Преглед на Bitdefender VPN


Преглед

Основана в Румъния през 2001 г., Bitdefender е високо ценена софтуерна компания за интернет сигурност с много солидни продукти в своята гама. Преди това основният им фокус беше поставен единствено върху пакетите за интернет защита. Но сега те направиха крачка към нова територия с въвеждането на Bitdefender VPN.

Въпреки това, заслужава да се отбележи, че не можете да използвате Bitdefender Premium VPN, без да закупите решение за сигурност на Bitdefender, като например Bitdefender Total Security. Но ако така или иначе планирахте да закупите софтуер за сигурност в Интернет, можете’няма да се обърка с този конкретен пакет.

Допълнителното предимство на Bitdefender Total Security е, че можете да използвате безплатната версия на техния VPN. Това ще ви позволи да получите усещане за услугата, преди да се разделите с повече от трудно спечелените пари.

Следващият преглед ще се задълбочи по-подробно какво точно можете да очаквате, преди да продължите и да закупите Bitdefender VPN.

Безопасен ли е за употреба Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN използва следните функции за защита:

 • L2TP / IPSec
 • IKEv2
 • OpenVPN
 • Щит за гореща точка’s Катапулт Хидра
 • AES-256 битово криптиране

Това означава, че вашият IP адрес ще бъде маскиран и вашата лична информация ще бъде съхранявана далеч от обсега на потенциални хакери.

Пази ли Bitdefender VPN регистрационни файлове?

В раздела за често задавани въпроси на уебсайта им се посочва, че регистрационните файлове не са’Не се съхранява и че вашият IP адрес и личната ви информация са спечелени’не се споделя с трети страни:

“…с Bitdefender VPN вашата поверителност е 100% безопасна. Никой (рекламни агенции, интернет доставчик’s, застрахователните компании и т.н.) ще имат достъп до вашите онлайн регистрационни файлове.”

Следователно, вашите лични данни не могат да бъдат достъпни от друг, освен от вас.

Скорост и производителност

Тъй като Bitdefender VPN е сравнително нов за пазара, той е доста ограничен по отношение на броя сървъри, които е в състояние да предостави. Това означава, че в зависимост от това къде се намирате в света, може да почувствате бавна скорост на връзката, когато сте свързани към определен сървър. Друг недостатък е, че скоростта на интернет може да спадне, тъй като може да има много хора, свързани към един и същ сървър наведнъж.

Въпреки това, не би’няма да е изненадващо, когато Bitdefender постепенно увеличава броя на сървърите, които са достъпни в неговата услуга. Ако скоростта на връзката и изборът на сървъри са високи в списъка ви с приоритети, има много достъпни опции като NordVPN. Това предлага далеч по-голям брой сървъри за сравнителна месечна такса.

Лесна употреба и поддръжка на многоплатформи

Когато става въпрос за използване на Bitdefender VPN, вие’Ще открия, че може да се използва на всички основни платформи:

 • Windows
 • MacOS
 • андроид
 • IOS

Въпреки това, въпреки че Bitdefender VPN използва OpenVPN, вие’Ще открием, че той не може да бъде инсталиран на вторични платформи, като например на рутер. Това означава, че ще трябва да го инсталирате отделно на всичките си устройства, което може да не е подходящо за някои.

Всяко от приложенията е лесно за навигиране и има модерна тема, която е лесна за четене. Може лесно да се инсталира отделно или автоматично да се добави с вашия Bitdefender пакет. Така че, ако закупите например Bitdefender Total Security, ще можете да използвате безплатната версия на VPN, тъй като това ще се инсталира стандартно.

Освен това, имате възможност да надстроите до премиум версията, която също може да бъде достъпна чрез вашия пакет за сигурност. Това ще бъде разгледано по-подробно по-късно в прегледа.

Bitdefender VPN за Netflix

Много хора са базирани в страна, която е ограничена по отношение на съдържанието, което е достъпно чрез стрийминг услуги като Netflix. Така че, все по-често се случва някой да използва VPN, за да заобиколи всички гео-ограничителни практики.

Не всички VPN услуги обаче имат възможността да заобиколят Netflix’s практики за геоблокиране. В нашия опит Bitdefender VPN не е изключение. Установихме, че всеки опит за заобикаляне на Netflix’s гео ограниченията не бяха успешни.

Bitdefender VPN за торент

Тъй като Bitdefender VPN използва солидни VPN протоколи и предлага прилични методи за криптиране, много вероятно е да бъде безопасно за използване при торент.

Фактът, че те го правят’t споделяне на вашия IP адрес или всеки журнал с трети страни също е много успокояващо.

Добър ли е Bitdefender VPN за потребителите в Китай?

Докато компанията заявява, че можете да имате пълен неограничен достъп до съдържание, независимо дали сте’в страна, която практикува интернет цензура, те решиха да го направят недостъпен за използване в Китай:

Искаме да предложим нашата VPN услуга за всички, но за съжаление в някои области има ограничения за използването на такава услуга. За ваша защита ние’имате ограничена свързаност в тези страни:

1. Китай: Използването на VPN е незаконно в Китай. Доставчиците на VPN все още могат да работят, ако получат лиценз от правителството, но условията и условията, с които трябва да се съгласят, просто побеждават цялата цел.

Всъщност те изброяват 7 други държави, в които VPN услугата не е’t на разположение, включително Русия, Беларус, Иран, ОАЕ, Турция, Оман и Ирак.

поддържа

Bitdefender има следните опции за поддръжка:

 • чат на живо
 • телефон
 • билет за поддръжка по имейл
 • Често задавани въпроси
 • форум

Това означава, че и домашните, и бизнес потребителите могат да очакват да намерят отговорите, които търсят - любезно от техния специализиран персонал. Няма посочена времева рамка за връщане към вашата заявка. Но те споменават, че техните познаващи техници са на разположение 24/7.

Какво’е повече, ти’Ще открием също, че има цял набор от специализирани ръководства за настройка на различни платформи. Това гарантира, че вие’Ще знам точно как да стартирате VPN независимо от операционната система, която работи вашето устройство.

Ценообразуване

Както бе споменато по-рано в нашия преглед, вие’Ще трябва да имате инсталиран продукт за защита на Bitdefender, за да можете да използвате Bitdefender VPN. И така, цената на VPN всичко зависи от това за кои от техните пакети за интернет защита решите да изберете, както и колко устройства искате да защитите.

 • Годишна Premium VPN: 39,99 долара или 3,33 долара на месец
 • Месечен Premium VPN: 6,99 долара на месец.

Въпреки че общият ни опит с Bitdefender като цяло беше положителен по отношение на надеждността и скоростта, заслужава да се отбележи, че можете да използвате Bitdefender VPN само при едновременно свързване. Това е донякъде разочароващо, като се има предвид, че можете да изберете VPN на подобна ценова точка и да го използвате на няколко устройства по всяко време.

За основните потребители, вие’Ще открием, че има и безплатна версия на Bitdefender VPN. Това е стандартно с пакета Bitdefender Total Security. Въпреки че, както и при много други безплатни VPN услуги, има ограничения, които ви канят да надстроите до тяхната премиум услуга. Това включва дневен лимит от 200 MB и липсата на възможност за избор на различни сървъри.

Долната линия

Сигурно е да се каже, че цената на Bitdefender VPN е сравнително висока, като се има предвид, че е само в начален стадий. Това е ясно да се види предвид ограничения брой сървъри, които имат в момента, както и понякога бавната скорост на техните сървъри.

Освен това нямате друг избор освен да закупите пакет за сигурност на Bitdefender, за да надстроите до услугата Premium VPN. Следователно, ще трябва да го вложите в бюджета си.

За подобна цена бихте могли да изберете по-утвърден VPN доставчик, който осигурява достъп до по-голям брой сървъри и има превъзходна скорост на сървъра. Така че си струва да пазарувате наоколо, за да намерите VPN, който да отговаря на вашите нужди най-добре.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

68 − 67 =

map