Pregled protokola VPN

S 100 strežniki v 40 državah Flow VPN je staromoden VPN po ugodnih cenah, ki ga žal ni’t idealen za hudourniške, pretakanje ali celo dejansko zasebnost.


Flow VPN je ustanovljen v Veliki Britaniji, državi, ki jo poznajo strokovnjaki za kibernetsko varnost in novinci, saj slabi za varnost podatkov in zasebnost. Flow VPN, predvidljivo, ima pravilnik, ki beleži skoraj vse vaše podatke. To si zasluži pozornost uporabnika, ne pa privlačnosti.

Cilj tega pregleda VPN je poudariti njegove pozitivne učinke in vas opozoriti na morebitne nevarnosti. VPN-ji so industrija zaupanja, in to’Pomembno je biti objektiven in informiran.

Varnost in zasebnost

Iz nekega razloga se zdi, da Flow VPN daje prednost manj varnim protokolom nad OpenVPN (to je industrijski standard’s veljajo za enega najboljših in najbolj zanesljivih), čeprav poleg PPTP, L2TP in IKEv2 podpirajo tudi OpenVPN.

Na kratko, Flow VPN:

 • Podpira L2TP / IPSec samo v telefonih Android in Apple
 • Podpira samo OpenVPN v Macu (sploh ne iOS)
 • Podpira IKEv2 samo v iOS-u (ročno)
 • Zažene PPTP samo v aplikaciji Windows
 • Nima stikala za ubijanje
 • Je nejasno glede šifriranja

Zadnji del je težko razbrati, čeprav domnevamo, da je šifriranje le tako močno kot njegovi odjemalci. Spletno mesto samo obljublja “isto vrsto šifriranja kot spletno bančništvo.”. Vendar pa je’ni vedno varen sam, zato je treba narediti nekoliko neznane izjave.

Nekateri zlonamerni prenosi lahko celo zavestno napadajo VPN, in če imate dober VPN, pomeni, da dobite VPN, ki se aktivno posveti, da boste bolj varni.

Ali Flow VPN beleži vaše podatke?

Glede na to, kaj mi’prebral sem o podjetju’S spletnega mesta je to vprašanje grozljivo neškodljivo:

Zdi se, da ima protokol VPN pravilnik za vse zapisovanje.

Zdi se, da je Flow VPN po tem, ko je bil vključen v številne članke, ki so v široki skupni rabi, skrival svoje pogoje in pred tem, da so lahko in vidno dostopni in vidni na njihovem spletnem mestu.

Storitev v bistvu beleži - in trdi, da ima pravico do nadaljnjega širjenja, vendar jo izbere brez vašega soglasja, odobritve ali celo znanja - skoraj vse, od vašega IP naslova do referenc transakcij. Vsi ti podatki so zapisani z navadnimi besedami na njihovi spletni strani.

Glede na to, da storitev prihaja iz Združenega kraljestva, to ni narobe’t zelo presenetljivo: Združeno kraljestvo je, kot je bilo omenjeno na začetku, država, ki si prizadeva za nadzor podatkov, saj je del zveze Five Eyes.

Hitrost in zmogljivost

To je eno področje, na katerem Flow VPN pridobi nekaj točk.

S strežniki več 50 držav, možnosti, da boste takoj našli strežnik s hitro zamudo in hitrostjo povezave, so velike.

(Dejansko število lokacij je izmenično navedeno kot 88 ali “nad 100” na spletni strani, zato je dvomljivost spet na delu.)

Naši testi hitrosti so ugotovili zmanjšanje hitrosti prenosa za največ 50%, tudi če smo povezani s strežnikom daleč stran. To je dober znak - medtem ko se je naša hitrost nalaganja dejansko povečala, kar kaže na to, da je naš ponudnik internetnih storitev zaviral naše podatke.

Seveda so hitrosti, ko gre za VPN, relativno’ni nobenega tehničnega ali teoretičnega načina za zagotavljanje velikih hitrosti. V spodnjem razdelku s komentarji nam sporočite, ali je bila vaša izkušnja s Flow VPN podobna ali ne!

Enostavna uporaba in podpora za več platform

Tok VPN je podprt na standardnem številu naprav. To je’ni nič posebnega, ampak ni’t glavna platforma, ki’je izpuščeno. Poleg tega dobite tudi razširitve brskalnika.

Aplikacije po meri so na voljo za:

 • Windows
 • macOS
 • iPhone
 • Android
 • Firefox (razširitev)
 • Google Chrome (razširitev)

Spletno mesto ponuja celo uradni APK za prenos. To pomeni, da tudi če si’ste v državi, ki lahko blokira VPN, vas’d še vedno lahko prenesete in dostopate do VPN-ja.

Uporabniški vmesnik je v veliki meri enoten na vseh platformah. To je’S estetskega vidika je minimalna, enostavna za razumevanje funkcionalnosti in enostavna za uporabo.

Odblokiranje Netflixa in drugih pretočnih platform

Pri iskanju VPN-ja za Netflix in druge pretočne platforme je treba upoštevati dve stvari. Ali je hitrost dovolj dobra za pretok brez zaostajanja in ali vam bo VPN pomagal, da se izognete geo-blokadi?

Na srečo smo uspeli zaobiti Netflix USA’s geo-omejitve in predvajate tri epizode TV-oddaje, ki je izključno za to regijo, ne da bi se storitev ustavila. To’je resnična težava, kot mnogi morda vedo, zaradi Netflixa’s prepovedjo VPN-jev.

Nekaj, kar bi nam v zvezi s tem lahko pomagalo, je Flow VPN’s uporabo “preko” poti. Ta vas poveže z najbližjim strežnikom, ki nato podatke usmeri naprej. To zagotavlja tudi dodatno varnost (če ni bila’t za celotno agresivno beleženje-vse-vaše-informacije).

P2P in hudourniki

Ker prenosi torrentov vaš IP naslov povežejo z datotekami, ki jih imate’ponovno naložijo, izdelavo sledilcev’ lokacije in IP naslove, ki so vidni vsem, ki sejajo ali pikajo določen hudournik, uporabniki želijo najti VPN, ki resnično deluje in zmanjšuje tveganje obvestil o kršitvah avtorskih pravic ali glob.

VPN-ji lahko običajno zagotovijo varno hudourništvo z uporabo proxy SOCKS5.

Flow VPN pa je neposredno blokiral katero koli povezavo P2P, ki jo boste morda želeli nastaviti preko njene storitve.

Njihova spletna stran obravnava pomisleke in trdi, da so se odločili, da se izognejo kakršnemu koli nezakonitemu ravnanju na svojih strežnikih.

Ni treba posebej poudarjati, da’s VPN-ji zunaj, ki bodo za vas odklenili hudournike in vas ob tem zaščitili.

Spletna cenzura na Kitajskem in drugod

Ljudje uporabljajo VPN po vsem svetu, da bi zaobšli cenzuro in spletni nadzor.

Nekatere države pa predstavljajo večjo grožnjo kot običajno za spletno svobodo in zasebnost; Kitajska je na primer znana po tem “Odličen požarni zid” ki ne blokira samo storitev in spletnih strani, temveč tudi VPN-je.

Pretočni VPN ne’zdi se, da nima nobenih lastnosti zato bi bilo idealno, da se na Kitajskem ali drugje odpravijo prepovedi VPN. To vključuje države, kot so Rusija, Savdska Arabija in Iran, ki imajo podoben odnos do spletne svobode. Dober VPN, namenjen deblokiranju interneta v takšnih državah, bi imel funkcije, kot sta prikrita metoda ali prikriti strežniki.

Priporočljivo branje: Najboljši VPN za Kitajsko

Pomoč strankam

To je še ena stvar, v kateri je Flow VPN dober. Zaradi tega je nadpovprečno vsaj na komunikaciji spredaj. Zlasti za ljudi, ki morda niso preveč dobro seznanjeni z neokusnim tehničnim znanjem o zasebnosti in anonimnosti na spletu.

Njihova podpora strankam ima sedež v Veliki Britaniji in tam’s nobene podpore v živo, odgovori preko svojega e-poštnega sistema prejmejo v enem delovnem dnevu. Ugotovili smo, da so profesionalni in vljudni ter na vprašanja odkrito odgovarjajo.

Spletno mesto ima tudi “Baza znanja,” poleg Oddelek za pogosta vprašanja. Čeprav so ti dokaj osnovni, je novi VPN tisti, na katerega je usmerjen Flow VPN in se trži.

Vendar globlje kopljete v spletno stran, to’s verjetno, da boste našli odgovor na svoje poizvedbe, vključno z vprašanji, zakaj VPN počne, kar počne, in odpravljanjem težav.

Cenitev

Flow VPN se začne pri 3,99 dolarja na mesec in od tam spusti dolar na načrt:

 • Mesečni načrt: 5,99 USD / mesec
 • Četrtletni načrt: 4,99 USD / mesec
 • Letni načrt: 3,99 USD / mesec

Naročnino lahko od zdaj nastavite samo prek PayPala. Vendar PayPal veliko lažje prekliče naročnino takoj, kolikor želite. (Vsak načrt se začne z “prost” tridnevna preizkusna različica, vendar morate vseeno najprej nastaviti naročnino.)

Glede na to, da njihova politika vračila ni zelo prijazna do uporabnika, bi to lahko vzbudilo nekaj skrbi in vam naložilo nekaj, kar vam morda ne bo všeč. V bistvu ne jamči vračila, razen če ga ni’je dokazano “izven razumnega dvoma” da je storitev od preskusne različice poslabšala kakovost. To je nekoliko zaskrbljujoče, vendar je vsaj razlog za nadaljnje ukrepanje.

Tudi VPN Flow je eden najcenejših VPN-jev, tudi če je nastavljeno plačilo. To je’s pod povprečno stopnjo v panogi, kar je dobro z vidika cen.

Glede na varnostne pomisleke pa bi to lahko spodbudilo proračunsko uporabnike, da izgubijo nadzor nad svojimi podatki (in če ne bodo zadovoljni, izgubijo pravico do povračila).

Spodnja črta

Flow VPN je storitev, ki zagotavlja zanesljivo povezavo z nadpovprečnimi hitrostmi. Vendar pa je’s težko vidim, kakšna bi lahko bila dobra storitev, ko je tam’brez dodatnih posebnih varnostnih funkcij. Da ne omenjam, da je gotovo zagotovljena kršitev vaše zasebnosti s posebno mešanico nadzora in beleženja podatkov.

Tudi za to ceno, tam’s VPN-ji zunaj, ki so lahko počasnejši in nekoliko bolj neuporabni, vendar zmagali’t prodati svoje podatke tretjim osebam (ali vsaj ne brez vašega izrecnega soglasja).

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

28 − = 25