Преглед на DigibitVPN

DigibitVPN се справя много добре - от скорости и криптиране, до DDoS защита и неограничени устройства. Но в крайна сметка това’s разочароващ пакет, който не’съвсем не влизате в елита на VPN.


Излезте от капаните с обещание да доставите светкавични скорости, нулеви трупи и “максимална сигурност,” BVI’s DigibitVPN прави добро първо впечатление - но отива ли по-далеч от това?

С функции като неограничено изтегляне на P2P, специализирана DDoS защита за геймъри, преодоляване на блокирането на ISP и неограничени връзки на устройства, това е услуга, която е помислила за това, от което се нуждаят клиентите. И това подкрепя с криптирането на върха на върха и други функции за защита.

С други думи, въпреки че може да не е най-известният доставчик наоколо, Digibit е този, който трябва да гледате, и то’е добре да се запознаете по-подробно, така че нека’направете това.

Сигурност и поверителност

Първо, нека’започнете този DigibitVPN преглед с приоритет номер едно на всяка добра виртуална частна мрежа: сигурност и поверителност. Ако доставчикът не успее тук, той се проваля навсякъде.

За щастие, това’s наистина не е така с Digibit, който предлага следните общи функции за сигурност:

 • 256-битово криптиране AES за военен клас
 • Превключвател за убийство, за да ви гарантира’се покрива по всяко време
 • Няма сървъри на трети страни, гарантиращи, че Digibit е в пълен контрол
 • Анонимни плащания чрез биткойн и 50 други криптовалути
 • Много ясно нулев ангажимент за регистрация

Че’е основно добра основа, включително основните елементи, които ние’Гледайте в солиден VPN, така че куди да Digibit за получаване на тези градивни елементи на правилното място. И това ги следва с надеждна защита от течове DNS. В комбинация с използването на собствени DNS сървъри и комутатори това би трябвало да означава, че вашите интернет доставчици, хакери или държавни сайтове спечелиха’нямам представа за навиците ви при сърфиране.

Превключвателят kill е добре дошло допълнение (особено когато редовно изтегляте чрез P2P сървъри). То’s мистериозно отсъства от VPN от по-ниско качество и то’е видът, който ни уверява, че там’няма нищо злонамерено под капака.

Единствената информация, която липсва тук, се отнася до протоколи. Digibit isn’t предстоящи за това как създава VPN тунели и е необходимо известно копаене, за да откриете, че компанията използва OpenVPN, или чрез UDP или TCP връзки - няма от какво да се притеснявате.

И клиентите трябва да отбележат, че там’няма възможност за StealthVPN и няма TOR съвместимост. Докато го’солидно, Digibit определено не е всеобхватен инструмент за поверителност за опитни потребители.

Запазва ли DigibitVPN регистрационни файлове?

DigibitVPN е много гласен относно своята политика за нулеви регистрации, което е страхотно. Но ние’видях изобилие от доставчици, чиито искове няма’t съвпадат с реалността. Така ли е тук?

Потребителите трябва да предоставят някаква информация, когато се регистрират, което едва ли е необичайно в света на VPN. Както отбелязахме по-рано, можете да заобиколите част от това чрез плащания с криптовалута, а освен това цялата заявка на DigibitVPN е имейл. Ти не’няма да стане много по-анонимен от това.

По-важното е, че DigibitVPN ще записва времената, когато се свързвате с VPN, избрания от вас сървър и количеството данни, което консумирате. Тази последна клауза е интересна, тъй като подсказва, че компанията проследява използването на данни доста малко подробно. Но отвъд това, там’няма нищо твърде тревожно в политиката за поверителност - поне нищо, което да маркира DigibitVPN от тълпата.

Компетентността на BVI е друг сигурен аспект на Digibit’s услуга. Най-общо казано, доставчиците, базирани на BVI, разполагат с безупречни данни за поверителност и властите там са добре запознати с необходимостта да гарантират поверителността на клиентите. И така, като цяло ние’трябва да кажа, че компанията представя своите заявки за записване.

Скорост и производителност

Всеки път, когато виртуалната частна мрежа обещава светкавични скорости, това’си струва да бъдем дълбоко скептични. ние’чух твърде много претенции относно скоростта на връзката и повечето от доставчиците на време могат’не доставя.

За щастие, този преглед на DigibitVPN може да отчете това’тук не е така. Докато не искахме’t опишете скоростта на изтегляне като “светкавично,” пробвахме многобройни сървъри от 36-сървърната мрежа и най-много доставихме уважавана скорост на изтегляне.

Той беше достатъчно бърз за стрийминг в YouTube и се управляваше доста добре за Fortnite, както и на смартфон с Android. Тестът ни за скорост откри в някои случаи 50% отпадане в скоростта на качване, но по-голямата част от тестовете видяха 40-55% отпадания - ако това е така. Така че това е конкурентен доставчик, когато става въпрос за скорост.

Покритие на сървъра

Както споменахме по-горе, DigibitVPN предлага само избор от 36 сървъра. Тези сървъри са разположени във Великобритания, Германия, Франция, САЩ, Филипините, Канада, Украйна, Индия, Хонконг, Швеция, Тайван и Словакия. Така че има много пропуски по света. Най-очевидно, компанията’s Латиноамериканското покритие е минимално’няма нищо в Африка и не чак толкова в Източна Азия или Близкия Изток.

По принцип DigibitVPN е привлекателен за европейските и северноамериканските клиенти с няколко глобални локации тук и там. Независимо от това, индийските сървъри са удобни и не всичко, което се среща с VPN за масовия пазар, а включването на хонконгски сървър е полезно за посещаващите Китай.

Лесна употреба и поддръжка на многоплатформи

DigibitVPN отбелязва доста добри резултати, що се отнася до достъпността и многоплатформеното покритие, с възможност клиентите да изтеглят приложението в множество системи и устройства. Ето основните опции:

 • андроид
 • IOS
 • Windows
 • Маршрутизаторите
 • Amazon Fire Stick
 • Linux
 • Mac
 • Умни телевизори

Това изглежда страхотно, но клиентите трябва да отбележат, че можете да изтеглите клиента само за смартфони, Fire Stick и Windows компютри. За всичко останало потребителите ще трябва да имат достъп до Digibit чрез вход за OpenVPN - с което компанията с удоволствие ще ви помогне. Така че дон’не бъдете измамени - Digibit може да не е толкова лесен за използване, колкото изглежда.

Има ги’t всяко разширение на браузъра, или просто услуга за настолни компютри и приложения за Android или iPhone. Че’s вероятно не е нарушител на сделката за повечето хора, но би било прецизно допълнение към компанията’s оферта.

Що се отнася до реалния клиент, ставането и тичането е много просто. Там’s цялостна страница за изтегляне, с често задавани въпроси и поддръжка, ако е необходимо, но това вероятно спечели’не е необходимо. То’е само въпрос на изтегляне на клиента, задействане на него, избор на сървър и натискане Connect. Има ги’t много персонализирани опции, за добро или лошо, така че’е чудесно за потребители на входно ниво.

Деблокиране на Netflix и друга поточна платформа

За много хора VPN е безполезен, ако може’t се справя с геоблокиране. Много компании използват тази технология в наши дни, което им позволява да сегментират аудиторията си по причини, свързани с цифрови права, или да начислят максимална цена, която различните пазари ще понесат. Например, въпреки че може да не го знаете, Netflix и Hulu рутинно го правят, ограничавайки количеството съдържание, достъпно за потребителите.

Според нашия опит DigibitVPN ви дава приличен шанс да победите техники за гео ограничение, но това е така’не е непогрешим. В миналото компанията се е мъчила да заобикаля ограниченията на Netflix и способността й да се колебае се колебае, така че може да имате късмет. Обаче има по-надеждни разблокиращи устройства наоколо. След като казахме това, установихме, че Digibit работи добре с BBC iPlayer и глупаци YouTube’s геофилтрира ефективно.

Друг плюс е, че компанията се грижи добре за потребителите на Amazon Fire Stick. Ти’В Amazon Fire Store ще намерите сертифицирана версия на VPN, което винаги е добър знак. Това означава, че инсталирането на приложението спечели’не бъдете твърде трудни. Roku или други поточни устройства на Kodi може да са малко по-сложни, но ако потребителите се свържат с Digibit, те ще се радват да водят потребители през съответните стъпки.

P2P и торент

Не всички VPN приемат торент. Всъщност повечето от тях са враждебно настроени към P2P изтеглящите, като гледат на тях като на юридическа отговорност и източване на техните сървъри. Че’не е случаят с DigibitVPN, който гордо заявява, че изобщо няма проблеми с P2P изтеглящите.

Е, той заявява, че в своя маркетингов материал. Реалността е по-сложна. Както отбелязват Общите условия, “Изпращане, предаване или получаване на незаконно съдържание през Услугата” е основание за незабавно разваляне на договора. Предвид VPN’В политиката за регистрация, тя има начин да разбере дали е извършена някаква незаконност.

Въпреки това открихме, че Digibit предлага надеждна алея за сигурен торент и по принцип няма проблем със създаването на защитена P2P връзка. Ускоряваше се’t звездна, но това’s да се очаква. За съжаление, компанията не’не предлагам прокси SOCKS5, който може би е увеличил скоростта донякъде, но поне приветства P2P, за разлика от някои други. И накрая, потребителите трябва да приветстват включването на ключ за убийство, което намалява значително риска от изтегляне на P2P.

Онлайн цензура в Китай и на други места

Digibit обещава “неограничен достъп до интернет” където и да се случат потребители. Това обаче вероятно няма’не се простира до Китай, където само много малко VPN са в състояние да нарушат Great Firewall.

Докато компанията работи на китайския пазар, тя не’t включва StealthVPN, функция, която има тенденция да затруднява цензурата при откриване на виртуални частни мрежи. Предоставената IP анонимност и криптиране може да предложи повърхностна защита, но ние’отново съм скептичен дали Digibit ще бъде противоотровата към онлайн наблюдението, от което се нуждаят китайските потребители. Поне в сравнение с надеждни алтернативи като NordVPN.

Поддръжка на клиенти

В света на VPN поддръжката варира силно. Дори част от индустрията’Най-големите играчи понякога оставят потребителите високи и сухи, като им липсва информация, която им е необходима, за да се възползват максимално от тяхната услуга. DigibitVPN се справя умерено в това отношение.

Ето основните опции за поддръжка на клиенти, достъпни за потребителите:

 • Често задавани въпроси
 • Клиентската зона (основно тип потребителски форум)
 • Поддръжка по телефона
 • Чат на живо
 • електронна поща
 • Онлайн формуляр за обратна връзка с клиенти

Когато се добавят заедно, това’s чист микс от опции за поддръжка на живо и информационни архиви. То’s със сигурност по-широк спектър от опции за контакт от повечето еквивалентни VPN и включването на директна телефонна линия е особено освежаващо.

Това не’просто показвам, че Digibit са готови да взаимодействат с клиентите. Освен това показва, че компанията е доста прозрачна и вероятно не е така’скривам гадни изненади тук и там. Харесва ни този подход.

Системата за издаване на билети за електронна поща обаче понякога може да бъде малко бавна и често задаваните въпроси да се накланят силно на корпоративни клиенти (за Digibit’s маркетингови услуги, които са на компанията’основни операции). Да намерим информация за неща като протоколи или сървъри е по-трудно, отколкото трябва да бъде, така че не можахме’не давам на доставчика безупречна оценка тук. То’е работа в процес, която се оправя много.

Ценообразуване

Първото нещо, което трябва да се отбележи при ценообразуването е, че Digibit цени всичко в GBP (паунда), което не би трябвало’не е проблем за купувачите в Северна Америка, но може да отнеме малко математика, за да извърши преобразуването. Когато ти’направихте това, вие’Ще открия, че тарифите са доста разумни.

Там’е основно един пакет, който струва 2,50 паунда на месец (около $ 3,27).

Че’е привлекателна месечна ставка. Компанията не’t предлагате годишни или полугодишни договори, което е изключително необичайно. Компанията автоматично ще поднови потребител’покритие всеки месец, което изглежда като ненужно предписващ бизнес модел - особено за това, което представлява приличен продукт.

Освен това, там’s няма безплатна версия на Digibit’клиент и безплатна пробна версия. Че’още една огромна червена марка срещу компанията и почти винаги се предлагат нещо добро VPN. В крайна сметка всяка връзка е различна, а поверителността е сериозен бизнес. То’е странно, че Digibit дон’не осъзнавам това.

Освен това, Digibit isn’Не искам да възстановя сумата. В Общите условия се посочва, че възстановяването на средства “ще бъдат разгледани по преценка на DigibitVPN,” поставяйки отговорността на потребителите да докажат, че сървърите са били полезни’t налични или неоправдано бавни. Това не’не ни звучи като рецепта за безпроблемна гаранция за връщане на пари.

Долната линия

С отлични функции за сигурност, P2P-приятелска политика, възможност за използване на неограничени устройства, покритие на широк спектър от платформи, уважавани скорости и като цяло удобен за потребителя клиент, бихте очаквали DigibitVPN да постигне много високи резултати. И то’определено е полезен избор за тези, които се нуждаят от лек, ефективен инструмент за поверителност на Windows, iOS или Android.

Въпреки това, странно непрофесионалните платежни системи и като цяло неясна система за поддръжка се отчитат срещу нея, докато слабото деблокиране на Netflix е друг важен негатив. Значи долната линия? Опитайте, но не’не очаквам чудеса.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 5 =