Kako deblokirati spletna mesta v šoli: Najboljše 3 metode


Zadnja posodobitev: 09.10.2019

Skupna raba glasbe, filmov, fotografij in iger na šolskih omrežjih je za večino učencev le sanje. Se sliši znano? Stavim, da se. Vendar se ne boj. Mi’Poglejte tukaj vodnik, ki vam bo pomagal odblokirati spletna mesta v šoli - preprost način.

To je’je običajna za skrbnike šolskih omrežij, da preprečijo dostop do spletnih mest družbenih medijev, kot so Instagram, Snapchat in Twitter, pa tudi do spletnih strani za pretakanje, kot so Netflix, Pandora in Hulu. Razlogi za to so razumljivi, vendar vsi vemo, da vse delo in nobena igra Jack naredi dolgočasnega fanta.

Na srečo obstajajo načini, kako odkleniti skoraj vsako prepovedano stvar v vaši šolski mreži. Tej vključujejo:

  • Wayback stroj
  • URL krajšalec
  • Storitve VPN (Virtual Private Network)

Pustiti’se potopite desno noter.

Kako deblokirati spletna mesta v šoli?

Obstaja več načinov za dostop do blokirane vsebine med šolskimi urami in mi’izbrala sem tri najboljše načine, kako to storiti - samo za vas. Torej, brez nadaljnjega oboževanja’začnite.

1. Uporabite Wayback Machine

Če spletno mesto danes blokirajo, do včeraj le dostopajte do naprave Wayback!

Wayback Machine je orodje, ki shrani vsa spletna mesta na internetu, vključno z datotekami, shranjenimi na teh spletnih mestih, in jih arhivira na lastnih strežnikih. S to neverjetno storitvijo si lahko ogledate skoraj katero koli spletno mesto, ki’je na spletu že od (gasp!) 1996.

Če želite spletno mesto z omejitvami odblokirati iz šole, pojdite na napravo Wayback in na vrh zgornje strani prilepite URL spletnega mesta, do katerega želite dostopati, kot mi’prikazano spodaj:

obdelovalni stroj

Ko kliknete Brskanje po zgodovini, ti’Videli boste koledar z datumi spletnega mesta’je bilo arhivirano. Samo izberite datum iz koledarja in uživajte v razgledu.

2. Uporabite sredstvo za krajšanje URL-jev

Čeprav ni 100-odstotno učinkovit v vseh primerih, je uporaba storitve za krajšanje URL-jev še en preprost način, ki vam lahko pomaga odblokirati spletna mesta v šoli.

Če želite zaobiti blok, obiščite katero koli spletno mesto za krajšanje URL-jev (če so na voljo)’v šoli niste blokirani), kot je Bit.ly, in želeni URL prilepite v naslovno vrstico:

bit.ly url krajšalo

Ko imate skrajšano različico, jo preprosto kliknite ali prilepite v brskalnik’s naslovno vrstico. Bum! Šola’s poskusi cenzure so bili spet propadli!

3. Uporabite VPN

Najpreprostejši in najpreprostejši način zaobiti šolske bloke je uporaba virtualnega zasebnega omrežja (VPN). VPN, ki deluje v šoli, mora biti sposoben skriti vašo fizično lokacijo in narediti, da je videti kot vi’ponovno dostopate do šolskega wifija od nekje drugje.

Pridobite vse z enim najboljših VPN-jev v panogi. Izkoristite NordVPN’ogromen seznam strežnikov, brezhiben zapis o zasebnosti in neprepustne varnostne funkcije - vse od 3,49 USD / mesec. Pridobite NordVPN

Zakaj bi v šoli uporabljali VPN?

Šole so učne ustanove, do katerih bi bilo treba dostopati do informacij in znanja, ne pa jih cenzurirati. Vendar lahko s pravim orodjem, kot je NordVPN, skrijete svojo fizično lokacijo in uživate v ugodnostih, kot so:

zasebno Iskanje
Zasebno Iskanje

Šole običajno spremljajo in beležijo vse vaše spletne dejavnosti. Kar pomeni, da šolski skrbniki vedo, kaj vi’delaš na spletu.

VPN ohranja vaše zasebno brskanje, tako da nihče - niti vaša šola’s omrežno upravo niti ponudnik internetnih storitev - lahko spremlja in spremlja vaše spletne aktivnosti.

preverjen logotip
Vzdrževanje varne in varne povezave

Šolski wifi je zaščiten z geslom, vendar je’še zdaleč ni varno.

Tudi drugi ljudje uporabljajo isti wifi. To pomeni, da lahko preprosto in zlonamerno vdrejo v vašo napravo in povzročijo nepreklicno škodo, na primer brisanje beležk ali terminskih papirjev ali zadržanje vaše naprave “odkupnina.”

Tudi če prenosni računalnik pripeljete v nakupovalni center ali kavarno, da opravi šolanje, ga lahko zlahka pokvari. VPN ščiti in šifrira vaš promet, zato lahko tisti s škodljivimi nameni’te najdem.

Če bomo’Če smo iskreni, so pomembni tudi naslednji razlogi za uporabo VPN v šoli.

odmor za kavo
Odpravljanje misli na študij

Ja, ti’ste upravičeni do odmora med študijem. Če vaša šolska uprava blokira spletna mesta, ki postavljajo noge na noge, boste morda s pomočjo VPN-ja obšli tudi njihove omejitve.

igranje

Odblokiranje video iger in pretakanje spletnih mest

Običajno so ta spletna mesta blokirana, ker lahko porabijo pasovno širino in upočasnijo celotno šolsko omrežje.

Ko se prijavite z VPN, lahko te omejitve zaobidete, v šoli odblokirate spletna mesta in si ogledate Netflix, Hulu in druga spletna mesta za pretakanje ter igrate igre. To’ni tisto, kar mi’Predlagamo, vendar vsi včasih potrebujemo malo domišljijskega odmora, kajne?

Najboljši VPN za šolo: kaj morate upoštevati

nepreverjeno
Tehnika blokiranja

Najprej se morate prepričati, kako vaša šola blokira izbrani VPN. Če uporablja blokado vrat, izberite navidezno zasebno omrežje, ki podpira protokol SSTP prek vrat 443 ali OpenVPN, posredovanje vrat na vrata 443 ali 80.

Če vaša šola uporablja globinsko pregledovanje paketov, se odločite za tisto, ki ponuja prikrivanje VPN prometa, zaradi česar je videti običajna.

kljukica
Razpoložljivost

Če uporabljate več naprav, kot so pametni telefoni, prenosni računalniki in namizni računalniki, preverite, ali je VPN združljiv z različnimi operacijskimi sistemi, vključno z iOS, Android, Windows ali macOS.

uporabnost
Uporabnost

Če ti’niste računalniški čarovnik, pojdite po VPN’je hiter in enostaven za uporabo. Prepričajte se, da ima tudi intuitiven vmesnik.

hitrost
Hitrost

Zaupajte nam v tem - vi’Za številne naloge, ki jih morate opraviti, boste potrebovali hitro internetno povezavo, zato je potrebna hitra VPN povezava.

strežniki
Strežniki

Različni VPN-ji imajo v različnih državah različne strežnike. Če želite odkleniti spletna mesta v šoli, da dostopate do cenzurirane vsebine z vsega sveta, preverite, ali ima izbrani VPN širok izbor strežnikov.

Ali vaša šola blokira VPN? Brez problema!

Šolski skrbniki morda spoznajo, da učenci uporabljajo šolski dostop do zasebnih omrežij za dostop do šolskega wifija.

To lahko povzroči, da šola prepreči novo odkrito pot. Lahko je neprijetno, saj boste morda morali s prijateljem na Facebooku razpravljati o skupinskem projektu ali celo Snapchatu. V tem primeru morate zakriti svoj VPN promet, da bo izgledal kot običajen promet v spletnem brskalniku.

To lahko storite s prikrito VPN ali prikritostjo, da pokrijete svoj običajni tok prometa, tako da to’ni mogoče prepoznati. Najbolje ocenjeni VPN-ji, kot sta NordVPN in ExpressVPN, imajo prikrite protokole, ki lahko zanesljivo zaobidejo bloke VPN, vključno z velikim požarnim zidom na Kitajskem.

Zakaj šole blokirajo spletna mesta?

Običajno, šolski skrbniki blokirajo dostop do določenih spletnih mest, da bi bili osredotočeni o izobraževanju in nalogah, povezanih samo s šolskim delom.

Še več, to’s moralna obveznost, da vas zaščitimo pred nevarnimi vsebinami, ki plavajo po internetu. Pomembna je tudi uporaba pasovne širine. Če vsi’Če boste prenašali ali prenašali videoposnetke, se bo celotna šolska mreža upočasnila.

Zakaj je to vprašanje za študente?

Ohranjanje učencev v šolah’ požarni zidovi jim pogosto preprečujejo dostop do bistvenih vsebin, ki jih potrebujejo akademske raziskave in teme, povezane s šolo.

Kako deblokirati spletna mesta v šoli

Da, šole obravnavajo blokado in filtriranje spletnih strani kot način zaščite, vendar pozabljamo, da bodo učenci prijateljem na Facebooku morali sporočiti tudi podrobnosti skupinskega projekta ali poiskati vadnico na YouTubu.

Blokiranje določenih spletnih mest lahko izniči učni proces.

Pustiti’bodimo iskreni glede drugega pomembnega dejavnika - vsi potrebujemo odmor in življenje v šoli’t kos torte.

Da študenti ne bi poudarili stresa, potrebujejo nekaj možnosti za lajšanje napetosti. Naj bo to zabaven video na YouTube, spletna igra ali preprost klepet s prijatelji. Kratki odmori na Snapchatu ali Twitch donu’ne naredim veliko škode.

Nasprotno, dajo trenutek za sprostitev med poukom in lahko preprečijo izgorelost.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 84 = 89