Kako za vedno ustaviti dušenje ISP-ja


Zadnja posodobitev: 16.09.2019

Če ti’ste reden spletni uporabnik, še posebej, če uporabljate stvari, kot so hudourniške stranke ali storitve pretakanja, kot je Netflix, ste verjetno pozorni na svojo hitrost spleta. Če opazite, da hitrost narašča in pada, ali doživite daljše potope, kjer so hitrosti precej pod oglaševano hitrostjo, ste morda žrtev internetnega drobljenja.

Vsak uporabnik interneta plača določeno količino pasovne širine, toda majhen tisk v poslih z ponudniki internetnih storitev lahko to pasovno širino pogosto naredi presenetljivo prilagodljiv. In obstajajo znaki, da ponudniki internetnih storitev svoje mišice upogibajo kot propad mreže nevtralnosti. Zato’s pravi čas, da si ogledate, kaj povzroča omejeno pasovno širino in kako zaobiti utesnitev ponudnika internetnih storitev.

Kaj je internetno drobljenje?

Nič od tega ne bi bilo mogoče brez možnosti ponudnikov internetnih storitev “gas” internetne povezave. Toda kaj ta izraz dejansko pomeni? To je’res zelo preprost.

Če na internetne povezave gledate kot na največje nastavljene pipe, je dušenje vključeno napenjanje ročaja za zmanjšanje pretoka - kadar koli ponudnik internetnih storitev želi.

Ali je zatiranje ponudnika internetnih storitev zakonito?

Diskriminacija med spletnimi uporabniki in omejevanje pasovne širine je nepoštena in nezakonita

Internetno droženje običajno ni del pogodb, podpisanih med strankami in ponudniki internetnih storitev. Torej, ko ljudje vprašajo, ali je ponudnik internetnih storitev zakonit, je odgovor nejasen. Splošno sprejeta pravila, ki urejajo dostop do interneta (Pravila odprtega interneta), kažejo, da je diskriminacija spletnih uporabnikov in omejevanje pasovne širine nepošteno in nezakonito.

Zvezna komisija za komunikacije (FCC) je to načelo preizkusila v Comcast Corp. proti FCC že leta 2007, zato je bilo ugotovljeno, da ISP nezakonito omejuje spletne povezave. Kljub temu pa se pri ustavljanju še vedno zgodi, da upravljate pretoke podatkov, ne glede na to’zakonito ali ne, in zdi se, da so spremembe pravil nevtralnosti omrežja običajna praksa.

Zakaj mi ponudnik internetnih storitev zavira povezavo?

Zakaj se torej ponudniki internetnih storitev tako zelo trudijo izvajati to sporno prakso? Prvič, da’To je pomembno upoštevati niso vsi ponudniki internetnih storitev potrdili, da omejujejo pasovno širino, in vsi tega ne storijo. To je’je definitivno slab PR, da ga ne moremo zamaskirati “gasilnik” ko obljubiš “neomejeno” podatkovnih paketov, toliko ponudnikov internetnih storitev še vedno drži na daljavo.

Ko se uporablja droženje, lahko obstajajo številne motivacije. Z ene perspektive, včasih ponudniki internetnih storitev preprosto želijo ohraniti svoja omrežja čim bolj učinkovito. Z omejenimi omejitvami za uporabnike težkih podatkov se lahko izognejo preobremenjenosti pasovne širine in ohranjajo visoke hitrosti za druge z nižjimi stroški. Zato se pogosto zatečejo k ISP-om, ki zavirajo YouTube odvisnike ali hudournike.

Lahko pa obstajajo drugi razlogi. Na primer, Ponudniki internetnih storitev bi morda želeli omejiti dostop do spletnih strani za pretakanje, kot je Netflix, dokler jim uporabniki ne plačajo pristojbine za njihovo uporabo. Lahko pa uporabnike želijo preusmeriti na premijske tarife. In lahko obstajajo tudi razlogi pregona. Namesto da bi kazensko preganjali posameznike zaradi nezakonite izmenjave datotek ali pretakanja datotek, lahko oblasti lažje olajšajo uporabo storitev deljenja s sledenjem in blokiranjem dejavnosti hudournikov.

Kako ugotoviti, ali ISP zavira vaš internet

Ena od motečih stvari pri internetnem drobljenju je skrivnost, ki ga obdaja. Za navadne uporabnike spleta lahko množični padci zmogljivosti izzvenijo iz modrega časa in uničijo njihovo spletno izkušnjo. K sreči, to’je mogoče ugotoviti, ali internetni ponudnik duši internet, in ne’ne bi smel biti strokovnjak inženir.

Tu so trije načini za preverjanje, ali vaš ponudnik internetnih storitev zavira povezavo:

  • Izvedite ISP drožni test. To storite tako, da lahko na SpeedTest.net prenesete merilnik pasovne širine. Ta orodja izvajajo časovno omejene ocene hitrosti, ki prikazujejo vrhove in korita ter lahko kažejo na sumljive omejitve.

ISP zavira vaš internet

    • Zaženite video streaming test. Google ponuja poročilo o kakovosti videoposnetka, s katerim lahko veste, kako hitro se videoposnetki pretakajo prek vašega ponudnika internetnih storitev.
  • Izvedite preizkus hitrosti hudournika. Morate prenesti hitrostni testni hudournik z BTGuard VPN, ki je Linux namestitvena datoteka. Če je hitrost manjša od tiste, ki jo’d pričakujem, najverjetneje je težava na vaši strani ali pri ponudnikih internetnih storitev.

Ključno je, da hitro in dolgotrajno merite hitrost povezave. Podatkovne točke v 5-7 dneh zapored bodo jasen odgovor na to, ali vaš ponudnik internetnih storitev zavira vašo povezavo.

Ali je vaš ISP dušilni hudournik? Načini, kako to ugotoviti

Za začetek, ti’Potrebovali boste osnovno hitrost prenosa in to lahko dobite na SpeedTest.net. Zdaj začnite testni prenos v svoji stranki. Izberite nekaj priljubljenega in zakonitega - zgraditi bi morali Linux. Pazljivo si oglejte prenos - če hitrost doseže vašo osnovno hitrost prenosa - vaš ponudnik internetnih storitev ni’t duši vašo povezavo (ali vsaj vaš hudournik aren’t je izločeno).

Preverite, kako hiter je hudournik “pospeši” do najvišje hitrosti. Če traja 10 minut ali več, bi lahko delovali subtilni tokovni strežniki ISP.

Kaj pa Netflix? Ali lahko povem, ali moj ponudnik internetnih storitev omejuje hitrost pretakanja?

BitTorrent drobljenje isn’t edina stvar, ki jo skrbi. Nekateri ponudniki internetnih storitev so začeli ciljati tudi na povsem zakonite storitve pretakanja. Na primer, morda boste našli ponudnika internetnih storitev, ki zavira Netflix, če presežete določene omejitve prenosa. Toda kako lahko to zaznate?

Netflixov test hitrosti pri rezultatih Fast.com

Za to ima Netflix test hitrosti na Fast.com, ki prikazuje kakovost vaše povezave s njihovimi strežniki. Rezultate lahko primerjate z rezultati iz vašega običajnega hitrostnega testa in preverite, ali obstajajo’s čim se lahko pritožujete.

Junija 2019 Netflix ISP na lestvici ZDA

Kaj’Še več, Netflix objavlja svoj ISP Speed ​​Index, ki prikazuje povprečne hitrosti različnih ponudnikov na svetu. Od junija 2019 je bil najhitrejši ISP v ZDA Verizon - FiOS s 4,45 Mbps, medtem ko je bil AT&T - DSL je upravljal s 3,03 Mbps za pešce.

Kot vedno, morda ne bo namernega ustavljanja, toda če so vaše številke znatno nižje’je dobra možnost, da vaš ponudnik internetnih storitev usmeri na vašo povezavo Netflix.

Kako preprečiti ponudniku internetnih storitev, da prepreči povezavo z VPN

Ali misliš, da si’Če trpite zaradi zatiranja P2P ali Netflix, obstaja nekaj načinov za odzivanje. To’s lepoto odprtega spleta, dokler traja: ljudje se nenehno borijo, da bi preprečile, da bi korporacije omejile pasovno širino, in to zelo uspešno.

Preden naredite karkoli, raziščite nekatere uradne poti. Spomnite se, kaj smo že povedali - internet drobljenje isn’t strogo zakonito. Če ti’izvedli smo celovit test droženja in vi’imaš trdne dokaze, povej svojemu ponudniku internetnih storitev in se pritoži. Verjetno se bodo odpovedali, ob predpostavki, da priznavajo krivdo.

Prav tako lahko preprečite zatiranje ponudnika internetnih storitev z uporabo virtualnega zasebnega omrežja (VPN). VPN-ji so odlična rešitev za zaustavitev droženja ISP-ja ker ponudniki internetnih storitev zelo težko povežejo pakete podatkov z vašim računom. Torej, teoretično lahko z dobrim VPN-jem uporabljate P2P, YouTube ali Netflix, kolikor želite, brez omejitev hitrosti.

Niso pa vsi VPN-ji učinkoviti, zato pomaga, da se prebijete skozi nekaj stojanj, ki ponavadi opravijo delo.

5 najboljših VPN-jev za preprečevanje droženja ISP-ja

Ta VPN so priljubljena orodja za zaščito pred dušilcem. Običajno imajo dobre uporabniške vmesnike, širok spekter protokolov, anonimnost (brez uhajanja podatkov tretjih oseb), veliko strežnikov po vsem svetu in podporo za vse večje naprave.

1. NordVPN

Logotip storitve NordVPN Obiščite NordVPN

NordVPN je v Panami, državi brez zakonov o hrambi podatkov, ustvaril sistem, ki je praktično imun na puščanje IP in slovi po varnosti in zanesljivosti.

2. ExpressVPN

Logotip storitve ExpressVPN Obiščite ExpressVPN

Ena najhitrejših storitev VPN v osončju, ExpressVPN, je znana tudi po odlični politiki varnosti in brez beleženja. Ta ponudnik nima uhajanj IP ali DNS in deluje celo na Kitajskem.

3. CyberGhost

Logotip storitve CyberGhost Obiščite spletno stran CyberGhost

CyberGhost je romunski VPN, ki je specializiran za uporabo na več platformah, zato ga lahko preprosto raztegnete med tablice, prenosnike in pametne telefone in zunaj njih. Obsežen portfelj strežnikov in 45-dnevna preizkusna garancija za vračilo denarja sta dvakrat privlačna.

4. Ivacy VPN

Logotip storitve Ivacy VPN Obiščite Ivacy VPN

Ta VPN ima med najboljšimi storitvami najboljše razmerje med ceno in ceno. Ivacy VPN ne vodi dnevnikov, zagotavlja hitro hitrost in ima enodnevno brezplačno preskusno različico, kar je v teh dneh redkost.

5. Surfshark VPN

Logotip storitve Surfshark VPN Obiščite Surfshark VPN

Ta storitev je registrirana na Britanskih Deviških otokih in je opremljena s pravili o nedelovanju, brez puščanja in odličnimi zmogljivostmi. Najpomembneje pa je, da Surfshark VPN omogoča neomejeno število sočasnih povezav na račun.

Spodnja črta

Throttling na žalost postaja dejstvo življenja spletnih uporabnikov po vsem svetu. Od televizijskih serij na Netflixu in filmov na Hulu do otroških videoposnetkov na YouTubu, poleg športov v živo na ESPN in hudournikov pa lahko utesnitev uniči veliko spletnega sveta’s viri za zabavo.

Don’Dovolite, da se vam to zgodi. Izvedite teste za utesnitev in se poučite o tem, kako lahko ugotovite, ali vaš ponudnik internetnih storitev zavira vašo povezavo in investirajte v dober VPN. Don’t naj dovoljeni interesi omejijo vaše uživanje. Takoj ukrepajte, da zaustavite drobcenje ponudnika internetnih storitev.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 8 =