FrootVPN pregled

FrootVPN sebe predstavlja kao najbolju VPN uslugu i nudi pristupačne planove. Pročitajte našu recenziju da biste saznali o svim značajkama koje FrootVPN može ponuditi - i može li ispuniti svoje zahtjeve.


FrootVPN je a Švedska tvrtka Tvrdi da ima preko 300 000 pretplatnika, što bi mogao biti dokaz kvalitete njihove usluge.

Nekoliko prodajnih mjesta koja web-lokacija FrootVPN ističe onima koji razmatraju pretplatu putem VPN-a uključuju politiku bez zapisnika, maskiranje lokacije, više lokacija poslužitelja i neograničena propusnost.

No, kao i kod svakog davatelja VPN usluga, i FrootVPN nije bez mane. U ovom FrootVPN pregledu razmotrit ćemo sve prednosti i nedostatke kako bismo vam pomogli donijeti informiranu odluku.

Je li FrootVPN siguran za upotrebu?

FrootVPN nudi sljedeće sigurnosne značajke:

 • Prekidač za ubijanje
 • OpenVPN, PPTP i L2TP / IPsec

Razina enkripcije koju nudi FrootVPN nije jasna. Njihova web stranica kaže da je razina enkripcije podataka 2048-bitna, što je lažno i pogrešno. FrootVPN se odnosi na Handshake, dok šifra šifriranja podataka ostaje nejasna.

FrootVPN nudi prekidač za isključivanje, ključnu značajku koju treba potražiti kada tražite solidnu VPN uslugu.

Srećom, FrootVPN nudi prekidač za isključivanje, ključnu značajku koju treba potražiti kada tražite solidnu VPN uslugu. Kada padne VPN veza, podaci vašeg pregledavanja su izloženi, ali kad preklopite prekidač, u osnovi se isključuje sav internetski promet, sprječavajući propuštanje podataka dok ponovno ne uspijete ponovo uspostaviti sigurnu VPN vezu..

Drži li FrootVPN zapisnike?

Čini se da FrootVPN ima prilično jak stav prema svojim korisnicima’ privatnost u njihovim pravilima o privatnosti:

“Sav promet koji prolazi kroz VPN poslužitelje je snažno šifriran. Sigurni smo u vladu. Ne spremamo podatke o prometu i ne pohranjujemo zapisnike. To znači da NIKADA ne bilježimo vašu IP adresu, vrijeme i slične detalje. Nudimo anonimno surfanje, a naša je politika zaštititi korisnika’privatnost u svakom trenutku. Nikada nećemo tražiti od naših korisnika bilo kakve osobne podatke. Nikada ne pratimo ili ne bilježimo vašu internetsku aktivnost.”

Njihova politika zapisivanja, u kombinaciji sa njihovim standardnim sigurnosnim značajkama, čini FrootVPN sredinom paketa VPN-a.

Brzina i performanse

Odlučili smo testirati FrootVPN’brzina poslužitelja na četiri različite lokacije u cijelom svijetu. Prvo smo provjerili našu osnovnu (ne-VPN) brzinu, koja je bila sljedeća:

osnovna brzina za pregled FrootVPN

 • Brzina preuzimanja: 214 Mbps
 • Brzina prijenosa: 186 Mbps

Uz to kao našu osnovnu vrijednost, neka’vidi kako FrootVPN’s poslužitelji koji su sudjelovali u našim testovima brzine.

Njemačka

Rezultati brzine FrootVPN - Njemačka

 • Preuzmite: 23 Mbps
 • Prijenos: 45 Mbps
 • Dropoff: 89%

Japan

Rezultati brzine FrootVPN - Japan

 • Preuzimanje: 1 Mbps
 • Prijenos: 1 Mbps
 • Dropoff: 99%

Kanada

Rezultati brzine FrootVPN - Kanada

 • Preuzmite: 13 Mbps
 • Prijenos: 8 Mbps
 • Dropoff: 94%

SAD

Rezultati brzine FrootVPN - SAD

 • Preuzimanje: 27 Mbps
 • Prijenos: 19 Mbps
 • Dropoff: 87%

Brzina je važan aspekt bilo kojeg VPN-a. FrootVPN ima 36 poslužitelja i na temelju testova brzine, možda je došlo vrijeme da se nadograde. Pogotovo ona stravična brzina poslužitelja u Japanu, koja je bila gotovo stopostotna brzina pada.

S obzirom da je brzina ključni element za sve VPN, ovo je jedno područje u kojem Froot ima značajan nedostatak.

Jednostavnost upotrebe i podrška u više platformiFroot VPN aplikacije i proširenja

FrootVPN ima samo prilagođenu aplikaciju za Windows, ali ti’I dalje ću moći koristiti mrežu na sljedećim platformama putem samostalnih aplikacija protokola za tuneliranje:

 • ortak
 • Android
 • iOS

Trebat ćete izvršiti ručno postavljanje koje će vam omogućiti korištenje ove usluge na uređajima koji nisu Windows. Postupak postavljanja jasno je određen u vodiču za instalaciju na njihovom mjestu.

FrootVPN ima kompatibilnog klijenta samo za Windows. Ne postoji klijent za iOS ili mobilne uređaje.

Svi mobilni uređaji zahtijevaju FrootVPN konfiguracijske datoteke i OpenVPN aplikaciju, ali postavljanje nije zamršeno. Često postavljana pitanja (FAQs) i vodiči za instalaciju lako se prate, a također su od velike koristi čak i za netehnike.

FrootVPN nudi konfiguracijske datoteke ako ste upoznati sa softverom OpenVPN. Možete se osloniti na ove konfiguracijske datoteke umjesto matičnog klijenta FrootVPN, jer tu vrstu veze podržavaju Mac, Android, Linux i Windows.

Windows aplikacija ima prilično jednostavnu karticu postavki koja vam omogućuje konfiguriranje ponašanja aplikacije pri pokretanju. Također možete promijeniti jezik sučelja. FrootVPN se može koristiti i s usmjerivačima - to će proširiti broj uređaja koje će zaštititi.

FrootVPN za bujice

FrootVPN podržava bujicu i vršnjačke (P2P) aktivnosti. Zahvaljujući ovoj značajci podrške, korisnici mogu koristiti bujice, što znači da je preuzimanje ili prijenos visokokvalitetnog sadržaja u potpunosti moguće.

Zapravo, kontroverzni Pirate Bay promovirao je FrootVPN kad su prvi put počeli s radom 2014. godine.

U visokom ugledu, logotip FrootVPN zamijenio je logotip Pirate Baya na njihovoj web stranici na određeno vrijeme. Razlog zbog kojeg je taj potez privukao toliko pozornosti bio je taj što je The Pirate Bay tvrdio da nije primio novac za štos, a to je jednostavno “prijateljski plug” za novi startup.

Bez obzira na to, prema web stranici s vijestima o autorskim pravima i privatnosti TorrentFreak, navodno je pomogao FrootVPN’s pretplatničkim brojevima koji će se povećati za preko 100 000 korisnika. Usluga se u to vrijeme nudila besplatno, ali naravno, to više ne vrijedi. Sve od FrootVPN’s razine pretplate tvrde da podržavaju bujicu, ali brzine poslužitelja mogu raditi protiv njega.

FrootVPN za Netflix

Mnogi servisi za streaming imaju regionalna ograničenja koja blokiraju pristup s neovlaštenih lokacija. Pristup platformama za strujanje često je glavni razlog zašto ljudi ulažu u VPN.

Srećom, FrootVPN je u stanju zaobići ove mjere za blokiranje geo-mreže, iako ne dosljedno na svim svojim američkim poslužiteljima. Ako posebno tražite VPN koji će vam dosljedno dopustiti streaming Netflixa, možda biste trebali provjeriti našu listu najboljih VPN-a za Netflix i od tamo odabrati pouzdanog davatelja usluga..

Mogu li korisnici u Kini koristiti FrootVPN?

Iako FrootVPN tvrdi da dobro funkcionira u Kini, mi sumnjamo. Prvo:

frootvpn karta koja prikazuje kartu Kine u Africi

Mislimo da je ovaj pružatelj VPN usluga možda Kinu pomiješao s Nigerijom ili Nigrom, gdje, bez sumnje, FrootVPN funkcionira bez problema..

Drugo, to’s jednostavno nije istina da je OpenVPN jedini protokol koji to može “obilaziti zemlju” (što god to značilo). Zapravo, OpenVPN je poznat kao protokol koji je imao najviše problema s okolom Kine’s Great Firewall.

Usput, FrootVPN nema “tajni protokol,” što nudi većina vrhunskih VPN usluga kako bi se osigurala pouzdana usluga u Kini. Kao rezultat toga, mi’sklon sam reći čak i ako FrootVPN trenutno radi tamo’Nema šanse da će to nastaviti činiti ni u bliskoj budućnosti.

Ali najvjerojatnije, nije’ne radim za korisnike u Kini.

Preporučeno čitanje: Najbolji VPN za Kinu

Korisnička podrška

Odjelu za podršku može se pristupiti s web stranice tvrtke. Korisnicima je na raspolaganju nekoliko opcija za podršku:

 • live chat
 • sustav ulaznica
 • vodiči
 • Pitanja

Usluga chata uživo aktivna je samo tijekom radnog vremena. U donjem desnom kutu web stranice naći ćete okvir za razgovor uživo koji prikazuje radno vrijeme. chat je dostupan samo registrirani članovi, pa ako niste registrirani, dobit ćete samo podršku putem e-pošte. Općenito, čekanja su dugačka, a ponekad su agenti takvi ‘zaposlen’ da nitko ne odgovara.

cijena

FrootVPN cijene

FrootVPN jedna je od najpovoljnijih VPN usluga u industriji. Postoje tri razine cijena na temelju vaše dužine pretplate:

 • 1 mjesec: 4,99 dolara
 • 3 mjeseca: 3,99 USD mjesečno (11,97 USD naplaćeno svaka 3 mjeseca)
 • 1 godina: 2,99 USD mjesečno (ukupno 35,88 USD)

Svi planovi dolaze s matičnim desktop klijentom, podrškom za razne protokole (PPTP, OpenVPN, SSTP i L2TP), te neograničenom propusnošću i brzinom. Kao pretplatnik imate do 5 veza za svoje uređaje, ali možete koristiti i uslugu na razini usmjerivača za neograničene veze.

Možete plaćati kreditnim karticama, PayPalom i savršenim novcem. Ako više volite anonimnost, prihvaćen je i Bitcoin.

Nažalost, FrootVPN nema besplatnu ili probnu verziju. Dobra vijest je da postoji 30-dnevno jamstvo povrata novca u slučaju da ne zadovoljavaju standarde prikazane na njihovoj web stranici. Prije klika na gumb za narudžbu, nemojte’ne zaboravite poništiti mogućnost automatske obnove (ako želite ručno obnoviti pretplatu).

Bottom line našeg FrootVPN pregleda

FrootVPN može biti prava usluga za vas ako tražite proračunski plan s garancijom povrata novca. Sigurnost se čini barem donekle pristojnom, uključujući nekoliko protokola i kill-prekidač. Dok je’Ako nije najbolji alat za upotrebu u Kini ili pristupanje Netflixu, P2P obožavatelji možda imaju sreće.

FrootVPN možda bi bilo vrijedno isprobati za povremene VPN korisnike, ali sveukupno, ova VPN usluga još uvijek ima puno posla prije nego što se pridruži redovima dobrih pružatelja VPN usluga..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

34 − = 30