Преглед на OVPN

Преглед

OVPN е първокласна VPN услуга от висок клас със седалище в Стокхолм, Швеция. Те обещават да осигурят мощно VPN изживяване на работния плот, ефективно за предотвратяване на течове в DNS, анонимизиране на вашата активност и защита от правителства и хакери. Те все пак ли? Разберете в пълния ни преглед на OVPN.


Когато търсите добра VPN услуга, има много критерии, които са от съществено значение за стесняване на избора ви. Нивата на криптиране, VPN протоколи, скорости и легален ригамарол са всичко, което трябва да погледнете фокусирано, ако искате да знаете дали даден VPN е добър за вас.

OVPN има стабилно криптиране за VPN, което използва стандартен за индустрията протокол. Те имат добро присъствие на сървър в редица страни и също така позволяват споделяне на P2P файлове през техните услуги, което е определен плюс.

Скоростта им изглежда е по-ниска в сравнение с голяма конкуренция, а присъствието им е ограничено до Северна Америка и Европа. Това е малко затруднено, но също така има някакъв смисъл, като се има предвид допълнителната сигурност и поверителност, които им обещава VPN. ние’Ще разгледам това по-задълбочено по-долу.

Обещават, че го правят’не регистрирайте данните си и няма твърди дискове, използвани с техните сървъри. OVPN твърди, че всичките им операционни системи и конфигурация се поддържат в RAM, което е интересно малко странно.

Разглеждайки тяхната поддръжка на платформа, можем да видим, че те разполагат с обширен списък с поддържани платформи, който се простира до мобилни устройства и рутери. То’s доста дълъг списък, което е окуражаваща функция. Способността да се развива компетентно за всички тези платформи е доста впечатляващо.

OVPN също предлага американски IP адреси, като ви дава достъп до американско съдържание в Netflix, HBO, Pandora и други услуги. HULU, за съжаление, не работи с OVPN. Все пак това е доста изчерпателно отблокиране на покритието.

Цените им, макар и малко стръмни, сравнително си заслужават, като се имат предвид всички функции за сигурност, за които са се погрижили. Те приемат и повечето основни форми на плащане, включително в брой.

Друга готина чудка за OVPN е, че те позволяват трафик на BitTorrent и тяхната мрежа е достатъчно сигурна, че не би трябвало’нямате проблеми с поверителността или сигурността, докато правите споделянето на P2P файловете си.

Въпреки че имат блог, в който говорят много за законите за свободна реч и технологиите за VPN, те не го правят’наистина не се впускам в това дали техните VPN работят или не в Китай. ние’Ще се спра на това повече, по-късно. За сега го’е безопасно да приемем, че вероятно няма’не предлагат изчерпателна функционалност за заобикаляне на Great Firewall.

Поддръжката на клиентите им може да се постигне чрез чат на живо, имейл или чрез контактна форма на уебсайта им. Те също публикуват своята компания’адрес и телефонен номер за целите на контакта.
Клиентът има и елегантен интерфейс, с който новите потребители няма да имат никакви проблеми да се ангажират.

Безопасна ли е OVPN за употреба?


Кратък отговор: да.

Декларация за сигурност на OVPN

Компанията се гордее с това, че ви предоставя възможно най-сигурното изживяване. Въпреки че тяхното сървърно присъствие е ограничено до Северна Америка и Европа, самите сървъри са проектирани с оглед на сигурността. Те са конфигурирани така, че всички разрешения за запис да бъдат спрени, спирайки създаването на регистрационни файлове на самия сървър.

Тъй като ние’казах преди, техните сървъри се съхраняват на сигурни места без твърди дискове от всякакъв вид, като операционната система и конфигурацията се изчерпват с RAM. Това служи за придвижване до вкъщи до колко сериозно се отнася тази компания към тяхната политика за без регистрация.

Реалното им криптиране използва AES-256 с RSA-2048 и SHA-1. Те са наистина солидни и успокояващи в тандем със своя безсмислен подход към без регистрация. OVPN също използва OpenVPN протокол за криптиране.

В допълнение към тези функции, OVPN предлага и сигурност срещу течове на DNS и WebRTC, което е подкрепено от потребителското изживяване. Там’е също така убийте превключвател, което отпада връзката ви в случай на повреда в VPN и Multi-хоп функция, позволяваща последователни VPN мрежи да се използват във верига.

цялостен, OVPN е МНОГО сигурен VPN. Те приемат поверителността много сериозно и всичките им функции за сигурност проверяват.

ВЪПРЕКИ ТОВА… Що се отнася до правните детайли, Швеция позволява използването на VPN мрежи в тяхната страна, но те също са част от Алианса за девет очи, което означава, че техните данни могат да бъдат споделени с правителствата на други страни като САЩ, Канада, Австралия, Дания, Франция, Холандия и Норвегия. Ако ти’използвайте правилно тяхната услуга, но това не бива’не може да е проблем, но го’е важно да се отбележи все пак.

скорост & производителност

При тестването на OVPN за скорост, изпитахме до 50% по-ниски скорости, което се счита за сравнително средно.

Разбира се, че’е важно да се има предвид, че резултатите за отделните скорости ще варират. За да направите своя тест, за съжаление, ще трябва да закупите услугата, тъй като те не предлагат безплатна пробна версия. Има обаче 10-дневна гаранция за връщане на парите.

Как да инсталирате и използвате OVPN

Стигането до страницата за изтегляне е малко неинтуитивно. Всъщност трябва да кликнете върху “ръководства” бутон в горната част, който ще ви отведе до списък с различни платформи, които се поддържат от услугата. Кликването върху желаното от вас ще ви отведе до екрана за изтегляне, където можете да получите някои прости инструкции за инсталиране, както можете да видите по-горе (за клиента на Windows).

Използването на клиента е сравнително лесно. Те твърдят, че не са необходими конфигурационни файлове. Страницата с настройки ви позволява да персонализирате настройките на превключвателя за убийство и повечето други неща, които бихте очаквали.

То’е хубаво, че имат добър и лесен интерфейс, който позволява дори на неопитни потребители да защитят своите практики за сърфиране. Друго хубаво нещо, което трябва да се отбележи тук, са блоговете на уебсайта им, които предоставят отличен ресурс за обучение, който да върви заедно с тяхната услуга.

Apps & разширения

OVPN изглежда работи буквално на всичко. Техният уебсайт може да се похвали с дълъг списък за съвместимост, включително всички основни платформи, както и Ubuntu, iPad, Synology NAS и безброй различни маршрутизатори. Да можеш да разработиш типа сигурност и бързина, която тази компания осигурява за всички тези различни платформи е доста впечатляващо и вероятно има много общо с това колко бавно се разширява компанията.

OVPN за прозорци

Въпреки че тяхното сървърно присъствие нараства бавно, покритието на основните платформи, както и рутерите, е много изчерпателно. Преди да изведете OVPN за използване с вашия рутер, не забравяйте да проверите този списък и да видите дали фърмуерът на вашия рутер се поддържа.
Те също предлагат разширение за браузър за Chrome, Firefox, Vivaldi, и опера. Това ви позволява да се предпазите от изтичане на IPR адрес на WebRTC, както и да чистите бисквитки и да блокирате реклами.

Добре ли е OVPN за Netflix?

OVPN разполага с IP адреси в САЩ за ваше удоволствие, което ви позволява да получите достъп до поточно съдържание, което е геозаключено към САЩ. Те твърдят, че тяхната услуга е ефективна за деблокиране на Netflix, HBO, Pandora Internet Radio и “други поточни услуги”.

Уникална странност на тази функция е, че те предлагат американски IP адреси, без всъщност да имат сървъри там. Реалните адреси очевидно са разпределени за Франкфурт. Това е предимство, ако случайно сте в Европа, но по-малко, ако сте’отново на друго място в Северна Америка.

Получаването на американския IP чрез OVPN е толкова лесно, колкото свързването през който и да е от техните сървъри във Франкфурт.

Какво ще кажете за торенето?

OVPN позволява торент трафик в техните мрежи и предоставя функции за защита, за да ги използва безпрепятствено. Рецензии на потребители и публикации в блога на OVPN’собствен разговор в сайта за използването на клиента за торент. Всичко това е много хубаво, тъй като торентингът става все по-схематичен през последните години, а като разполагате с всеобхватната поддръжка на OVPN без запитване, определено можете да облекчите някои от своите притеснения.

Освен това в техните PP или ToS няма нищо твърде загрижено, което би могло да предизвика безпокойство. Разбира се, че’винаги е добре да направите свой собствен прочит на този вид литература.

Като цяло OVPN не’Не повдигайте червени знамена за порой, но това’заслужава да отбележим още веднъж, че е Швеция част от Алианса за девет очи.

OVPN в Китай

Въпреки че OVPN има известна информация в блога си за Китай’Законите за VPN и Великата защитна стена, те не го правят’не отправям никакви претенции относно тяхната функционалност в Китай и липсата на отзиви от клиенти по темата ме кара да вярвам, че това’вероятно не е.

То’Възможно е OVPN да работи с някои китайски доставчици, но това е така’s вероятно е по-добре да бъдем в безопасност, отколкото да съжалявам. Надяваме се, че в бъдеще ще видим повече активност от OVPN в тази област. Те предоставят блокиране на DNS, но няма други функции, които биха помогнали срещу много от неразбраните методи, които китайското правителство използва, за да блокира използването на VPN.

Поддръжка на OVPN


OVPN предлага поддръжка чрез имейл, форма за контакт и чат на живо. Също така публикуват техния пощенски адрес и телефонен номер, което е приятно докосване.

По отношение на реалната подкрепа, екипът изглежда е ефективен, дори ако времето им за реакция е малко бавно. Ако поддръжката на клиентите е наистина важна за вас, тази функция може да изглежда малко липсваща, но тя е’е хубаво дори да имате поддръжка за чат на живо като цяло.

OVPN цени


Тези цени са доста над средните за месечни и годишни планове с всеки основен VPN. Допълнителният бонус тук е, че получавате всички допълнителни функции за защита и смислена гаранция без регистрация, която могат да направят много други хостове’t съвпадение.

Опции за ценообразуване на OVPN

Изглежда, че има строго ограничение на устройството. Въпреки че бяхме’не мога да намеря каквато и да е информация за колко едновременни връзки’можете да използвате, докато сте свързани чрез OVPN, то’е безопасно да го приемем’е ограничен до един.

Това се казва, то’е важно да се има предвид функцията за мулти-хоп, която ви позволява да свързвате последователни VPN връзки.

Има и няма безплатна версия или пробен период предлагани с OVPN и ще трябва да закупите услугата, за да я изпробвате сами. Те обаче предлагат гаранция за връщане на парите за десет дни на обслужване. То’винаги е добра идея да разгледате добре тяхната политика за възстановяване, преди да се заемете с това.

OVPN приема всички основни форми на плащане, включително Visa, Mastercard, Maestro, PayPal, Bitcoin и пари в брой. Паричният вариант е приятно докосване за анонимност.

Долния ред

Като цяло OVPN изглежда като много мощно и надеждно VPN решение. Тяхната политика за криптиране и без регистрация е първостепенна и изглежда, че имат истински ангажимент за предлагане на качествени услуги и максимални условия за поверителност.
Има някои проблеми с липсата на възможности за поддръжка, техните смесени резултати по отношение на производителността и липсата на подкрепа за потребителите в Китай. Като цяло се казва, че техните VPN услуги струват много пари.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

12 − 8 =

map