Pregled Avast SecureLine VPN


Z Avastom’impresivno ozadje kibernetske varnosti, ti’mislim, da si’Na spletu boste varni in anonimni. Toda to bi bilo presojanje knjige po njenem ovitku.

To je podjetje, ki nam je ponudilo odlična in zanesljiva orodja, kot sta Avast Internet Security in Avast Antivirus. Vendar moramo svojim bralcem, ki so občutljivi na zasebnost, povedati, da bi najverjetneje svoj težko zasluženi denar porabili drugje. Povedano je, da bi za popoln VPN novinec SecureLine lahko bil točno tisto, kar potrebujejo.

Je torej ta VPN varen ali kaj dobrega navsezadnje? No, to’s kaj mi’ste tu, da ugotovite.

Varnost in zasebnost

Spletna varnost in zasebnost sta najpomembnejša vidika’si želiš kupiti VPN.

Pustiti’si oglejte, kaj ima SecureLine VPN za vas:

 • AES-256 vojaško šifriranje
 • IPsec in OpenVPN na UDP protokole
 • IP in DNS zaščita pred uhajanjem
 • Kill stikalo
 • Vsa vrata so šifrirana da vaše spletne aktivnosti ostanejo zasebne

Te funkcije lahko naredijo VPN dovolj varen, odvisno od tega, za kaj ga uporabljate. Če je absolutna anonimnost nujna, lahko’ne svetujem, da uporabite Avast SecureLine. Če pa nameravate uporabiti to VPN za dostop do Netflixa, boste morda popolnoma v redu.

Ali Avast VPN vodi dnevnike?

Kaj menite o ponudniku VPN, ki hrani osebne podatke o vas, kot je vaš dnevniki povezav vključno s svojim resničnim naslovom IP?

Avast SecureLine VPN beleži časovne žige, vaš IP naslov (brez zadnjega okteta) in IP strežnike VPN, s katerimi se povežete

Njihov pravilnik o zasebnosti navaja, da Avast beleži vaše povezave, ne pa tudi vaših dejavnosti (tj. Vsebine spletnega mesta, ki jo brskate ali si ogledate.)

Glede na Poročilo o preglednosti Avast 2017 je bilo od organov v različnih državah 28 zahtevkov za razkritje dnevnikov. Avast se je izkazal za koristnega v enem primeru v zvezi s češko preiskavo, kjer za policijo so bili posredovani osebni podatki. Če sem natančen, uporabnik’resnični naslov IP je bil povezan z e-poštnim računom.

To’je zaskrbljujoč zapis. Čeprav Avast VPN beleži anonimizirano različico vašega IP-ja, je lahko le 256 različic zadnjega okteta in seznanitev, ki lahko s strežniki VPN da ravno toliko, da vas prepozna.

Ali je Avast SecureLine VPN neprepustna?

Medtem ko storitev ponuja zanesljivo zaščito pred uhajanjem IP in DNS, so puščanja WebRTC še ena stvar.

WebRTC (spletna komunikacija v realnem času) je vgrajena funkcija brskalnika privzeto omogočeno v nekaterih večjih brskalnikih, kot so Firefox, Chrome in Opera. Z drugimi besedami, to ni’t dejansko Avast VPN’s težavo. Kljub temu lahko povzroči resne težave z zasebnostjo in varnostjo.

Začasna rešitev tega velikega vprašanja uhajanja, ki ga ponuja Avast, je “medtem zaščitite svojo zasebnost tako, da ročno blokirate ali onemogočite WebRTC.”

Prosimo, upoštevajte, da nekatere aplikacije odvisni na funkciji WebRTC. Na primer, deljenje datotek in video klepet morda ne bo delovala onemogočeno.

Za najboljšo zaščito pred puščanjem WebRTC predlagamo, da uporabite vrhunsko VPN, kot so ExpressVPN, NordVPN ali katero koli drugo premium storitev. Tak, ki je dokazano, da nikjer ničesar ne pušča.

Hitrost in zmogljivost

Da bi videli, kako deluje Avast SecureLine, smo izvedli več hitrostnih testov na različnih lokacijah. Preden smo se povezali s prvim testnim strežnikom, so bila to naša osnovna odčitka v Evropi:

Osnovna vrednost preizkusa hitrosti Avast SecureLine VPN

 • Prenesi: 279 Mb / s
 • Naloži: 263 Mb / s
 • Ping: 4 ms

Nato smo preizkusili različne kotičke sveta, da bi videli splošno sliko. Tukaj’s kar smo našli.

London, Združeno kraljestvo

Test hitrosti Avast SecureLine VPN v LondonuLondon, Velika Britanija - 52 Mbps prenos | Prenos 23 Mbps

 • Prenesi: 52 Mbps (opustitev 81%)
 • Naloži: 23 Mbps (opustitev 91%)
 • Ping: 57 ms

Washington, ZDA

Test hitrosti Avast SecureLine VPN WashingtonWashington, ZDA - 45 Mbps prenos | Nalaganje 9 Mbps

 • Prenesi: 45 Mbps (opustitev 84%)
 • Naloži: 9 Mbps (spust 97%)
 • Ping: 131 ms

Tokio, Japonska

Test hitrosti Avast SecureLine VPN TokioTokio, Japonska - prenos 39 Mbps | Nalaganje 3 Mbps

 • Prenesi: 39 Mbps (osip 84%)
 • Naloži: 3 Mbps (opustitev 99%)
 • Ping: 271 ms

To so precej dobre hitrosti - dovolj za celo 4K pretakanje video posnetkov, hudournike in geoblokiranje. Upoštevajte pa, da so bile naše izhodiščne hitrosti relativno visoke. Če so vaše osnovne hitrosti nižje, boste morda imeli slabšo zmogljivost zaradi visokega odstotka osipa.

Pokrivanje strežnika

Avast SecureLine VPN ima v njem neprijavljeno število strežnikov samo 55 lokacij v 34 državah. Vendar storitev še vedno dostojno pokriva glavne lokacije po vsem svetu, vključno s Kitajsko in Rusijo. Slednje, moramo opozoriti, je s svojimi novimi vsiljivimi zakoni že odvrglo večino vrhunskih VPN-jev.

Podjetje trdi, da lahko ti VPN strežniki teoretično prenesejo do 2 Gbits / s prometne obremenitve. Redno izvajajo tudi stresne teste in dosežejo povprečno hitrost 450-600 Mbits / sec, kar je zelo mamljivo število.

Enostavna uporaba in podpora za več platform

Pri strankah Avast SecureLine imate na voljo osnovne možnosti:

 • Windows
 • macOS
 • Android in Android TV
 • iOS

Tu je treba omeniti eno pozitivno stvar te aplikacije so zelo enostavne za uporabo.

Za različice PC in Mac lahko izberete prenos brezplačna preizkusna različica, ali pa kliknete Kupi zdaj. Odjemalce Avast VPN Android in iOS pa lahko na prvo mesto prenesete kot preizkuse.

Ko dobite odjemalca VPN, ga’je le nekaj klikov v “V redu-Naprej-sprejemam…-Naprej-Naslednji-Namestitev-Dokončaj” vrtalnik, da ga dvignete in zaženete.

Ko se prijavite v aktivirano aplikacijo, ste’Prikazal se bo začetni zaslon:

Gumb za vklop / izklop Avast SecureLine VPN

Ta domači zaslon vsebuje osnovne podatke, vključno z vašo resnično lokacijo in zadnjo lokacijo, ki ste jo izbrali.

Če izberete Gumb OFF, ti’Samodejno se povežem z zadnjim uporabljenim strežnikom. Ko kliknete na Gumb za spremembo lokacije, na zaslonu se prikažejo vsi strežniki, razvrščeni po regijah in funkcijah (P2P ali Streaming).

Strežniki Avast Secureline VPN

Dobra stvar je, da ne’Pred izbiro drugega strežnika ni treba povezati s trenutnim strežnikom. Všeč nam je, kadar ni nepotrebnih klikov.

Kaj pa Meni za nastavitve in prilagajanje? The Splošni meni ponuja vam samo štiri možnosti, od katerih nobena ne ponuja ničesar vsebinskega:

Nastavitve Avast SecureLine VPN

…Da, tukaj ni veliko delati. Pustiti’s preverite Meni Network Security Naslednji. Ali bomo tam našli kakšne vznemirljive možnosti?

Nastavitve varnosti omrežja Avast SecureLine VPN

…Ne. Pojdite naprej. Tudi tukaj ni videti ničesar.

V bistvu to’s vse funkcije. Avast ne’t vam daje preveč tehničnih odločitev, zato bi lahko bil odličen začetek za začetnika, a zagotovo zmagal’ne navdušim navdušenca nad VPN.

Ali sodeluje z Netflixom in Kodijem?

Začeli smo s testiranjem Netflix US najprej katalogizirali in presenečeni ugotovili, da ne delujejo samo namenski strežniki US Streaming, ampak tudi drugi naključni ameriški strežniki (New York in Washington).

Netflix US Mowgli filmski posnetek

Ko pa smo se povezali s strežnikom UK Streaming, nismo uspeli dostopati do Netflix-a UK. Nato smo preizkusili londonski strežnik za vsak primer in uspelo nam je: da, lahko gledate Netflix v Veliki Britaniji.

Na žalost nam ni uspelo pri drugih regijah Netflix, kot sta Kanada in Avstralija. Vendar smo imeli srečo, ko smo poskusili pariški strežnik za Netflix FR in tokijski strežnik za Netflix JP. Pravzaprav smo bili presenečeni, ko smo našli tokijski strežnik, da deluje hitro.

Na splošno smo ugotovili, da je Avast precej spodoben za Netflix.

Avast SecureLine za Kodi

Teoretično lahko uporabite Avast VPN za Kodi, saj ima dobre hitrosti, podporo za Kodi in šifriranje. Vendar morate dvakrat premisliti, ko gre za enega največjih težav Avast VPN: njegovo politiko beleženja.

Seveda lahko Kodi uporabljate samo za dostop do TV-programov, ki so omejeni na geo in ne do teh “senčen” hudourniški dodatki z brezplačnimi knjižnicami filmov. Toda tudi to je lahko “namrščil” s strani vaše vlade ali medijev. Zato pri uporabi tega VPN-ja s Kodijem zelo previdno.

P2P in hudourniki

Avast SecureLine VPN podpira hudourništvo na omejenem številu strežnikov in njegova hitrost povezave bi bila lahko v redu za skupno rabo datotek P2P, toda tam’s to težavo z našimi težavami glede zasebnosti in beleženja.

Kot mi’Kot smo že omenili, ima podjetje navadno informacije o izmenjavi z organi. To v osnovi diskvalificira ta VPN kot dobro izbiro za hudourništvo.

Uporaba napačne programske opreme VPN za skupno rabo datotek se lahko konča z grdim obvestilom o avtorskih pravicah ali še več. Več o Avast VPN in hudournikih najdete tukaj.

Pomoč strankam

Dostopate lahko do Avasta’je na spletu Center za podporo, toda morda vas ne bo pripeljalo daleč. Možnosti centra za podporo vključujejo:

 • Baza pogostih vprašanj
 • Forumi za pomoč
 • Brezplačno posvetovanje 24/7 po telefonu
 • Brez klepeta v živo

Morda lahko traja tudi do dva dni, da podporno osebje reši vašo težavo. Pravzaprav lahko’t tudi neposredno jim ne pošljete e-poštnega sporočila, vendar to’je možno predložiti vozovnico za podporo s klikom na Gumb Pišite nam na dnu strani s pogostimi vprašanji.

Edini “v živo” Način za povezavo s človekom je, da pokličete telefonsko številko za podporo strankam.

Cenitev

To ponuja Avast za svoje Enoletni načrt in posamezne naprave:

Cene Avast SecureLine VPN

Potem so na voljo še vse druge možnosti:

 • Enoletni načrt za več naprav (do 5): 79,99 USD (6,66 USD / mesec)
 • Dvoletni načrt za več naprav (do 5): 149,99 USD (6,24 USD / mesec)
 • 3-letni načrt za več naprav (do 5): 219,99 USD (6,11 USD / mesec)
 • Dvoletni načrt za 1 PC ali Mac: 109,99 USD (4,58 USD / mesec)
 • 3-letni načrt za 1 PC ali Mac: 159,99 USD (4,44 USD / mesec)

Da, mesečni zneski v višini 4.xx $ lahko zvenijo pošteno in razmeroma nizki. Ampak naj’ne pozabite, da so te samo za eno napravo ostali tekmovalci ponujajo 5 ali 6 več naprav za podobne cene. Torej, naredite matematiko.

Svoj načrt Avast lahko plačate s kreditno kartico, debetno kartico ali PayPal. Ne anonimna plačila se ponudijo ali sprejmejo.

SecureLine ponuja 7-dnevno brezplačna preizkusna različica. Zdi se, da je popolnoma funkcionalen in brez očitnih omejitev. Pravzaprav lahko izberete tudi 60-dnevno brezplačno preskušanje. V tem primeru je vaše privzeto naročilo enoletni načrt, ki ga lahko’t spremeniti.

Avast lahko brezplačno preizkušate kar 60 dni, dokler predložite svoje plačilne poverilnice. Upoštevajte, da morate pravočasno preklicati naročnino, razen če želite zaračunati celo leto.

Spodnja črta

Glede na vse stvari, lahko to rečemo ta VPN je daleč najlažji za uporabo za vse, ki se resnično ne ukvarjajo z IT ali kibernetsko varnostjo. Vendar, če ste’ste pogosti popotnik, heker, novinar ali aktivist, Avast SecureLine boste morda našli slabo opremljena z varnostnimi funkcijami.

Lahko mu daste priložnost in dobite vračilo v 30 dneh, če vas ne očara. Ali še bolje, zaščitite se z najboljšo možno programsko opremo VPN za pravi duševni mir.

Naučimo se iz vaših izkušenj

Ste že kdaj poskusili uporabljati Avast VPN ali katero koli drugo storitev VPN? Kakšni so vaši vtisi?

Prosimo, pustite komentar spodaj.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

47 − 40 =