Mi az internetszolgáltató?

Az ISP, az Internet szolgáltató rövidítése egy olyan társaság, amely háztartások és szervezetek számára internet-hozzáférést biztosít réz-, szálas- vagy műholdas kommunikáción keresztül. Egyszerűen fogalmazva: az internetszolgáltató az a társaság, amelyhez előfizetési díjat fizet az internet használata érdekében.


Lehet, hogy van egy számítógépe beépített modemmel és útválasztóval a hálózatépítéshez, de ISP nélkül nincs internetkapcsolat. Azt’lényegében a kapcsolat a számítógép és az összes többi kiszolgáló között.

Miután a számítógépet modemmel vagy útválasztóval csatlakoztatta a hálózathoz, és begépelte a hozzáférni kívánt weblapot, a modem elküldi a kérését egy internetszolgáltatónak. Ellenőrzi, hogy van-e statikus IP-címe.

Ha igen, akkor a kérelmet feldolgozzuk. Ha azonban nincs statikus címe, az internetszolgáltató kommunikál a DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol) szerverrel, és dinamikus IP címet rendel hozzá a számítógépéhez. Ezután kérését az internetszolgáltató dolgozza fel.

Mit csinál egy internetszolgáltató??

Az internetszolgáltatók különféle szolgáltatásokat kínálnak ügyfeleik számára. Az internet-hozzáférés mellett néha web hosting szolgáltatásokat nyújtanak, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy személyes weboldalakat készítsenek és karbantarthassanak. Ezek a webtárhely-szolgáltatások magukban foglalják a domain név regisztrációját és a domain név tárolását.

Egyéb szolgáltatások, például telefon, telefonos hozzáférés, bérelt vonali hozzáférés és televíziós szolgáltatások is nyújthatók. A kínált szolgáltatások köre az egyes internetszolgáltatók számára egyedi. Számos biztonsági másolatot készít az e-mail és a webes fájlokról, tűzfalakat kínál stb.

Az internetszolgáltatók típusai

A legtöbb internetszolgáltató különféle típusú ISP-kapcsolatokat kínál a felhasználók száma és a szükséges e-mail címek, a kapcsolat sebessége vagy a szabad webhely mennyisége alapján. Az internetszolgáltatók típusai a következők:

  • Telefonos ISP

A telefonos internetkapcsolat adatküldés és -fogadás telefonvonalon keresztül modem segítségével. Bár ez az egyik leglassabb internetkapcsolat, néhány telefonos Internet szolgáltató gyorsítókat kínál, amelyek weblap-gyorsítótárazást és tartalom-tömörítést használnak az adatátvitel sebességének növelése érdekében. Ha van telefonvonala, általában a telefonos Internet szolgáltatót találja a környéken. Ez az egyik legolcsóbb ISP típusok. Nyilvánvaló, hogy a száloptika és más fejlettebb internetkapcsolat-típusok megjelenésével a betárcsázós internetszolgáltatók jó helyen vannak a divatotól.

  • Kábel ISP

Az ISP-kábel internetes hozzáférést kínál koax-kábellel. Ehhez a kapcsolathoz modemet kell igénybe venni, amelyet általában bérelhetnek az internetszolgáltatótól vagy vásárolhatnak egy számítógépes kereskedőtől. Előnye, hogy pénzt spórolhat meg az internet és a TV-szolgáltatások együttes csomagolása.

  • DSL ISP

A digitális előfizetői vonal (DSL) a telefonvonalán keresztül érkezik, akárcsak a telefonos kapcsolat. A DSL azonban olyan frekvencián használ elektromos jeleket, amelyeket az emberek nem hallnak. Számos telefonszolgáltató társaság kedvezményes árakon kínál DSL internet-kapcsolatot, ha Ön a telefonszolgáltatásaikat is használja. A legfontosabb különbség a DSL és a telefonos kapcsolat között az A DSL internet-kapcsolatok sokkal gyorsabbak és nem hallja az adatjelet. A telefon és az internet ugyanakkor csak egyetlen telefonvonallal is használható.

  • Vezeték nélküli szélessávú

Ez egy olyan szélessávú internet-csatlakozási technológia, amely nagy sebességű vezeték nélküli internetet biztosít nagy területen. Ezek az internetszolgáltatók olyan internetsebességet biztosítanak, amely megközelíti vagy meghaladja a kábel- és DSL-szolgáltatók által biztosított vezetékes szélessávú sebességet. Általában ott használják, ahol a vezetékes szélessávú kapcsolat nem érhető el (távoli területeken)..

  • Wifi hozzáférés

A Wifi a vezeték nélküli internet-hozzáférés. A Wifi nem olyan gyors, mint a DSL vagy a kábel, de igen’Ez egy nagyon kényelmes ISP szolgáltatás.

  • Műhold

Műholdas internet kapcsolat van olyan személyek számára elérhető, akik nem képesek DSL vagy kábel ISP-k fogadására. A műholdas kapcsolatok nagyon gyors letöltési sebességet mutatnak, de feltöltési sebességük nagyon lassú. A műholdas internetszolgáltatók távoli vagy vidéki területeken működnek, ahol a szélessávú kapcsolat nem érhető el.

  • Száloptikai szélessávú

Az ilyen típusú internetcsatlakozás lehetővé teszi a szupergyors szélessávú hozzáférést az egyes száloptikai kábeleken keresztül.

Honnan tudhatom meg, mi a jelenlegi internetszolgáltatóm?

Ha meg szeretné tudni, hogy melyik internetszolgáltató jelenleg szolgáltatja az internetkapcsolatot, végezzen ISP-sebesség-tesztet. Az ISP-nek a letöltéssel együtt megjelennie kell & feltöltési sebesség eredménye. Alternatív megoldásként egyszerűen megkeresheti IP-címét - a legtöbb online “Mi az IP-m?” Az eszközök az internetszolgáltató nevét is megadják.

Mit láthat az internetszolgáltató??

Internetszolgáltatója ismeri az Ön IP-címét, és következésképpen követheti az összes online tevékenységet. Ez a sebezhetőség elhanyagolható kérdéssé vált, mivel sok kormány telt el “adatmegőrzés” törvények, így az Internet szolgáltatók nyomon követik felhasználói bázisukat.

A böngészési előzmények, amelyek megmutatják a meglátogatott webhelyeket, és az azokkal a tartalmakkal, amelyekkel kapcsolatba lépett, nagyon hasznosak lehetnek a bűnüldöző szervek hírszerző ügynökségei számára, de jövedelmezőek is lehetnek. Egyes országokban (például az Egyesült Államokban) az internetszolgáltatók engedélyezhetik felhasználói adataikat harmadik felek számára. Ez különösen akkor hasznos, ha például a hirdetési társaságok a felhasználó adataira támaszkodnak, amikor célzott hirdetést jelentenek.

Mindezek eredményeként sok szabadságbarát felhasználó aggódik magánéletük esetleges megsértése miatt.

Szerencsére VPN-szolgáltatás segítségével megkerülheti ezt a problémát.

Miért van szükségem VPN-re??

Ha aggódik az Internet szolgáltató által az Ön böngészési szokásaival kapcsolatos információk mennyiségével kapcsolatban, egy jó VPN használatával megóvhatja online magánéletét. A VPN-szolgáltatás segít elrejteni a valódi IP-címét azáltal, hogy lehetővé teszi az internethez való kapcsolódást a világ bármely részén található VPN-kiszolgáló által megadott IP-cím használatával..

Az egyenlet másik végén a cenzúra kérdése van: bár az internetszolgáltatók internetet biztosítanak, egyes kormányok arra számítanak, hogy blokkolják a felhasználók bizonyos tartalmakhoz való hozzáférését.. Használhatja a VPN szolgáltatás vagy a Tor hálózat az ilyen korlátozások megkerülésére, és szabadon böngészhet az interneten bármely webhelyen.

Mit lát az internetszolgáltató VPN használatakor??

Az internetszolgáltató láthatja a VPN-t az IP-címén, valamint az Ön adatain keresztül, de az’titkosítva a magánélet védelme érdekében.

Az internetszolgáltató tudomásul veszi a szörfözés időzítését is. Ezenkívül rögzíti a küldött és fogadott adatok mennyiségét a díjak kiszámításához (ha ilyen’Ez az a fajta árképzési terv, amelyet Ön’feliratkoztam).

A VPN pajzsában történő böngészés azt is ellenőrzi, hogy az internetszolgáltató a titkosítás miatt nem tudja követni a letöltések részleteit. Ez azt is megakadályozza, hogy azonosítsák a meglátogatott webhelyeket.

Elrejteni az internetszolgáltatójától ezen VPN szolgáltatások használatával

Mivel a VPN-szolgáltatókkal kapcsolatban sokféle lehetőség van, a választás ijesztő feladat lehet az átlagfelhasználó számára. Nem számít az a tény, hogy a VPN-szolgáltatások nagyban különböznek az áron, a szolgáltatásoktól és a minőségtől.

Annak érdekében, hogy jó választást hozzon, mi’A lehetőségeket a lehető legtöbb elérhető VPN-re szűkítette. Ezek a szolgáltatások kiváló minőség-és megfizethetőség-kombinációkat kínálnak.

ExpressVPN

Az ExpressVPN kétségkívül az egyik legjobb VPN-szolgáltatás, amelyet ma megtalálhat. Annak ellenére, hogy nem olcsó, teljes körű, robusztus biztonságot, gyorsaságokat és kiváló teljesítményt kínál.

NordVPN

A NordVPN bejelöl minden megfelelő négyzetet, beleértve a megfizethetőséget is - ha a megfelelő árképzési terveket választja. Ez az iparágban vezető szolgáltatás a lehető legtávolabb fogja tartani az internetszolgáltató kíváncsiságát.

Astrill VPN

Lehet, hogy az Astrill VPN nem a leginkább megfizethető VPN szolgáltatás. Az őrült sebesség, valamint a szilárd biztonsági és adatvédelmi jellemzők azonban kiváló lehetőséget kínálnak annak megfontolására - különösen, ha Ázsiában él.

TorGuard

Ha biztonságos, sokoldalú és testreszabható VPN-szolgáltatásra van szüksége, a TorGuard az Ön számára. Különösen nagy a kínzáshoz.

Ivacy VPN

Szigorú bejelentkezési politikával, gyors sebességgel és a piacon elérhető legjobb árakkal az Ivacy VPN minden bizonnyal megszerezte a helyét a legfontosabb VPN-szolgáltatások között.

A fenti VPN-szolgáltatások kiváló eszközök, amelyek lehetővé teszik az internetes tevékenységek elrejtését az Internet-szolgáltatótól. Ezek a szolgáltatások nagyszerűek erre a célra, mert elrejtik az Ön IP-címeit, erőteljes titkosítást kínálnak és nem képesek’t ne vegye figyelembe a személyes adatait. Ezen VPN-k többsége szintén biztosít WebRTC, DNS és IPv6 szivárgásvédelem és felajánlja a kill kapcsoló funkció.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 1 =