Pregled CryptoStorm

CryptoStorm je kanadski (član zveze 5 Oči) VPN, za katerega se zdi, da so ga zasnovali strokovnjaki za specialisti. Ko smo začeli pisati svojo kritiko CryptoStorm, nas je razburila količina tehničnih informacij, ki so jih ponujali. Z ročnimi testi pa se je odprlo nekaj razpok pod furnirjem strokovnega znanja. Pustiti’Poglej, kaj so to.


Varnostne funkcije

CryptoStorm VPN ima naslednje varnostne funkcije:

 • AES-256-bitna enkripcija vojaškega razreda
 • OpenVPN in WireGuard protokola
 • Kill stikalo
 • IP in DNS zaščita pred uhajanjem
 • Oglas & sledilni blokator

Ali je CryptoStorm varen za uporabo? Preprosto preprosto, je eden izmed najbolj varne programske opreme, ki jih lahko dobite v tem dnevu in starosti - nekaj, na kar je družba očitno ponosna.

Če so glavne značilnosti aren’dovolj, CryptoStorm ponuja tudi sistem za dostop do omrežja z anonimnim žetonom, izkopavanje uporabniških imen, gesel in e-poštnih sporočil. Z uporabo te metode VPN odstrani potrebo po osebnih podatkih, ki bi lahko identificirali uporabnike. Sistem, ki temelji na žetonu, prav tako nima povezave z vašimi plačili, kar je šibka točka mnogih rednih VPN-jev, ki temeljijo na računu.

Na žalost, medtem ko sta OpenVPN in WireGuard dinamičen duo protokolov varnih predorov, slednji ni’t še ni na voljo v sistemu Windows.

Ali CryptoStorm vodi dnevnike?

Čeprav spletna stran trdi “Islandske korenine” in uporablja .is domeno najvišje ravni, podjetje, ki stoji za CryptoStorm, Baneki Privacy Computing Inc., je dejansko s sedežem v Kanadi. Kot morda veste, je Kanada ena od članic zavezništva 5 oči. To pomeni, da lahko informacije, ki jih zbere CryptoStorm (če obstajajo), potujejo skozi eno najmočnejših obveščevalnih zvez na planetu.

Kljub temu je CryptoStorm v svojem delu občudovanja vreden politika brez beleženja, ki se zdi pomemben del storitve in se strogo drži. Pri tem bi morala pomagati njegova uradna lokacija podjetja, Islandija.

Je CryptoStorm odporen na tesnjenje?

Kljub vsem prelomnim varnostnim funkcijam, CryptoStorm VPN ima puščanje DNS. Naredili smo pet različnih testov na puščanje (DNS, IPv6, WebRTC) in to orodje ni uspelo. To’ni dober znak za storitev, ki se trži kot ponudba “boj preizkušena zasebnost.” Zdi se, da nekatere od teh bitk še ni treba dobiti.

Zaradi jasnosti moramo upoštevati, da smo svoje teste opravili s CryptoStorm’s Zaščita pred puščanjem DNS je izklopljena. Razlog je preprost: ko se povežete z zaščito pred puščanjem DNS, bi aplikacija vrnila napako DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG. Upajmo, da tam’To bom kmalu odpravil.

Hitrost in zmogljivost

Hitrost in zmogljivost sta ključni za vsako storitev VPN. Konec koncev, kakšno dobro je orodje, ki upočasni vašo povezavo, da postane pretakanje, hudourništvo ali igranje boleče? Pustiti’si oglejte, kako CryptoStorm deluje na tem območju.

Pokrivanje strežnika

CryptoStorm ima majhno floto strežnikov: samo 30 strežnikov razširila čez 17 držav. Poleg tega so te države večinoma v Evropi in Severni Ameriki. To pomeni, da bodo uporabniki v Aziji ali Avstraliji verjetno utrpeli opazno opustitev tega orodja, zlasti kadar obstajajo v Avstraliji ali na Japonskem ni strežnikov.

Rezultati hitrosti

Naše hitrostne teste smo izvedli iz Evrope po protokolu OpenVPN. Tu je naša osnovna hitrost povezave v času testov:

CryptoStorm test hitrosti iz Evrope

Najprej smo se povezali z bližnjo lokacijo, da bi videli, kakšno je bilo spustno mesto pri povezavi s bližnjim strežnikom.

Nemčija

CryptoStorm test hitrosti v Nemčiji

 • Prenesi: 37,93 Mbps (85% opustitev)
 • Naloži: 43,16 Mbps (84% opustitev)

Kot vidite, to’ni nikjer v bližini “presenetljiva hitrost omrežja” s katerim se CryptoStrom lahko pohvali na spletni strani. Če se odmaknete, se je stanje še poslabšalo:

Združeno kraljestvo

CryptoStorm VPN hitrost v Veliki Britaniji

 • Prenesi: 9,97 Mbps (96% opustitev)
 • Naloži: 8,81 Mbps (97% opustitev)

New York, Združene države Amerike

CryptoStorm test hitrosti v ZDA

 • Prenesi: 15,47 Mbps (94% opustitev)
 • Naloži: 15,69 Mbps (94% opustitev)

Los Angeles, Združene države Amerike

CryptoStorm VPN hitrost v ameriški zahodni obali

 • Prenesi: 10,57 Mbps (96% opustitev)
 • Naloži: 2,81 Mbps (99% opustitev)

Hong Kong

Rezultati preskusa hitrosti CryptoStorm iz Hong Konga

 • Prenesi: 2,97 Mbps (99% opustitev)
 • Naloži: 1,77 Mbps (99% opustitev)

To je’s skupnimi storitvami VPN, da upočasnijo vašo povezavo - zlasti kadar gre za strožje varnostne funkcije. A ne s tem veliko. CryptoStorm’s hitrosti so navadno slabe.

Pravzaprav je bila večina strežnikov, ki smo jih preizkusili za naš pregled CryptoStorm - tudi bližnji - noro počasi.

Enostavna uporaba in večplatformna podpora

CryptoStorm je na voljo na razmeroma standardnem izboru platform:

 • Windows
 • macOS
 • Linux
 • Android
 • iOS

Mi’ste zadovoljni z vključitvijo Linuxa, vendar odsotnost razširitev brskalnika ali aplikacij za pametne televizorje daje CryptoStormu manj privlačnosti za občinstvo.

Kljub temu podpira kopico usmerjevalnikov. Navodila za namestitev so na voljo za Usmerjevalniki OpenWRT, DD-WRT, pfSense, Raspberry Pi 3, Asus in OpenBSD.

Prenos in namestitev CryptoStorm VPN je enostaven. Po zagonu aplikacije prva razlika’Opozorili bomo, da ni nobenih prijavnih podatkov. Če se želite povezati s strežniki CryptoStorm, potrebujete samo anonimen žetonski žeton, ki ga dobite, če sledite povezavi v glavnem meniju.

Glavni meni odjemalca CryptoStorm za Windows

Tam’s možnost povezave z brezplačno Cryptofree način, ki omejuje vašo hitrost povezave. Če ti’prebrali ste naš razdelek Hitrost in uspešnost, verjetno že veste, da vam bo to omogočilo le, da boste poželi sadje z Drevesa frustracije.

Meni Možnosti odjemalca CryptoStorm zavihek Povezava

Ko že govorimo o možnostih, jih je na odjemalcu CryptoStorm veliko. S klikom Opcije v glavnem meniju vas vodi na štiri zavihke: Začeti, Povezovanje, Varnost, in Napredno. Medtem ko je prva precej osnovna, Povezovanje vam omogoča, da izberete vrata, protokol (OpenVPN prek UDP ali TCP) in čas, preden odjemalec preneha poskusiti povezavo.

KriptoStorm VPN meni z možnostmi možnosti z odprto zavihko

The Varnost ima nekaj resnih odločitev in medtem ko mi’bi si želeli, da bi bili vsi privzeto označeni, če omogočimo preprečevanje puščanja DNS, kar pomeni, da gremo brez povezave. Veseli smo bili, da smo videli možnost onesposobitve IPv6, vendar smo postavili močne Krivulja ECC izbira desno na vrhu se zdi čudna odločitev. Tam’skoraj ni razloga, da bi ga preklopili, razen če ne veste, kaj ste’delaš.

Možnosti CryptoStorm Napredno

The Napredno jeziček prinaša nekaj težke topništva. Bi radi preklopili ip-win32 iz ipapija na net? Počutite se, kot da bi bil exe vaš način poti na poti’se veže na IP 0.0.0.0? CryptoStorm ima vse.

Če resneje upoštevamo, je edini razlog, da bodo redni ljudje kdaj obiskali ta zavihek, vklop Proxy SOCKS ali ponastavite DNS na DHCP (znano tudi kot izpiranje DNS), da zaščitite zgodovino brskanja.

Odblokiranje Netflixa in drugih pretočnih platform

Bili smo lahko odblokira Netflix, vendar ne brez pomoči strežnika v Hong Kongu.

Vendar pa vprašanje ni’ne glede na to, ali lahko CryptoStorm deblokira Netflix, temveč, ali vi’bi lahko uporabljali CryptoStorm, ne da bi naredili obraz, kot je prikazan spodaj:

CryptoStorm Netflix US prek hongkonškega strežnika

Odgovor na to vprašanje je: verjetno ne.

Spet mi’Rad bi ponovil, da CryptoStorm omogoča boleče počasne povezave. Vse poskuse, ki smo jih poskušali pretočiti video vsebino na Netflixu, smo zasuli z obsežnimi prekinitvami. Kaj’Še več, za pretakanje v visoki ločljivosti boste potrebovali vsaj 5 Mbps, za to pa vi’Potrebovali bomo več sreče, kot smo jo imeli.

CryptoStorm Netflix hitrost z uporabo hongkonškega strežnika

To pomeni, da vi’Verjetno se bom slabo igral z BBC iPlayer, Hulu ali katero koli drugo platformo za pretakanje.

Na srečo je rešitev na našem najboljšem VPN-ju za seznam Netflix.

P2P in hudourniki

Pri tveganju, da se v našem pregledu CryptoStorm bere kot pokvarjen zapis, moramo znova poudariti počasne hitrosti povezave.

Ja, CryptoStorm podpira torrenting in P2P mreženje na vseh strežnikih - vendar je’bi bil zelo nadležen, da ga uporabite v ta namen.

To’Zato priporočamo, da preverite naš najboljši VPN za seznam hudournikov.

Spletna cenzura na Kitajskem in drugod

Edini protokol za tuneliranje, ki je na voljo CryptoStormu’s Uporabniki sistema Windows je OpenVPN, ki je znan kot nezanesljiv, saj je obšel Veliki požarni zid Kitajske. Tudi če imajo drugi alternativo v WireGuardu, tam’ni protokola prikritega, da bi se izognili DPI (globinski pregled paketov).

S CryptoStorm’s strežniki so tako počasni, večina njih pa je tako daleč od Kitajske, ne moremo priporočiti te storitve za uporabnike v tej državi. Uporabniki v drugih državah z omejeno uporabo VPN imajo lahko več sreče.

Če potrebujete zanesljivo storitev VPN, vas’d bolje izberite nekaj s seznama najboljših VPN-jev za Kitajsko.

Pomoč strankam

Uporabniki CryptoStorm VPN imajo te možnosti podpore:

 • E-naslov
 • Forum
 • IRC (neuradno)

Kot storitev, namenjena naprednim uporabnikom, je ta VPN verjetno ne bo ponudila možnosti 24/7 klepetanja v živo kadar koli kmalu. Medtem ko je forum živahen, je le manjši del namenjen dejanski tehnični pomoči. Nekateri naročniki se lahko počutijo izgubljene med objavami, kot so “Linux ekvivalent naključnim pristaniščem v odjemalcu Windows?”

Cenitev

Možnosti plačila za CryptoStorm so čudne in obilne:

 • Enotedenski načrt, 1 naprava - 1,86 USD
 • Enomesečni načrt, 1 naprava - 6,00 USD / mesec
 • 3-mesečni načrt, 2 napravi - 16 USD (5,33 USD / mesec / mesec)
 • 5-mesečni načrt, 1 naprava - 24 USD (4,80 USD / mesec/ mesec)
 • 6-mesečni načrt, 3 naprave - 28 USD (4,66 USD / mesec/ mesec)
 • 11-mesečni načrt, 1 naprava - 48 USD (4,36 USD / mesec / mesec)
 • Enoletni načrt, 4 naprave - 52 USD (4,33 USD / mesec / mesec)
 • Dvoletni načrt, 5 naprav - 94 USD (3,91 USD / mesec / mesec)
 • 25-mesečni načrt, 1 naprava - 97 USD (3,88 USD / mesec / mesec)
 • Vseživljenjska naročnina, 6 naprav - 500 dolarjev

Kot lahko vidite, število hkratnih priključkov je odvisno od načrta cen.

Mi’d bi rad razblinil kakršno koli predstavo, da je življenjska doba naročnina. Da bo 500 dolarjev večje kot 25-mesečni sveženj, si’d morali redno uporabljati CryptoStorm 11 let. In najbolj žalosten del - to’s edina možnost, da dobite šest hkratnih povezav.

Medtem same cene so razmeroma zmerne, sumimo na dejstvo, da se cena na napravo tako nenehno poveča.

Dejstvo, da CryptoStorm ne’nimam garancije za vračilo denarja vendar ponuja ničvredno brezplačna različica deluje proti njim. Z omejevalno omejitvijo prenosa 160 KB / s je mogoče samo ugibati, kakšne so njegove možnosti pretoka Game of Thrones v HD s premijsko različico.

Na srečo lahko plačujete kreditne kartice, PayPal, BitCoin in številne druge kripto valute.

Spodnja črta

Tako varna in napredna je lahko CryptoStorm, tega VPN-ja ne moremo priporočiti zaradi svoje hitrosti. Tam’Nima smisla odblokirati Netflixa, biti zmožen hudournika in početi veliko drugih odličnih stvari, če padec hitrosti tako moti. Zaradi pomanjkanja prikritega protokola ta storitev ne deluje tudi kot VPN za Kitajsko, Rusijo, Iran in druge represivne države.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

39 − 36 =