б.ВПН преглед

Последње ажурирање: 03.06.2019


б.ВПН је чврсто средство приватности за активисте, дисиденте и звиждаљке. Нажалост, то што сте сјајни у једном једином аспекту, не чини га сјајним ВПН-ом за све.

Такође познат као БацкбонеВПН, холандски б.ВПН је релативно нов играч у ВПН индустрији. Поноси се импресивним сетом безбедносних карактеристика и познат је међу кинеским и средњоисточним корисницима по властитој технологији Смоке Туннел, б.ВПН је робустан мали алат који углавном има за циљ да помогне људима да заобиђу интернет цензуру..

То је речено, да ли је то више од пуког антицензорског ВПН-а? Дозволити’Погледајте шта још ово пружалац може понудити.

Сигурност и приватност

Када је у питању сигурност, б.ВПН се може похвалити прилично свеобухватним пакетом функција:

• Нераскидива АЕС-256 енкрипција
ОпенВПН и Л2ТП / ИПСец протоколе (са којим можете да користите и ОпенВПН ТЦП, УДП, или ССХ модуси)
Килл прекидач
• ИПв6 Заштита од пропуштања
• ДНС заштита од цурења
• Тунел за дим

Овај скуп функција чини б.ВПН ан одличан избор у погледу сигурности чак и у земљама које активно покушавају да надгледају своје грађане’ подаци и блокирају ВПН саобраћај. Ово је делом последица б.ВПН-а’с заштићеном значајком двоструке енкрипције тунела дима која пружа додатни слој сигурности против дубинске инспекције пакета (ДПИ) и других техника цензуре на мрежи које користе мање од политички допуштених држава.

б.ВПН’и преостали безбедносни акредитиви су такодје једнаки. Апликације су отпорне на пропуштање и користе врхунску енкрипцију, док ће се прекидач килл заштитити од откривања ваше стварне ИП адресе у случају неочекиваног квара ВПН везе. Све ове мере безбедности чине б.ВПН безбедним за употребу како у потенцијално опасним окружењима на мрежи, тако и током вашег уобичајеног свакодневног прегледавања.

Да ли б.ВПН бележи ваше податке?

Кратки одговор: да.

Иако се б.ВПН позиционира као а “без трупаца” ВПН, то’с није провајдер нула-дневника. Чак и ако занемаримо чињеницу да је компанија са седиштем у Холандији, која је члан групе за надзор 14 очију, б.ВПН није баш пример савршене приватности.

Према својој политици приватности, овај ВПН бележи ваше податке о вези, као што је твоја ИП адреса, време и трајање ваше везе, као и количина пропусне ширине конзумирате Иако овај степен сечње можда не представља прекршај за просечног потрошача, он то’дефинитивно није идеалан са становишта приватности.

Иако не бисмо’Не оптужујте б.ВПН за дељење података са кинеском, руском или иранском владом, корисници на Западу свакако би требали бити опрезни да користе б.ВПН за било шта друго осим заобилажења геоблокирања..

Брзина и перформансе

Наши тестови су показали да б.ВПН постоји ниске до испод просечне брзине, што је од наше базе од 270 Мбпс износило 85-90%.

Међутим, ови бројеви нису изненађујући због провајдера’ограничена серверска мрежа и оскудан избор доступних локација. У неким случајевима чак нисмо били у стању да струјимо ХД квалитетни садржај. То значи да можемо’т препоручујем б.ВПН свима који имају потребу за брзином.

Додуше, б.ВПН се не оглашава као најбржи ВПН на свету - чини се да његове снаге леже на другом месту. Ипак, брзина је увек нешто што треба размотрити, а у случају б.ВПН-а, свакако је аспект који треба побољшати.

Покривеност сервера

У поређењу са врхунским псима из ВПН индустрије, б.ВПН’флота сервера може се посматрати као штене. Са 32 сервера у 15 земаља, и избор сервера и локације су веома ограничени.

Речено је да су обухваћене САД, Европа, Азија и Блиски Исток, што би (једва) могло бити довољно за б.ВПН’претпостављена циљна публика људи који живе под репресивним владама.

Лоша вест је да тако мала мрежа сервера дефинитивно утиче на б.ВПН’с брзине на негативан начин.

Једноставност употребе и подршка на више платформи

Иако није неприкосновени компатибилност са више платформи, б.ВПН нуди апликације за свих пет главних оперативних система:

• Виндовс
• мацОС
• Линук
• иОС
• Андроид

Такође, можете је подесити и на другим типовима уређаја пратећи упутства дата на страници Често постављана питања:

• ДД-ВРТ рутери
• Смарт ТВ
• ПлаиСтатион 3 и Ксбок

Што се тиче б.ВПН апликације за радне површине, то’с врло је једноставан и једноставан за употребу. Време повезивања са сервером је релативно мало, што значи и за вас’Моћи ћете прелазити између различитих сервера у секунди.

Прилагодљиво, све основе су покривене: можете пребацити прекидач за искључивање, пребацити између различитих начина шифрирања или одабрати жељени протокол.

Све у свему, б.ВПН апликације нису најбрже или најчешће опремљене, али оне постоје’довољно је чврст да бисте посао обављали за велику већину корисника.

Стреаминг и деблокирање Нетфлика

Лоше вести за Нетфлик фанове: стреаминг платформа вратио се престрашен “Откривен је проки” грешка када смо покушали да се повежемо са америчком библиотеком Нетфлик.

На жалост, остали региони нису’И боље цене. Због чега је за оне који траже добру Нетфлик ВПН подршку наш одговор наставио тражити.

Позитивнија нота Чини се да ББЦ иПлаиер делује добро, ако релативно споро.

Без обзира на то, не бисмо’не препоручујем б.ВПН свима којима је главни разлог куповине ВПН-а стреаминг или забава.

П2П и бујица

б.ВПН омогућава дељење П2П датотека на свим серверима, с изузетком су они који се налазе у САД-у. То значи да ако хоћете’за америчког становника, брзине бујице су вероватно непоуздане.

Иако ценимо чињеницу да б.ВПН дозвољава дељење датотека П2П, низак број сервера заједно са надлежношћу 14 ока спречавају овог провајдера да се смањи када је реч о бујици.

Кина и интернетска цензура

Способност поузданог заобилажења Великог кинеског ватрозида је једна од б.ВПН’с неколико снага.
Захваљујући властитој технологији Смоке Туннел, корисници могу са сигурношћу избећи напоре цензуре на мрежи и надзора у земљама које користе напредне технике блокирања ВПН-а, укључујући Русију, Иран, Турску и друге.

Упарено са другим безбедносним подацима, б.ВПН је чврст избор за свакога ко живи или посећује цензурну државу.

Подршка муштеријама

б.ВПН нуди скроман, али поуздан низ опција подршке:

• Подршка путем е-поште
• Опсежан ФАК део са свеобухватним туторијалама
• 24/7 подршка уживо

На први поглед, овај релативно кратак списак можда не изгледа много. Међутим, присуство опције за ћаскање уживо требало би бити довољно да задовољи потребе већине купаца. Стално нежељено пискање прозора за разговор о подршци некима може звучати неугодно, али одговори које пружа тим тим екипа су брзи, корисни и углавном тачни.

Цене

б.ВПН потенцијалним купцима нуди следеће планове претплате:

• Једномјесечни план за 9,99 УСД / месец
• 6-месечни план за 50 УСД (8,33 УСД месечно)
• Једногодишњи план за 90 УСД (7,50 УСД месечно)

б.ВПН преглед

Претплаћени претплатници имају приступ свим серверима, добивају неограничену пропусност и могу користити до 6 уређаја истовремено са својим б.ВПН налогом. Доступни начини плаћања су изненађујуће бројни и укључују, између осталих, кредитне картице, ПаиПал, АлиПаи и крипто валуте.

б.ВПН преглед

Ако одлучите да се претплатите, али на крају останете разочарани, можете то искористити 7-дневна гаранција поврата новца.

За оне који су још увек на огради, б.ВПН нуди пар бесплатна реклама опције за тестирање услуге:

3-дневно неограничено суђење значајки са регистрацијом рачуна
Свакодневно 90-минутно ограничено суђење значајки три дана без регистрације рачуна

Све у свему, б.ВПН је прилично скуп цена и квалитета понуда у понуди. Иако се за тунеле дима можда исплати само кинеским корисницима, сви други могу лако пронаћи боље алтернативе за б.впн за далеко мању цену.

Суштина

б.ВПН је специјализовано средство које има за циљ да помогне људима да заобиђу онлајн цензуру.

Под различитим околностима, то би могао бити прави ВПН за ту одређену групу људи. Проблем је што конкуренција то ради боље. И јефтиније, за дизање.

Иако б.ВПН има сигурносне карактеристике врхунског квалитета да би измиковао цензуре без ветра, њени други аспекти остављају много тога да се пожели. Овде су главне бриге ниски број сервера, мале брзине и превисоке цене. Да не спомињемо политику евидентирања и могућности спот-стреаминг-а.

Кад се све узме у обзир, наша пресуда је да то препустимо. Ако б.ВПН у будућности донесе нека значајна побољшања у табели, ми’Обавестит ћемо вас о томе и ажурирати нашу рецензију у складу с тим.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

+ 18 = 24

map