Pregled Avast Lozinke

Sigurnost lozinke nije dodatni dodatak za tvrtke, javne organizacije i one koji koriste osjetljive financijske ili osobne podatke. Svatko može postati žrtvom hakiranja lozinke ili krađe identiteta što dovodi do otmica, krađe i gubitka podataka na društvenim medijima.


Uz prijetnje poput ove montaže, upravitelji zaporki započeli su pronalaziti masovno tržište. Aplikacije poput LastPass-a i DashLane-a postale su značajne, ali sada uspostavljeni tehnološki zaštitni brendovi slijede to. A antivirusni div Avast na prvom je mjestu.

Ovaj će pregled pregledati Avast lozinke, procjenjujući je li mjeri prema konkurenciji, što može ponuditi. I na kraju, ako se može vjerovati da su vaše lozinke sigurne.

Uvođenje lozinke Avast

Sa sjedištem u Češkoj Republici Avast tvrdi da svakog mjeseca odbaci 2 milijarde cyber napada i ima stotine milijuna korisnika širom svijeta. To’s prilično uglednom zaštitarskom tvrtkom, a ako je povijest bilo koji vodič, lozinke bi trebale biti dobar dodatak svom portfelju.

Sama aplikacija klasični je upravitelj lozinki, koji korisnicima omogućuje sigurno spremanje lozinki za internetske usluge. Svaka je lozinka šifrirana, a grupe lozinki mogu se zaštititi pomoću “ovladati; majstorski” lozinke, dodajući dodatni sloj zaštite od nezakonitog pristupa.

Avast lozinke: prednosti i nedostaci

Naravno, lozinke su nešto više od samo šifrirane baze podataka. Ova tablica prednosti i nedostataka trebala bi vam pomoći da osjetite šta donosi na stolu:

prozodija

 • Blisko surađuje s Avastom’s antivirusnim i VPN (Virtual Private Network) aplikacijama, pružajući dobar sveobuhvatni set sigurnosnih alata.
 • Uredno dizajnirano, čisto sučelje koje gotovo svako može koristiti bez ikakvih problema.
 • Glavna lozinka pruža dodatni sloj provjere autentičnosti.
 • Ima mogućnost dodavanja “Sigurne bilješke” što vam omogućuje pohranjivanje povjerljivih dokumenata iza gotovo neupadljive prepreke.
 • Prijava za jedan dodir prilagođena je korisnicima pametnih telefona.
 • Uključuje proširenja preglednika za Chrome i Firefox.
 • Čuvar lozinki pomaže u pronalaženju sigurnih zaporki.
 • Besplatna verzija savršeno je funkcionalna za većinu korisnika.
 • Moguće je uvesti lozinke od drugih upravitelja lozinki.

kontra

 • Nema Linux klijenta.
 • Korisnici sustava Windows trebaju instalirati širi paket aplikacija Avast Antivirus.
 • Dijeljenje lozinke nije’t dostupno

Tehničke specifikacije

 • Operativni sustavi: Windows 7 i noviji, MacOS, Android, iOS
 • Načini: prijave, kreditne kartice, sigurne bilješke
 • Podržani preglednici: Safari, Firefox, Chrome
 • Šifriranje: ECDH ključni ugovor s 256-bitnom AES enkripcijom

Je li Avast lozinka sigurna?

Avast lozinke sadrži dovoljno sigurnosnih značajki da bi bile prilično vodonepropusne. Najvažnije je da štiti vaše lozinke i osobne podatke iza 256-bitne AES enkripcije koju je praktički nemoguće probiti. Glavna lozinka dodaje još veću sigurnost.

Međutim, način na koji je to postavljeno za osobna računala može alarmirati neke korisnike. Aplikacija zahtijeva vašu glavnu lozinku dva puta svaki dan, neovisno o tome koliko često učitavate upravitelja lozinki. To znači da tamo’Uz Avast postoji mala vjerojatnost da će biti izložene nezaštićene lozinke. Ali ovo nije’t problem za ostale platforme.

Kako se koriste Avast lozinke

Da biste koristili plaćenu verziju aplikacije, vi’Trebat ćete dobiti kôd za aktiviranje Avast lozinke. Ovo je čisto pitanje licenciranja, kakvi ste i vi’Pronaći ću sa gotovo bilo kojim softverom.

Taj aktivacijski kôd treba poslati putem e-pošte s potvrdom narudžbe. Pa potražite tamo ako i vi’muče se pristupiti aplikaciji.

No mogu postojati neke razlike između operativnih sustava u vezi s načinom započinjanja. Tako to’vrijedi ih kratko raspraviti.

Avast lozinke za Windows

Važno je da su lozinke dostupne samo za osobna računala kao dio Avast Antivirus paketa. Dakle, ako ne’nemate li to instalirano, možete’ne koristite upravitelj lozinki. Ako ti’Kao Nortonov obožavatelj, odmakni se sada. Tamo’s malo smisla za nastavak.

Ako ne, evo’s osnovni postupak aktivacije:

 1. Krenite na prednji kraj antivirusa.
 2. izabrati izbornik slijedi Moje licence ili desnom tipkom miša kliknite narančastu Ikona Avast u sistemskoj traci i odaberite Opcija pretplate s skočnog izbornika.
 3. pritisni Unesite važeću tipku za aktivaciju, i unesite svoj kod.
 4. Pritisnite zeleno Gumb za unos, i ti’dobro je ići.

Avast lozinke za Mac

Korisnici Maca ne’ne trebate preuzeti antivirusni paket, pa je postupak aktivacije jednostavniji. U tom slučaju preuzmite i pokrenite besplatnu verziju Lozinke.

Sada kliknite gumb Ikona Avast Lozinke na vrhu i odaberite Otvorite opciju Avast Passwords. U traci izbornika Finder odaberite Ići i onda, Prijave. Zatim dvokliknite ikonu Ikona Avast Lozinke.

Na izborniku Avast Lozinka odaberite Aktivirajte Premium mogućnost. Sada unesite svoj aktivacijski kod. Zatim pritisnite gumb Gumb za aktiviranje, i ti’sve je gotovo.

Avast lozinke za Chrome

Jedna od urednih stvari u vezi s Lozinkama je mogućnost dodavanja kao Chromeovog proširenja.

Početak rada s Chromeom također je prilično jednostavan. Samo učitajte antivirusni paket i odaberite Započnite.

Sada, kliknite na opciju za Aktivirajte u pregledniku Google Chrome.

Sada slijedite upute koje pruža Chrome za instaliranje proširenja lozinke. Da’sve je tu.

Avast lozinke za Firefox

Slučaj je sličan Chromeu. Samo otvorite Antivirus, odaberite Aktivirajte u Firefoxu opcija izbornika, i slijedite upute. Vas’Trebat ćete pritisnuti Dopusti gumb dovršiti instalaciju i pristati na Dodati proširenje za Firefox.

Kad to’Gotovo, lozinke iz trezora trebaju se automatski dodavati kad posjetite web stranice - baš kao što bi to radili s uobičajenim (ali nezaštićenim) alatima za lozinku za preglednike.

Avast lozinke ne rade? Neke su uobičajene greške s kojima se susreću kupci

Iako su lozinke gladak sigurnosni alat, korisnici se ponekad susreću s problemima o kojima bi kupci trebali znati.

Čini se da se problemi najčešće pojavljuju nakon ažuriranja sustava Windows, koje često zahtijevaju zakrpu da bi se lozinke ponovno pokrenule i pokrenule.

Mogu biti i problemi s ažuriranjima Firefoxa kada preglednik automatski briše lozinke s popisa aktivnih proširenja. U tom slučaju samo trebate ponovo instalirati dodatak i sve bi trebalo raditi u redu.

Neki korisnici s više uređaja nailaze i na probleme sa sinkronizacijom svojih uređaja. Zbog načina na koji Avast upravlja računima, spajanje lozinki na pametnim telefonima i prijenosnim računalima teško je, što dovodi do toga da korisnici moraju očistiti zastarjele lozinke.

Cijene: Vrijednost za novac?

Lozinke dolaze i kao besplatne i “premija” paket, ali isplati li se dodatno nadograditi? Besplatna verzija čini mnoge stvari koje nositelji lozinke zahtijevaju, i to’jednako je siguran. Dakle, na osnovnoj razini, nadogradnja br’nije bitno.

S druge strane, postoje neke prednosti. Verzija s plaćanjem dolazi s Guardian lozinkom, koji korisnicima pomaže da reagiraju na sigurnosna upozorenja i zatraži da ažurirate svoje lozinke.

Značajke samo plaćene verzije “prijava jednim dodirom” ujedno, što korisnicima uređaja puno pametnije omogućuje pristup trezoru zaporki.

Ove značajke dolaze po cijeni od 1,53 USD mjesečno. Ako vam trebaju dodatna sigurnost i praktičnost, to bi moglo biti vrijedno plaćanja. Ako ne, besplatna verzija bi trebala biti sasvim u redu.

To’Također vrijedi napomenuti da Passwords dolazi s 30-dnevnim jamstvom povrata novca. Dakle, ako niste’Ako niste zadovoljni uslugom, možete otkazati pretplatu. Nakon te točke’Bit ćete zaključani u zadanom roku, imajte to na umu.

Usporedbe Avast lozinke

Avast lozinke vs LastPass

Avast lozinke
LastPass
Cijena
1,53 USD mjesečno (18,36 USD godišnje) 24 $ / godišnje
Broj uređaja
Neograničen Neograničen
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Da Da
Izvješće o zaporci Da (sa premijskom verzijom) Da
Sigurno dijeljenje Ne Da
Preglednici
Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Edge, Maxthon, Safari, Opera
Sinkronizacija Windows, Mac, iOS, Android MacOS, Windows, Linux, iOS, Android, WatchOS

Avast Lozinke vs Dashlane

I neka’s također usporedite Lozinke s Dashlaneom, drugim “velika dva” alati za upravljanje lozinkom:

Avast lozinke
DashLane
Cijena
1,53 USD mjesečno (18,36 USD godišnje) 60 USD godišnje (4,99 USD mjesečno)
Broj uređaja
Neograničen Jedan (besplatna verzija), neograničen (premium)
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Da Da
Izvješće o zaporci Da (sa premijskom verzijom) Da
Sigurno dijeljenje Ne Da
Preglednici
Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge
Sinkronizacija Windows, Mac, iOS, Android Windows, Mac, iOS, WatchOS, Android

Odaberite pravi upravitelj lozinki za vaše sigurnosne potrebe

Odabir upravitelja lozinki ključna je odluka. Jedan lažni potez i lozinke biste mogli potpuno izložiti.

To’Važno je izbjeći dobavljače poput KeePass-a, koji je objavio da ranjivost dopušta hakerima da šalju zlonamjerni softver korisnicima. I, prema našem mišljenju, Avast Lozinke uspijeva upasti u “pouzdan” zagrada.

Sadrži solidnu enkripciju, jednostavno sučelje i dobru kompatibilnost s uređajima i operativnim sustavima’je zgodan dodatak. Posebno za ljude koji već koriste antivirusni paket.

Međutim, mi’istaknuo sam neke nedostatke i pritužbe korisnika utočište’nisam bila neuobičajena. Dakle, budite svjesni toga i zapamtite politiku povrata. Ako stvari krenu po zlu, Dashlane i LastPass su također nekoliko klikova.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 − = 21