Kako deblokirati spletna mesta: 12 (delovnih) metod


Vlade in institucije imajo svoje razloge, da blokirajo spletna mesta in spletne storitve. Pa vendar’je skoraj vedno način preprečevanja blokade - vedeti morate le, kaj so.

Seveda se sredstva, ki jih morate uporabiti za obhod bloka, razlikujejo glede na to, kako je bil izveden. V tem članku bomo razpravljali o 11 učinkovitih načinih zaobiti različne ukrepe za preprečevanje spletnega mesta. Tej vključujejo:

 • VPN-ji (virtualna zasebna omrežja)
 • Tor
 • Spreminjanje DNS strežnika
 • Uporaba Wayback Machine

To je le nekaj mnogih načinov, kako lahko deblokirate spletno mesto. Torej, preberite nadaljevanje, če želite izvedeti podrobnosti.

Kako dostopati do blokiranih spletnih mest

Nekatera podjetja, šole in vlade blokirajo spletna mesta z namenom zmanjšanja motenj, cenzure vsebine in ohranjanja pasovne širine. Vendar pa obstajajo različni načini za dostop do blokiranih spletnih mest, ki skrivajo uporabnika’S spletno identiteto in se izognite omejitvam.

Ena najlažjih metod je preoblikovanje URL-ja ob priložnostih, ko določeno spletno mesto gostuje na VPN-ju, ki nima preverjenega nameščenega SSL-ja. Ko je to uporabljeno, se prikaže varnostno obvestilo in uporabniku je dana možnost, da nadaljuje z obiskom spletnega mesta.

1. Uporaba VPN ali Tor za odpiranje blokiranih spletnih mest

VPN-ji omogočajo uporabnikom, da gredo skozi omejena mesta iz skoraj katerega koli omrežja s premestitvijo naslovov IP. Uporabniki lahko z uporabo dobrega VPN prenesejo aplikacije in odprejo spletna mesta, ki so v svojih državah in šolah omejena.

VPN naredi predor, ki spremeni uporabnika’s podatki tako, da jih ni mogoče vdreti in posledično šifrirati uporabnike’ povezava za strožjo varnost. Uporabniki lahko izbirajo med različnimi VPN-ji, kot so NordVPN, CyberGhost VPN, Surfshark in še mnogo, mnogo več.

NordVPN NordVPN VPNpro ocena: 9.6 / 10

2. Uporabite Tor

Za večjo varnost lahko uporabniki kombinirajo VPN z usmerjevalnikom Onion ali Tor. Uporabnikom omogoča anonimno brskanje in preprečuje sledenje prometa brskanju zaradi izboljšane zasebnosti.

Vendar pa je Tor mogoče uporabljati tudi sam. Ker je Tor zgrajen na mreži prostovoljnih relejev, gledalcem preprečuje, da bi lahko izsledili določene uporabnike’ informacije in vzorci iskanja.

Tor je popolnoma brezplačen, čeprav pogosto zelo počasen.

3. Odblokiranje spletnih mest z uporabo drugega DNS-ja

Ko vlade na nekaterih območjih prepovedujejo spletna mesta, je promet na spletno mesto in z njega blokiran. Izmenjava nastavitev DNS od uporabnika’s ISP do nečesa nerazličnega lahko pomaga pri dostopu do blokiranega mesta. Uporabnik lahko spremeni svoj DNS v Google Javni DNS.

Z desno miškino tipko kliknite omrežni simbol v opravilni vrstici, nato pa izberite Odpri omrežno skupno rabo in v oknu dvokliknite njihovo omrežje. Pojavi se pogovorno okno in uporabnik lahko spremeni DNS pod IPv4.

4. Uporaba proxy strežnikov

Proxy strežnike lahko uporabljate za dostop do blokiranih spletnih mest s pošiljanjem prometa prek proxy strežnika. Uporabniki lahko pošljejo spletno poizvedbo proxyju in vzpostavijo povezavo, preden pošljejo rezultate.

Komunikacija prek proxyja ni blokirana, saj uporabnik komunicira neposredno z njo, ne pa s spletno stranjo. Uporabniki lahko izberejo več pooblaščencev, kot so Anonymous, Ultrasurf in HideMyAss. Zanesljivi posredniki lahko uporabniku pomagajo pri izogibanju internetni cenzuri.

Uporaba proxy strežnikov je enostavna, če uporabnik sledi spodnjim korakom:

 • Pojdite na spletno mesto proxy storitve in vnesite URL na spletnem mestu, ki ga želite odblokirati. Pritisnite enter.
 • Brskaj po omejenem spletnem mestu kot običajno. Ko začnete brskati, boste videli naslovno vrstico brskalnika, ki prikazuje storitev proxy’s domene, s čimer zagotovite, da brskate anonimno.

Pomembna stvar, ki jo morate upoštevati, ko gre za proxy strežnike, je, da promet pogosto ni šifriran.

5. Uporaba prevajalskih storitev za deblokiranje spletnih mest

Drugi način deblokiranja spletnih strani je uporaba spletnih prevajalskih storitev. Google prevajalec na primer izbere spletno mesto in ga prikaže uporabniku, ne da bi ga neposredno obiskal.

Uporabniki lahko uporabijo ta trik tako, da od prevajalskih storitev zahtevajo tolmačenje angleških strani v angleščino. Toda pri vnosu URL-ja angleščina ne bi smela biti izbrana kot izvorni jezik. Obdrži “prevesti iz” kot samodejno zaznavanje in ‘Prevedi na” kot angleščina, nato kliknite na prevod. Ta metoda deluje samo na spletnih mestih z eno stranjo, saj je navigacija omejena.

6. Uporaba internetnih možnosti in HTTPS za deblokiranje spletnih mest

Če je spletno mesto z uporabo internetnih možnosti blokirano, ga lahko uporabnik še vedno odklene. Uporabnik mora slediti tem korakom:

 • Pojdite na internetne možnosti na nadzorni plošči. Na zavihku za varnost kliknite na “blokirana spletna mesta” v varnostni coni Internet.
 • Nato kliknite na gumb z oznako “Spletna mesta.” Preverite, ali je tam navedena spletna mesta, ki jih želite dostopati. Če je odgovor da, izberite URL in kliknite Odstrani.
 • Odobrljeni boste in spletno mesto bi bilo treba z lahkoto odblokirati v katerem koli brskalniku.

HTTP je običajni komunikacijski protokol, ki omogoča interakcijo med uporabniki in strežniki, medtem ko je HTTPS šifrirano in varno komunikacijsko sredstvo. Spletna mesta lahko odblokirate tako, da spremenite HTTP v HTTPS. To je učinkovito na spletnih mestih, ki svojo domeno gostijo v VPS, na tistih s nepreverjenim SSL certifikatom in v namenskem strežniškem okolju.

Za uporabo te metode:

 • Odprite brskalnik in pojdite na naslovno vrstico
 • Vnesite https://www.example.com namesto http://www.example.com
 • Vseeno kliknite Nadaljuj, če se pojavi varnostno sporočilo, in dostopajte do blokiranih spletnih mest

7. Uporaba Wayback Machine in RSS za deblokiranje spletnega mesta bralcev

Wayback Machines lahko uporabite za brskanje po arhiviranih straneh, ne da bi zares obiskali blokirano mesto. To je zato, ker stroj hrani kopije številnih spletnih strani na internetu. S tem si lahko uporabniki ogledajo blokirane raziskovalne vire.

Naprava je enostavna za uporabo in vse, kar mora uporabnik storiti, je, da v svojem brskalniku obiščete https://archive.org/web/. V besedilno polje na vrhu strani vnesite naslov spletnega mesta. Kliknite zgodovino brskanja. Izberite koledarski dan. Preglejte rezultate.

Uporabniki lahko uporabljajo tudi RSS za deblokiranje spletnega mesta, ki ga je blokiral ponudnik internetnih strežnikov. To je posledica dejstva, da ima večina spletnih strani, ki izdajajo članke na internetu, svoje vire RSS na voljo za svoje bralce. Bralci lahko dobijo sveže ideje in z lahkoto berejo, tako da zgrabijo in dodajo vir RSS blokiranega spletnega mesta v svojo napravo, ne da bi se dejansko prijavili na glavno mesto. Primer enega RSS-a je “Feedly”.

8. Spreminjanje omrežnega proxyja v brskalnikih za odblokiranje spletnih mest

Če uporabnik’če ima več pooblaščencev za svoje omrežje, lahko preprosto spremenijo omrežni proxy v svojih brskalnikih in tako omogočijo dostop do spletnih mest. To je posledica dejstva, da je veliko spletnih mest na voljo v nekaterih proxyjih, v drugih pa nedosegljivo.

Da bi to bilo učinkovito, bi moral uporabnik najprej onemogočiti proxy omrežje tako, da v nastavitvah spletnega brskalnika poišče možnost omrežja / povezave. Nato izberite alternativno različico proxy ali uporabite drug proxy, ki omogoča neomejeno brskanje v ustanovi.

9. Odklepanje spletnih strani z uporabo IP naslova / Firefox iz pogona USB

Organi, ki blokirajo spletno mesto, lahko izpustijo IP in namesto tega shranijo URL in ne upoštevajo dejstva, da vsako spletno mesto’s URL ima naslov IP. S tem v mislih lahko uporabnik preprosto pridobi naslov IP za katero koli spletno mesto z uporabo domene, kot je ukaz ping.com v ukaznem pozivu..
Ko uporabnik dobi naslov IP, ga lahko vnese v svoj brskalnik’s naslovno vrstico in pritisnite Enter, da obiščete blokirano spletno mesto. Uporabniki z Linuxom, Macom in Androidom lahko uporabljajo isti ukaz s podobnimi orodji.

Spletna mesta z omejitvami so dostopna tudi z uporabo brezplačnih brskalnikov, kot sta Firefox ali Prenosni Opera USB. To velja za primere, ko uporabniki svojih institucij ne dovoljujejo nameščanja razširitev na svoje spletne brskalnike.

Uporaba Opera Portable prek USB je enostavna:

 • Obiščite opera-usb.com in jo naložite na svoj bliskovni pogon
 • USB bliskovni pogon vstavite v gostujoči računalnik
 • Kliknite operausb.exe v opera952en, da zaženete prenosni brskalnik USB. Brskalnik pošlje zahtevo strežnikom, ki delujejo kot anonimni posredniki.

10. Kako deblokirati spletna mesta v Chromu

Chrome je priljubljen brskalnik in ljudje po vsem svetu ga uporabljajo za deblokiranje spletnih mest. Najlažji način za deblokiranje spletnih mest v Chromu je namestitev orodij VPN, kot sta NordVPN ali CyberGhost.

Drug način je z odblokiranjem spletnega mesta s omejenega seznama. Za to je treba upoštevati naslednje korake:

 • Odprite brskalnik Chrome
 • Kliknite gumb v meniju - poiščite 3 pike v zgornjem desnem kotu
 • Kliknite nastavitve. Pomaknite se navzdol in poiščite “Pokaži napredne nastavitve”
 • Kliknite “Spremenite nastavitve proxyja” v razdelku omrežja kliknite na “Varnost” za njim “Spletna mesta z omejitvami” ikono
 • Kliknite “Spletna mesta” možnost za odpiranje oken z omejenimi mesti
 • Končno na seznamu kliknite spletna mesta z omejitvami in izberite “Odstrani” gumb; se specifično blokirano spletno mesto samodejno odklene.

V nasprotnem primeru, če to ne’t delujte, preberite spodnja navodila za uporabo VPN-ja.

11. Kako deblokirati Gmail račun

Za tiste, ki iščejo informacije, kako odblokirati Gmail račune, je odgovor preprost. Dober VPN, ki je zanesljiv pri ustvarjanju zasebnega omrežja prek javnega, je običajno vse, kar je potrebno. VPN bi moral usmerjati promet skozi šifriran predor, ki ga bo ščitil pred geobloki. Nekaj ​​korakov o tem, kako pridobiti VPN za deblokiranje Gmaila:

 • Prijavite se z zaupanja vrednim VPN
 • Namestite programsko opremo VPN na izbrane naprave.
 • Povežite se z VPN, po možnosti v Gmail prijazni državi.
 • Pojdite na stran za prijavo v Google. Če vaš VPN deluje pravilno, boste lahko dostopali do Gmaila.

12. Načini deblokiranja spletnih strani na Kitajskem

Na Kitajskem obstaja več načinov, kako obiti blokirano spletno mesto. Eden najboljših je z uporabo Shadowsocks. Proxy strežnik proxy zagotavlja uporabnikom svobodo pred spletno cenzuro z zagotavljanjem vitalnih protokolov, ki jih je težko izbrisati.

Šifrira povezavo med proxy strežnikom in uporabnikom’računalnik z uporabo protokola SOCKS5. Vendar to orodje ni’resnično narejen za uporabnika’zaščita zasebnosti. Njegov glavni namen je izogniti se cenzuri. Shadowsocks šifrirajo promet od uporabnika’naprave za uporabnika’s proxy strežnikom, ne da bi skrival svoj IP.

Ultrasurf je priljubljen brezplačni proticenzurni program, ki se na Kitajskem uporablja za deblokiranje spletnih mest. Prepreči požarne zidove s proxy strežnikom HTTP, ki deluje podobno kot VPN, tako da ustvari predor med zbirko strežnikov na različnih lokacijah in uporabnikom’računalnik.

Ultrasurf ima edinstveno funkcijo v tem, da IP naslov svojih strežnikov spreminja do 10.000 krat / uro. Tako ga ni mogoče zaznati in njegovi uporabniki lahko odkrito dostopajo do interneta. Ko ga odstranite, ne pušča sledi nobenih podatkov.

Zaključek

Obstaja veliko razlogov, zakaj so spletna mesta blokirana, na primer za preprečevanje motenj zaposlenih in študentov ali za izogibanje določene vsebine državljanom v državah, kot so Kitajska, Rusija in Egipt..

Vsi ti ukrepi so včasih koristni, vendar večinoma ovirajo ljudi, ki brskajo po spletu. Z zgoraj opisanimi priporočenimi metodami lahko uporabniki enostavno odklenejo spletna mesta in uživajo v surfanju, ne da bi bili ujeti. Vendar pa rešitve prinašajo nekatere prednosti in slabosti, s katerimi bi se morali uporabniki spoprijeti.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

82 − 80 =