Norton WiFi pregled zasebnosti


Pregled

Prihaja iz enega sveta’Norton WiFi Privacy ima najbolj znane razvijalce protivirusnih sistemov, vendar nima številnih ključnih področij.’s daleč od zvezdne možnosti varnosti.

Norton je ena največjih blagovnih znamk v omrežni varnosti in mnogi bralci tega pregleda bodo na neki stopnji uporabili svoja protivirusna orodja. Toda razmeroma malo jih bo namestilo svojo storitev VPN.

Razkril leta 2016, Norton’s WiFi zasebnost App, aka Norton Secure VPN, si je prizadeval izkoristiti rast WiFi povezav s pametnimi telefoni in prenosniki. In če že kaj, so nekaj let zamujali na zabavo.

Nekaj ​​let kasneje in to’še vedno močno, ponujajo paleto paketov, ki temeljijo na tem, koliko povezav potrebujejo stranke, “ocena banke” šifriranje, brskanje brez dnevnika, globalni dostop do spletnih strani in popolna zasebnost pri uporabi spleta. Ali drugače rečeno - osnovni paket VPN, ki ga imamo’Pričakujem od sektorja’s vodilnimi razvijalci.

Ampak ali obstajajo stvari, zaradi katerih je Norton’s VPN bolj privlačen kot konkurenca?

Od namestitve Norton WiFi zasebnosti do njene ustreznosti za kitajske uporabnike bo naš pregled Norton VPN preučil vse vidike tega vodilnega virtualnega zasebnega omrežja. Torej beri naprej in ti’Kmalu boste imeli vse podatke, ki jih potrebujete za sprejemanje informirane odločitve o tem’je VPN za vas.

Ali je Norton WiFi zasebnost varen za uporabo?

Kot pri vseh VPN-jih je vprašanje “je Norton VPN varen?”, ne’nimam črno-belega odgovora. Po eni strani njihova nobena politika dnevnikov ni odlična in pomirjujoča, za razliko od nekaterih drugih VPN-jev pa njihovi pogoji ne veljajo’ne vsebujejo nobenih vragolij. Še več, tam’s seje IP beleženje IP naslovov, zato mora biti vaša lokacija ves čas zasebna.

Vendar bodite opozorjeni: Norton WiFi zasebnosti ne’n imeti lastnega sporazuma o zasebnosti. Namesto tega’je zajel Symantec’s splošno izjavo o zasebnosti, ki navaja, da “informacije o naročnikih in podatki o mobilnih napravah” se zbira za raziskave in storitve za stranke. Čeprav tam’s prodajo podatkov tretjim osebam ne gre’ni garancija za lito železo.

Pomanjkanje preglednosti ne’ne navdajajte z zaupanjem, kar je škoda, saj so drugi varnostni vidiki Norton VPN-ja dokaj trdni. Od šifriranja bančne ocene do popolne anonimnosti, prinaša tisto, kar večina uporabnikov potrebuje. DNS statistike puščanja niso’ne prikažite rdečih opozoril, zaviralec oglasov pa je še ena priročna funkcija. Ampak lahko’Ne morete prevladati nad pomanjkanjem podrobnih informacij o nečem tako osnovnem, kot so lokacije strežnikov.

Pomanjkanje prilagajanja bilo je tudi nadležno. Na primer, lahko’t uporabite posamezne nastavitve stikala za ubijanje, naredite veliko s pristanišči ali celo preklopite protokole. To je v skladu z Nortonom’Želja je, da so stvari preproste in uporabnikom prijazne, vendar se za uporabnike veteranskih VPN zdi zelo omejujoče.

Torej, da, ko uporabljate svojo prijavo o zasebnosti Witon, vi’Zelo učinkovito bomo zaščiteni in anonimizirani - mi’ste prepričani o tem - vendar obstaja nekaj vprašanj o tem, kako odprt je Norton, zato je naš pregled zasebnosti Witon Witon lahko’ne dajte jim popolnoma pozitivne ocene o varnosti.

Hitrost & Izvedba

Naši hitrostni testi so ugotovili zmerno raven zmogljivosti, ki Norton VPN postavlja v sredino dosega globalnih VPN-jev. Večina ameriških strežnikov je dobavila hitrost prenosa 25-30MBps, čeprav so svetovni strežniki pokazali nekaj sprememb, hitrosti prenosa pa so bile precej nižje. Na splošno pa morajo biti hitrosti v redu za večino spletnih dejavnosti.

Ena stvar, ki nas je presenetila, je kako težko je bilo odkriti Nortona’s lokacijah strežnika. To je’To ni nekaj, kar jasno promovirajo na svojem spletnem mestu, toda, ko vkoplješ v njihovo dokumentacijo, se pokaže, da delujejo 28 strežnikov po vsem svetu z lokacijami v Afriki, Aziji, Evropi in Ameriki. Ni slabo, ni pa nujno tudi ogromno širjenja možnosti.

Na nek način to’s ni veliko vprašanje zaradi načina oblikovanja sistema za prijavo zasebnosti Witon WiFi. Ko zaženete VPN, samodejno izbere najbližji in najhitrejši strežnik, ne da bi se uporabniki potrebovali popokati. Lahko se ukvarjate s tem (ampak to’s hassless), izbire pa so precej natančne.

Toda glede hitrosti in zmogljivosti je bistvo, da je Norton VPN povprečen, sploh nič posebnega.

Kako prenesti zasebnost Witon WiFi

Norton VPN je na voljo za Windows 10, pa tudi 7, 8, 8.1 in Vista, kar mu omogoča boljšo združljivost z Windows kot nekateri konkurenti. Prenesete ga lahko tudi za pametne telefone MacOS, Android in iOS. Uporabniki Linuxa bodo takoj videli, da so’sem bil izpuščen, ki ni’t zelo impresivno od Symanteca.

Če pa je vaša platforma pokrita, nikogar ni treba skrbeti, kako prenesti Norton VPN. Postopek je preprost in poteka prek spletne strani Symantec.

Samo brskajte po spletnem mestu, se pomaknite navzdol, izberite pravi paket (za podrobnosti glejte spodnji razdelek o cenah), nato kliknite na “naročite se zdaj” gumb. Ti’Preusmerjeni boste v razdelek za zaračunavanje, kjer lahko dokončate nakup in naložite programsko opremo za zasebnost Norton WiFi.

To je’tukaj je vredno opozoriti lahko tudi prenesete Norton VPN kot del svežnja Norton Security, Če je treba zagotoviti zaščito pred virusi in zaščititi svoje brskanje, je to morda privlačna možnost.

Kako namestiti Norton VPN

Ko ti’ste plačali, ste zmagali’ne morete imeti kvalifikacije IT, da veste, kako namestiti Norton VPN. Kot pri vseh izdelkih Symantec je tudi namestitveni program zelo enostaven za uporabo in intuitiven, zato morate odjemalec VPN zagnati in zagnati v nekaj minutah. Po tem vpišite svojo prijavo v Norton VPN in vi’dobro grem.

Kako ga uporabljati

Kot smo že omenili, je bil nameščen VPN samodejno se bo povezal z najhitrejšim bližnjim strežnikom, in tam jih ni’t veliko možnosti po meri, da nastavite, kako deluje. Kljub temu odjemalec ponuja veliko informacij, kot sta vaš IP naslov in virtualna lokacija, in preprosto lahko vklopite in izklopite blokator oglasa in sam VPN z velikimi preklopnimi gumbi.

Vse to bo dolgoletnim uporabnikom VPN zvenelo precej primitivno, vendar to ni res’t izdelek, namenjen njim. To je’s namenjen uporabnikom začetnega nivoja in s tega vidika dela precej dobro.

Aplikacije & Podaljški

Vsaka platforma ima svojo aplikacijo Norton VPN, in vse so jasno postavljene in enostavne za uporabo. Sodelujejo tudi z drugimi aplikacijami Symantec, kot so Norton Mobile Security, Norton Anti-Virus in njihov Blokator oglasov.

Vendar pa Norton pade dol, ko gre za razširitve brskalnika. Pravzaprav Symantec hasn’ne izmislite posebnih razširitev za brskalnike, kot so Safari, Chrome ali Firefox, torej ti’Na splošno boste morali razširiti zaščito VPN na vašo spletno povezavo, namesto da bi ščitili le svojo dejavnost brskanja. To’je nerodna rešitev, ko ima veliko VPN-jev gladke razširitve.

Ti lahko’ne dodajte zasebnosti Norton WiFi zunanjim usmerjevalnikom, bodisi. To ni’t presenečenje glede na izdelek’je na splošno lahek občutek, vendar je’s težavo za ljudi s pametnimi televizorji ali konzolami, ki želijo VPN zaščititi te naprave, pa tudi njihove telefone ali računalnike.

Uporaba Nortona VPN za Netflix

Medtem ko spletna stran Norton Secure VPN obljublja “globalni dostop do vseh vaših najljubših aplikacij in spletnih mest,” to ne’t velja za Netflix, eno od spletnih strani’Najpopularnejša zabavna središča Netflix je pred kratkim predstavil izpopolnjene ukrepe za blokiranje uporabnikov VPN, in zdi se, da so njihove funkcije geoblokiranja izboljšane z zasebnostjo Norton WiFi.

Dostopili smo lahko prek nekaj strežnikov v ZDA, vendar le na kratkoročni osnovi in ​​ne vsakič, ko smo se poskušali povezati. In videti je, da izvedba končne vožnje mimo geblokatorja Netflix po Evropi ali Aziji popolnoma ne pride v poštev.

Ko smo prišli do Netflixa prek VPN-ja, so bile hitrosti pretakanja velike’t slabo in kakovost videa je bila v redu. Norton je to tudi izjavil delajo na obhodu Netflixa’s sistemi, čeprav ne’Zdi se, da doslej niso imeli veliko sreče.

Vsekakor obstajajo veliko boljše možnosti za ljubitelje Netflixa, zlasti tistih v Afriki, Aziji ali Latinski Ameriki.

Ali lahko za Torrenting uporabljate Norton VPN?

Na žalost je tudi uporaba Norton VPN za hudourništvo ne pride v poštev, kar je še en velik negativ. Verjetno je zaradi svoje ameriške lokacije Symantec zelo strog glede blokiranja vseh oblik prometa P2P prek svojih VPN-jev. To vključuje vsakega odjemalca torrentov in drugih storitev za izmenjavo datotek. Torej, če si’Ponovno v torrenting, si oglejte naš najboljši VPN za Torrenting seznam. To zagotovo ni’t izdelek, ki ga’sem iskal.

Ali Norton WiFi zasebnost deluje na Kitajskem?

Norton’domača stran ne’ne povem veliko o tem, ali je njihov VPN uporaben za dostop do spleta v represivnih državah in je bil izrecno ustvarjen za vsakodnevno uporabo v standardnih omrežjih wifi. Zato’ni res presenečenje, če bi to ugotovil zmagala je’kitajskim uporabnikom ne bo v veliko pomoč.

Naš stik na Kitajskem je ugotovil, da je Norton VPN (včasih) zagotavljal uporabno raven dostopa do spleta. Vendar so bili’Prepričan sem, da je VPN zavaroval ves njihov promet. Hitrost je bila nizka in povezava je redno padala - nobeno od njih ni spodbudnih znakov.

Na splošno lahko’t Priporočam uporabo tega VPN-ja v državah, v katerih je cenzura skrb. Tudi če je uporaba zasebnosti Witon WiFi v brezplačnih družbah morda priročno orodje, je to’s veliko uporabo na Kitajskem, Severni Koreji ali Iranu.

Podpora

Podpora je vedno ključni vidik katerega koli VPN-a in pričakovali bi, da bo večje podjetje, kot je Norton / Symantec, v tem pogledu doseglo precej visoke rezultate.

Na žalost jih’V podporni oddelek sem malo spustil žogo. Klepet v živo je bil posebno razočaranje, so občasno na voljo, tudi v običajnem delovnem času. In tudi ko dosežete človeka, pogosto se zdi, da so prodajno osebje, ne IT strokovnjaki.

Medtem ko je Symantec’V razdelku o dokumentaciji smo imeli impresivno količino vsebine’t tako vzeti s pomanjkanje e-poštnega naslova ali kontaktnega obrazca. Lahko se obrnete po telefonu, vendar v podjetju’Forumi za podporo so podrobno predstavljeni, zato bi raje imeli neposredno stik.

Ogledali smo si tudi, kako odziven je Norton na kritike strank, zato smo njihovo ekipo prek Facebooka vprašali, kako preklicati zasebnost Norton WiFi nekaj dni po prijavi. Njihov odziv je bil učinkovita in informativna, zato tam nimamo nobenih kritik. Vodijo tudi Twitter račun, za katerega smo ugotovili, da se odziva. Torej, dokler je tam’brez e-pošte in klepeta v živo isn’t super, iskanje pomoči ne bi’ne bo težko.

Cenitev

Cena je eno področje, kjer smo imeli večje zadržke. Osnovna mesečna naročnina za 1 napravo za stroške VPN Norton Secure 4,99 USD na mesec, sledi 7,99 USD za 5 naprav in 9,99 USD za 10 naprav. Stroške lahko nekoliko zmanjšate tako, da letno plačate. To zmanjšuje stroške 10 naprav do 3,33 dolarja na mesec (še vedno precej).

Norton ponuja veliko paketov, ki lahko znižajo stroške, pa tudi popuste pri denarju. Ampak na splošno, to’s drag predlog, in če ne’ne želite plačati za kvote za Norton WiFi zasebnost, brezplačne alternative lahko dobro opravijo delo. Zakaj torej porabiti več?

Tam’s tudi brez brezplačne preizkuse za Norton Secure VPN - nekaj, kar smo ugotovili mistificirajočega. Vendar smo ugotovili, da lahko odpovedi delujejo malo kot brezplačna preizkusna različica.

Če ti’želite preklicati zasebnost Norton WiFi’Moram biti previden. Norton ne’Na svojih straneh za nakup ne bo jasno, vendar delujejo jasna politika vračanja kar velja za njihov VPN. Odpovedati morate v 60 dneh od nakupa, da dobite celotno povračilo. Medtem ko to ni’t enako kot Norton VPN brezplačno preskusno različico’Ne preveč različno, če ste pripravljeni na postopek vračila.

Zaključek našega pregleda zasebnosti Witon WiFi

Z ugledom blagovne znamke Norton, ki stoji za njim, lahko pričakujete, da bo Norton Secure VPN na vrhu drevesa, ko gre za VPN množičnega trga. Ampak je’to sploh ni tako. Medtem ko to Norton VPN pregled lahko’Ne pritožujte se nad stranko in hitrostjo’slabo, Norton’Ponudba s težavami z varnostjo, slabimi razširitvami aplikacij in povprečnimi hitrostmi, medtem ko uporaba zasebnosti Witon za Netflix ali hudourniške napake ni nobena.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 22