Преглед на Netmap

Позволявайки ви да филтрирате вашия уеб трафик през два сървъра по ваш избор, Netmap е доставчик, който предлага отлична онлайн поверителност за своите потребители - всичко това става възможно с ясна политика без регистрация и избор на солидни протоколи за криптиране. Въпреки това, с липсата на прилична поддръжка на клиенти, висока цена и непостоянна скорост, тя има много възможности за подобрения.


Насочен към преобладаващо рускоезична тълпа, Netmap е VPN услуга, която предлага редица разширени функции за сигурност, които ви позволяват да се възползвате от подобрената поверителност в мрежата. Осигурявайки набор от ценови планове, Netmap се възползва от редица солидни протоколи за сигурност, нали’не съхранявайте никакви регистрационни файлове и дори може да се използва за заобикаляне на гео ограничения, въведени от услуги като Netflix.

В нашия пълен преглед на Netmap ние’Ще ви кажа всичко, което трябва да знаете, ако сте’обмисляте да инвестирате в тази конкретна услуга. В процеса ние’Ще покрия цената, функциите за сигурност, скоростта & производителност и много повече. Продължете да четете, докато предоставяме цялата съществена информация.

Сигурност и поверителност

Ако VPN няма’t използвайте солидни протоколи за криптиране, за да защитите вашите данни, тогава е доста безполезно, тъй като всеки опортюнистичен крадци може лесно да го прихване. За щастие, не би трябвало’нямам такъв проблем с Netmap, тъй като той поддържа общо 5 протокола за криптиране:

 • OpenVPN
 • L2TP
 • PPTP
 • IKEv2
 • Tor възел

Превключвателят за убийства също е включен в Netmap, което означава, че вашата интернет връзка се прекъсва в случай, че вашата VPN връзка бъде прекъсната. От своя страна това ви предпазва от прихващане на вашите данни от евентуални крадци или други любопитни очи.

Имайте предвид обаче, че няма защита от течове IPv6 или DNS, въпреки че те предлагат свои собствени DNS сървъри. Това означава, че вашите данни могат потенциално да изтекат дори докато вашата VPN връзка е активна. Това може да е малко загрижено за всеки, който се тревожи за тяхната поверителност в интернет. С казаното, този конкретен VPN поддържа солидно 256-битово криптиране през OpenVPN и L2TP през IPSec.

Съхранява ли Netmap регистрационни файлове?

Netmap е базиран в Русия и има домейн на Съветския съюз (.su). Това изглежда малко подозрително, като се вземе предвид, че оптималната поверителност онлайн е нещо, което може да не е гарантирано при този конкретен доставчик.

Netmap твърди, че не пази никакви дневници на своите потребители, докато анонимните методи за плащане също се приемат, ако имате съмнения. Само имайте предвид, че уебсайтът не’не споменавайте каквито и да било специфики по отношение на това, какви данни се съхраняват. Също така’Важно е да запомните, че Netmap е в Русия, която има строги закони за задължително съхраняване на данни.

Ако ти’d предпочитате пълна прозрачност, алтернативна VPN като NordVPN или ExpressVPN може да бъде това, което търсите.

Скорост и производителност

Направихме нашия тест от Европа със следната базова скорост:

Базова линия на теста за скорост на Netmap

Тогава ние’опитах наблизо място, за да видя какво’s ефектът от включването на Netmap VPN:

Германия

Тест за скорост на мрежовата карта 14

 • Изтегли: 14 Mbps (94% отпадане)
 • Качване на: 31 Mbps (88% отпадане)

Великобритания

Netmap VPN тест за скорост във Великобритания

 • Изтегли: 19 Mbps (92% отпадане)
 • Качване на: 72 Mbps (72% отпадане)

Съединени щати

Netmap VPN тест за скорост в САЩ

 • Изтегли: 5 Mbps (98% отпадане)
 • Качване на: 9 Mbps (отпадане от 97%)

Сингапур

Netmap VPN тест за скорост в Сингапур

 • Изтегли: 8 Mbps (отпадане от 97%)
 • Качване на: 14 Mbps (95% отпадане)

Скоростите, предлагани от Netmap са много бавно. Това означава, че вероятно сте спечелили’не може да изпълнява повечето онлайн задачи, включително HD видео стрийминг, игри и торент.

Сървъри

Броят сървъри на ваше разположение е нещо, което трябва да вземете предвид, когато искате да инвестирате в VPN. С общо 32 сървъра в 23 държави, то’е безопасно да кажа, че не’няма да получите голям избор с Netmap VPN - особено когато го сравнявате с харесванията на NordVPN и ExpressVPN, които всеки предлагат над 4000 и 3000 сървъра съответно.

Лесна употреба и поддръжка на многоплатформи

Ти’Ще откриете, че можете да настроите Netmap на всяка от следните платформи:

 • Windows
 • Mac OS
 • Linux
 • андроид
 • IOS
 • Маршрутизаторите

Повдигането на нещата трябва да е достатъчно лесно за всеки, който има поне малко технически познания. Въпреки това получаването на поддръжка на клиенти е по-лесно казано, отколкото в повечето случаи. Това ще разгледаме по-нататък в нашия преглед на Netmap.

Деблокиране на Netflix и други поточни платформи

Деблокирането на изключително популярни услуги като Netflix, Hulu и BBC iPlayer е една от най-големите причини човек да може да използва VPN услуга. В крайна сметка, все по-голям брой уебсайтове и услуги използват такива практики, които блокират достъпа до съдържание въз основа на вашето географско местоположение.

В настоящия момент, не успяхме да се свържем с Netflix, Hulu или BBC iPlayer с Netmap. За гарантиран начин за заобикаляне на геоблокирани услуги, разгледайте нашия списък с най-добрите VPN мрежи за Netflix.

P2P и торент

Без регистрация, възможност за анонимно плащане и фактът, че има превключвател за убийство, Netmap може да се използва от всеки, който изтегля торенти, тъй като това гарантира, че вашата интернет активност не е’не се гледа от трета страна, ако вашата VPN връзка е прекъсната.

Въпреки това, няма специализирани сървъри за изтегляне на съдържание или стрийминг и липсата на защита от теч може да притесни някои хора. Така че, не забравяйте да вземете това предвид преди да закупите абонамент, ако това са функции, от които бихте искали да се възползвате.

Онлайн цензура в Китай и на други места

Когато става въпрос за страни като Китай, то’е безопасно да се каже, че трябва да се грижи допълнително дали’резидент или дори просто посещение на страната. Много уебсайтове и услуги като Facebook са блокирани в страната, тъй като тя заема много строга позиция по отношение на интернет цензурата - използвайки нещо известно като Великата защитна стена на Китай.

По отношение на Netmap VPN, в тяхния уебсайт има публикация в блог, която конкретно споменава, че тяхната услуга може да се използва в Китай. Тъй като няма защита от течове на DNS или IPv6, това означава, че ще бъдете много по-добре да търсите алтернативна VPN, за да запазите адекватната си защита в стремежа си, за да избегнете онлайн наблюдението. В противен случай може да попаднете на грешната страна на закона, ако бъдете хванати да използвате VPN за незаконни цели.

Поддръжка на клиенти

Що се отнася до поддръжката на клиенти, Netmap предлага следните опции за поддръжка:

 • Чат на живо
 • ЧЗВ
 • Ръководства за настройка
 • Билет за поддръжка

Докато на уебсайта им се казва, че те’работим 24/7, това не’изглежда не се прилага към чата на живо, който в момента на писане на тази статия беше офлайн.

NetMap VPN чат на живо не е наличен

В техните специални ръководства за настройка и често задавани въпроси се вижда, че екранните снимки са само на руски език, което потенциално може да доведе до това, че се борите да настроите услугата на вашето устройство. С това казано, има текстови инструкции отдолу, които трябва да бъдат достатъчно лесни, за да се следват за повечето потребители.

Ценообразуване

То’е безопасно да кажа, че Netmap isn’t най-рентабилният VPN там. Това означава, че може да бъде изтласкан отвъд ценовия диапазон на много хора.

Те предлагат следните опции за ценообразуване:

 • Годишно: 10,83 долара на месец
 • 6 месеца: $ 11.66 на месец
 • 1 месец: $ 15,00 на месец

То’важно е да споменем, че плановете по-горе не са’не е добро за тези, които имат множество устройства. Това е така, защото можете да настроите услугата само на 1 устройство на всеки протокол, което е разочароващо като се има предвид това’t случаят с повечето други VPN мрежи.

Можете да закупите Netmap с Bitcoin и WebMoney сред другите опции на ваше разположение. Използването на кредитна карта е възможно с руска услуга, наречена InterKassa. Така или иначе, ако решите да закупите абонамент и не сте’щастлив по никакъв начин, там’s 7-дневна гаранция за възстановяване. Не става’не изглежда да има безплатна пробна версия.

Долната линия

Като цяло е ясно да се види, че няколко отлични защитни функции ще гарантират, че личната ви информация се пази добре далеч от любопитни очи. Това VPN обаче’Много недостатъци като високата месечна цена, посредствените скорости и невъзможността да заобиколите гео ограниченията означават, че имате много други алтернативи да избирате, които са по-добри от повече начини, отколкото един.

Фактът, че го’Базирано в Русия, за което се твърди, че се проваля при използването на VPN, също означава Netmap’s дълголетието ще бъде поставено под съмнение.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 4