na tom tržištu.

Međutim, mi’u Europi jedva uspijevamo emitirati HD sadržaje, a sigurno ga možemo zaboraviti na različitim kontinentima. Ako vam je glavna briga brzina, ZenVPN vam se može činiti neprivlačnim jer su njegove performanse patetično sporo.

Obuhvat poslužitelja ZenVPN

ZenVPN ima servere na 32 lokacije širom svijeta. Brojka bi bila impresivna da nije bilo’Za apsolutno strašne brzine koje ovi poslužitelji pružaju.

Neki od većih VPN-a imaju slična mjesta na poslužitelju, ali nude veće brzine.

Jednostavnost upotrebe i podrška u više platformi

ZenVPN kompatibilan je sa:

 • Windows
 • ortak
 • Android
 • Linux
 • iOS

Važno: da bi koristili ZenVPN s platformama koje nisu Windows, korisnici moraju ručno uspostaviti vezu putem zadanih postavki konfiguracije. Nakon postavljanja korisnici se mogu prijaviti na besplatnu probnu inačicu i odmah se povezati.

ZenVPN je vrlo jednostavan zbog svog jednostavnog korisničkog sučelja i jednostavne instalacije. To’s praktično plug-and-play. Sa obrnute strane, to može biti previše jednostavno za napredne korisnike koji žele prilagoditi svoje postavke ili provjeriti druge podatke vezane uz pregledavanje tijekom sesije..

Jedina uočljiva funkcija u besplatnoj probnoj verziji je povezivanje / prekid veze, i izbor poslužitelja od kojih trebate izabrati. Na ZenVPN’Besplatnom probnom inačicom, svatko može stvoriti račun, pregledavati ga i strujati videozapise s ograničenjem od 250MB dnevno.

Preuzimanje i instaliranje ZenVPN-a je jednostavno i brzo za napraviti. ZenVPN je dizajniran tako da je jednostavno postavljanje i jednostavna upotreba. Samo preuzmite kit na web mjestu, pritisnite instalaciju i vi’dobro je ići.

ZenVPN za bujice

ZenVPN omogućava dijeljenje datoteka i peer-to-peer datoteka bez ograničenja, omogućavajući korisnicima da se uključe u jednu od glavnih aktivnosti korištenja VPN-a. No, važno je uzeti u obzir da postoje brži VPN servisi vani.

Drugi nedostatak ZenVPN-a je taj što to ne čini’ne osigurati prekidač. Dio glavnih ciljeva standardnog VPN-a je da skrivate svoje aktivnosti i lokaciju. Zbog svoje potencijalne nepropusnosti ne preporučuje se bujicama.

ZenVPN za Netflix

ZenVPN u SAD-u upravlja s više lokacija servera, što ga čini potencijalno dobrim alatom za izbjegavanje regionalnih ograničenja web stranica poput Hulu i Netflix.

Usluga vam omogućuje prebacivanje između lokacija poslužitelja i pristup sadržaju iz cijelog svijeta.

Korisnici će rado saznati da ZenVPN otključava Netflix US, međutim, isto to nije’Ne mora biti istinito za druge knjižnice. Također, Netflix je uvijek u potrazi za blokiranjem novih VPN-a, tako da se otpornost ZenVPN-a tek treba testirati..

Možete li koristiti ZenVPN u Kini?

Iako je ZenVPN pohvalan zbog svoje jednostavnosti uporabe, ZenVPN tek treba dosljedno testirati kao održivo rješenje za korisnike u Kini. Postoji nekoliko VPN usluga za koje je potrebno da omoguće sigurnu i stabilnu VPN vezu korisnicima u Kini.

Jednostavno rečeno, ZenVPN ne’za Kinu ne možete imati dobar VPN - nema prekidač za zaustavljanje, nema skrivenih protokola za pouzdan zaobilazak Velikog vatrozida i nekoliko poslužitelja koji bi osigurali dobru brzinu.

Korisnička podrška

Tamo je nema live chat, ali postoji nekoliko načina kako ZenVPN pruža korisničku podršku:

 1. Možete provjeriti odjeljak Pomoć, ali prilično je ograničen. Obuhvaća sljedeće:
  • Konfiguriranje L2TP / IPSec protokola za Windows 7 i Windows XP, konfiguriranje OpenVPN-a na Linuxu.
  • Rješavanje problema Windows klijenta.
 1. Tamo je Kontakt obrazac na web mjestu koji sadrži upute o prijavljivanju problema, kao i mogućnost uključivanja snimki zaslona.

Općenito, ovo nije puno za VPN na ovom prenasićenom tržištu.

cijena

ZenVPN cijene

Nude standardne planove koji su pristupačni, ali ograničenje prijenosa podataka je 5GB dnevno. Ako ne planirate bujiti ili strujati filmove visoke razlučivosti, to bi trebalo biti dovoljno.

Uz ZenVPN možete birati između tjednih, mjesečnih i godišnjih planova.

Za Standardni plan, to je:

 • 2,95 dolara tjedno
 • 5,95 dolara mjesečno
 • 49,95 USD godišnje

Za potrebe bujice i strujanja bit će vam bolje s neograničenim planom, što je gotovo dvostruko više od cijena standardnih planova.

Za Neograničen plan, to je:

 • Tjedni plan iznosi 5,95 dolara
 • Mjesečni plan iznosi 9,95 USD
 • Godišnji plan je 95,50 USD

Navodno ZenVPN nudi a slobodnog plana:

zenvpn pregled - besplatni plan

Međutim, kad se prijavite za besplatni plan, instalirajte ZenVPN i spojite se na lokaciju po vašem izboru’Dobit ću ovu poruku:

pregled zenVPN

Zaboravili su napomenuti da je besplatni plan besplatan 24 sata - što se često naziva besplatnom probom. Malo kreativnog marketinga na njihovoj strani tada.

ZenVPN prihvaća debitnu ili kreditnu karticu, ali postoji’bez mogućnosti kripto valute - briga ako želite maksimalnu anonimnost. Svi planovi uključuju: 30-dnevna garancija povrata novca bez postavljenih pitanja.

Bottom line našeg ZenVPN pregleda

Dok smo voljeli ZenVPN’jednostavnost upotrebe, ovo je stvarno sve što je - “čiste osnove” VPN. Ne postoji prekidač za zaustavljanje, nekoliko aplikacija, poslužitelja, resursa podrške i mogućnosti plaćanja.

Izjava o privatnosti izgleda transparentna, ali daleko od najboljeg od nas’vidio sam. Usluga bilježi različite pojedinosti o korisniku’Pojedinosti o pregledavanju - poput IP adrese, vremenskih oznaka, upotrebe propusne širine i vremena veze, iako je jedna od njihovih karakteristika pravilo zabrane zapisa.

To’sjajno je što postoje nema ograničenja na P2P i torrent aktivnosti, ali su cijene pretplate nešto na visokoj strani. Standardni paketi nude samo 5 GB prijenosa podataka, ali cijene su toliko visoke kao i davatelji VPN usluga koji nude neograničenu uslugu s više značajki.

Za uslugu koja navodi da su njihove brzine “brzo plamti,” ZenVPN je bio izrazito ispod prosjeka. Mogućnosti korisničke podrške također su prilično ograničene, a budući da je e-pošta jedini način da se dođe do njih, rješavanje problema može potrajati neko vrijeme.

Konačno, jednostavnost ZenVPN-a, što je njegova najočitija prednost, može biti također nedostatak - ne može odgovarati naprednim korisnicima.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + 1 =