Zaščita pred puščanjem DNS: kako enostavno ustaviti puščanje DNS


V zadnjih nekaj letih se je število kibernetskih napadov zelo povečalo. Zato je urejanje in testiranje sistemov za obdelavo podatkov za preverjanje varnostnih ukrepov smiselno. Seveda je uporaba VPN-ja najlažji način za anonimnost v spletu. Če pa pride do puščanja DNS, to v celoti razveljavi namen VPN-ja. Preberite si, če želite razumeti, kaj je to, in se seznanite z zaščito pred puščanjem DNS.

Kaj je DNS?

Storitev domenskih imen (DNS) se na splošno nanaša na preslikavo imena domene na IP naslov. Zato si je mogoče zapomniti ime domene in ne nujno tudi IP naslova. Storitve DNS se zahtevajo samodejno. Ko se z internetom povežete prek domačega usmerjevalnika, Ponudnik internetnih storitev (ISP) pridobi dostop do naslova IP in DNS strežnika. Lahko se odločite za uporabo strežnikov DNS, ki so na voljo javnosti, namesto da bi jih uporabljal ponudnik internetnih storitev z ročno konfiguracijo internetnih povezav.

Kaj je puščanje DNS?

stop dns pušča

Puščanje DNS je pomembna grožnja za vašo spletno zasebnost in varnost. Predstavljajte si, da brskate po spletu in mislite, da ste’ponovno anonimni, ampak dejansko ti’ne? Frustrirajoče, kajne? Puščanje DNS uporabniku zagotavlja lažen občutek varnosti. Kljub uporabi VPN, lahko nevede dostopate do privzetih strežnikov DNS namesto anonimnih strežnikov DNS, ki jih je dodelil VPN. Zato a DNS puščanje izpostavlja uporabnika’resnični naslov IP v javnem omrežju kljub povezavi s storitvijo VPN.

Na žalost so storitve iz različnih omrežij VPN zaradi več razlogov nagnjene k uhajanju DNS. V zadnjem času nekateri Ponudniki omrežij VPN imajo integrirane funkcije proti-DNS puščanja v njihovo VPN programsko opremo. Toda dostop do zlonamernega spletnega mesta lahko brskalnik preklopi na nezavarovani DNS, da izpusti IP naslov.

Kako zaznati in odpraviti puščanje DNS?

Izvedba preverjanja uhajanja DNS je povsem enostavna: lahko obiščete spletno mesto, kot je kriptoip.onfo, in zaženete preizkus tesnosti DNS. Kaj’s več, veliko Storitve VPN obsegajo rešitve, ki spremljajo zahteve DNS in se prepričajte, da so usmerjene prek omrežja VPN in ne ISP.

Za odpravljanje težav s puščanjem DNS in zaščito zasebnosti uporabnika se tehnologija VPN večinoma uporablja za ustvarjanje virtualne in varne povezave prek omrežja. Od tod tudi, vse zahteve in podatki DNS se prenesejo skozi VPN z zaščito pred puščanjem DNS.

DNS zaščita pred uhajanjem pri uporabi VPN?

Kot smo že omenili, VPN omogoča pošiljanje zahtevkov prek anonimnega strežnika DNS prek VPN in ne prek brskalnika. Od tod tudi, VPN poskrbi, da ISP ne nadzira povezave. Vendar pa brskalniki včasih ignorirajo uporabo VPN-ja in bodo zahtevo DNS poslali prav ISP-ju. Morda ti’izvedli smo test puščanja in ugotovili, da ima namizje puščanje DNS. To’je v redu. Kaj pa če spreminjanje DNS strežnikov? To je’je precej preprost. Na začetku je privzeti strežnik DNS je običajno dodeljen ponudnik internetnih storitev. Tudi če puščanje DNS za vas ni kaj dosti, sprememba strežnika DNS povzroči hitrejše internetne hitrosti medtem ko tam’ni najmanjšega uhajanja DNS.

Nekateri VPN imajo integriran sistem, ki omogoča spremljanje zahtev DNS, da se zagotovi, da ni nikjer v bližini ponudnika internetnih storitev. Čeprav so takšne funkcije na voljo v premium različicah programske opreme, je’je vredno vlagati.

Onemogoči Teredo

onemogoči teredo

Ste že kdaj slišali za Teredo? Teredo je tisti Windows-tehnologija, ki omogoča komunikacijo dveh protokolov IP. Ključno je, da je programska oprema odgovoren za puščanje DNS. Zato boste morda želeli onemogočiti Teredo. Če ga želite izključiti, odprite ukazni prostor in vnesite naslednji ukaz: “netsh vmesnik Teredo nastavljeno stanje = privzeto” brez narekovajev.

Drugi načini za zaustavitev puščanja DNS

Glede na resno grožnjo zasebnosti, ki je posledica uhajanja DNS, je bilo razvitih več preventivnih ukrepov. Zanimivo je, da jih je veliko VPN z zaščito pred puščanjem DNS integracija. Spodaj so drugi nasveti, kako ustaviti težave s puščanjem DNS.

  • Uveljavite dobro storitev DNS: Lahko se odjavite TCP / IPv4 možnosti znotraj lastnosti omrežnih adapterjev. Tukaj nastavite OpenDNS ali katero koli storitev DNS, ki jo želite, za vse omrežne adapterje. Z uveljavljanjem drugega DNS-a zagotovite, da je vaš internetni ponudnik’s DNS strežniki se ne uporabljajo.
  • Blokiranje prometa, ki ni VPN: Tu lahko uporabite vezavo IP ali konfigurirate požarni zid, ki blokira ves promet, ki ni VPN.
  • Odpravljanje puščanja DNS v sistemu Windows 10: Tudi sistemi Windows 10 občutljiv na puščanje DNS vsakič, ko se povežete z internetom. The Nastavitve DHCP v sistemih Windows 10 so sistemi samodejno konfigurirani za ponudnika internetnih storitev. Če ti’Če uporabljate sistem Windows 10, poskusite uporabiti statični strežnik DNS ali javne storitve DNS. Prav tako lahko poiščete priporočila pri projektu Open mic.

Spremenite nastavitve DNS

  1. Odprite nadzorno ploščo in pojdite v Center za omrežje in skupno rabo.
  2. Pojdite na nastavitve adapterja na levi in ​​poiščite svoje omrežje.
  3. Na desni ikoni omrežja kliknite na lastnosti v spustnem meniju.
  4. V operacijskem sistemu Windows vnesite Internet Protocol Version 4 (IPv4) in ga kliknite in pojdite na funkcije.
  5. Preklopite izbirni gumb in uporabite naslednji naslov strežnika DNS in jih spremenite v želene naslove. Ko shranite spremembe, vas’Dobro bom šel!
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 5 =