Kako gledati Netflix z VPN


Danes je dostop do Netflixa obvezen za ljubitelje resnih razvedril, saj bo pretočni velikan gostil na stotine izvirnih TV oddaj in na tisoče filmov. V samo nekaj letih je podjetje prešlo iz relativne neopaznosti do prevladujoče spletne zabave.

V procesu so se razširili po vsem svetu in njihovo poslovanje se je ustrezno spremenilo. Ko so bili majhna obleka, je Netflix ponudil enoten izbor oddaj in filmov, kjer koli so bili uporabniki. Ker pa se je njihova uporabniška baza širila in izbira medijev rasla, so spremenili svoj pristop.

S segmentiranjem občinstva in ponujajo prilagojene izbire v različnih jurisdikcijah, Netflix je našel načine, kako obdržati nizke stroške in hkrati povečati prihodke. In prav tako so jih vodili v smeri, da bi svoje storitve razdrobili z mednarodnim avtorskim pravom. Zahvaljujoč se nadzoru pravic, morajo multinacionalne storitve pretakanja ustanoviti nacionalne oddelke, ki kupujejo pravice za vsako državo.

Vendar je to privedlo do nekaterih očitnih težav za kupce. Zaradi načina segmentacije storitev Netflix so uporabniki ugotovili, da so njihove priljubljene oddaje morda na voljo v Houstonu, ne pa v Londonu in obratno.

Včasih je bila oddaja morda prodana na drugem kanalu ali pretakanju v Belgiji, kar pomeni, da lahko Netflixovi kupci tam’ne gledam. Toda uporabniki v Franciji bi lahko še vedno imeli dostop, zaradi česar so se Belgijci prijavili na francoski strežnik Netflix.

To je razjezilo številne stranke, zlasti tiste, ki redno potujejo in vedo, koliko Izdelki Netflix se od države do države razlikujejo. Prišlo je do faze, kjer koli so bili uporabniki, zdelo se je, kot da so Weren’t dostopa do celotnega portfelja Netflix - tako tehnološko misleči TV oboževalci so ukrepali.

Kako so VPN-ji postali ključno orodje za ljubitelje Netflixa

orodje za Netflix oboževalce

VPN-ji so hitro postali orožje izbire za Netflixove uporabnike, ki so želeli sodelovati pri pretakanju podjetja’S geoblockerji, in razlog je dokaj preprost. VPN-ji lahko skrijejo vaš IP naslov in zavedejo spletna mesta da razmišljate, da do njihovih strežnikov dostopate od drugod.

Teoretično bi moral rešitev Netflix VPN globalnim uporabnikom omogočiti ogled ameriških Netflixov, Američanom pa, da si ogledajo oddaje, ki jih imajo radi, kamor koli potujejo. A stvari niso’nisem delala čisto tako.

Leta 2017 sta Netflix in VPN postala vroča tema podjetje je začelo krčiti uporabnike VPN. Strokovnjaki v industriji ponavadi verjamejo, da to ni res’t podjetje za pretakanje’je lastna pobuda. Namesto tega so jih v akcijo spodbudili imetniki pravic, katerih delo se je pojavilo na platformi Netflix. Toda v vsakem primeru so bili rezultati dramatični. Nenadoma se je vsebina z zaklenjeno regijo vrnila v svoj digitalni zapor in najti VPN, ki deluje z Netflixom, je postalo ključno vprašanje.

Kako Netflix zazna uporabnike VPN?

Kako Netflix zazna VPN

Namesto da bi se prijavili na Netflix s svojim VPN-jem in si ogledali vsebino, specifično za regijo, na voljo za pretakanje, so se uporabniki zdaj srečali “napaka v pretakanju” obvestila. Videli so lahko vse, kar je bilo na voljo, a ko je šlo za pretakanje - niso bili srečni.

Kako so dosegli to novo raven varnosti? No, mi ne’ne vem zagotovo, vendar verjetno obstaja več načinov delovanja. Prvič, Netflix uporablja tako imenovane GeoIP baze podatkov. Te baze podatkov sestavijo tretje osebe in jih prodajo digitalnim pravicam, kot je Netflix, in vključujejo znane naslove strežnikov VPN.

Ob istem času, Netflix lahko deluje, če za dostop do njihovih storitev uporablja isti strežnik. Če več IP-jev prihaja iz istega vira, ponavadi to vidijo kot dokaz nedovoljenih povezav in zaradi tega prepovejo uporabnike..

VPN ponavadi delujejo tako, da povezujejo IP naslove in onemogoča njihovo ločitev, kar je moč z vidika kibernetske varnosti, vendar težava, ko gre za obsežen dostop do pretočnih platform. Torej, do neke mere, tam’s kompromisom pri delu. Ali uporabniki VPN želijo najvišje standarde anonimnost, ali najboljši posnetek dostopa do storitev, kot je Netflix?

Tam’s tudi drugo težavo, povezano z kako delujejo manj kakovostni VPN-ji. Včasih so njihovo zbirko nadomestnih naslovov IP kupili v razsutem stanju. To prihrani stroške, vendar ima za posledico ustvarjanje vzorcev uporabnikov, ki dostopajo do strežnikov Netflix. Netflix ima vključene algoritme ki zlahka odkrije te vzorce in so srečni v množične bloke podobnih IP-jev.

Končno se zdi, da ima Netflix dodatno orožje, ko gre za to zaznavanje VPN-jev na pametnih telefonih. To’s, ker veliko aplikacij za pametne telefone prekine povezavo med naslovi IP in strežniki DNS. Netflix preveri, ali je uporabnik’s IP in DNS se ujemata, in če ne’t rezultat je pogosto a “napaka v pretakanju” obvestilo.

Teh težav ni’t ni več, kar pomeni, da je gledanje Netflixa z VPN še vedno ključno vprašanje. Toda orodja, ki jih Netflix uporablja za odkrivanje uporabe VPN-ja, niso’t neprepustna za vodo. Takoj, ko so naleteli na uporabnike VPN, ki želijo pridobiti ameriški Netflix iz tujine, so razvijalci začeli iskati rešitev Netflix VPN in tam’je bil v zadnjem letu opazen napreden napredek.

Na katere VPN je vplivala prepoved Netflixa?

VPN, na katere vpliva prepoved Netflix

To je’To je pomembno upoštevati niso bili prizadeti vsi komercialni VPN-ji avtor Netflix’s nedavnimi varnostnimi ukrepi. Dejansko se zaradi različnih načinov delovanja VPN-jev in rahlo nerodnega načina, kako Netflix upravlja s svojimi postopki blokiranja, VPN-ji bistveno razlikujejo glede na to, kako dobro lahko prinese rešitev Netflix VPN.

Vendar pa je’Še vedno je priročno vedeti, kateri VPN-ji so dokumentirali težave s povezavo Netflix, zato tukaj’s hitrim seznamom, na katerega se lahko sklicujemo:

 • Predor
 • VPN.ac
 • Kaspersky Secure Connection
 • Zasebni predor
 • F-Secure Freedome
 • Avast Secureline VPN
 • Hoxx VPN
 • KaktusVPN
 • Anonimni VPN
 • Skrij moj IP
 • Celo VPN
 • Ivacy VPN
 • Skrij.me
 • OneVPN
 • iVPN
 • ProXPN
 • PersonalVPN
 • Ra4W VPN
 • PureVPN
 • SecureVPN

Ta seznam vključuje nekatere najbolj ugledne VPN-je v okolici (na primer Tunnelbear), pa tudi nekaj relativno malo znanih ponudnikov. Če ti’se sprašujem, kako gledati Netflix z VPN, noben od njih ne bo najboljša možnost.

Vendar pa, ta seznam se redno spreminja, in V omrežjih VPN lahko najdete rešitve (ali prekršijo sisteme za prepoved Netflix). Stanje je dokaj tekoče, razvijalci pa ves čas uvajajo posodobitve. Torej, če imate v mislih določen VPN in to’s seznama prepovedanih, dvakrat preverite njihovo spletno mesto in nedavne preglede, saj bodo morda napovedali novo rešitev za uporabnike Netflixa.

Kako gledati Netflix z VPN

kako uporabljati netflix z vpn

Če ti ponudniki VPN ne bodo ponudili rešitve za ljubitelje Netflixa, kako lahko uporabniki, ki se zavedajo zasebnosti, okoli zabavnega velikana’s geoblokerji in dostopajte do oddaj, ki jih imajo radi?

Najenostavnejša možnost je izberite VPN, ki je našel rešitev Netflix VPN in ima močan ugled pri zagotavljanju rednih posodobitev. Obstaja veliko priljubljenih VPN-jev, okoli katerih zmaga v boju proti geoblokerjem, vključno z glavnimi imeni, kot so NordVPN, ExpressVPN in LiquidVPN. Da vam bomo lažje našli pravega ponudnika’Sem sestavil seznam najboljših VPN-jev za Netflixove uporabnike, zato lahko poskusite nekatere od teh storitev, dokler ne najdete storitve, ki vam ustreza..

Ta VPN delujejo z ustvarjanjem spoof IP naslov za katero se zdi, da izvira iz iste države kot strežniki Netflix. Kot smo že omenili, je Netflix ustvaril močan nabor tehnologij za zaznavanje teh korenin IP, vendar nekateri VPN še vedno padejo skozi razpoke in to počnejo že več kot leto dni.

Kaj je skrivnost VPN-jev, ki vam omogočajo, da dobite ameriški Netflix na Japonskem ali češki Netflix v Mehiki? V nekaterih primerih se zdi, da je Netflix preprosto zatočišče’ni bilo mogoče ciljati na posebne VPN-je. Način ravnanja z VPN-ji je odvisen od primera do primera. Vsak VPN teži k ustvarjanju skupine povezanih naslovov IP in strežnikov, ki jih je treba ločiti od zakonitih uporabnikov (ki imajo lahko podobne identitete). Torej Netflix ne’t samo brezpogojno prepove ogromno število uporabnikov. Treba je biti občutljiv in metodičen, pustiti pa bo tudi prostor za manjše VPN.

V drugih primerih, kot je NordVPN, se zdi, da je VPN korak pred postopki odkrivanja. To je lahko posledica načina, kako ravnajo z vsakim uporabnikom VPN, pri čemer pazite, da jim boste zagotovili verodostojno, edinstveno, a anonimno identiteto. Ko pridejo do Netflixa, se uporabniki teh VPN-jev zdijo bolj legitimni.

Druga strategija je, da uporabite VPN, ki ponujajo statični IP naslov (tisti, ki ni’t v paketu z vsemi drugimi uporabniki strežnika in Netflix je zmagal’ne morem ga enostavno blokirati). Ko brskate po spletnih mestih VPN, boste morda videli to oglaševano kot “namenski IP” tudi.

Te statične storitve IP bodo pogosto na voljo po nekoliko višji ceni, saj plačujete po naročilu varnostnega paketa, vendar bo ta dodatni strošek za Netflixove oboževalce morda vreden. Toda pri uporabi statičnih IP-jev lahko nastanejo varnostna vprašanja. Ne pozabite, da VPN-ji zagotavljajo anonimnost, saj se številni IP-ji zdijo identični. Če uporabljate edinstven IP, ga’je veliko lažje povezati z nezaščiteno identiteto. To je’je še vedno težko, vendar veliko lažje kot s popolnoma anonimiziranimi storitvami.

Ali lahko z nastavitvijo VPN-ja na usmerjevalniku rešim Netflix VPN?

Netflix vpn rešitev

Tam’še en možen odgovor za ljudi, ki morajo vedeti, kako uporabljati Netflix z zaščito VPN: nastavitev VPN-ja na domačem usmerjevalniku, namesto da bi uporabljali odjemalca VPN, nameščenega na namizju ali pametnem telefonu.

To je nekoliko bolj tehnična rešitev kot uporaba preproste programske opreme VPN, vendar ima visoka stopnja uspeha pri kršenju Netflixa’s geblokatorji. Namestitev VPN-ja na usmerjevalnik tudi olajša dodajanje Netflixa v dodatne naprave, kot so pametni televizorji.

Vendar pa tam’s ulov. Številni usmerjevalniki, ki jih dobavljajo ponudniki internetnih storitev, niso’t nastavite za gostovanje VPN-jev in zmagali’ne bo združljiv s programsko opremo, kot so OpenWRT, Tomato ali DD-WRT. Preden nadaljujete, se posvetujte s proizvajalcem, saj bo morda treba posodobiti usmerjevalnik.

Po tem ti’Bom moral “bliskavico” vdelano programsko opremo na vaš usmerjevalnik. Običajno je to’t preveč zapleteno. Pri proizvajalcih, kot je Netgear, lahko samo naložite programsko opremo za usmerjevalnik in izberete “nadgradnja” nato izberite DD-WRT ali OpenWRT. Oba sta odprta koda, tako da’brez dodatnih stroškov. Lahko pa samo kupite vnaprej utripajoči usmerjevalnik z vso vdelano programsko opremo’Potrebovali boste predhodno namestitev.

Ko to’končano, ti’Kupiti boste morali dostop do VPN-ja, ki je združljiv z domačimi usmerjevalniki. Tu sta dobra primera ExpressVPN in NordVPN. Oba imata na svojih spletnih mestih jasna navodila za nastavitev, kar vas bo vodilo skozi postopek utripa vdelane programske opreme VPN na vaš usmerjevalnik..

Končni rezultat bi moral biti zanesljiv način dostopa do Netflixa in drugih pretočnih storitev. Edina slaba stran je, da je’Ne uporabljate veliko za pretočne oboževalce, ki potujejo po svetu. Za tiste uporabnike je najti standardni VPN, ki deluje z Netflixom.

Pri izbiri rešitve Netflix VPN morate biti pozorni

To v veliki meri zajema vse, kar zadeva uporabo Netflixa in VPN, zato pustite’Snovite nekaj stvari, ki jih morate upoštevati, ko poskušate premagati podjetje za pretakanje’s strategijami za blokiranje.

  • Najprej, ne’ne pričakujte čudežev od cenejših VPN-jev. Premagal Netflix isn’Razvijalci VPN niso enostavni, zato so se nekatera podjetja učinkovito odrekla in se odločila, da se bodo osredotočila na ponujanje cenejših storitev za splošne spletne uporabnike ali hudournike. Če nujno potrebujete kupčijo VPN, bodite pripravljeni na nakupovanje in preizkusite nekaj brezplačnih preskusov, preden najdete rešitev.
  • Na splošno imajo premium VPN-ji boljše delo, saj uporabnikom omogočajo ogled ameriškega Netflixa v tujini. Vendar bodite previdni tudi tukaj. Nimajo vsi dragi VPN-ji odlične izkušnje pri dostopu do Netflixa. Posvetujte se s pregledi, preverite povratne informacije strank in preučite brezplačna preskušanja. Don’t samo zaupajte trditvam VPN-jev na svojih spletnih mestih.
  • Predvsem pa’Pomembno je ostati v stiku z dogajanjem. Čez noč se VPN-ji lahko ustavijo, da lahko uporabniki gledajo ameriške Netflix v Evropi, ko je bil dan pred potokom popoln. Razmere se ves čas spreminjajo. Torej boste morda želeli razmišljati o kratkoročnih pogodbah, če se sprašujete, kako uporabljati Netflix s storitvami VPN. Nihče ne želi plačati za celo leto ali več zaščite VPN, le da ugotovi, da je Netflix mesec dni v svojem pogodbenem obdobju brez povezave..

Dobra novica je, da so zmagali razvijalci VPN’Ne nehajte iskati učinkovitega rešitve, karkoli storite Netflix. Torej, če si’se med počitnicami v tujini trudite gledati ameriškega Netflixa, don’ne skrbi. Tam bi morala biti rešitev.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3