Avast SecureLine VPN pregled


S Avastom’impresivna pozadina cyber-sigurnosti, ti’mislim da ti’Bit ćete sigurni i anonimni na mreži. Ali to bi bilo suditi o knjizi po koricama.

Ovo je tvrtka koja nam je pružila izvrsne i pouzdane alate kao što su Avast Internet Security i Avast Antivirus. Ipak, moramo reći našim čitateljima osjetljivim na privatnost da bi njihov teško zarađeni novac trebali potrošiti negdje drugdje. To bi moglo reći, za potpuni VPN početnik SecureLine bi mogao biti upravo ono što im treba.

Je li ovaj VPN siguran ili dobro, na kraju krajeva? Pa to’s što mi’tu si da saznaš.

Sigurnost i privatnost

Sigurnost i privatnost na internetu najvažniji su aspekti ako’tražite kupnju VPN-a.

pustiti’pogledajte što SecureLine VPN ima za vas:

 • AES-256 šifriranje vojnog stupnja
 • IPsec i OpenVPN na UDP protokolima
 • IP i DNS zaštita od curenja
 • Ubojiti prekidač
 • Svi su portovi šifrirani da bi vaše mrežne aktivnosti ostale privatne

Ove značajke mogu VPN učiniti dovoljno sigurnim, ovisno o tome za što ga koristite. Ako je apsolutna anonimnost nužna, možemo’Savjetujem vam da koristite Avast SecureLine. Međutim, ako jednostavno planirate koristiti ovu VPN za pristup Netflixu, možda ćete biti u redu.

Čuva li Avast VPN zapisnike?

Što mislite o pružatelju VPN-a koji čuva osobne podatke o vama, poput vašeg zapisnici veza uključujući vašu istinsku IP adresu?

Avast SecureLine VPN bilježi vremenske oznake, vašu IP adresu (bez zadnjeg okteta) i IP-ove VPN poslužitelja na koje se povezujete

U njihovim Pravilima o privatnosti navodi se da Avast bilježi vaše veze, ali ne i vaše aktivnosti (tj. Sadržaj web mjesta koji pregledavate ili pregledavate.)

Prema Izvješću o transparentnosti Avast za 2017., bilo je 28 zahtjeva za objavljivanjem zapisa od vlasti od strane različitih država. Avast se pokazao kao koristan u jednom slučaju vezanom za češku istragu, gdje policiji su pružene osobne informacije. Da budem precizan, korisnik’istinska IP adresa bila je povezana s računom e-pošte.

Da’prilično zabrinjavajući zapis. Iako Avast VPN bilježi anonimnu verziju vašeg IP-a, može postojati samo 256 verzija posljednjeg okteta i uparivanje koje s VPN poslužiteljima može dati upravo toliko da vas identificira.

Je li Avast SecureLine VPN nepropusan?

Iako usluga nudi pouzdanu zaštitu od curenja IP i DNS-a, curenja WebRTC-a su još jedna stvar.

WebRTC (internetska komunikacija u stvarnom vremenu) ugrađena je značajka preglednika omogućeno prema zadanom u nekim većim preglednicima kao što su Firefox, Chrome i Opera. Drugim riječima, ovo nije’zapravo Avast VPN’s problem. Ipak, to može uzrokovati ozbiljne probleme sa privatnošću i sigurnošću.

Privremeno rješenje ovog velikog pitanja propuštanja koje nudi Avast je “u međuvremenu zaštitite svoju privatnost blokiranjem ili onemogućavanjem WebRTC-a ručno.”

Imajte na umu da određene aplikacije zavisiti na značajki WebRTC. Na primjer, dijeljenje datoteka i video chat možda neće raditi s tim onemogućenim.

Da biste postigli najbolju zaštitu od curenja WebRTC-a, predlažemo vam da koristite vrhunsku VPN, poput ExpressVPN, NordVPN ili bilo koju drugu premium uslugu. Ona koja je dokazala da nigdje ništa ne propušta.

Brzina i performanse

Da bismo vidjeli kako djeluje Avast SecureLine, izveli smo nekoliko testova brzine na različitim lokacijama. Prije nego što smo se povezali s prvim ispitnim serverom, ovo su bila naša osnovna očitanja u Europi:

Avast SecureLine VPN brzina ispitivanja brzine

 • Preuzimanje datoteka: 279 Mbps
 • Učitaj: 263 Mbps
 • Ping: 4 ms

Zatim smo isprobali različite kutke svijeta da vidimo opću sliku. Ovdje’s što smo pronašli.

London, Velika Britanija

Avast SecureLine VPN test brzine u LondonuLondon, Velika Britanija - 52 Mbps download | Prijenos od 23 Mbps

 • Preuzimanje datoteka: 52 Mbps (odustajanje od 81%)
 • Učitaj: 23 Mbps (odustajanje od 91%)
 • Ping: 57 ms

Washington, SAD

Avast SecureLine VPN test brzine WashingtonWashington, US - 45 Mbps preuzimanje | Prijenos od 9 Mbps

 • Preuzimanje datoteka: 45 Mbps (odustajanje od 84%)
 • Učitaj: 9 Mbps (odustajanje od 97%)
 • Ping: 131 ms

Tokio, Japan

Avast SecureLine VPN brzina test TokioTokio, Japan - 39 Mbps download | Prijenos od 3 Mbps

 • Preuzimanje datoteka: 39 Mbps (odustajanje od 84%)
 • Učitaj: 3 Mbps (99% pada)
 • Ping: 271 ms

Ovi su prilično dobre brzine - dovoljno za čak 4K video streaming, bujicu i geoblokiranje. Međutim, imajte na umu da su naše početne brzine bile relativno velike. Ako su vam bazne brzine niže, možda ćete imati lošiju izvedbu zbog visokog postotka pada.

Pokrivenost poslužitelja

Avast SecureLine VPN ima neotkriveni broj poslužitelja u samo 55 lokacija u 34 zemlje. Međutim, usluga i dalje ima pristojnu pokrivenost glavnih lokacija diljem svijeta, uključujući Kinu i Rusiju. Potonji, moramo upozoriti, većinom je oduzeo većinu premium VPN-a svojim novim nametljivim zakonima.

Tvrtka tvrdi da ovi VPN poslužitelji teoretski mogu podnijeti opterećenje prometa do 2 Gbita / s. Oni također rade redovite stres testove i dobivaju prosječnu brzinu od 450-600 Mbits / sec, što je vrlo primamljiv broj.

Jednostavnost upotrebe i podrška na više platformi

Imate sasvim osnovne mogućnosti kada su u pitanju klijenti Avast SecureLine:

 • Windows
 • MacOS
 • Android i Android TV
 • iOS

Jedna pozitivna stvar koju ovdje treba spomenuti je ta ove su aplikacije vrlo jednostavne za korištenje.

Za verzije za PC i Mac možete odabrati preuzimanje besplatna probna verzija, ili možete kliknuti Kupi sada. Međutim, Avast VPN Android i iOS klijenti mogu se preuzeti kao pokusni radovi samo za početnike.

Jednom kada dobijete svog VPN klijenta, to’je samo nekoliko klikova u prozoru “U redu-Dalje-prihvaćam…-Sljedeća Sljedeća Instalirajte-Završi” vježba kako biste ga podigli i pokrenuli.

Kad se prijavite u aktiviranu aplikaciju, vi’Vidjet ću početni zaslon:

Gumb za uključivanje / isključivanje Avast SecureLine VPN

Ovaj početni zaslon sadrži osnovne podatke, uključujući vašu stvarnu lokaciju i zadnju lokaciju koju ste odabrali.

Ako odaberete Gumb OFF, vas’Automatski se povezujemo na posljednji korišteni poslužitelj. Kada kliknete na Gumb Promjena lokacije, prikazuje se zaslon sa svim poslužiteljima kategoriziranim po regijama i funkcijama (P2P ili Streaming).

Avast Secureline VPN poslužitelji

Dobra stvar je što ne’Ne morate prekinuti vezu s trenutnog poslužitelja prije nego što odaberete drugi. Dopada nam se kada nema nepotrebnih klikova.

Ali što je s Izbornik postavki i prilagođavanje? Opći izbornik nudi vam samo četiri mogućnosti od kojih nijedna ne nudi ništa bitno:

Postavke Avast SecureLine VPN

…Da, ovdje nema puno posla. pustiti’Provjerite Izbornik Mrežne sigurnosti Sljedeći. Hoćemo li tamo pronaći neke uzbudljive mogućnosti?

Postavke sigurnosti Avast SecureLine VPN mreže

…Ne. Pomičite se. Ovdje se nema što vidjeti.

U osnovi, to’s svim značajkama. Avast ne’Neću vam dati previše tehničkih izbora, zbog čega bi to mogao biti odličan početak za početnika, ali sigurno pobijeđen’ne impresionirati VPN entuzijasta.

Radi li s Netflixom i Kodijem?

Počeli smo s testiranjem Netflix US katalog prvo i bili su iznenađeni kada su otkrili da ne rade samo namjenski američki streaming poslužitelji, već i drugi nasumični američki poslužitelji (New York i Washington)..

Netflix US Mowgli filmski scenarij

Međutim, kada smo se povezali s UK Streaming serverom, nismo uspjeli pristupiti Netflixu UK. Zatim smo isprobali londonski poslužitelj za svaki slučaj i uspjeli smo: da, možete gledati Netflix UK.

Nažalost, i dalje smo uspijevali s ostalim regijama Netflixa poput Kanade i Australije. Međutim, imali smo sreće kada smo isprobali pariški poslužitelj za Netflix FR i tokijski poslužitelj za Netflix JP. Zapravo, bili smo iznenađeni kada smo otkrili da tokijski poslužitelj djeluje impresivno brzo.

Sve u svemu, ustanovili smo da je Avast sasvim pristojan za Netflix.

Avast SecureLine za Kodi

Teoretski, možete koristiti Avast VPN za Kodi jer ima dobre brzine, podršku za Kodi i šifriranje. Međutim, trebali biste razmisliti dvaput kad je riječ o jednom od najvećih Avastovih VPN problema: njegovoj politici prijavljivanja.

Naravno, Kodi možete koristiti samo za pristup TV emisijama s ograničenim ograničenjima, a ne onima “sjenovit” bujice dodataka sa besplatnim bibliotekama filmova. Ali čak i to može biti “namrštio se” od strane vaše vlade ili medija. Stoga oprezno koračajte kada ovaj VPN koristite s Kodi.

P2P i bujica

Avast SecureLine VPN podržava bujicu na ograničenom broju poslužitelja i brzina njegove veze mogla bi biti u redu za dijeljenje datoteka P2P, ali tamo’s ovim problemom s našim pitanjima glede privatnosti i evidentiranja.

Kao i mi’Već smo naveli da je tvrtka sklona dijeliti informacije s vlastima. Ovo u osnovi diskvalificira ovaj VPN kao dobar izbor za bujice.

Korištenje pogrešnog VPN softvera za dijeljenje datoteka moglo bi se završiti neugodnom obavijesti o autorskim pravima ili još gore. Više o Avast VPN-u i bujici saznajte ovdje.

Korisnička podrška

Možete pristupiti Avastu’s mrežom Centar za pomoć, ali možda vas neće odvesti daleko. Opcije Centra za podršku uključuju:

 • FAQ baza podataka
 • Forumi za pomoć
 • Besplatna 24/7 savjetovanje putem telefona
 • Nema podrške za chat uživo

Može potrajati i do dva dana dok osoblje za pomoć riješi vaš problem. U stvari, možete’čak ni da im direktno pošaljem e-poštu, ali to’moguće je poslati ulaznicu za podršku klikom na Gumb Kontaktirajte nas pri dnu stranica FAQ.

Jedini “uživo” način da budete povezani s ljudima jeste da nazovete telefonski broj za korisničku podršku.

cijena

To Avast nudi za svoje Jednogodišnji plan i pojedinačni uređaji:

Avast SecureLine VPN cijene

A onda postoje sve vrste drugih opcija:

 • Jednogodišnji plan za više uređaja (do 5): 79,99 USD ($ 6,66 / mjesec)
 • Dvogodišnji plan za više uređaja (do 5): 149,99 USD ($ 6,24 / mjesec)
 • Trogodišnji plan za više uređaja (do 5): 219,99 USD ($ 6.11 / mjesec)
 • Dvogodišnji plan za 1 PC ili Mac: 109,99 USD ($ 4,58 / mjesec)
 • Trogodišnji plan za 1 PC ili Mac: 159,99 USD ($ 4,44 / mjesec)

Da, mjesečni iznosi u iznosu od 4.xx dolara mogu zvučati fer i relativno niski. Ali neka’Ne zaboravite da su one namijenjene samo jednom uređaju ostali natjecatelji nude 5 ili 6 više uređaja za slične cijene. Dakle, bavite se matematikom.

Svoj Avast plan možete platiti kreditnom karticom, debitnom karticom ili PayPal-om. Ne anonimna plaćanja nude ili prihvaćaju.

SecureLine nudi 7-dnevni besplatna probna verzija. Čini se da je u potpunosti funkcionalan i bez ikakvih očitih ograničenja. U stvari, možete odabrati i 60-dnevno besplatno probno razdoblje. U ovom slučaju je vaš zadani nalog jednogodišnji plan koji možete’t promijeniti.

Možete besplatno isprobavati Avast čak 60 dana, sve dok pružate svoje vjerodajnice za plaćanje. Imajte na umu da morate na vrijeme otkazati pretplatu osim ako ne želite naplatiti cijelu godinu.

Poanta

Sve uzete u obzir, to možemo reći ovaj VPN daleko je najlakši za upotrebu za sve koji zapravo nisu u IT ili u cyber-sigurnost. Međutim, ako vi’učestali ste putnik, haker, novinar ili aktivist, Avast SecureLine može vam biti loše opremljen sa sigurnosnim značajkama.

Možete mu pružiti priliku i dobiti povrat novca u roku od 30 dana ako vas ne privuče šarmom. Ili, još bolje, zaštitite se najboljim mogućim VPN softverom za stvarni mir.

Naučite nas iz vašeg iskustva

Jeste li ikad prije pokušali koristiti Avast VPN ili bilo koje druge VPN usluge? Kakvi su vaši dojmovi?

Slobodno ostavite komentar ispod.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 + = 56