Kako preverim, ali moj VPN deluje


Če ti’ponovno vpraša enega od uporabnikov VPN “kako preverim, ali moj VPN deluje?” ali “kako lahko preizkusim svoje virtualno zasebno omrežje?”, mi’tukaj zate. Smiselno je skrbeti, ali ne’deluje ali ne. Tudi pri najboljših ponudnikih VPN je vedno potencial za uhajanje IP za razvoj med povezavo VPN.

Naredite lahko več stvari, da boste lažje preverili in videli, ali je vaše virtualno zasebno omrežje dejansko pravilno in da ščiti vaše podatke. Za brskanje po spletu, the osnovni testi je morda vse, kar potrebujete. Vendar pa boste za skupno rabo datotek p2p želeli uporabiti naprednejše DNS test puščanja, da se prepričate, da vaša VPN deluje pravilno in vas varuje pred spletnimi prevaranti. Prav tako morate previdno pogledati kako je organiziran in urejen vaš VPN, tako lahko zagotovite ustrezno povezavo VPN. Tukaj je nekaj načinov, s pomočjo katerih lahko preverite in preverite, ali vaše virtualno zasebno omrežje dejansko deluje pravilno.

Testi za preverjanje, ali VPN deluje

Osnovni preskus IP naslova

Preizkus IP naslova

Eden od najpreprostejših načinov preverjanja, ali vaš VPN deluje, je storiti rutinski preizkus naslova IP - preverite lokacijo VPN. Preden se povežete s svojim virtualnim zasebnim omrežjem, obiščite spletno mesto za preverjanje IP-ja ali preprosto vtipkajte ‘kaj je moj IP’ v Googlu, da vidite, kakšen je vaš IP naslov. To bi moral biti vaš verodostojni naslov IP, ki vam ga trenutno ponuja ponudnik internetnih storitev (ISP) in ga lahko dobite pri ponudniku internetnih storitev’s zapisi. Nato povežite programsko opremo VPN in uporabite isto spletno mesto preverite zaznani naslov IP. Naslov IP mora biti drugačen. Če ni, potem VPN ne deluje. Poleg tega nov naslov IP, ki ga je izdal vaš ponudnik virtualnega zasebnega omrežja bi se morali ujemati z državo’s strežnikom, ki ste ga izbrali v aplikaciji VPN.

Ta test IP lahko kadar koli opravite in se prepričate’se uporablja redni IP ali vaš VPN IP. Ali obstajajo drugi načini, kako preveriti, ali moj vpn deluje, se lahko vprašate. In odgovor je: Ja, seveda.

Test razširjenega naslova IP

Podaljšani test IP je podrobnejša analiza za odkrivanje uhajanja VPN in brskalnika. Ta preizkus izvajajo različna spletna mesta, kot sta https://ipleak.net/ ali https://whoer.net/. Preveri vaše Flash, Java in DNS, da se prepriča, da ne puščajo vašega IP ali DNS. Razširjeni test IP išče vse vire v vašem brskalniku in prikaže zaznani IP. Tako je zagotovljeno, da ni zaznanega nobenega drugega naslova IP ali se pojavi samo IP naslov navideznega zasebnega omrežja. Če se prikaže IP-naslov VPN, pride do puščanja in vaš VPN ne deluje.

Uporabite test puščanja DNS

Preizkus tesnosti DNS je najpogostejše in pomembno puščanje od vseh. Potek testiranja strežnika VPN traja nekaj časa in včasih se lahko vaš računalnik zmrzne. Ko je test izveden, preverite svoje ime gostitelja DNS in IP naslov. Prepričajte se, da kateri koli od možnih strežnikov DNS, ki se prikaže, ni povezan z vašim ponudnikom internetnih storitev. Morda boste videli vrsto gostiteljev DNS, kar je dobro. Edino kar morate zagotoviti je to DNS ni vaša osebna. V nasprotnem primeru vaš VPN ni pravilno zaščiten.

Naredite test hudournika

preveri moj ip

Torrentov IP naslov preizkusa deluje tako, da na uporabnika p2p prenesete test hudournika. Pregleduje podatke o IP, ki jih uporabljate, in preizkuša strežnik VPN. To lahko poveš ste varni, če je prikazan vaš naslov VPN in ne IP-naslova, ki ga je dal vaš ponudnik internetnih storitev. Vaše informacije na osnovi VPN bi morale biti edine točke, ki so navedene na spletnem mestu.

Testna stran WebRTC

Obiščite testno stran WebRTC in si zabeležite IP naslov, prikazan na strani. Če je’ni vaš IPN naslov IPN, potem vaš VPN ne deluje pravilno. WebRTC je protokol, ki omogoča spletnemu brskalniku nadzor nad zunanjimi napravami kot spletna kamera. Lahko pa se tudi zlonamerno uporablja zvabite brskalnik, da razkrije vaš IP naslov, ki ni VPN.

Kaj storiti, če vaš VPN ne deluje?

Če vaš VPN ne deluje, boste vedno dobili puščanje IP. Kaj naj torej storite?

  • Takoj prijavite svojega ponudnika virtualnih zasebnih omrežij.
  • Aplikacijo VPN boste morali zapreti in ponovno povezati.
  • Lahko pa se odločite tudi za storitev VPN s testom Flash ali Java in si ogledate, kako dobro se uporablja vtičnik Flash ali Java. To je treba spremljati glede na to, kako je vzpostavljena povezava in če obstajajo težave v zvezi z virtualnim zasebnim omrežjem.
  • Prav tako morate pogledati vrata, ki se uporabljajo za povezavo P2P. Preverite, ali so pravilno poravnane, da boste dobili jasno predstavo o tem, kako poteka vaša namestitev.
  • Prepričajte se, kako dobro je povezan vaš VPN. Morate ga preizkusiti, da lahko zagotovite, da ni težav, ki bi lahko uhajale na vaš IP.

V idealnem primeru, “kako preveriti, ali moj vpn deluje?” ni vprašanje več. Prosimo, prosimo, da pustite komentar spodaj, če vam lahko pomagamo pri kakršnih koli povezanih vprašanjih.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + 3 =