VPN Неограничен за торент


Основната причина да използвате VPN е да имате сигурност и поверителност при сърфиране в интернет. Въпреки това, много хора не са запознати с всички проблеми със сигурността, които поразиха устройствата им, когато са свързани с интернет. Поради тази причина може да не използват VPN.

Хората често използват VPN за редица други цели. Една от основните е сигурната порой. Изтеглянето на съдържание, защитено с авторски права, носи рискове, най-вече рискът да бъдете глобени за нарушаване на авторски права.

Внимание!

Torrenting без VPN е проблем

Въпреки че торентите са легални в повечето страни, изтеглянето на съдържание, защитено с авторски права, не е. дон’няма да ви хванат да го правите - използвайте VPN!

Вземете VPN неограничен сега ▸

Проблемът обаче е, че много VPN-и просто го правят’t позволяват или не са достатъчно добри за порой. Решихме да разгледаме задълбочено използването на VPN Unlimited за торент, за да видим как се изправя срещу други пазарни лидери, когато става дума за P2P трафик.

Защо да използвате VPN за торент?

Най-голямата причина да се обмисли използването на VPN за торенти е, че всеки, който изтегля или засява торент, може да види всички IP адреси, свързани с торента. По този начин собственикът на авторски права може да ви идентифицира и да заведе дело, ако нарушавате законите за авторско право.

VPN изтрива този проблем, като скрива IP адреса си зад един от тях. По този начин е просто невъзможно някой да проследи връзката ви с вас.

VPN е полезен и за деблокиране на торенти, в случай че те са блокирани от вашия интернет доставчик или мрежов администратор. Тъй като мрежата ще вижда само, че сте свързани към VPN сървър за разлика от торент, ще имате неограничен достъп до торентите.

И накрая, можете също да използвате VPN, ако вашият интернет доставчик прекъсва връзката ви, докато торент. Ако забележите значителен спад в скоростите, когато започнете торент, можете да използвате VPN, за да заобиколите това ограничение (ако предположим, че VPN има добри скорости на връзка).

Могат ли VPN неограничени торент файлове?

Много VPN просто блокират P2P трафик, за да се предотвратят големи натоварвания на сървъра или DMCA заявки. Други позволяват трафик само на специализирани P2P сървъри, докато няколко доставчика ви позволяват да използвате торент на всеки сървър, който желаете.

VPN Unlimited разполага със специализирани сървъри, които могат да се използват за торент. Тези сървъри са оптимизирани за P2P трафик и са настроени да гарантират, че можете да постигнете максимална възможна скорост, когато става дума за торент.

VPN Unlimited има над 700 сървъра, разпространени по целия свят. Не забравяйте обаче, че по-голямата част от торент сървърите VPN Unlimited са базирани в САЩ и Европа. Ако сте някой, който не пинг добре до тези местоположения, има вероятност да не получите големи скорости за изтегляне.

Само да можеш да се занимаваш с торент не е достатъчно

Само защото VPN Unlimited може да се използва за торент, не означава, че е идеален VPN за торент. Има някои недостатъци като проблеми с политиката за поверителност и сигурност. Позволявам’погледнете го подробно.

VPN Unlimited е достатъчно бърз за торент?

Очаква се VPN да не бъдат толкова бързи, колкото незащитена връзка поради маршрутизацията, както и криптирането. Намерихме VPN Unlimited’скоростите да са прилични. Въпреки че не са нищо особено, те са много по-добри от много от другите VPN мрежи, предлагани в момента на пазара.

Можете да разгледате този раздел от нашия преглед на VPN Unlimited, за да разберете повече за неговата ефективност и да видите неговите показатели.

VPN Unlimited е достатъчно сигурен за торент?

Това е трудна част. Що се отнася до техническия аспект на сигурността, VPN Unlimited е почти наравно с най-добрите VPN, налични на пазара. Той има необходимото ниво на криптиране, добри протоколи за тунелиране и приятни допълнителни функции (напр. Защита от изтичане на DNS), от които се нуждаете, за да сте сигурни, че никой не може да разгледа вашата дейност.

Обаче нещата се обръщат към по-лошо, след като погледнете политиката им за поверителност. VPN Unlimited е една от малкото VPN услуги, които не се рекламират като VPN услуга без регистрация и по уважителна причина. Той регистрира всичко от вашия IP адрес до името на вашето устройство, Wi-Fi мрежа и използването на уебсайтове и приложения.

Това определено не е добре, тъй като компаниите, които искат да ви предявят иск, могат да призоват до голяма степен призовка на VPN доставчика и да получат цялата необходима информация за вашия IP адрес. Добрата новина е, че повечето компании, които искат да заведат дела за BitTorrent, искат лесните цели и този слой защита трябва да бъде достатъчен.

VPN Неограничена юрисдикция и правни въпроси

VPN Unlimited е базирана в САЩ, която е една от най-лошите страни по отношение на личния живот. Това е така, защото САЩ са една от страните-основателки зад 5-те Очи.

В обобщение, 5-те Очи е съюз, в който страните членки споделят информация помежду си. Това означава, че данните за вас могат да пътуват между границите. Може би по-важното е, че това означава и много повече данни, събрани от разузнавателните агенции.

Това е огромен червен флаг, що се отнася до поверителността. Въпреки това, 5-те Очи не трябва’не трябва да се притеснявате за торентерите.

присъда

VPN Unlimited определено не е лош VPN, когато става въпрос за торент. Той има специализирани сървъри, които могат да се използват торент ефективно. Има някои проблеми с услугата, но нито един, който би трябвало да повлияе на вашата безопасност по време на порой.

Ако сте изрод в безопасността, по-добре е да погледнете някои алтернативи, като TorGuard. Нашите тестове обаче показват, че не трябва да имате проблеми с използването на VPN Unlimited за торент.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 5