Хокк ВПН преглед

Преглед

Креирана од стране компаније ВПН1.цом, Хокк ВПН себе описује као “муњевито брзо,” једноставан за употребу, поуздано сигуран и пуно више. Као и обично са ВПН-овима, веб локација износи низ тврдњи које на први поглед звуче привлачно, али овај Хокк ВПН преглед детаљније ће размотрити та обећања..


Са седиштем у Цорал Габлес на Флориди, Хокк је свеамеричка операција, иако нуди преко 50 локација сервера испрекидана широм света. Док веб локација са застарелим дизајном и гомилу покварених веза каже да се њихов број повећава сваке недеље, након четири месеца нисмо видели промене.

Корисници могу бирати између бесплатних и премијум налога и фокус је на проширењима прегледача. То значи да је Хокк први проки, а други ВПН услуга. У сваком случају, једини начин да се открије да ли се Хокк мери против конкуренције јесте да се то тестира. Дакле, придржавајте се нашег Хокк ВПН прегледа за детаље на овом алату за приватност.

Да ли је Хокк ВПН безбедан за употребу?

Хокк ВПН осветљава њихове безбедносне карактеристике. У ствари, то је једино што можемо да добијемо о њиховој сигурности:

 • енкрипција од краја до краја
 • 4096-битни РСА шифра (ово је обично резервисано за руковање, тако да’с нејасно је ли ово проблем са комуникацијом или не)
 • заштита од вируса (како?)
 • блокови на рањивим портовима (како?)
 • заштита током коришћења јавних вифи места (како?)
 • блокови против огласа који се прате у колачићима (како?)

Све је то охрабрујуће, али ништа посебно за висококвалитетне ВПН. Такође, то’прилично је нејасно како би требали радити било коју од ових ствари.

Једино што знамо: када је ВПН нејасан како то’Требало би да те чува, то вероватно може’т.

Да ли Хокк ВПН бележи ваше податке?

Прилично: да.

ВОне ствар која нас је презирала током писања ове Хокк ВПН рецензије је чињеница да Хокк рутински “сачувајте евиденције у одређеном периоду како бисте спречили злоупотребу мреже [њихове].” Многи ВПН успевају да заштите интегритет своје мреже без чувања дневника, а за нас је ово била велика црвена застава, посебно када матична компанија Хокк смештена је у САД, земља са пет ока.

Чини се да је проблем у томе блиско сарађује са државним властима - што је у реду, али не ако им се превише приближите. То’зашто Хокк блокира приступ “илегални форуми” или места за бујице. Све то надовезује на везу која делује превише блиско за комфор.

А опсег њихових пракси сечења прилично је опсежан. Као што описује њихова политика приватности, Хокк биљежи сваку локацију коју посјетите, колико дуго остајете тамо, па чак и на веб локацији коју сте гледали пре него што сте укључили ВПН. Што се нас тиче’што се тога тиче, ово је у супротности са оним што се ВПН-а ради, и предаје превише информација ВПН провајдеру.

Да ли је Хокк ВПН непропусан?

ДНС цури су још једно потенцијално питање, посебно од Хокк ВПН-а’с Цхроме продужетком, који се заиста чинио порозним. А ако желите да прођете дубоко у тајности са Тором, заборавите. Хокк ВПН’Придржавање строге законитости значи да Тор мрежа не’не радим са својим клијентом.

Дакле, према свим стварима, пресуда овог прегледа је прилично јасна: ако вам безбедност нешто значи, држите се подаље од ове услуге. Постоје боље алтернативе Хокк ВПН-у.

Брзина и перформансе

Брзина је област у којој Хокк ради сасвим добро. Испробали смо и бесплатне и премиум планове и открили велике разлике између њих, што је вредно имати на уму. Оба бесплатна пакета и Хокк ВПН’Премиум услуге су добро функционисале, нудећи добре брзине преузимања.

Ево основне брзине са којом смо радили:

ВПНпро основна брзина

 • Брзина преузимања: 263 Мбпс
 • Брзина отпреме: 261 Мбпс

Одлучили смо да тестирамо четири различите локације широм света.

Немачка

Хокк ВПН Германи брзина сервера

 • Преузимање: 258 Мбпс
 • Отпремање: 37 Мбпс
 • Дропофф: 2%

Јапан

Хокк ВПН Јапан брзина сервера

 • Скидање: 138 Мбпс
 • Отпремање: 3 Мбпс
 • Дропофф: 48%

Канада

Хокк ВПН Цанада брзина сервера

 • Скидање: 176 Мбпс
 • Отпремање: 64 Мбпс
 • Дропофф: 33%

САД

Хокк ВПН брзина америчког сервера

 • Скидање: 90 Мбпс
 • Отпремање: 20 Мбпс
 • Дропофф: 66%

Хокк ВПН овде има прилично импресивне брзине, а немачки сервери (близу наше локације у Европи) долазе на 98% наше основне брзине. Остали су поприлично сјајни, па чак и најнижи - САД - стижу брзином већом довољно добром за стреаминг УХД видео садржаја.

Премиум корисници уживају у неограниченим истовременим конекцијама (погодним за кућну забаву или пословна подешавања са више рачунара), а избор сервера је прилично широк. То значи да проналажење брзе везе не би требало’не бих био тежак.

Међутим, једна ствар коју треба поменути је променљивост. Зато ћете можда требати да експериментишете са неколико сервера пре него што пронађете онај који ради по вашем стандарду.

Покривеност сервера

Хокк доесн’т оглашавати њихов број сервера (процене су 100 - 650), али услуга нуди 50 локација сервера. Ово није нарочито лоше у поређењу с другим већим именима (на пример, НордВПН нуди 62+ локација сервера - иако они имају 5,400+ сервера широм света).

У погледу брзине, он делује боље од просека - још једном истичући разлику између брзине и броја сервера.

Једноставност употребе и подршка на више платформи

Хокк ВПН подржава следеће платформе:

 • Виндовс
 • Мац
 • Андроид
 • иОС
 • Хром
 • Фирефок

Неке од најбољих ствари о Хокк ВПН-у су проширења за прегледач. То’није изненађујуће с обзиром на компанију’с нагласак на прегледавању уместо е-порука или стриминга. Верзија оперативног система Виндовс је 0.4.0 када Цхроме има 3.5.4 што јасно показује где Хокк циља.

Додаци за прегледач нису’не инвазивно па су победили’не доминирате у менијима Цхроме или Фирефок. Све што видите када сте пријављени је мали подсетник у доњем десном углу екрана. А њих је лако преузети и подесити.

Док су победили’неће бити од велике користи онима који желе да користе Хокк ВПН за Нетфлик или торенте, ова проширења су идеална почетника за веб прегледавање којима је потребна основна ИП адреса заштите.

Можете ли користити Хокк ВПН за Нетфлик стреаминг?

нажалост, нисмо могли’нећу навести Нетфлик да ради са Хокк ВПН-ом, што је срамота. Изгледа да је Хокк један од оних ВПН-а који нема’Нисам уложила довољно времена и стручности у стварање заобилазних решења да се бавим Нетфликом’с појачаним мерама безбедности.

Трудили смо се да се пријавимо на локацију за стриминг видео записа. Није радио Хокк ВПН Проки сервере, па ако јесте’планирате да користите свој ВПН у забавне сврхе, будите јасни. Уместо тога, одаберите један од најбољих ВПН-а за Нетфлик за поуздан приступ Нетфлику са локација широм света.

Користите Хокк за бујицу добре идеје?

Исто се односи и на бујицу и П2П уопште. Као што смо раније напоменули у овом прегледу, програмери Хокк ВПН-а су се покушали што више заштитити од правних проблема. Једна од жртава овог приступа је приступ торентима са апликацијама попут уТоррент или БитТоррент.

Искусни ВПН корисници биће упознати са програмерима’ однос према бујици. Али већину времена то значи да сузбијају брзину бујице, а да у потпуности не блокирају бујице. То’то није случај са Хокком, због чега и ми уопште не могу да препоручим Хокк ВПН за бујице. Опет потражите негде смелије ВПН-ове који могу да подносе захтеве за ширином опсега и легалност торрентинга.

Да ли Хокк ВПН ради у Кини?

Хокк ВПН обећавају корисницима могућност “заобићи владина ограничења” маскирањем ваше ИП адресе и локације. Ово би требало да буде музика на уши корисника у местима попут Кине, где се ауторитарна влада непрестано покушава умешати у приватно прегледавање веб корисника.

Међутим, известили су се наши кинески контакти ограничена повезаност када користите Хокк ВПН Проки - далеко горе од осталих конкурената. Позитивно је то што су, кад су успостављене везе, присуство преко 100 јапанских и преко 20 јужнокорејских сервера значило да су велике брзине’није лоше.

Али постоје и боље могућности за кинеске веб кориснике, па је одговор на питање да ли Хокк ВПН ради у Кини, “да, али са квалификацијама.”

Подршка

Хокк ВПН има следеће опције подршке:

 • Подршка за карту
 • ФАКс

Освежавајуће, Хокк ВПН је отворен за давање контакт података, навођење корпоративне адресе матичне компаније ВПН1 (са седиштем у САД-у) и адреса е-поште за њихов тим за подршку (али без телефонског броја).

Понудили су образац за упит купца за подношење одређених питања, али су уклонили ту функцију, фокусирање на директне поруке е-поште. Преферирали бисмо контакт образац са брзим одговорима и ливе цхат 24/7 са стране. То је рекло, нисмо’нећу имати пуно среће у добијању одговора путем достављене адресе е-поште.

Док дописници одмах примају аутоматизоване одговоре, стварни одговори људи могу трајати дан или више, а ми смо били’нисам импресиониран квалитетом. Одељак ФАК је такође лоше организован, иако је’прилично је транспарентан о многим ограничењима Хокк ВПН-а. Па знате шта сте’поново ступате када преузмете њиховог клијента.

Цене

Хокк ВПН има следеће опције цена:

 • бесплатно
 • Премија: 1,99 УСД месечно за двогодишњи план

Једна ствар коју смо вољели код Хокк ВПН-а била је њихова бесплатан пакет. Бесплатни корисници могу да користе неограничене истовремене везе. То је нешто што ретко нуде и други ВПН-ови’избор 4 сервера. То’Не много с обзиром да шира мрежа Хокк има стотине чворова, али то’с функционалан. Постоје нема ограничења пропусне ширине.

Међутим, бесплатни пакет такође има огромне недостатке. Поред ограничења на торенте и стриминг сервисе, бесплатна услуга користи само 1024-битну енкрипцију. Што уопште није никаква заштита.

Премиум пакети нуде 4096-битну енкрипцију (бољу, али још увек застарелу) и читав спектар сервера за избор. Цене се могу чинити врло ниским, по 1,99 долара месечно за двогодишњи план. Међутим, можете пронаћи сличне понуде које нуде премиум ВПН провајдери који укључују и услуге торрентинга и стриминга.

Такође, поступак плаћања је врло лаган, јер су корисници морали да се региструју за бесплатан рачун пре него што крену на Премиум. То’с пуно времена и искрено не вреди, чак ни са 14-дневна гаранција поврата новца понудио.

Дно црта наше рецензије Хокк ВПН Проки

Иако је овај Хокк ВПН Проки преглед нагласио неке предности као што су избор сервера, цена и једноставност употребе, Ми Можемо’Не препоручујем Хокк као одрживу опцију приватности.

Постоји толико проблема са Хокк-ом, од лошег шифрирања до забрињавајуће праксе пријављивања. Такође, нема могућности бујања или Нетфлика. Па зашто бисте се одлучили за Хокк у односу на друге, боље услуге?

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

66 − 56 =

map