CactusVPN pregled

Obećavajući vrhunsku sigurnost i potpunu anonimnost, CactusVPN želi biti suparnik na sve gužvijem VPN tržištu.


Kreatori CactusVPN-a, pokrenuti u Moldaviji i sada sa sjedištem u Rumunjskoj, zemlji prilagođenoj VPN-u bez zakona o zadržavanju podataka, rade na svom projektu od 2011. Za razliku od nekih većih pružatelja usluga, CactusVPN tim se ne boji pokazati svoja lica - vi mogu se upoznati s osnovnom skupinom na njihovoj web stranici.

No je li ovaj VPN doista dovoljno oštar za sve vaše potrebe anonimnog pregledavanja ili je zapravo bliži kućnoj biljci bez kralježnice? Pročitajte našu recenziju CactusVPN da biste saznali.

Je li CactusVPN siguran za upotrebu?

CactusVPN podržava šest različitih protokola šifriranja:

 • SSTP
 • OpenVPN
 • L2TP
 • PPTP
 • IKEv2
 • SoftEther

Bili smo pomalo iznenađeni kada smo pronašli SSTP kao zadani protokol, ali s druge strane, Windows - za koji je Microsoft stvorio ovaj protokol - vjerojatno ima nešto s tim. Nažalost, Microsoft je navodno surađivao s NSA i FBI, što bi trebalo biti crvena zastava svima koji trebaju VPN vezu za rukovanje osjetljivim informacijama.

Postavke klijentskog protokola CactusVPN

Što’s više, možete’t izaberite SoftEther protokol iz okvira. Potreban je zasebni SoftEther VPN klijent koji je dostupan za besplatno preuzimanje. Ovaj manje poznati protokol zasnovan je na OpenSSL-u i dizajniran je kako bi se spriječilo napadi čovjeka-u-sredini i Deep Packet Inspection (DPI) u njegovom otkrivanju. To’istovremeno, i brzo i sigurno, tako da svakako treba provjeriti unatoč potrebnim naporima.

Ovisno o protokolu i vašem OS-u, CactusVPN koristi AES-256 ili AES-128 šifru. Nisi ljubitelj nejasnih tehničkih kratica? Jednostavnije rečeno, to’a razinu šifriranja koja bi trebala ostati neraskidiva do izuma kvantnog računanja (koji bi trebao potrajati neko vrijeme).

CactusVPN ima prekidač pod nazivom “Zaustavite internetski promet ako prekine VPN veza” u klijentu. Također nudi mogućnost ubijanja određenih aplikacija u slučaju kvara VPN-a. Klijent koji se bavi bujicom vjerojatno bi trebao biti na vrhu popisa za značajku prebacivanja selektivnog ubijanja.

Čuva li CactusVPN zapisnike?

Ova VPN usluga doesn’ne čuvajte trupce vaših mrežnih aktivnosti:

Ne pohranjujemo nikakve IP adrese, zapisnike o prometu, vremenske oznake veze, upotrijebljene podatke o širini pojasa ili trajanja sesije koje se mogu pratiti samo jednoj osobi

Jedine informacije o vama, kao što su vaše ime ili adresa e-pošte, prikupljaju se i pohranjuju isključivo radi stvaranja i održavanja računa vašeg web mjesta. To također znači da se neće prenijeti ništa trećim stranama.

Drugim riječima, tvrtka ne’ne pohranite sve podatke koji vas mogu vratiti ili identificirati kao pojedinca, dok sam VPN sprečava da vaša IP adresa procuri na vaš davatelj internetskih usluga ili bilo koju drugu stranku.

Je li cactusVPN nepropusan?

Iako je naš početni test u 2018. godini ustanovio da nema curenja IP-a, DNS-a ili WebRTC-a, ovaj put se pokazalo još gore. CactusVPN imao je curenja DNS-a prema tri različita ispitivanja. Čak ni uključivanje postavki zaštite od curenja DNS-a nije’ne pomažem.

Mi’ponovili smo naše testove u srpnju 2019. i ustanovili da ta usluga postoji sada nepropusno. Bez obzira na to što je bilo u lipnju, trebao bi vam poslužiti kao podsjetnik kako biste bili sigurni da vaš VPN dobro funkcionira prije nego što ga upotrebite. Ako VPN usluga procuri vašu pravu IP adresu, tamo’Nema puno smisla u korištenju jer se sve vaše akcije mogu lako pratiti unatrag.

Brzina i performanse

Pokrivenost poslužitelja

CactusVPN nudi 28 poslužitelja smješten u 16 zemalja, što je nizak broj u odnosu na veće VPN marke u bloku. Tvrtka izgleda riješiti ovaj problem nudeći svoj Pametna DNS usluga. To’s metodom koja trik za geografski ograničenu web lokaciju mijenja vaše DNS postavke na lokalno umjesto preusmjeravanjem prometa na internetskoj vezi putem VPN poslužitelja.

Nažalost, to ne’Ne mogu vam pomoći ako želite deblokirati sadržaj iz drugih zemalja, osim SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Kanade, Francuske, Švedske, Švicarske ili Australije.

Rezultati ispitivanja brzine

Proveli smo test brzine veze za ovaj CactusVPN pregled iz Europe, sa početnom brzinom od 263 Mbps. Koristili smo OpenVPN (TCP) protokol koji smo odabrali za sve svoje testove kada je to moguće. Na kraju, računali smo pad brzine s različitih mjesta s uključenom VPN.

Osnovna brzina, Europa

CactusVPN brzina ispitivanja brzine

 • Preuzimanje datoteka: 263 Mbps
 • Učitaj: 260 Mbps

Lokacije u blizini (Njemačka)

CactusVPN test brzine u blizini

 • Preuzimanje datoteka: 72 Mbps (odustajanje od 73%)
 • Učitaj: 84 Mbps (odustajanje od 68%)

Ujedinjeno Kraljevstvo, London

CactusVPN test brzine u Velikoj Britaniji

 • Preuzimanje datoteka: 68 Mbps (odustajanje od 74%)
 • Učitaj: 122 Mbps (odustajanje od 53%)

Sjedinjene Države, Manassas

Kaktus VPN brzina ispitivanja u SAD-u, Manassas

 • Preuzimanje datoteka: 21 Mbps (odustajanje od 92%)
 • Učitaj: 27 Mbps (odustajanje od 90%)

Sjedinjene Američke Države, Los Angeles

CactusVPN test brzine u SAD-u, Los Angeles

 • Preuzimanje datoteka: 18 Mbps (odustajanje od 93%)
 • Učitaj: 12 Mbps (odustajanje od 95%)

Australija, Sydney

CactusVPN test brzine u Australiji

 • Preuzimanje datoteka: 7 Mbps (odustajanje od 97%)
 • Učitaj: 1 Mbps (99% pada)

Japan, Tokio

CactusVPN test brzine u Japanu

 • Preuzimanje datoteka: 11 Mbps (odustajanje od 96%)
 • Učitaj: 1 Mbps (99% pada)

Za zaključak, CactusVPN nudi dobre brzine na obližnjim lokacijama i prosječni ili ispodprosječni rezultati s lokacija na drugim kontinentima. Imajući u vidu da su naše početne brzine bile prilično visoke, svakako eksperimentirajte s različitim poslužiteljima i protokolima kako biste vidjeli koja kombinacija najbolje radi za vas.

Jednostavnost upotrebe i podrška u više platformi

dostupan kaktus VPN

CactusVPN je dostupan na sljedećim uređajima i platformama:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Chrome (proširenje)
 • Firefox (proširenje)

Možete je i ručno postaviti na Windows Phone, Ubuntu, Chromebook, Boxee Box i više modela usmjerivača. Opcije pametnog DNS-a i proxyja podržavaju još više OS-a i uređaja.

Možete se povezati pet uređaja istovremeno, ali moraju koristiti zasebne poslužitelje. Ovo ne bi’Ne bi bilo puno ako CactusVPN ponudi veći popis servera. Međutim, možete koristiti CactusVPN na usmjerivaču kako bi izgledalo kao da ste’koristite samo jedan uređaj.

Preuzimanje i instaliranje CactusVPN klijenta je jednostavno.

Instalirajte CactusVPN

Najteži dio bit će klikanje na gumb Next nekoliko puta prije postavljanja.

Kad pokrenete klijenta, vi’Vidjet ćete prozor u kojem se traži da odaberete želite li se prijaviti za upotrebu VPN-a ili Smart DNS usluge. Odaberite između “VPN” i “Pametan DNS” Kartice. Ako ste kupili verziju samo za VPN, odaberite “VPN” i unesite svoje podatke za prijavu.

Glavni izbornik klijenta CactusVPN

Glavni izbornik CactusVPN klijenta sastoji se isključivo u odabiru lokacije i povezivanju na željeni poslužitelj, koji se nespretno može razvrstati po brzini koja vjerojatno pretvara u kašnjenje. Druga kartica namijenjena je povezivanju sa Smart DNS-om ako ste kupili plan koji ga uključuje.

Postavke klijenta CactusVPN

postavke kartica vam daje neke osnovne opcije kao što su odabir protokola, uključivanje ili isključivanje prekidača za isključivanje ili zaštitu od propuštanja DNS-a i prebacivanje kada se pokrene CactusVPN. Manje je uobičajena App Ubojica rješenje koje vam omogućuje odabir programa koji’Zatvorit ćemo se u slučaju da vam VPN veza ne uspije. To bi se moglo pokazati korisnim ako ste, na primjer, vi’ponovno su bujice u zemlji u kojoj je’s ilegalnim, a također preuzimate ogromno ažuriranje za vaš OS.

Deblokiranje Netflixa i ostalih streaming platformi

Za ljubitelje streaminga koji žele izbjeći vožnju kroz desetine VPN poslužitelja, CactusVPN nudi premium opciju: Smart DNS. Smart DNS može bez ograničenja istovremeno odblokirati web stranice iz različitih regija. Kao primjer Smart DNS-a u akciji, možete usmjeravati emisiju ekskluzivnog američkog sadržaja na Netflixu, dok stalno održavate vijesti uživo o BBC iPlayeru na drugoj kartici preglednika u pozadini.

povrh toga, korištenje Smart DNS-a za streaming obično je brže, budući da se vaš promet ne usmjerava putem poslužitelja kao što je to s VPN-ovima. Smart DNS se jednostavno postavlja i konfigurira, a vi to ne morate’ne moram posjedovati detaljna tehnička znanja da biste to učinili.

Preko CactusVPN-a možete i deblokirati Netflix i ostale streaming platforme, ali rezultati su bili daleko od ohrabrujućih. Uspjeli smo usmjeriti naš film na jedan od američkih poslužitelja, dok su svi naši drugi pokušaji završili tako što nas je Netflix uhvatio kako se prikrademo iz druge zemlje.

Terminator struje uključen sa CactusVPN

brzina je bila dovoljna da struji Netflix u UHD-u (4K) jer za uslugu je potrebno najmanje 25 Mbps, a CactusVPN nam je dao 34 Mbps.

Rezultati ispitivanja brzine poslužitelja CactusVPN u SAD-u

Rezultati s drugih poslužitelja također su bili prilično pristojni. Čak je i najudaljeniji australijski uspio 18 Mbps, što je još uvijek dovoljno dobro za Full HD, što je još uvijek dovoljno dobro za većinu korisnika.

P2P i bujica

Kao ti’vjerojatno su već svjesni, bujice su jedna od najboljih opcija dijeljenja datoteka. Međutim, bujica s CactusVPN je dopušteno samo na europskim poslužiteljima. To znači da vi’Trebat će vam dobra internetska veza kako biste imali pristojne brzine preuzimanja na drugim kontinentima.

Možete se osjećati sigurno kad bujite CactusVPN jer oni imaju ubojiti prekidač, politika bez zapisnika i tamo’nema osobnih podataka koji se mogu dati nadležnim tijelima. Jedina briga koju smo ranije imali bili su curenja DNS-a, problem koji se, čini se, sada otklanja.

Je li dobro za korisnike u Kini?

Kina je jedna od rijetkih zemalja koja je strogo ograničila internet aktivnosti za svoje stanovnike. Ako ti’planiraš posjetiti Kinu, izgledi su ti’Želim sjajan VPN koji će vam pomoći da pristupite svim web lokacijama i uslugama koje želite, a istovremeno čuvate vašu privatnost i anonimnost.

Čudno, nismo uspjeli pronaći nikakve konkretne podatke o Kini na web stranici CactusVPN. Ova namjerna nejasnoća može značiti da CactusVPN ne može zaobići Kinu’a “Veliki vatrozid.” Međutim, nismo mogli’Ne mogu to pozitivno utvrditi u trenutku pisanja naše recenzije CactusVPN.

Teoretski, the nedostatak a “tajni protokol” znači da bi ovaj pružatelj trebao imati problema s izbjegavanjem inspekcije dubokog paketa (DPI), što u konačnici vodi do blokirane usluge. Stoga ne možemo propisno koristiti CactusVPN u Kini.

Korisnička podrška

Pretplatnici CactusVPN imaju sljedeće opcije podrške:

 • Postavljanje tutorijala
 • Pitanja
 • Predaja karte
 • Centar za učenje
 • Kako započeti vodič

CactusVPN nudi korisničku uslugu koja uglavnom djeluje putem sustava ulaznica 24/7. Nakon podnošenja karte, očekujete brzi odgovor na svoj upit - ako ikad trebate stići do CactusVPN-a’s osobljem, to jest. Kada smo kontaktirali odjel za odgovore za ovaj pregled CactusVPN, otkrili smo da su oni od velike pomoći.

Kaktus VPN podrška

Nažalost, njihove chat uživo nije usluga 24 sata dnevno. No, još uvijek možete doći do njih 16 sati dnevno od ponedjeljka do petka i 8 sati dnevno vikendom.

Ako prvo želite napraviti vlastito istraživanje, njihova službena web stranica posvetila je odjeljke za pomoć korisnicima. To uključuje udžbenike za postavljanje CactusVPN aplikacija na različitim platformama, cjeloviti odjeljak s FAQ-om i službeni centar za učenje za one koji se žele educirati o sigurnosti na mreži..

cijena & planovi

Planovi cijena za CactusVPN

CactusVPN nudi četiri različita plana s tri opcije cijene za svaki:

 • Američki VPN, britanski VPN ili pametni DNS za 4,99 $ / mjesečno
 • Američki VPN, britanski VPN ili pametni DNS za $ 12,99 / kvartalno (uštedite 14%)
 • Američki VPN, britanski VPN ili pametni DNS za 38.99 $ / godina (uštedite 35%)
 • VPN + Smart DNS za 6,99 $ / mjesečno
 • VPN + Smart DNS za $ 17,99 / kvartalno (uštedite 14%)
 • VPN + Smart DNS za 54.99 $ / godina (uštedite 35%)

Iako se štednjama nema čime pohvaliti, cijena VPN + Smart DNS plana je odgovarajuća.

Iako je plan pametnog DNS-a nerazumljiv, VPN-ovi SAD-a i Velike Britanije daju vam samo servere u toj određenoj zemlji. Imajući u vidu da SAD ima pet, a Velika Britanija četiri, plaćanje toliko je smiješna ideja. Preporučujemo ili uzeti plan VPN + Smart DNS ili odabrati drugog davatelja usluga s pristojnom flotom poslužitelja.

Svi planovi dolaze sa 30-dnevna garancija povrata novca. Zaista lijep dodatak je 24-satno besplatno probno razdoblje koje nema ograničenja, omogućujući testiranje Smart DNS-a i VPN usluge bez ograničenja propusnosti. Ne znaš’ne morate ispuniti svoje podatke o plaćanju dok se ne odlučite pretplatiti.

Kada je riječ o rastanku s vašim novcem, pretplatu možete platiti:

 • Kreditna ili debitna kartica
 • PayPal
 • Bitcoin i druge kripto valute
 • Qiwi
 • WebMoney
 • Boleto Bancario
 • Yandex Money
 • Alipay

Popis je prilično impresivan za VPN ovog kalibra. Što’S druge strane, ako preferirate plaćanje potpuno nenadoknadivo, CactusVPN vam daje mogućnost anonimnog plaćanja putem BitPay-a.

Ovaj pružatelj usluga omogućuje do 5 različitih uređaja u isto vrijeme. Međutim, ne možete istovremeno biti spojen na isti poslužitelj.

Poanta

Pa kako je došlo do ove VPN cijene u “oštrina nasada biljke” test iz uvodnog dijela našeg pregleda CactusVPN? Sve u svemu, to’je negdje između.

Ova usluga ima dobre mogućnosti privatnosti i pristojnu politiku cijena. Tvrtka također nudi Smart DNS, što je lijepa alternativa VPN-u u pogledu brzine veze i deblokiranja streaming platforme. Oni također imaju prijateljski tim za korisničku podršku i razne mogućnosti plaćanja, uključujući anonimnu.

Najočitiji problem i dalje je nedostatak poslužitelja i lokacija, zbog čega su bujice nekima problem. Da’s zašto u ovom trenutku tog davatelja možemo preporučiti samo europskim korisnicima.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

− 4 = 1

map