Kako uporabljati Kodi

Kodi je preprost medijski predvajalnik, vendar z nekaj izrazitimi lastnostmi in edinstvenim dizajnom. Njegova uporaba za prve uporabnike ni povsem preprosta. Vendar pa ne potrebuje posebne tehnične spretnosti ali krivulje učenja, da lahko uporabnik začne gledati oddaje ali filme na Kodi. Potrebuje le malo pomoči, da se nauči uporabljati Kodi. V tem priročniku boste izvedeli, kako prenesti, namestiti in uporabljati Kodi na različnih napravah.


Kako prenesti in namestiti Kodi

Kodi je na voljo v sistemih Android (tako na televiziji kot v mobilnih napravah), Mac, iOS, Windows, Raspberry Pi in Amazon Fire Stick & Požarna televizija. Če morate aplikacijo zagnati na napravi Android ali namizju, jo lahko dobite iz povezane trgovine z aplikacijami ali s spletnega mesta. Na voljo sta tudi različica trgovine Windows za uporabnike operacijskega sistema Windows in APK datoteka za uporabnike sistemov Android, ki lahko naložijo aplikacijo.

Vendar morate upoštevati, da bo zaradi nalaganja strani težko posodobiti aplikacijo. Zato je priporočljivo, da aplikacijo dobite iz Trgovine Play. Najnovejša različica Kodija je označena kot Kodi Krypton v17.6, vendar je v teku večja različica.

Namestitev Kodija na Amazon Firestick & Požarna televizija

Kodi za amazon

Firestick in Fire TV sta enaka, razen nekaj majhnih razlik. Zato je način namestitve za oba enak. Trenutno trgovina Amazon nima Kodi-ja. Uporabniki Kodija morajo zato ročno prenesti datoteko APK iz zanesljivega vira in jo namestiti na FireStick.

Najprej morate nastaviti Firestick in ga pripraviti za namestitev. Izklopiti boste morali Zberite podatke o uporabi aplikacije in Podatki o uporabi naprave možnosti z navigacijo do Nastavitve in kliknite na Nastavitve.

Prav tako boste morali omogočiti Odpravljanje napak ADB, in vklopite Aplikacije iz neznanih virov možnost z navigacijo do Nastavitve požarne televizije / Firestick in izbiro Moja požarna TV / naprava in nato izbira Možnosti razvijalca.

Nato naložite in namestite Raziskovalec datotek ES na Fire Stick / TV. Po tem lahko Kodi namestite na naslednji način:

 • Korak 1. Odprite Explorer File Explorer in izberite meni. Pomaknite se na Orodja->Prenesi Manager->+Novo. Prikaže se pojavni meni, ki bo zahteval ime in pot.
 • 2. korak. V polje poti vnesite https://www.firesticktricks.com/kapk, v polju Pot pa Kodi Ime polje in kliknite v redu.
 • 3. korak. Izberite Prenesi zdaj, in postopek prenosa se bo začel. Ko je prenos končan, kliknite Odpri datoteko in nato kliknite Namestite.
 • 4. korak. Kliknite Namestite še enkrat in namestiti aplikacijo Kodi na FireStick.

Po namestitvi se aplikacija Kodi ne prikaže na domačem zaslonu. Če ga želite najti, pojdite na Nastavitve->Aplikacije, Upravljanje nameščenih aplikacij, Kodi in kliknite Kosilo.

Namestitev Kodija na mobilnih napravah in tablicah Android

Za razliko od Amazon FireStick / Fire TV vam ni treba nalagati aplikacije Kodi na mobilnih napravah in tabličnih računalnikih Android. Aplikacija je dostopna v trgovini Google Play. Trgovina Play omogoča samo varne in zaupanja vredne aplikacije. Zato nam Kodi kot Trgovina Play zagotavlja, da je varna. Tukaj je opisano, kako namestiti aplikacijo Kodi v Android:

 • Korak 1. Odprite Trgovino Play
 • 2. korak. Poiščite Kodija
 • 3. korak. Ko ga najdete, sledite navodilom na zaslonu in namestite aplikacijo.

Namestitev Kodija na Windows PC

Kodi windows 10

Windows 10

Postopek namestitve Kodija v sistem Windows 10 se razlikuje od tistega v sistemu Windows 8.1 & starejši. Če uporabljate Windows 10, lahko preprosto prenesete uradno aplikacijo Kodi iz Microsoftove trgovine. Tukaj’kako to storiti:

 • Korak 1. Kliknite na Gumb za iskanje Cortana in vstopite “Kodi.” Ikona Kodi bo v rezultatih iskanja prikazana kot “Zaupna aplikacija Microsoft
 • 2. korak. Morali boste klikniti ikono Kodi in preusmerjeni boste v Microsoftovo trgovino
 • 3. korak. V trgovini kliknite na “Prenesi” ali “Pridite” gumb, Microsoft Store pa bo opravil preostali postopek namestitve.

Windows 8.1 in starejši

Še vedno lahko kodi prenesete z uradnega spletnega mesta Kodi, kodi.tv, če uporabljate druge različice sistema Windows. Ko odprete uradno spletno mesto, lahko kliknete Prenesi gumba na domači strani, ali pa pojdite naravnost na https://kodi.tv/download in prenesete aplikacijo Kodi.

Na strani za prenos, ki se prikaže, se pomaknite navzdol do logotipov podprtih platform / naprav in naredite naslednje:

 • Korak 1. Kliknite logotip Windows. Prepričajte se, da ste izbrali Priporočljivo v naslednjem oknu
 • 2. korak. Kliknite na Namestitveni program (32-bitni) in nato na računalnik naložite datoteko za namestitev Kodi
 • 3. korak. Ko končate s prenosom datoteke Kodi, jo odprite in sledite navodilom, da namestite Kodi

Čeprav vaš računalnik deluje na 64-bitni različici, boste še vedno morali izbrati 32-bitno različico aplikacije Kodi v različicah pod sistemom Windows 10.

Namestitev Kodija v operacijskem sistemu Mac OS

Kodi ni v Apple App Store; ima različico Mac OS na uradnem spletnem mestu Kodi. Če Kodi deluje, morate uporabiti Mac OS 10.X ali novejši. Spodaj so koraki za namestitev Kodi Krypton 17.6 na Mac:

 • Korak 1. Odprite povezavo https://kodi.tv/download v spletnem brskalniku Safari (Safari samodejno namesti datoteko DMG)
 • 2. korak. Pomaknite se navzdol kliknite logotip Mac OS. Poskrbite, da boste izberite Priporočeno tab v pojavnem oknu
 • 3. korak. Kliknite Namestitveni program (64-bitni) in sledite običajnemu postopku, da Kodi namestite v računalnik Mac.

Namestitev Kodija v iOS-u (iPod Touch, iPad in iPhone)

Na uradnem spletnem mestu Kodi piše, da morate napravo iOS izklopiti, preden namestite Kodi. Vendar pa obstajajo zunanje trgovine z aplikacijami, na primer TweakBox, ki imajo iOS različico aplikacije Kodi. Če želite Kodi namestiti s programom TweakBox, morate najprej namestiti TweakBox.

 • Korak 1. Odprite tweakboxapp.com v katerem koli brskalniku in naložite TweakBox.
 • 2. korak. Namestite TweakBox in dajte dovoljenja, ki jih aplikacija zahteva med namestitvijo.
 • 3. korak. Zaženite TweakBox in odprite Jeziček za aplikacije na vrhu.
 • 4. korak. Poiščite Kodi med aplikacijami na seznamu.
 • Korak 5. Kliknite Kodi ikono, ko jo zagledate in sledite navodilom na zaslonu, da namestite Kodi v iOS.

Namestitev Kodija na pametnih televizorjih in televizorjih Android

Android TV Boxes in Smart TV podpirajo trgovino Google Play. Kodi Krypton je tudi uradni vnos v Trgovini Play, zato je namestitev aplikacije preprosta.

 • Korak 1. Vklopite televizor (če uporabljate Android TV Box, se prepričajte, da je povezan s televizorjem)
 • 2. korak. Ko se naloži začetni zaslon, kliknite ikono Play Store
 • 3. korak. Poiščite aplikacijo Kodi
 • 4. korak. Sledite navodilom na zaslonu, da namestite Kodi

Kako uporabljati Kodi

Kodi

Preden Kodi uporabite na Fire TV / Firestick, morate vedeti, da lahko vaš ponudnik internetnih storitev vidi vaše pretočne dejavnosti. Če vas ujamejo, da gledate vsebino, zaščiteno z avtorskimi pravicami, se lahko zoper vas soočijo sodni postopki. Kljub temu lahko še vedno zasebno uživate v svoji najljubši vsebini preko Kodija z uporabo zaupanja vredne storitve VPN.

Zanesljiv VPN vam bo pomagal obiti vsebinske geo-omejitve, internetni nadzor in hitrostna zaustavitev. Obstaja veliko storitev VPN, ki jih lahko enostavno prenesete in namestite na svoj Fire TV / Firestick. Če se odločite za uporabo, jo morate vklopiti samo za zaščito svojih spletnih aktivnosti.

Nekatere najboljše storitve VPN vključujejo ExpressVPN, NordVPN in CyberGhost.

Po namestitvi Kodija boste videli njegov domači zaslon ali vmesnik, ki je znan tudi kot “Kodi Skin.” Kodi ima različne kože z možnostmi glasbenih TV oddaj, filmov, dodatkov itd. Kožo lahko izberete glede na vaše osebne želje, tako da lahko preizkusite različne kože, da ugotovite, katera vam je najbolj všeč.

Ko nastavite domači zaslon Kodi s svojo želeno kožo, lahko začnete pretakati podatke. Najučinkovitejši način za pretakanje skozi Kodi je namestitev nekaterih dodatkov. Dodatek Kodi je kot aplikacija, ki vsebuje vsebino, ki bi jo radi videli.

Kodi ima na tisoče dodatkov, ki jih lahko namestite, poleg tega pa imate možnost namestiti čim manj ali toliko dodatkov. Po namestitvi dodatka bodo prikazane kategorije za ogled, vključno s televizijskimi oddajami, žanri, filmi in še več. Kategorije se razlikujejo glede na izbrani dodatek. Tukaj je opisano, kako namestiti dodatek Kodi:

 • Korak 1. Kliknite na Kodi Ikona nastavitev
 • 2. korak. Kliknite na Sistemske nastavitve
 • 3. korak. Premaknite miškin kazalec nad Dodatki točka menija
 • 4. korak. Kliknite na Preklopite stikalo in Vklopite neznane vire
 • 5. korak. Izberite Da in nato kliknite Gumb za nazaj da se vrnete na prejšnji zaslon
 • 6. korak. Kliknite na Upravitelj datotek
 • 7. korak. Kliknite na Dodajte vir
 • 8. korak. Kliknite Noben

Kako uporabljati Kodi dodatke

Kodi addon

Ko namestite dodatek Kodi, lahko do njega dostopate iz razdelka o video dodatkih. Če želite najti video dodatek, ki ste ga namestili, pojdite na začetni zaslon Kodi in kliknite na Dodatki. Po tem kliknite na Video dodatki na naslednjem zaslonu. Tudi če ne kliknete video dodatkov, se lahko premaknete miškin kazalec nad njim in vsi dodatki za pretakanje videoposnetkov se bodo prikazali na desni.

Na strani z video dodatki boste videli ikone dodatkov. Če želite odpreti kateri koli dodatek, ga morate enkrat klikniti. Nato boste videli naštete kategorije z različnimi naslovi. Če kliknete katero koli kategorijo, boste videli podkategorije ali seznam naslovov. Razlikuje se na različnih dodatkih.

V podkategoriji je lahko tudi več podkategorij. Bistvo je, da kliknete kategorije in podkategorije in nato kliknete naslov, ki ga želite predvajati, ko se prikaže seznam naslovov. Dodatek bo začel brskati po različnih strežnikih in prinašal vam bo povezave za pretakanje. Ko se pojavi povezava, jo kliknete, da začnete gledati oddaje ali filme na Kodiju.

Orodja za dodatke

Skoraj vsi Kodi dodatki imajo a Orodja ali nastavitve odsek. Uporaba te kategorije zagotavlja odličen način za izboljšanje učinkovitosti dodatkov. Na voljo so stvari, kot so nalaganje možnosti, izklop ponudnika, kakovost videoposnetkov in drugo Kartica z nastavitvami. Če imate težave z izbranim dodatkom, poskusite prilagoditi uporabo Orodja da bi Kodi tekel po svojih najboljših močeh.

Kodi velja predvsem za orodje za ogled oddaj in filmov, ima pa še veliko drugih zmogljivosti. Uporabnik lahko namesti tudi glasbene dodatke. Obstaja veliko glasbenih in zvočnih dodatkov, ki vsebujejo besedila, glasbene video posnetke in druge predmete.

Ena najpomembnejših sposobnosti, ki jo ponuja dodatek Kodi, je njegova preprostost. Z dodatkom Kodi imate v nekaj minutah na razpolago televizijske oddaje in filme. Če pa želite imeti bolj zapleten sistem Kodi, boste morda želeli pogledati gradnike Kodi.

Kodi gradi

Ko prvič namestite Kodi in ga zaženete, boste videli privzeti vmesnik, ki je priložen privzeto kožo “Estuarij.” Po namestitvi Kodija boste za ogled svojih najljubših filmov in oddaj potrebovali dodatke. Zato morate različne dodatke namestiti posebej.

Poleg enostavnosti privzetega vmesnika obstaja način, da Kodi izgleda drugače, s pomočjo Kodi gradi. Zgradba Kodi lahko aplikaciji Kodi doda novo kožo z bolj vznemirljivim vmesnikom. Zgradba Kodi lahko vnaprej namesti številne Kodijeve dodatke za široko paleto vsebin, tako da vam ni treba ročno namestiti.

Kodi gradi namestitev in uporabo

Kodi gradi veliko, vendar niso vsi popolni. Obstajajo priljubljene različice, med katerimi lahko izbirate in preizkusite v različnih obdobjih. Ko ugotovite gradnjo, boste potrebovali nekaj veščin, vendar to’ni težko postaviti.

Vse priljubljene izvedbe so na voljo z navodili za namestitev, zato vam ne bo treba skrbeti za postopek namestitve. Poleg tega so vse oblike skoraj podobne v postavitvi, kar preprečuje nekaj majhnih razlik. Ko boste enkrat spoznali eno zgradbo, boste dobili splošno idejo o uporabi drugih sestav.

Sestavljena različica je z menijsko vrstico, pod glavno menijsko vrstico pa je lahko tudi podmeni. Element lahko izberete v menijski vrstici, pod njim pa se bodo prikazali drugi povezani podmeni.

Dodajanje dodatkov zgradbi

Zgrade običajno prihajajo vnaprej konfigurirane s številnimi dodatki. Kljub temu to ne zagotavlja, da bo vedno vseboval želeni dodatek. Če ugotovite, da sestava ne vključuje vašega najljubšega dodatka, lahko ta dodatek namestite ročno.

Vse sestavine omogočajo uporabniku, da nad njimi namesti druge dodatke. Način namestitve z gradnjo Kodi ni veliko drugačen v primerjavi z namestitvijo brez ene. Tako kot prej, dodajte URL kodi, nato namestite repo iz vira in na koncu namestite dodatek iz repo.

Kako posodobiti Kodi

Posodobite Kodi v sistemu Android

Aplikacijo lahko posodobite s spletnega mesta za prenos ali iz trgovine Play. V trgovini Play lahko iščete Kodi in ga boste našli na seznamu rezultatov iskanja. Če imate Kodi nameščen, boste v trgovini videli njegove posodobitve, ki so na voljo. Kliknite na Posodobite Kodi in sledite navodilom.

Na spletnem mestu za prenos se pomaknite na seznam ikon in kliknite ikono Android. Po tem izberite različico ARM. ARMV7A (32BIT) je primeren za 32-bitne naprave, medtem ko je ARMV8A (64BIT) primeren za 64-bitne naprave.

Posodabljanje Kodija na Macu

Postopek posodabljanja Kodija na Macu je enak kot v sistemu Windows. Spodaj je opisano, kako posodobiti na Macu:

 • Odprite brskalnik in pojdite na uradno spletno mesto Kodi, Kodi.tv
 • Kliknite na Prenosi meni
 • Pomaknite se navzdol in izberite MacOS
 • Kliknite na Namestitveni program (64-bitni), in prenos se bo začel
 • Ko je prenos končan, odprite datoteko in kliknite Namestite namestiti najnovejšo različico Kodija.
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 3 = 1