Преглед на IPVanish

IPVanish е перфектен пример за това как всички големи спецификации в света спечелиха’t винаги превъзхожда осквернена репутация.


С всички минали противоречия около IPVanish, реших да видя дали този доставчик е наложил достатъчно положителни промени, за да стане чудесна VPN услуга, след като бъде поставен под ново управление.

Има много належащи въпроси’Ще разгледаме IPVanish и неговото текущо състояние като доставчик на VPN. Безопасен ли е за употреба IPVanish? Има ли политика без регистрация? Колко бързо е? IPVanish добър ли е за торентинг? И накрая, IPVanish струва ли си парите?

аз’Ще се опитам да отговоря на тези въпроси и още, за да ви помогна да решите дали IPVanish е правилният избор за вашите VPN нужди.

Преглед

Място: # 19
Намиращ се в: САЩ
Сървъри и местоположения: 1300+ сървъра в 50+ страни
Дневници: минимално събиране на данни
Шифроване и протоколи: основни протоколи OpenVPN и IKEv2, военно криптиране (AES-256)
Нетфликс: да
Torrenting: Да, P2P е позволен на всички сървъри
Приложения: Windows, Mac, Linux, iOS, Android, Amazon FireTV, Chromebook, Windows Phone, рутери
Поддържа: 24/7 чат на живо, имейл, база знания
Цена: от $ 6.49 / месец
Безплатна версия или пробна версия: Да, но само на iOS
Уеб сайт: ipvanish.com

Функции за сигурност и поверителност

IPVanish предлага страхотна онлайн сигурност и поверителност. Функциите му могат да ви осигурят сигурно онлайн изживяване за вашите общи нужди от VPN (стрийминг на видеоклипове, торент, игри, споделяне на файлове, деблокиране на геоблокирано съдържание и така нататък), ако можете да обърнете сляпо око на IPVanish, който е базиран в САЩ. VPN услуга.

Протоколи за криптиране и тунелиране

IPVanish разполага с военно криптиране AES-256, което е един от най-безопасните методи за криптиране, използван както от финансовите, така и от военните институции по света.

В момента IPVanish предлага следните VPN протоколи:

 • OpenVPN TCP
 • OpenVPN UDP
 • IKEv2 / IPSec
 • L2TP / IPSec
 • SSTP
 • PPTP

Това е отличен набор от налични протоколи за тунелиране, с много възможности за избор на ежедневни VPN и експерти..

Просто не забравяйте избягвайте опцията PPTP освен ако наистина не знаеш какво си’правиш PPTP е остарял протокол, обезопасен от сериозни уязвимости в защитата и трябва да се използва само в краен случай от опитни потребители на VPN.

Kill превключвател

IPVanish има ключ за убийство, който ще изключи целия ви интернет трафик в случай на неочакван спад на VPN връзката. Това е съществена характеристика за всеки VPN. С активиран превключвател за убиване, вие’Ще запазим връзката ви шифрована по всяко време и ще запазите поверителността си защитена, когато използвате VPN услугата.

Понастоящем IPVanish предлага само функцията за превключване на убийствата в своите приложения за Windows, macOS и Android (8.0+), които могат да оставят връзката ви недостатъчно защитена на устройства с Linux и iOS. Това означава, че трябва да стоите далеч от IPVanish, ако използвате Linux или iPhone.

аз’проверих превключвателя на IPVanish kill на моя работен плот на Windows и открих, че той работи постоянно, когато изключвам VPN.

Няма течове за IP или DNS

аз’проверих IPVanish за течове и не открих абсолютно никакви проблеми с течовете на DNS / WebRTC / IPv6.

IPVanish екран за теч на IP

Както можете да видите, услугата има надеждна защита от течове от DNS, WebRTC и IPv6, което означава, че IPVanish е безопасен за използване за маскиране на вашия IP адрес.

Неприветливо за поверителност местоположение: САЩ

Притежаван от базирания в САЩ VPN доставчик Stackpath, IPVanish е добре познат играч в VPN индустрията. Тъй като IPVanish е базиран в Съединените щати, това може да означава запазване на данни, корпоративен надзор и сериозни опасения за поверителност, когато става въпрос за получаване на лична информация.

САЩ са един от основателите на алианса "Петте очи", което го прави една от ключовите страни за глобално наблюдение. И тези пипала достигат далеч и широко.

Следователно аз’м скептично настроен към т.нар “максимална сигурност” VPN доставчици, които са базирани в подходящи за наблюдение страни като САЩ.

Политика без регистрация

Наистина ли IPVanish е толкова сигурен и личен за поверителност, колкото се твърди? Както се оказва, тази услуга взима сериозно своята политика без регистрация, поне в лицето на нея. Това може малко да балансира страховете ми по отношение на неговото неприветливо местоположение. Това е, ако не са имали’не беше хванат да държи журналистика през 2016 г.…

Не толкова отдавна, когато IPVanish все още беше собственост на Mudhook Marketing (САЩ), имаше наказателно дело, при което заподозрян беше осъден в резултат на IPVanish предоставяне на логове с лична информация на властите. В тази конкретна ситуация изглежда доста щастлив, че заподозреният е хванат, но епизодът наистина поставя под въпрос искреността на IPVanish.

Добрата новина е, че IPVanish вече е под различна собственост. Тази компания е StackPath (част от J2 Global) и изглежда се интересува от подобряване на техния продукт’s репутация. Във всеки случай, ако не’не планирате да правите нещо особено чувствително, не бива’не се притеснявайте.

Други технически характеристики

IPVanish има няколко модерни функции за защита, които спечелихте’не винаги ще намерите средната си VPN услуга, работеща на мелницата:

 • Безплатна SOCKS5 прокси услуга - променете местоположението си и скрийте вашия IP, без да изтегляте допълнителен софтуер.
 • TOR съвместимост - интеграция с мрежата Onion за допълнителен слой на поверителност и анонимност.

Това са хубави функции, които трябва да има, но този списък не е’t достатъчно дълго, само за IPVanish да изпъкне от тълпата, когато се състезава с NordVPN, ExpressVPN и други големи момчета в блока за сигурност и поверителност.

Скорост: бърза е IPVanish?

IPVanish твърди, че ви предлага някои от най-добрите скорости, налични днес. За да видя дали тези твърдения съвпадат с реалността, дадох на VPN тест драйв.

Скоростта на връзката ми без VPN беше 220 Mbps изтегляне и 200 Mbps качване. Тествах IPVanish от Европа с помощта на инструмента speedtest.net. Тук’s какво измислих:

Нотингам, Великобритания

 • Изтегляне: 123 Mbps (44% отпадане)
 • Качване: 46 Mbps (отпадане от 77%)

IPVanish тест за скорост - Великобритания

Ню Йорк, САЩ

 • Изтегляне: 44 Mbps (80% отпадане)
 • Качване: 6 Mbps (отпадане 97%)

IPVanish тест за скорост - САЩ

Токио, Япония

 • Изтегляне: 3 Mbps (99% отпадане)
 • Качване: 4 Mbps (98% отпадане)

IPVanish тест за скорост - Япония

В обобщение на нещата можете да очаквате IPVanish да даде много добри скорости на изтегляне от близките места, като скоростите на качване варират от средна до ниска. Тези ниски скорости на качване са драстична промяна от предишните ми тестове за скорост на IPVanish, които постоянно показваха много високи скорости на качване.

Това означава, че противно на доставчика’s твърдения, дългосрочното използване на IPVanish може да разкрие средни скорости на изтегляне, които изостават от други бързи VPN услуги, докато скоростите за качване са по-ниски.

Поддържа ли IPVanish устройството ми?

Да, вероятно е така. Що се отнася до мултиплатформената му поддръжка, IPVanish се предлага на всички най-популярни настолни и мобилни платформи, както и на Chromebook OS, Amazon Firestick TV и рутери.

Определено трябва да подчертая впечатляващ набор от приложения този доставчик на VPN услуги предлага, с право го поставя сред моите топ 3 в това отношение.

Можеш да използваш до 10 устройства с един единствен абонамент, така че може да искате да изтеглите всички клиенти, които сте’Ще ви трябва с едно движение.

IPVanish настолни приложения: Windows, macOS и Linux

След като изпробвах някои от приложенията на IPVanish, трябва да призная, че е свършил добра работа при обновяването на тяхното приложение. По-старата версия имаше някои проблеми с дизайна (определени екрани с менюта бяха тромави или дори не бяха правилно функционални). Това обаче е в миналото.

Новият IPVanish интерфейс за Windows и macOS всъщност изглежда доста ясно и информативно и има прост, но приятен дизайн.

IPVanish бърза връзка

IPVanish предлага и много полезно меню с име Настройки. В това меню можете да настроите вашите предпочитания за стартиране и свързване, вариращи от прости опции за поведение при стартиране до превключване на ключа за убийство и защитни течове или активиране на сърфирането на сървъра. Това е особено важно за живеещите в страни, които ограничават използването на интернет.

Колкото и да е странно, опцията да се свържете с екипа за поддръжка на IPVanish вече е скрита далеч в долната част на менюто за настройки:

Меню за общи настройки на IPVanish

Изобщо, аз’намерих IPVanish да има ясен, информативен и лесен за използване интерфейс дори за по-малко технически потребители. Като изключи странното преместване на менюто за поддръжка, приложението IPVanish със сигурност е силна точка на този доставчик на VPN услуги.

Друг положителен резултат е, че приложението IPVanish Mac е също толкова безопасно, колкото и клиентът им за Windows, което не е толкова често в VPN индустрията. Много доставчици на VPN предлагат приложения за macOS, които имат по-малко функции за защита и опции за протокол за тунелиране. За щастие, че’не е случаят с IPVanish.

От друга страна, версията на Linux няма графичен потребителски интерфейс, за който да говорим. Че’не е изненадващо, като се има предвид, че огромната част от VPN пускат своите версии на Linux като конфигурационни инструкции за приложението OpenVPN. Освен липсата на удобен за потребителя интерфейс, приложението IPVanish Linux няма’t поддържа статичен IP, което може да бъде донякъде разочарование.

IPVanish мобилни приложения: Windows Phone, Android и iOS (iPhone / iPad)

IPVanish Android и iOS приложения просто рационализираха версии на своите настолни колеги, пригодени за мобилна употреба. Добре проектирани и наистина удобни за потребителя, и двете приложения ще имат гръб, когато се нуждаете от онлайн защита за вашето мобилно устройство.

IPVanish настройки за Android

Версията на Android на IPVanish не’нямам нативен ключ за убийство. Това означава ти’Ще трябва да използвате приложение на превключвател за убийство на трети страни или стандартното устройство за Android OS, което не е така’не е голяма работа.

Можете да получите приложението за IPVanish Android в Google Play или просто да го изтеглите директно като пакет с APK пакет от официалния уебсайт.

Приложението IPVanish iOS се предлага от App Store.

Други платформи за IPVanish

IPVanish предлага и приложения за Chromebook OS, Amazon Fire Stick и рутери. Това означава, че можете да ги настроите и на тези други устройства, за да криптирате вашия трафик онлайн, достъп до съдържание, което’s са били блокирани географски във вашия регион или защита на цялата ви мрежа, като стартирате VPN направо на вашия рутер.

Netflix и други стрийминг услуги

IPVanish ли е добър за Netflix по-специално? Те не са’не казвам услугата не’не поддържам Netflix, но те не го правят’не рекламирате това, което означава, че не трябва’не се изненадвайте, като видите, че повечето сървъри са блокирани.

IPVanish деблокира Netflix US, но не и други библиотеки. Още повече, че го направи само когато преминах от IKEv2 към OpenVPN с включен трафик на трафика. То’също е трудно да кажа нещо за скоростите, защото не можах’t достъп до Netflix’s тест Fast.com и понякога не можех’дори не зареждайте Netflix’s уебсайт.

Грешки в IPVanish при достъп до Netflix.com и Fast.com

То’от тези резултати от теста става ясно, че IPVanish има проблеми с деблокирането на Netflix. Изглежда също има проблеми с отключването на канал ABC, но успях да заобиколя блокиращите мерки на CBS и NBC по време на моите тестове.

Ако обаче искате най-доброто стрийминг опит, препоръчвам NordVPN или ExpressVPN, като и двата са доказали идеал за преобладаване в битката в Netflix срещу VPN.

Поддържа ли IPVanish торент?

Да, IPVanish поддържа торентинг на всички сървъри.

Някои наричат ​​IPVanish “торент’s и геймър’s мечта,” така нека’Вижте какво наистина може да предложи.

Тестовете ми показаха IPVanish като една от по-добрите VPN услуги за торент.

IPVanish разполага със собствени сървъри на много стратегически места, за да направи мрежата си възможно най-бърза. Той поддържа OpenVPN протокола и протокола IKEv2 с криптиране AES-256, а също така има защита от изтичане на DNS и IP. Това означава, че никой не може да декодира вашия трафик.

Въпреки това, дон’не забравяйте за факта, че този доставчик е базиран в държава с пет очи, както и че САЩ имат мощно законодателство за авторското право (особено Закона за авторското право върху цифровото хилядолетие).

IPVanish чат на живо, поддръжка по имейл и база знания

Поддръжката на клиенти е още една област, в която смятам, че IPVanish би могъл да използва някои подобрения. Това е, ако искат да го засилят и да изпреварят най-силните играчи на VPN пазара.

Както обикновено се случва, има няколко начина да се опитате да получите помощ от екипа за поддръжка на IPVanish:

 • ЧЗВ
 • Знание
 • Поддръжка по имейл
 • 24/7 поддръжка за чат на живо

Център за поддръжка на IPVanish

Въпреки че всъщност можете да получите отговор на вашите въпроси, изпратени по имейл, потребителските отчети показват, че такива съобщения често са роботизирани и не е задължително полезни. С други думи, може да се наложи да опитате отново и отново, за да решите окончателно проблема си. IPVanish със сигурност трябва да надхитри всички тези отрицателни коментари относно обслужването на клиентите им.

Трябва да добавя, че по време на моите тестове бях изненадан, когато установих, че приложението има и опция за поддръжка на чат на 24 часа в денонощието, не беше в миналото и може най-накрая да изведе IPVanish поддръжка на клиенти на следващото ниво.

Ценообразуване: IPVanish струва ли си парите?

За мнозина ценообразуването е най-важният фактор, докато други могат да дадат приоритет на сигурността или скоростта като свой определящ критерий при избора на VPN.

Ето ценовите планове на IPVanish до 2 декември:

1-месечен план: $ 10,00 / месец
3-месечен план: $ 8,99 / месец
1-годишен план: $ 6.49 / месец

Само с него 7-дневна гаранция за връщане на парите, тази VPN услуга не е точно най-добрата покупка днес. Все още, тези цени са доста справедливи в сравнение с други доставчици на цени (например Astrill и Perfect Privacy). Освен това, като се има предвид, че IPVanish притежава и поддържа цялата им глобална мрежа, може би трябва да им прекъсна малко и да оценя усилията.

Тъй като вече можете да използвате 10 отделни устройства на време с единичен лиценз, IPVanish е чудесен избор за потребители с множество устройства или семейства. Дори ако тази VPN няма’в момента нямам разширения за браузър, аз вярвам, че това’s все още е добър избор за стрийминг на HD видео, торент и онлайн игри.

Ако сте потребител на iOS, можете да преминете към безплатна пробна опция преди да инвестирате парите си.

Както аз’Вече споменахме, IPVanish спря да поддържа анонимни методи за плащане като криптовалути. Това, за съжаление, може да отложи типовете клиенти (разследващи журналисти, хакери, активисти и, нека)’се сблъскайте с него, различни престъпници), които се нуждаят от възможно най-високото ниво на поверителност онлайн.

Ако получите IPVanish?

Както можете да видите от останалата част от ревюто ми, IPVanish има много плюсове и минуси. Може да съм бил малко груб на този VPN доставчик, но като цяло мога да кажа, че го’все още е сред по-добрите’видяна, тествана и прегледана.

Общата ми присъда е, че има по-добри VPN мрежи там, но в зависимост от вашите нужди все пак можете да намерите IPVanish за надеждна и сигурна услуга.

Ако ти’все още в търсене на най-добрата VPN услуга, не забравяйте да проверите и другите ни отзиви и сравнения.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =