Avast Secureline VPN vs TunnelBear


Internet je ljudima omogućio razmjenu informacija izvan geografskih granica putem društvenih medija, mrežnih videozapisa i platformi za dijeljenje, kao i platformi za internetske igre. Ovo je zahtijevalo internetsku sigurnost i zaštitu svih tih osobnih i privatnih podataka. Jedan od načina zaštite vaših osobnih podataka na internetu je putem virtualnih privatnih mreža.

Uz stalno rastuću listu VPN-a potrebna je dodatna budnost kako biste osigurali najbolju uslugu za svoj novac. U ovom pregledu Avast Secureline VPN vs TunnelBear, ove dvije usluge vode se head-to-head na temelju brojnih ključnih značajki. Avast Secureline je najprikladniji za početnike jer je vrlo jednostavan za upotrebu. Korisna je i korisnicima koji nemaju puno sigurnosti na umu. S druge strane, TunnelBear VPN je odličan izbor za one koji su više zabrinuti zbog njihove anonimnosti.

Sigurnost i privatnost

Avast SecureLine koristi 256-bitnu vojnu enkripciju uz OpenVPN i IPSec protokole. Svi su priključci također šifrirani što pruža dodatnu sigurnost za sav vaš promet. Međutim, nedostatak prekidača za isključivanje stvarno umanjuje sigurnost Avast Secureline. Imajući prekidač za isključivanje osigurava da vaša veza prolazi samo kroz VPN i štiti od pada veze. Drugi nedostatak Avast Secureline je taj što vodi evidencije vremenskih oznaka, stvarnu IP adresu i IP adrese poslužitelja na koje se povezujete.

TunnelBear nudi dobru enkripciju sa standardnom 256-bitnom enkripcijom. Ova usluga podržava sljedeće VPN protokole: OpenVPN, IKEv2 i IPSec. Dvije jedinstvene sigurnosne značajke za medvjede pružaju korisnicima maksimalnu sigurnost na mreži. VigilantBear djeluje kao prekidač za zaustavljanje svih veza nakon što VPN poslužitelj prekine vezu. GhostBear nudi mogućnosti zaobilaženja teške cenzure.

TunnelBear ima bolje sigurnosne značajke. Bez prekidača za uklanjanje i ispravnih pravila za prijavu, VPN ne čini pravdu svojim korisnicima u pogledu sigurnosti i privatnosti.

Ubrzati & izvođenje

Obje VPN usluge nude prosječne brzine. Avast ima samo 54 poslužitelja koji su raspoređeni u 34 zemlje. Iako Avast Secureline bilježi velike brzine na nekim poslužiteljima, oni su prilično nedosljedni. S druge strane, TunnelBear djeluje u 20 zemalja, ali brzine su konzistentnije. Stoga TunnelBear pobjeđuje Avast kad je u pitanju brzina i performanse.

Jednostavnost upotrebe i podrške

Oba VPN-a nemaju podršku za chat uživo što je nedostatak. Vjerojatno s obzirom da je Avast Secureline jednostavan za korištenje, nisu predvidjeli nijedan problem koji bi korisniku jamčio da izravno potraži pomoć. Problem je u tome što Avast SecureLine nema posvećenu korisničku podršku - samo općenitu korisničku podršku Avasta. Zbog toga se postiže mala učinkovitost.

Dok TunnelBear zaostaje za vrhom VPN tržišta u pogledu podrške, to’i dalje je bolji od Avast SecureLine.

Torrenting i P2P

Kad je u pitanju peer-to-peer dijeljenje datoteka, Avast SecureLine donosi još jednu pobjedu. Iako usluga pruža manje brzine u usporedbi s vrhunskim psima, TunnelBear uopće ne podržava peer to peer dijeljenje datoteka.

Deblokiranje Netflixa i ostalih zabavnih platformi

Za razliku od Avast SecureLine, TunnelBear ne zaobilazi geo-ograničenja Netflixa ili BBC iPlayera. Stoga je pobjednik jasan. Zapravo, na stranu potencijalnih problema s brzinom, Avast je prilično dobar VPN za strujanje.

Koliko je to dobro za Kinu i ostale zemlje s ograničenom odgovornošću?

Ako ste u Kini ili planirate putovati u tu zemlju, onda vi’Rado ću čuti tu TunnelBear’s GhostBear značajka trebala bi vas prebaciti preko Velikog vatrozida. Pomoću nje moći ćete prikriti svoj internetski promet kako bi izgledao kao uobičajeni promet. Avast ne’ne radim u Kini. Kinezi su uspjeli blokirati komunikaciju s Avast SecureLine infrastrukturom. Ako ste aktivist koji se bori za ljude’Prava u Kini, TunnelBear će bolje odgovarati vašim potrebama za sigurnošću i privatnošću.

cijena

TunnelBear nudi četiri plana cijena:

  • Divovski, jednomjesečni plan: 9,99 USD mjesečno
  • Grizzly, jednogodišnji plan: 59,88 USD (4,99 USD mjesečno)
  • Malo: besplatno
  • Tim: 69 dolara godišnje

Međutim, ta se cijena čini fer; usluga nema garanciju povrata novca.

Avast nudi sljedeće cijene za svoj jednogodišnji plan za pojedinačne uređaje:

  • 4,99 USD mjesečno za PC
  • 4,99 USD mjesečno za Mac
  • 1,66 USD mjesečno za Android
  • 1,66 USD mjesečno za iPhone i iPad

Avast’Mogućnosti plaćanja su ograničene - kripto valute poput Bitcoina nisu podržane. U međuvremenu, TunnelBear nudi mogućnost plaćanja anonimno. Avast nudi i 7-dnevnu besplatnu probnu inačicu za svoje mjesečne korisnike i 60-dnevnu besplatnu probnu verziju za godišnje pretplatnike.

Općenito, smatramo TunnelBear boljom ponudom.

Završne misli

TunnelBear je pobjednik ove Avast Secureline VPN vs TunnelBear usporedbe. TunnelBear pruža bolju sigurnost i privatnost od Avasta. Za bilo koju ozbiljnu VPN uslugu, područje sigurnosti je presudno koliko može biti. TunnelBear je također relativno jeftiniji, osigurava bolju brzinu i performanse te se može koristiti u cenzurnim zemljama, poput Kine.

Preporučena čitanja:

Avast Secureline VPN pregled

TunnelBear pregled

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

52 + = 56