3 načine za skrivanje internetne dejavnosti pred ponudniki internetnih storitev za prodajo podatkov


Zadnja posodobitev: 31.05.2019

Verjeli ali ne, vaš ponudnik internetnih storitev lahko prodaja vse podatke, ki jih zbira o vas. To pomeni, da lahko vse, kar počnete na internetu - vsa spletna mesta, ki jih obiščete, stvari, ki jih iščete, e-poštna sporočila, ki jih pošljete in preberete - zberete in prodate drugim podjetjem.

ISP lahko izvajajo naslednje:

  • delite vsebino svojih internetnih dejavnosti (vendar le z vladami)
  • prodati anonimne metapodatke o svojih spletnih dejavnostih komurkoli
  • hranijo te podatke kjer koli od 6 mesecev do 2 let

Za nekatere ljudi je to povsem v redu. Oni’so svoje podatke zbirali in prodali korporacije, kot so Facebook, Google in druge. Toda za tiste, ki vedo, kaj lahko ljudje počnejo z vašimi metapodatki ali kaj lahko vlade o njih vedo iz vsebine, ki jo uživajo vsak dan, je to resna težava.

To’s zakaj danes’si bomo ogledali 3 načine, kako lahko prek internetnega ponudnika skrijete vse svoje internetne dejavnosti.

3 načine za skrivanje internetne dejavnosti

Vsi ti načini vam bodo pomagali doseči rezultat skrivanja spletnih dejavnosti ali zgodovine brskanja pred komur koli, vključno z vašim ponudnikom internetnih storitev. Vendar pa bodo zahtevane različne stopnje napora, cene in učinkovitosti. Poleg tega pa oni’ponovno niste ekskluzivni - hkrati lahko uporabite samo eno ali več možnosti. Za vsakega smo’Naštela bom prednosti in slabosti.

1. Uporabite VPN

  • Prednosti: najlažje nastaviti; uporabniku prijazno; varnost vojaškega razreda; šifrira celotno povezavo
  • Slabosti: potrebujete mesečno naročnino

Kako deblokirati spletna mesta v šoli

Ne glede na vašo tehnično raven je uporaba VPN-ja precej dobra ideja. Najboljši VPN-ji, denimo ExpressVPN ali NordVPN, imajo vojaško šifriranje, ki vaše podatke šifrira, tako da nihče ne vidi, kaj ste’delaš na spletu. Še bolje je, da VPN usmerjajo vaš promet prek svojega strežnika, tako da lahko vaše komunikacije’ni mogoče zaslediti do vašega dejanskega IP-ja.

S tem je edino, kar bo videl vaš ISP, ta, da je vaša naprava povezana z določenim strežnikom, in to’je to. Edini “pomanjkljivost” je, da si ti’Plačati boste morali mesečno naročnino za najboljše VPN-je. ExpressVPN lahko postane nekoliko drago, vendar naša druga najboljša izbira, NordVPN, znaša kar 3,49 USD / mesec.

Želite popolno zasebnost v spletu?

Zagotovite si najvišjo oceno zasebnosti in varnosti z vojaško oceno po eni od najnižjih razpoložljivih cen.

Obiščite NordVPN ▸

2. Uporabite Tor

  • Prednosti: dodatna varnost in anonimnost; razmeroma enostaven za uporabo; brezplačna za uporabo
  • Slabosti: možne ranljivosti; lahko pritegne nezaželeno pozornost; šifrira samo dejavnosti brskalnika

3 načine za skrivanje internetne dejavnosti pred ponudniki internetnih storitev za prodajo podatkov

Tor ali usmerjevalnik čebule je ena najboljših rešitev za skrivanje spletnih aktivnosti pred komur koli. Podobno kot VPN, tudi Tor uporablja plasti šifriranja za združevanje podatkov in te plasti so “olupljen” ko paketi odskočijo po spletu. Od tod tudi ime. Ko so podatki dosegli cilj, so bili vsi sloji odstranjeni, skupaj z vsemi podatki o tem, od kod prihajajo in kdo jih je poslal.

Čeprav ponuja precej neverjetno anonimnost, pa ne’ne morem priti brez zadržkov. Velika težava je, da lahko z uporabo Tor pritegnete pozornost organov kazenskega pregona, kot je NSA. Obstajajo tudi vprašanja o Toru’Pravi namen: nekateri verjamejo, da morda še vedno nadzorujejo izhodna vozlišča, saj jih je ustvarila ameriška vlada.

Tor je imel tudi nekaj težav z ranljivostjo. Leta 2014 se je zgodil en incident, ko so hekerji v omrežju postavili releje in tako pustili promet skozi te strežnike, da bi lahko identificirali uporabnike. Seveda lahko za izravnavo te ranljivosti uporabite kombinacijo Tor in VPN, ki je na voljo s programom ExpressVPN’s storitev.

Logotip ExpressVPN

ExpressVPN ▸

VPNpro ocena: 9.6 / 10

Obiščite ExpressVPN ▸

3. Uporabite HTTPS povsod

  • Prednosti: enostaven za namestitev in uporabo; prost
  • Slabosti: ne’ne delate ves čas; šifrira samo dejavnosti brskalnika

3 načine za skrivanje internetne dejavnosti pred ponudniki internetnih storitev za prodajo podatkov

Nazadnje lahko uporabite razširitev za Firefox, Chrome in Opera, znano kot HTTPS Everywhere. Ta razširitev vam omogoča, da obiščete šifrirane različice spletnih strani HTTPS, ne pa šifriranega HTTP-ja. Z uporabo HTTPS Povsod, vi’Vsebino spletnih strani, ki jih obiščete, boste lahko šifrirali.

Vendar ta razširitev deluje samo za spletna mesta, ki podpirajo HTTPS, in jih morda ne boste mogli obiskati ali pa jih boste morali uporabljati šifrirano. Poleg tega bo ta razširitev šifrirala samo vašo dejavnost brskalnika. To pomeni druge stvari, ki jih ne’ne potrebujete brskalnikov, kot so hudourniki, še vedno bo videl vaš ponudnik internetnih storitev.

Bodite zasebni in varni vsakič, ko greste v splet

Vsi trije zgoraj navedeni načini vam bodo pomagali, da se boste bolj zasebni’ponovno na spletu. Vendar, če ste’Ker ste zaskrbljeni zaradi resnične zasebnosti in varnosti, toplo priporočamo, da dobite VPN. To’je na splošno najboljša možnost, saj bo zaščitila celotno internetno povezavo, ne le vaše brskalne dejavnosti.

To’s tem tudi zakaj’Ponovno pojdite z NordVPN, saj ima funkcijo Tor over VPN, ki vam omogoča, da združite najboljše iz obeh svetov, plus nepremagljivo ceno.

NordVPN logotip

NordVPN 9.5 / 10

NordVPN Za najboljšo razpoložljivost zasebnosti in varnosti uporabite najboljši VPN, ki je zmagal’ne bo stalo niti roke in noge.

Izvedite več v našem NordVPN pregledu

Obiščite NordVPN ▸

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 2 =