Kako vzpostaviti VPN na usmerjevalniku?


Če ti’Ko preberete ta članek, morda že veste, kaj prinaša virtualno zasebno omrežje (VPN). Od večje varnosti in anonimnosti do odstranjevanja ovir za blokiranje zemlje, Storitve VPN so postale orodje za uporabo ne le v državah z internetno cenzuro, ampak po vsem svetu.

Medtem ko lahko hkrati uporabljate en račun VPN v več napravah, se ta številka močno razlikuje glede na ponudnika storitev. Če je’samo vi, bi morali biti v redu. Če pa imate veliko družino, en račun morda ne bo dovolj in nekdo bo moral ostati nezaščiten. To bi lahko bilo dovolj, da boste vse spravili v težave.

Kot večina domov danes ima wifi usmerjevalnik, dobra praksa je nastavitev VPN-ja na usmerjevalnik. Tu so razlogi, zakaj to storite prej kot slej, še posebej, če ste’to preberete doma in ne uporabljate VPN.

Zakaj bi morali na usmerjevalniku nastaviti VPN

Razlogov za nastavitev VPN-ja na usmerjevalniku je veliko, vendar mi’Dala vam bom tri, ki bi vam resnično morali pomagati pri premisleku.

1. Šifrirana povezava

A VPN šifrira vašo povezavo, varovanje vaših osebnih podatkov in zasebnost vaše dejavnosti. Tudi WiFi je z močnim geslom še vedno eden najlažjih načinov, kako lahko hekerji pridejo do vas, uporaba VPN pa močno zmanjša tveganje, saj dešifriranje prometa praktično onemogoči.

2. Zaščita vseh naprav

A VPN na usmerjevalniku ščiti vse naprave v vašem wifi omrežju. Ne bo vam treba skrbeti za namestitev VPN-ja na vsako novo napravo ali vsakič, ko ponovno namestite operacijski sistem. Prav tako boste lahko prezrli število hkratnih povezav, ki jih VPN omogoča, ker usmerjevalnik šteje kot samo eno povezavo.

3. Enostavno ostati varno 24/7

Tretji razlog je čist preprostost in enostavnost uporabe. Včasih lahko preprosto pozabite, da se prijavite v VPN in to vas lahko drago stane. Vedno bo priključen usmerjevalnik VPN, kar zagotavlja 24/7 zaščita. Z njim se boste morali povezati le enkrat, tako kot se povežete s svojim wifijem, če so bile poverilnice za prijavo shranjene.

Kateri VPN je najboljši za vaš usmerjevalnik

Če vlagate najvišji dolar v najsodobnejši usmerjevalnik, morate to storiti s svojim VPN. Don’ne bodite presenečeni, da vaša povezava ne’če se uresničim vašim pričakovanjem’ponovno uporabite storitev VPN, ki ima počasne strežnike na drugi strani sveta, ne more odblokirati Netflixa in ne’t dovoliti hudourništvo.

Hitrost in varnost sta zgornja dva merila upoštevati pri odločanju o VPN za vaš usmerjevalnik. Čeprav je hitrost pogosto povezana s številom strežnikov in lokacijami, je’s tudi kakovost infrastrukture, ki je pomembna.

Ko že govorimo o varnosti, država, v kateri prebiva VPN, je pomembna ker so nekateri člani zveze pet, devet ali štirinajst oči, ki si izmenjujejo podatke o obveščevalnih podatkih med seboj. Tudi čist ugled je bistvenega pomena - nekatere VPN so že ujete pri sodelovanju z vladnimi institucijami. Drugi jasno navajajo, da ne ponujajo no-log pravil in so pripravljeni razkriti vaše osebne podatke tretjim osebam.

Kakovost podpore strankam ne bi smela’ne bo niti vaš zadnji pomislek. Predlagamo, da izberete tiste ponudnike VPN, ki nudijo podporo 24/7 v živo. Morda pride do trenutka, ko vaša povezava izgine brez očitnega razloga in deluje samo brez VPN-ja. Predložitev vozovnice in čakanje na odgovor iz drugega časovnega pasu vam lahko pogosto pomeni’Če boste poklicali telefonsko številko za pomoč ali začeli klepet v živo, lahko težavo rešite v nekaj minutah.

Spodaj so naša priporočila za najboljši VPN za usmerjevalnike - pozivamo vas, da poiščete pravega, ne glede na proračun.

ExpressVPN in NordVPN sta najboljši VPN usmerjevalnika

Če izberete NordVPN ali ExpressVPN, boste zadovoljni saj sta obe službi znani po svoji hitrosti in varnosti. Imajo jasna navodila za nastavitev in se lahko pohvalijo s podporo v klepetu v živo 24/7. Vseeno pride s ceno. ExpressVPN znaša 12,95 USD / mesec, medtem ko NordVPN zaračuna 11,95 USD / mesec (cena močno pade pri daljših naročninah - enoletna pogodba ExpressVPN je 8,32 USD / mesec, 3-letna naročnina na NordVPN pa le 3,49 USD / mesec).

Se še niste pripravljeni zavezati? Vsakega od njih preizkusite en mesec in denar dobite nazaj’ponovno nezadovoljen. Če želite najlažji način, preprosto kupite vnaprej konfiguriran usmerjevalnik VPN.

Astrill - najboljši usmerjevalnik VPN za Azijo

Čeprav je Astrill VPN ena najcenejših možnosti na trgu, je plačilo 10,00 USD na mesec za letni načrt vredno, če’ponovno v Aziji. Nobena druga cena VPN ni boljša, če gre za veliko hitrost v tej regiji. Precej pogosto pokaže najhitrejšo hitrost na vsem svetu, čeprav ima Astrill nekaj več kot 320 strežnikov.

Ko gre za nastavitev na usmerjevalnik, Astrill ima namensko aplikacijo in ponuja tudi svoje vnaprej konfigurirane usmerjevalnike. Če med namestitvijo naletite na kakršno koli težavo, vam 24-urni klepet v živo lahko pomaga. Medtem ko garancija za vračilo denarja ni na voljo za Astrill VPN, ponuja brezplačno različico Android brez omejitve pasovne širine.

Zasebni dostop do interneta - najboljši proračun VPN za usmerjevalnik

Za uporabnike, ki ne’ne potrebujete utripajoče hitrosti in zaščite agenta 007, Zasebni internetni dostop do zasebnega dostopa do omrežja morda le naredi trik za del njihovih konkurentov’ cena. 6,95 $ na mesec je preprosto nepremagljiv in eden glavnih razlogov, zakaj je ta ponudnik tako priljubljen po vsem svetu.

Ampak je’ne samo glede cene. To je’je združljiv z usmerjevalniki DD-WRT, omogoča hudourništvo, deblokira ameriško knjižnico Netflix in ponuja celo 7-dnevno garancijo za vračilo denarja, če se še vedno počutite kot vi’plačujete preveč. Zasebni dostop do interneta pa ne’ne zagotoviti aplikacije za usmerjevalnik, Neprijetno ročno konfiguriranje je vredno denarja, ki ga prihranite na dolgi rok.

Kateri usmerjevalnik je najboljši za namestitev VPN-ja

Najprej in predvsem, usmerjevalnik mora podpirati OpenVPN ali imeti operacijski sistem, ki podpira OpenVPN, kot sta DD-WRT ali Tomato. Najpogosteje ima usmerjevalnik originalno vdelano programsko opremo in ga je treba najprej sprožiti z odprtokodnim DD-WRT ali Tomato, preden zaženete nastavitev VPN. Čeprav morate vedno preveriti, ali določen model, ki ga imate ali nameravate kupiti, podpira OpenVPN, je izbira usmerjevalnikov Asus, Synology ali Buffalo varna stava. Zavedajte se, da usmerjevalniki vašega ponudnika internetnih storitev, ki najpogosteje vključujejo tudi modem, ne bodo primerni za to nalogo, kar pomeni, da’Kupiti boste morali usmerjevalnik, združljiv z VPN.

Potem vaš usmerjevalnik VPN mora biti hiter. Skrbel bo za promet več uporabnikov in šifriranje, torej seveda tam’s zmanjšanje hitrosti. Če ga želite zmanjšati, poskrbite za usmerjevalnik’s CPU ura je 800 MHz ali več, na voljo pa je tudi funkcija AES-NI za pospešitev procesa šifriranja.

Vaš usmerjevalnik VPN mora biti cenovno ugoden glede na vaše potrebe:

 • Igralni VPN usmerjevalnik - največja hitrost, nizka zakasnitev. Potrebovali boste usmerjevalnik VPN višjega cenovnega razreda, zato bodite pripravljeni plačati 300 dolarjev+.
 • Torrenting in pretakanje usmerjevalnika VPN - največja hitrost, zamuda ni težava. Potrebovali boste zelo dober usmerjevalnik VPN, ki ga najdemo v razponu od 200 do 300 dolarjev.
 • Brskanje usmerjevalnika VPN - dobra hitrost, zamuda ni težava. Dober usmerjevalnik VPN bi moral zadostovati in res ga lahko dobite za manj kot 200 dolarjev.

Spodaj so najpogostejše vrste usmerjevalnikov, ki jih lahko izberete glede na vaše potrebe in raven tehničnosti.

Vnaprej utripajoči usmerjevalniki

Vnaprej utripajoči usmerjevalniki so najboljša možnost za začetnike ki želijo, da usmerjevalnik deluje čim prej. Dodatno boste plačali, ker vam na usmerjevalnik VPN ni treba ročno namestiti DD-WRT ali Tomato, vendar to’splača se.

Vnaprej utripajoči usmerjevalnik lahko kupite od drugih proizvajalcev, kot so Flashrouters, ali neposredno pri ponudniku VPN, pod pogojem, da ga prodajo. Tu so top VPN storitve, ki prodajajo vnaprej utripajoče usmerjevalnike.

ExpressVPN priporoča, da vnaprej utripajo usmerjevalniki Linksys

Linksys WRT3200ACM je njihova priporočena možnost za 220 dolarjev + 79 dolarjev za predhodno utripanje. Tam’je tudi cenejša možnost - Linksys WRT1900ACS, ampak vi’Prihranili boste 50 dolarjev za ceno manjše hitrosti in omejitve istočasnih povezav na sedem.

Astrill ponuja predhodno utripajoči usmerjevalnik TP-Link

Trenutno lahko od Astrill-a dobite predhodno utripajoči TP-Link TL-WR703N za 39 USD. Ker je Astrill VPN ena najhitrejših storitev in ne’t poceni, predlagamo, da poiščete zmogljivejši usmerjevalnik, saj vam bo omogočil, da povečate potencial tega VPN-ja. Če ti’ponovno v bolj proračunsko različico, bolje preverite zasebni dostop do interneta.

TorGuard vas vabi v raj vnaprej utripajočih usmerjevalnikov

Ko gre za svobodo izbire, nič ne premaga TorGuarda. Ne le da lahko izbirate med šestimi znamkami usmerjevalnikov VPN, ampak pogosto lahko izbirate tudi med DD-WRT, OpenWRT in Tomato. Upoštevajte le, da niso vse cene tako velike. Na primer, cena Linksys WRT1900ACS znaša 219 dolarjev, ko jo ExpressVPN ponuja le za 170 dolarjev.

Kljub temu, da je TorGuard tudi eden najboljših skupnih VPN-jev s ceno 4,17 USD / mesec,’zagotovo se skušajte preizkusiti, če vam ne ustrezata niti ExpressVPN niti Astrill VPN.

Usmerjevalniki, ki so združljivi z VPN

To je najboljša možnost za tiste, ki želijo nekoliko prihraniti pri ceni vprašajo tisti predhodno utripajoči prodajalci usmerjevalnikov. Razlika je v tem, da čeprav usmerjevalniki, združljivi z VPN, podpirajo OpenVPN, uporabljajo vdelano programsko opremo, ne DD-WRT ali Tomato. V večini primerov ne bi smelo’ne morete imeti težave pri konfiguriranju takšnega usmerjevalnika, da bi izbrani VPN deloval. Prepričajte se, da je vaš usmerjevalnik podprt, preden se predhodno pogovorite s podporo uporabnikom vašega VPN-ja.

Flash usmerjevalnik z novo strojno programsko opremo

To v bistvu pomeni namestitev novega operacijskega sistema (OS) na vaš usmerjevalnik, ki podpira bodisi DD-WRT ali Tomato. Izbirate lahko več OS-jev, vendar so ti najbolj priljubljeni za utripajoče usmerjevalnike VPN. Utripanje usmerjevalnika z novo programsko opremo je priporočljivo samo za napredne uporabnike. Mi’ne praviš’s je nemogoče narediti samo po korakih vadnice, morda pa boste morali izvesti še nekaj dodatnih težav ali poiskati pomoč podpore VPN ali usmerjevalnika..

Izbira med DD-WRT in paradižnikom

Obe operacijski opremi sta postali industrijski standard in imata svoje prednosti in slabosti, vendar bi morali biti obe možnosti zadovoljni, če sta pravilno nastavljeni. Razširjajo obseg vašega brezžičnega signala, pomagajo uravnavati pasovno širino, povečujejo varnost in omogočajo več protokolov VPN.

Glavna razlika je v tem DD-WRT je bolj priljubljen in podpira več modelov usmerjevalnikov. Če ga namestite, bi morali med drugim nadzorovati moč signala WiFi, določiti prednost prometa in med drugim omogočiti dostop do omrežja na daljavo.. Paradižnik je bolj uporabniku prijazen in bolje deluje z različnimi ponudniki VPN, vendar podpira manj modelov usmerjevalnikov.

Upoštevajte to z DD-WRT ali paradižnikom ni mogoče utripati vsakega usmerjevalnika. Pred tem se prepričajte, da podpira enega ali oba, da se izognete težavam, ki verjetno ne bodo pokrite z garancijo.

Nastavitev usmerjevalnika VPN

Obstajata dva načina za nastavitev usmerjevalnika VPN. To lahko storite ročno, če konfigurirate vsako nastavitev sami ali samodejno, tako da namestite aplikacijo iz svoje storitve VPN.

Za ta primer nastavitve usmerjevalnika VPN smo’Uporabljal bom ExpressVPN, saj ima namensko aplikacijo za priljubljene usmerjevalnike VPN:

 • Asus RT-AC56 (U / R / S)
 • Asus RT-AC68U
 • Asus RT-AC87U
 • Linksys EA6200
 • Linksys WRT1200AC
 • Linksys WRT1900AC (S)
 • Linksys WRT3200ACM
 • Netgear R6300
 • Netgear Nighthawk R7000

Ročno lahko nastavite tudi ExpressVPN na D-Link, DD-WRT, Netduma, Sabai, Tomato, TP-Link, Xiaomi in nekatere druge blagovne znamke usmerjevalnika.

Za NordVPN morate slediti navodilom na njihovem spletnem mestu’s Odsek vaje, odvisno od modela usmerjevalnika in izbranega OS-a. Treba je omeniti, da mora vaš usmerjevalnik podpirati OpenVPN kot odjemalca za delo z NordVPN. Od decembra 2018 povezave L2TP / IPsec in PPTP niso več podprte.

Prenos aplikacije usmerjevalnika ExpressVPN

 1. Ustvarite svoj račun ExpressVPN in kliknite Oglejte si vse naprave. Izberite Usmerjevalnik.
 2. Dobil boš aktivacijska koda. Shranite ga za pozneje in izberite model usmerjevalnika VPN na desni.
 3. Kliknite Prenesite vdelano programsko opremo.

Priključitev usmerjevalnika VPN

Sledite navodilom proizvajalca usmerjevalnika VPN. Postopek povezave se močno razlikuje glede na model. Na splošno en kabel Ethernet gre iz vašega usmerjevalnika’s WAN vrata v modem, drugi pa od usmerjevalnika’s LAN vrata do usmerjevalnika WiFi.

Utripa usmerjevalnik VPN

Postopek utripa usmerjevalnika VPN je odvisen od vsake naprave - bodisi bo aplikacija VPN delovala, ali pa jo boste morali nastaviti ročno. Spodaj je nekaj primerov utripa usmerjevalnika VPN z aplikacijo ExpressVPN.

Nastavitev usmerjevalnika Asus VPN z ExpressVPN

Upoštevajte, da to velja samo za Asus RT-AC68U, RT-AC87U, RT-AC56R, RT-AC56S in RT-AC56U. Preden začnete, se prepričajte, da imate usmerjevalnik VPN na računalnik povezan bodisi s kablom bodisi prek wifija.

 1. Odprite spletni brskalnik in dostopajte do Nadzorna plošča usmerjevalnika Asus.
 2. Vpiši se z usmerjevalnikom’uporabniško ime in geslo.
 3. Na levi strani kliknite Uprava.
 4. Kliknite Nadgradnja vdelane programske opreme, izberite datoteko’Prenesli in kliknite Naloži.
 5. Po uspešni nadgradnji boste videli sporočilo: “Posodobitev usmerjevalnika je končana.”
 6. Po potrebi ponovno priključite vtič ethernetni kabel do vašega WiFi usmerjevalnika in pojdi na Expressvpnrouter.com
 7. Vpiši se z uporabo “administrator” kot uporabniško ime in geslo
 8. Enter aktivacijsko kodo ki ste ga dobili pri prenosu aplikacije usmerjevalnika VPN (in ga pozabili shraniti za nadaljnjo uporabo). Kliknite Aktivirajte.

Nastavitev usmerjevalnika Netgear VPN s ExpressVPN

Ta navodila veljajo samo za Netgear R6300v2 in Nighthawk R7000.

 1. Pojdi do Routerlogin.net za dostop do Netgear armaturna plošča
 2. Preskočite s spreminjanjem imena in gesla za WiFi
 3. Uporaba “administrator” tako za prijavo kot za geslo ob pozivu
 4. Ko vidite nadzorno ploščo Netgear, kliknite Napredno
 5. Izberite Uprava -> Posodobitev usmerjevalnika na stranski vrstici.
 6. Kliknite Brskaj, izberite datoteko vdelane programske opreme in kliknite Naloži da utripate usmerjevalnik.
 7. Pojdi do Expressvpnrouter.com
 8. Prijavite se z uporabo “administrator” kot uporabniško ime in geslo
 9. Vnesite aktivacijsko kodo ki ste ga dobili pri nalaganju aplikacije za usmerjevalnik VPN (in mislili, da ste ga prepisali v odložišče, ko v resnici niste imeli’t). Kliknite Aktivirajte.

Namestitev usmerjevalnika Linksys VPN s ExpressVPN

Usmerjevalnik Linksys WRT3200ACM je ena najboljših možnosti, ki je trenutno na trgu. Ta priročnik je namenjen nastavitvi s Express VPN (če ga še niste kupili pri FlashRouters).

 1. Priključite usmerjevalnik VPN v računalnik s pomočjo enega od modrih vrat.
 2. Čeprav je usmerjevalnik še vedno brez povezave, obiščite linksyssmartwifi.com in kliknite Ročna konfiguracija.
 3. Ko vidite zaslon z napisom Internetna povezava je prekinjena, kliknite Vpiši se.
 4. V naslednjem Zaslon za prijavo, vnesti “administrator” in kliknite Vpis.
 5. Poišči Nastavitve usmerjevalnika na levi strani armaturne plošče in izberite Povezljivost
 6. Kliknite Izberite datoteko na desni strani izberite datoteko vdelane programske opreme in pritisnite Začni
 7. Obveščeni boste o potrebi po ponovnem zagonu računalnika in pozneje o ponovnem zagonu usmerjevalnika
 8. Po ponovnem zagonu usmerjevalnika boste preusmerjeni na expressvpnrouter.com
 9. Prijavi se z “administrator” kot uporabniško ime in geslo ter vnesite 8-mestno geslo (neprijetno nameščen na dnu usmerjevalnika VPN).
 10. Povežite svoj usmerjevalnik Linksys VPN z internetom s prehodom iz modrega na rumena vrata
 11. Vnesite aktivacijsko kodo ki ste ga dobili ob nalaganju aplikacije usmerjevalnika VPN (po iskanju datoteke .txt z njim na svojem prepredenem namizju). Kliknite Aktivirajte.

Dvojna nastavitev usmerjevalnika VPN

Namestitev dvojnega usmerjevalnika je koristna, če želite enostavno preklapljati med VPN in povezavo, ki ni VPN. Da bi to dosegli, ti’Morali boste vzpostaviti povezavo LAN-WAN z dvema usmerjevalnikoma in ethernetnim kablom. Vaš drugi usmerjevalnik ne’ne sme biti dober kot tisti, ki se uporablja za povezavo VPN. Zadostuje, če podpira AC brezžično omrežje.

Spodnja navodila so namenjena uporabnikom sistema Windows.

Alternativa: Sabai usmerjevalniki imajo funkcijo imenovano Gateways, ki odpravlja potrebo po dvojni namestitvi usmerjevalnika.

Nastavite primarno pot

 1. Povežite se z običajnim usmerjevalnikom (A) z WiFi.
 2. Teči cmd.exe v meniju Start vnesite ipconfig, in pritisnite Vnesite.
 3. Vrstica, ki pravi Privzeti prehod je vaš usmerjevalnik’IP naslov in njegov druga do zadnja številka je podomrežje. Zapišite IP za nadaljnjo uporabo.
 4. Omogoči prehod VPN v usmerjevalniku’s nadzorno ploščo. Najdemo ga v nastavitvah NAT ali Firewall.

Nastavite usmerjevalnik VPN

 1. Prepričajte se’s kablom Ethernet ni povezan s primarnim usmerjevalnikom.
 2. Povežite se z usmerjevalnikom VPN (B) z WiFi ali uporabite Ethernet kabel iz računalnika do usmerjevalnika A.
 3. Pojdite na Router A’s nadzorno ploščo in poiščite njegove nastavitve naslova IP.
 4. Spremenite podomrežje, tako, da če Router A uporablja 192.168.1.1, naj Router B uporabi 192.168.2.1
 5. Omogočite strežnik DHCP v Router A’s nadzorno ploščo
 6. Določite DNS strežnike. Uporabite lahko tiste, ki jih ponuja ponudnik VPN, ali javne, npr. GoogleDNS: 8.8.8.8 in 8.8.4.4

Povežite oba usmerjevalnika

 1. Pridobite Ethernet kabel in ga prilepite na kateri koli LAN vmesnik Router A.
 2. Drugi konec kabla prilepite na vrata WAN usmerjevalnika B.
 3. Prepričajte se, da je vaš usmerjevalnik WAN vrata povezan z modemom ali drugo internetno dostopno točko.

Če ste vse naredili pravilno, bi morala biti internetna povezljivost tam. Če je’s ne, lahko poskusite onemogočiti VPN in preverite, ali je’s povzroča težavo. Če se to izkaže, bi bilo najbolje, da se obrnete na podporo VPN. Če VPN nima nič s tem, poskusite splakovati DNS. Če napaka DNS še vedno obstaja, jo poskusite ročno vnesti v svojo napravo’s Nastavitve TCP / IP. Če vse drugo ne uspe, znova zaženite usmerjevalnik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 89