Преглед на CactusVPN

Обещавайки най-високата безопасност и пълна анонимност, CactusVPN цели да бъде конкурент на все по-пренаселения VPN пазар.


Създаден в Молдова и сега базиран в Румъния, подходяща за VPN държава без закони за запазване на данни, създателите на CactusVPN работят по проекта си от 2011 г. Противно на някои по-големи доставчици, екипът на CactusVPN не се страхува да покаже лицата си - вие могат да се срещнат с основната група на техния уебсайт.

Но дали този VPN наистина е достатъчно остър за всички ваши нужди за анонимно сърфиране или всъщност е по-близо до домашно растение без гръбнак? Прочетете нашия CactusVPN преглед, за да разберете.

Безопасен ли е за употреба CactusVPN?

CactusVPN поддържа шест различни протокола за криптиране:

 • SSTP
 • OpenVPN
 • L2TP
 • PPTP
 • IKEv2
 • SoftEther

Бяхме малко изненадани, че намерихме SSTP като протокол по подразбиране, но от друга страна, използването на Windows - за което Microsoft създаде този протокол - вероятно имаше нещо общо с него. За съжаление, Microsoft твърди, че е сътрудничила с NSA и FBI, което трябва да бъде червен флаг за всеки, който се нуждае от VPN връзка за обработка на чувствителна информация.

Настройки на клиентския протокол CactusVPN

Какво’s повече, можете’t избират SoftEther протокол извън кутията. Той изисква отделен SoftEther VPN клиент, който е достъпен за изтегляне безплатно. Този по-малко известен протокол е базиран на OpenSSL и е предназначен да предотврати атаките между човека и средната проверка на пакетите (DPI). То’е едновременно бързо и сигурно, така че определено трябва да го проверите въпреки необходимите допълнителни усилия.

В зависимост от протокола и вашата ОС, CactusVPN използва или AES-256 или AES-128 шифър. Не сте фен на неясните технически съкращения? По-просто казано’с ниво на криптиране, което трябва да остане нечупливо до изобретяването на квантовите изчисления (което трябва да отнеме известно време).

CactusVPN има ключ за убийство на име “Спрете интернет трафика, ако VPN връзката е отпаднала” в клиента. Той също така предлага опция за убиване на конкретни приложения в случай на повреда на VPN. Клиентът с торент вероятно трябва да е в горната част на списъка ви за функция за превключвател за избирателно убиване.

Дали CactusVPN поддържа дневници?

Тази VPN услуга неотворено’не съхранявайте журнали от вашите онлайн дейности:

Ние не съхраняваме IP адреси, дневници за трафик, времеви марки, използвана информация за честотна лента или продължителност на сесията, която може да бъде проследена до един човек

Единствената информация за вас, като вашето име или имейл адрес, се събира и съхранява изключително за създаване и поддържане на вашия акаунт в уебсайта. Това също означава, че нищо няма да бъде предадено на трети страни.

С други думи, компанията не’t съхранявайте всякакви данни, които могат да ви върнат или да ви идентифицират като индивид, докато самата VPN не позволява IP адресът ви да изтече към вашия интернет доставчик или към други страни.

Устойчив ли е на CactusVPN?

Въпреки че първоначалният ни тест през 2018 г. не откри течове за IP, DNS или WebRTC, този път се оказа по-лошо. CactusVPN имаше течове на DNS според три различни теста. Дори включването на настройката за защита от течове на DNS не беше’не помагам.

ние’повторихме нашите тестове през юли 2019 г. и установихме, че тази услуга е такава сега отново без течове. Каквото и да беше през юни, обаче, трябва да служи като напомняне, за да се уверите, че VPN работи добре, преди да го използвате. Ако VPN услуга изтече истинския ви IP адрес, там’Не е много смисъл да го използвате, тъй като всички ваши действия могат лесно да бъдат проследени назад.

Скорост и производителност

Покритие на сървъра

CactusVPN предлага 28 сървъра, разположени в 16 страни, което е нисък брой в сравнение с по-големите VPN марки в блока. Компанията гледа да реши този проблем, като му предложи Умна DNS услуга. То’s метод, който излъчва географски ограничен уебсайт, като променя настройките ви за DNS, за да изглежда локален, вместо да пренасочва трафика на вашата интернет връзка през VPN сървър.

За съжаление, това не’не помогнете, ако искате да деблокирате съдържание от страни, различни от САЩ, Великобритания, Германия, Полша, Канада, Франция, Швеция, Швейцария или Австралия.

Резултати от тестовете за скорост

Извършихме тест за скорост на връзката за този преглед на CactusVPN от Европа, с базова скорост от 263 Mbps. Използвахме OpenVPN (TCP) протокол, който избираме за всички наши тестове, когато е възможно. Накрая преброихме отпадането на скоростта от различни места с включен VPN.

Базова скорост, Европа

CactusVPN тест за скорост на изпитване

 • Изтегли: 263 Mbps
 • Качване на: 260 Mbps

Местоположение в близост (Германия)

Тест за скорост на CactusVPN наблизо

 • Изтегли: 72 Mbps (отпадане 73%)
 • Качване на: 84 Mbps (отпадане 68%)

Обединеното кралство, Лондон

Тест за скорост на CactusVPN във Великобритания

 • Изтегли: 68 Mbps (отпадане 74%)
 • Качване на: 122 Mbps (отпадане 53%)

Съединените щати, Манасас

Тест за скорост на кактус VPN в САЩ, Манасас

 • Изтегли: 21 Mbps (отпадане 92%)
 • Качване на: 27 Mbps (отпадане 90%)

Съединените щати, Лос Анджелис

Тест за скорост на CactusVPN в САЩ, Лос Анджелис

 • Изтегли: 18 Mbps (отпадане 93%)
 • Качване на: 12 Mbps (отпадане 95%)

Австралия, Сидни

Тест за скорост на CactusVPN в Австралия

 • Изтегли: 7 Mbps (отпадане 97%)
 • Качване на: 1 Mbps (отпадане 99%)

Япония, Токио

Тест за скорост на CactusVPN в Япония

 • Изтегли: 11 Mbps (отпадане 96%)
 • Качване на: 1 Mbps (отпадане 99%)

В заключение CactusVPN предлага добри скорости в близките локации и средни или под средните резултати от места на други континенти. Имайки предвид, че базовите ни скорости бяха доста високи, не забравяйте да експериментирате с различни сървъри и протоколи, за да видите коя комбинация работи най-добре за вас.

Лесна употреба и поддръжка на многоплатформи

наличен Cactus VPN

CactusVPN е наличен на следните устройства и платформи:

 • Windows
 • MacOS
 • IOS
 • андроид
 • Android TV
 • Amazon Fire TV
 • Chrome (разширение)
 • Firefox (разширение)

Можете също така ръчно да го настроите на Windows Phone, Ubuntu, Chromebook, Boxee Box и множество модели рутери. Smart DNS и Proxy опциите поддържат още повече ОС и устройства.

Можете да се свържете пет устройства едновременно, но те трябва да използват отделни сървъри. Това нямаше’няма да е голяма работа, ако CactusVPN предложи по-голям списък със сървъри. Можете обаче да използвате CactusVPN на рутер, за да изглежда така, сякаш вие’използвате само едно устройство.

Изтеглянето и инсталирането на CactusVPN клиента е лесно.

Инсталирайте CactusVPN

Най-трудната част ще бъде щракването върху бутона Next след няколко пъти преди настройката да приключи.

Когато стартирате клиента, вие’Ще видите прозорец с молба да изберете дали искате да влезете, за да използвате VPN или услугата Smart DNS. Изберете между “VPN” и “Умен DNS” раздели. Ако сте закупили версия само за VPN, изберете “VPN” и въведете данните си за вход.

Главно меню на клиента на CactusVPN

Главното меню на клиента CactusVPN е единствено за избор на местоположение и свързване към желания сървър, което може да бъде тромаво сортирано по скоростта, която вероятно се превръща в латентност. Вторият раздел е за свързване към Smart DNS, ако сте закупили план, който го включва.

Настройки на клиента на CactusVPN

Най- Настройки Разделът ви дава някои основни опции като избор на протокол, включване или изключване на превключвателя за убийство или защита от течове на DNS и превключване при стартиране на CactusVPN. По-рядко срещаният е App Killer решение, което ви позволява да избирате програмите, които’Ще се затвори в случай, че вашата VPN връзка не успее. Това може да се окаже полезно, ако например вие’торенти са в страна, където го’е незаконно, докато също изтегляте огромна актуализация за вашата ОС.

Деблокиране на Netflix и други поточни платформи

За ентусиасти на потока, които искат да избегнат преминаването през десетки VPN сървъри, CactusVPN предлага първокласна опция: Smart DNS. Интелигентният DNS може едновременно да деблокира уебсайтове от различни региони без ограничения. Като пример за Smart DNS в действие, можете да предавате предаване в Netflix на ексклузивно за САЩ, докато поддържате репортаж на новините за BBC iPlayer, работещ в друг раздел на браузъра на заден план.

освен това, използването на Smart DNS за поточно предаване обикновено е по-бързо, тъй като вашият трафик не се пренасочва през сървъри, както е с VPN. Също така, Smart DNS е лесен за настройка и конфигуриране, а вие го правите’не трябва да притежавате задълбочени технически познания, за да го направите.

Можете също да деблокирате Netflix и други стрийминг платформи чрез CactusVPN, но резултатите бяха далеч от окуражаващи. Успяхме да предаваме филма си на един от сървърите в САЩ, докато всички останали опити в крайна сметка ни свършиха с Netflix, който ни промъква от друга държава.

Терминатор за стрийминг с включен CactusVPN

Най- скоростта беше достатъчна за поточно предаване на Netflix в UHD (4K), тъй като услугата изисква поне 25 Mbps и CactusVPN ни даде 34 Mbps.

Резултати от теста за скорост на сървъра на CactusVPN в САЩ

Резултатите от други сървъри също бяха доста прилични. Дори и най-далечният австралийски управлява 18 Mbps, което все още е достатъчно добро за Full HD, което все още е достатъчно добро за повечето потребители.

P2P и торент

Като вас’вероятно вече сме наясно, торентите са една от най-добрите опции за споделяне на файлове. Въпреки това, порой с CactusVPN е разрешено само на европейските сървъри. Това означава, че вие’Ще има нужда от добра интернет връзка, за да има прилична скорост на изтегляне на други континенти.

Можете да се почувствате сигурни, когато поройте с CactusVPN, защото те имат a убийте превключвател, а политика без регистрация и там’няма лични данни, които могат да бъдат предоставени на властите. Единственото притеснение, което преди имахме, бяха течовете на DNS, проблем, който изглежда се отстранява сега.

Добре ли е за потребителите в Китай?

Китай е една от малкото държави, които са поставили строги ограничения за интернет дейности за своите жители. Ако ти’планирате да посетите Китай, шансове сте вие’Ще искам страхотна VPN, която да ви помогне да получите достъп до всички сайтове и услуги, които искате да запазите вашата поверителност и анонимност.

Странно, не успяхме да намерим конкретна информация относно Китай на уебсайта CactusVPN. Тази умишлена неяснота може да показва, че CactusVPN не може да заобиколи Китай’с “Страхотна защитна стена.” Ние обаче не можахме’Положително потвърдете това по време на писането на нашия ревю за CactusVPN.

Теоретично, липса на a “стелт протокол” означава, че този доставчик трябва да има проблеми с избягването на дълбоката проверка на пакетите (DPI), което в крайна сметка води до блокирана услуга. По този начин не можем да препоръчаме надлежно използването на CactusVPN в Китай.

Поддръжка на клиенти

Абонатите на CactusVPN имат следните опции за поддръжка:

 • Уроци за настройка
 • ЧЗВ
 • Представяне на билет
 • Учебен център
 • Как да започнете ръководство

CactusVPN предлага обслужване на клиенти, което работи основно чрез 24/7 система за билети. След като подадете билет, трябва да очаквате бърз отговор на вашето запитване - ако някога трябва да стигнете до CactusVPN’s персонал, т.е. Когато се свързахме с бюрото за отговори за този преглед на CactusVPN, установихме, че са много полезни.

Поддръжка на кактус VPN

За съжаление, техните чатът на живо не е денонощна услуга. Но все пак можете да стигнете до тях за 16 часа на ден от понеделник до петък и 8 часа на ден през почивните дни.

Ако предпочитате да направите собствено проучване първо, официалният им уебсайт има специални секции за помощ на потребителите. Те включват уроци за настройка на приложенията CactusVPN на различни платформи, пълен раздел с често задавани въпроси и официален учебен център за тези, които искат да се обучат за безопасността онлайн.

Ценообразуване & планове

Ценови планове на CactusVPN

CactusVPN предлага четири различни плана с три опции за ценообразуване за всеки:

 • US VPN, UK VPN или Smart DNS за $ 4.99 / месец
 • US VPN, UK VPN или Smart DNS за $ 12.99 / тримесечни (спестете 14%)
 • US VPN, UK VPN или Smart DNS за $ 38.99 / година (спестете 35%)
 • VPN + Smart DNS за $ 6.99 / месец
 • VPN + Smart DNS за $ 17.99 / тримесечни (спестете 14%)
 • VPN + Smart DNS за $ 54.99 / година (спестете 35%)

Докато спестяванията не могат да се похвалят, цената на VPN + Smart DNS плана е адекватна.

Въпреки че планът за Smart DNS не се обяснява, VPN за САЩ и Великобритания ви дават само сървъри в тази конкретна държава. Имайки предвид, че САЩ имат пет, а Великобритания - четири, плащането за това е нелепа идея. Препоръчваме или да вземете VPN + Smart DNS плана или да изберете друг доставчик с приличен сървър флот.

Всички планове идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Наистина приятно допълнение е 24-часов безплатен пробен период което няма ограничения, което позволява тестване както на Smart DNS, така и на VPN услугата без ограничения на честотната лента. Ти не’няма нужда да попълвате данните си за плащане, докато не решите да се абонирате.

Когато става въпрос за раздяла с парите ви, можете да платите за абонамент чрез:

 • Кредитна или дебитна карта
 • PayPal
 • Биткойн и други криптовалути
 • Qiwi
 • Webmoney
 • Болето Банкарио
 • Yandex Money
 • Alipay

Списъкът е доста впечатляващ за VPN от този калибър. Какво’още повече, ако предпочитате плащанията си напълно непроследими, CactusVPN ви дава опция за анонимно плащане с BitPay.

Този доставчик позволява до 5 различни устройства на време. Въпреки това, не можете да бъдете свързани с един и същ сървър едновременно.

Долната линия

И така, как се получи това VPN в “острота спрямо домашно растение” тест от интро секцията на нашия преглед CactusVPN? Общо взето’s някъде по средата.

Тази услуга има добри възможности за поверителност и прилична ценова политика. Компанията предлага и Smart DNS, което е приятна алтернатива на VPN по отношение на скоростта на връзката и деблокирането на стрийминг платформите. Те също имат приятелски екип за поддръжка на клиенти и различни опции за плащане, включително анонимен.

Най-якият проблем остава липсата на сървъри и локации, което прави торенето малко проблем за някои. Че’s защо в момента можем да препоръчаме този доставчик само на европейски потребители.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + = 4