Kako ponarejati geolokacijo?


Ko brskate po spletu, ste’se nenehno spremlja in kategorizira. Vsak korak, ki ga naredite, je posnet do vaše natančne lokacije. Zakaj? To je’je precej preprost. Podjetja, ki prodajajo izdelke na spletu ali zagotavljajo pretočno vsebino, radi razvrščajo svoje ciljne skupine v trženjske namene. Ko to storijo, se lahko pogosto znajdete blokirani iz filmov ali TV tokov, ki ste jih vi’bi radi dostopali (v primeru spletnih mest, kot sta Hulu ali Netflix). Ali pa morda ne boste mogli najti najboljših možnih ponudb (kot na številnih spletnih mestih za rezervacijo letov). Nič od tega ne bi bilo mogoče brez tehnologije, imenovane geolokacija.

Kot pove že ime, geolokacija omogoča spletnim uporabnikom prepoznavanje in lociranje.

Torej, če si’V dostopu do nemškega strežnika Netflix iz Brazilije je preprosto zmagal’t mogoče. K sreči obstajajo načini okoli geolokacije, zato pustite’s dodatno raziskati in ponuditi nekaj rešitev, s pomočjo katerih lahko dostopate do želene vsebine.

Kaj je geolokacija in kako deluje?

Geolokacija se za ločevanje spletnih uporabnikov opira na naslove IP. Vsak računalnik, ki je priključen na internet, ima IP naslov in to vsebuje veliko ustreznih informacij, ki podeljujejo vašo identiteto brez prevelikih težav.

Narediti tako, spletna mesta bodo prevzela vaš naslov in ga primerjala z regionalnimi registri IP naslovov (ali regionalni internetni registri). To je prvi korak pri njihovem iskanju geolokacije IP. Po RIR-jih bodo njihova orodja iskala še naprej in analizirala stvari, kot so zapisi o vremenskih lokacijah, podatki iz ponudnikov internetnih storitev in vrsta drugih lahko dostopnih baz podatkov o spletnih aktivnostih.

Vse to lahko navzkrižno preverite z vašim IP-naslovom in tako takoj preberete podatke, kot so vaša poštna številka, država, država, širina, dolžina in časovni pas.

Tako lahko že od preprostih IP naslovov geolokacijske storitve zelo hitro ugotovijo, kje ste. To je’ni vedno 100% natančen, vendar kar zadeva pretočna podjetja in trgovce na drobno, to naredi delo in uporabnike običajno ujame v svojo mrežo, če ne’ne upoštevajte varnostnih ukrepov.

Zakaj bi radi ponarejali svojo geolokacijo?

To je’s sorazmerno enostavno izvesti ročno spremembo geolokacije, ki vam omogoča ponarejanje lokacije, ki jo vidijo mesta, ki jih obiščete. Zakaj bi to storili? No, razlogov je več.

Kot smo že omenili, mnoga spletna mesta filtrirajo svojo vsebino po regijah ali državi.

Če se pretvarjate, da ste iz določenih regij, boste morda uživali širši izbor vsebine.

To velja enako za športne radiotelevizije kot spletna mesta za predvajanje filmov in ko postaja digitalna radiodifuzija vse bolj priljubljena’postaja vse pomembnejši.

Številna spletna mesta za rezervacije za stvari, kot so najem avtomobilov, hoteli in leti uporabljajo tudi geolokacijo za zagotavljanje cen in ponudb. Tako lahko na primer uporabite spletno mesto za rezervacijo letov iz San Francisca v Džakarto in poiščite povsem drugačne cene, če iščete iz Kalifornije ali Indonezije. S ponarejanjem geolokacije lahko na isti poti rezervirate cenejše lete - čist način, kako premagati podjetniško manipulacijo.

Potem je tu zasebnost. Laženje lokacije je en korak, ki je potreben za dosego anonimnost na spletu, kar je lahko stvar življenja in smrti v represivnih jurisdikcijah. Toda tudi v demokracijah se lahko nadzorne agencije zanimajo, kje ste in kaj počnete. Zakaj bi jih tako enostavno pustili v svoje življenje?

Zaradi vseh teh razlogov je zaželeno vedeti, kako ponarejati svojo geolokacijo IP. Obstaja veliko načinov za to, vključno z ločenimi tehnikami za različne spletne brskalnike, zato pustite’se zdaj dogovorite z njimi, da bi vam pomagali najti anonimnost v spletu.

Laženje vaše lokacije v Google Chromu

Če ti’ste ljubitelj Googla’brskalnik, ne bi smel’ne sme biti nobenih težav, povezanih s ponarejanjem vaše geolokacije.

Prvič, namizni uporabniki lahko preprosto izklopite sledenje lokacije prek brskalnika Chrome. Zmoreš na mestu na mestu tako, da se ob obisku vsakega spletnega mesta ne odpovete svoji lokaciji s sledenjem piškotkom. To vam morda omogoča dostop do številnih blokiranih spletnih mest, čeprav to zelo redko deluje s storitvenimi pretočnimi spletnimi mesti, kot je Netflix.

Če imate še vedno težave s spletnimi mesti, ki spremljajo vašo lokacijo, imate na voljo še nekaj drugih možnosti. Prvič, lahko izvedete ročna sprememba geolokacije vsakič, ko zaženete brskalnik. Tukaj’Pokaži’naredil:

 1. Pojdite do “Orodja za razvijalce” v razdelku Google Chrome s pritiskom na Ctrl + Shift + I.
 2. Izberite gumb v spodnjem levem podoknu v podoknu na desni strani.
 3. Izberite “Senzorji” potem pa “Lokacija po meri” možnost.
 4. Zdaj poiščite polje spodaj “Geolokacija” in vnesite poljuben niz meritev zemljepisne širine in dolžine (razen trenutne lokacije!).
 5. Pritisnite na “Ponovno naloži” gumb na spletni strani, do katere ste želeli dostopati. Vaša lokacija mora biti registrirana kot ponarejene koordinate, vnesene prej.

Ta postopek lahko naredite nekoliko manj zapleten z uporabo sprememba lokacije razširitev za Chrome. Če ne’ni mi všeč ideja, da bi šli skozi vse te korake vsakič, ko boste morali premagati geoblokerje, z uporabo ponarejene lokacije razširitev za Chrome je verjetno pravi način.

Na tej strani Googlove spletne trgovine lahko naložite preprosto razširitev Chroma za razširitev lokacije.

Vendar obstajata dve možnosti za ta postopek in so morda učinkovitejši.

 1. Prvič, lahko uporabite proxy kot ponarejeno lokacijo za Chrome. Orodja, kot je GeoProxy usmerite svoj spletni promet prek strežnikov po vsem svetu, da se dotaknete, da prepoznate svojo lokacijo.
 2. Druga možnost je uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN). Mi’O tem bom še malo govoril na koncu in zakaj’s verjetno najboljša izbira.

Kako ponarejati geolokacijo v Firefoxu

Če želite ustvariti ponarejeno lokacijo, ponuja tudi Firefox precej enostavno rešitev, tako da se praktično ne sprehaja po svetu’ne biti zunaj dosega.

V primeru Firefoxa lahko uporabite razširitev, imenovano Location Guard [/ url]. Ta priročen dodatek omogoča lažen IP naslov spletnim mestom in tudi dodaja “beli šum” v mešanico, saj spletnim mestom otežuje uporabo standardnih metod geolokacije. Tukaj’kako preveriti, ali je lokalna zaščita pravilno izvedena:

 1. Če želite dobiti razširitev, pojdite na zgornje spletno mesto in sledite priloženim navodilom za namestitev.
 2. Na tej točki boste morda ugotovili, da je treba vašo namestitev Firefox posodobiti. To je priporočljivo iz več razlogov in je nujno, če želite obvladati geblokatorje.
 3. Ko to’S tem je poskrbljeno, ponovno morate zagnati Firefox in Location Guard v razširitve. Morali bi videti ikono, ki spominja na majhen siv balon s črto čez njega. Kliknite ikono.
 4. V meniju pojdite na “Opcije” nastavitev. Na levi strani pritisnite na “Fiksna lokacija” zavihek. Zdaj povlecite pin za lokacijo na novo lokacijo.
 5. Na zavihku razširitve izberite “Uporabljena fiksna lokacija” možnost. To bi zdaj moralo biti zapisano kot vaša geolokacija IP - vsaj za nekatera mesta.

Tako kot pri Chromu tudi uporaba ponarejene lokacije razširitev Firefoxa ni najboljša rešitev. Za dostop do spletnih mest, kot je Netflix in zagotovitev popolne anonimnosti, jih je treba kombinirati z VPN-ji.

Geolokacija in VPN-ji: idealna tekma?

VPN-ji so bili zasnovani tako, da ponujajo neprimerljivo stopnjo zasebnosti in ne delujejo okoli Netflixa’s zemljepisnimi filtri. Vendar se je v zadnjih nekaj letih pokazalo, da so ta varnostna orodja idealna rešitev za blokiranje sistemov.

Pomembno je vedeti, da VPN-ji sami po sebi niso popolnoma učinkoviti. Oni je treba kombinirati z orodji za blokiranje mi’že smo razpravljali, ali naj bodo premagali sledilne piškotke in geobloke.

Zakaj to? Vse se spušča na HTML5.

Vsa mesta, ki uporabljajo HTML5, bodo lahko zaznala vašo lokacijo, čeprav je morda nameščen VPN.

Toda zmagali so’ne morete to storiti, če ste uporabljajo dodatke ali ročno geolokacijo na načine, ki jih imamo’ve razložil.

Za najboljše rezultate boste te dodatke morda morali uporabljati nekoliko drugače. Če na primer uporabljate ExpressVPN z Firefoxom in namestite Location Guard, vas’Lokacijski pin boste želeli povleči nekam čim bližje strežniku VPN.

Še pomembneje pa je, ko si’ste namestili VPN, preverite, ali ga naložite in se prijavite, preden naložite Firefox, Microsoft Edge ali Google Chrome. Če ne’t, vaša geolokacijska zaščita bo skoraj brez vrednosti.

Če pa VPN združite z ročno geolokacijo in dodatki, so lahko rezultati spektakularni. Izkazalo se je, da geoblokerji niso’t kot vsemogočen, kot se morda zdi. Da, so izpopolnjeni (vedno bolj), vendar so ranljivi za uporabnike, ki znajo spretno zaščititi svoj IP naslov. In to’natančno tisto, kar vam omogočajo VPN.

Zakaj torej zamudite svoje najljubše filme ali najboljše ponudbe letov? S pravimi orodji je ponarejanje vaše geolokacije enostavno dosegljivo in vam omogoča, da preskočite vse digitalne stene, ki jih podjetja postavijo na pot.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

35 − = 27