Kako deblokirati web stranice u školi: Top 3 metode


Posljednje ažuriranje: 09.10.2019

Dijeljenje glazbe, filmova, fotografija i igara na školskim mrežama samo je san većine učenika. Zvuči poznato? Kladimo se da to ima. Međutim, ne bojte se. Mi’Pođite ovdje s vodičem koji će vam pomoći da deblokirate web stranice u školi - jednostavan način.

To’je uobičajeno za administratore školske mreže da blokiraju pristup web stranicama društvenih medija poput Instagrama, Snapchata i Twittera, kao i web stranicama za strujanje kao što su Netflix, Pandora i Hulu. Za to postoje razumljivi razlozi, ali svi znamo da sve što radi i nijedna igra čini Jacka dosadnim dječakom.

Srećom, postoje načini za deblokiranje gotovo svake zabranjene stvari na vašoj školskoj mreži. To uključuje:

  • The Wayback Machine
  • Skraćivač URL-ova
  • VPN (Virtual Private Network) usluge

pustiti’zaronite pravo unutra.

Kako deblokirati web stranice u školi?

Postoji više načina za pristup blokiranom sadržaju za vrijeme školskog sata, a mi’Odabrali ste tri najbolje metode kako to učiniti - samo za vas. Dakle, bez daljnjeg divljanja’započnite.

1. Koristite Wayback stroj

Ako danas blokiraju web mjesto, samo joj jučer pristupite putem Wayback Machine!

Wayback Machine je alat koji sprema sve web stranice na Internetu, uključujući datoteke pohranjene na tim web lokacijama i arhivira ih na vlastitim poslužiteljima. Uz ovu nevjerojatnu uslugu možete vidjeti gotovo bilo koju web lokaciju koja’je na internetu od (dahta!) 1996.

Da biste deblokirali bilo koju web lokaciju s ograničenjem od škole, idite na uređaj Wayback i zalijepite URL web stranice kojoj želite pristupiti u adresnu traku na vrhu, kao što smo mi’prikazano u nastavku:

povratni alatni stroj

Jednom kada kliknete Pretraži povijest, vas’Vidjet ću kalendar s datumima na web mjestu’je arhivirano. Samo odaberite datum iz kalendara i uživajte u pogledu.

2. Koristite sredstvo za usporavanje URL-ova

Iako nije 100% učinkovit u svim slučajevima, korištenje usluge skraćivanja URL-ova je još jedna jednostavna metoda koja vam može pomoći da deblokirate web stranice u školi.

Da biste zaobišli blok, samo posjetite bilo koju web stranicu za skraćivanje URL-ova (ako postoje’nije blokiran u vašoj školi), poput Bit.ly i zalijepite željeni URL u adresnu traku:

bit.ly url kraće

Jednom kada imate skraćenu verziju, jednostavno je kliknite ili zalijepite u svoj preglednik’s adresna traka. Bum! Škola’Pokušaji cenzure ponovno su zaustavljeni!

3. Koristite VPN

Najjednostavniji i najlakši način zaobići školske blokove je korištenje virtualne privatne mreže (VPN). VPN koji radi u školi trebao bi biti sposoban sakriti svoju fizičku lokaciju i učiniti da se čini poput vas’ponovno pristupite školskom wifiju odnekud drugdje.

Iskoristite sve s jednim od najboljih VPN-ova u industriji. Iskoristite NordVPN’s ogromnom popisom poslužitelja, besprijekornim zapisima o privatnosti i vodonepropusnim sigurnosnim značajkama - i sve samo od 3,49 USD mjesečno. Nabavite NordVPN

Zašto biste koristili VPN u školi?

Škole su ustanove u kojima bi informacije i znanje trebalo lako pristupiti i dijeliti, a ne cenzurirati. No pomoću pravog alata, kao što je NordVPN, možete sakriti svoju fizičku lokaciju i uživati ​​u pogodnostima poput:

privatno pretraživanje
Privatno pretraživanje

Škole obično promatraju i bilježe sve vaše mrežne aktivnosti. Što znači da školski administratori znaju što vi’radiš na mreži.

VPN čuva vaše pregledavanje privatnim, pa nitko - ni vaša škola’s mrežnom administracijom niti davateljem internetskih usluga (ISP) - može nadzirati i pratiti vaše mrežne aktivnosti.

ovjereni logotip
Održavanje sigurne i sigurne veze

Školski wifi zaštićen je lozinkom, ali to’je daleko od sigurnog.

I drugi ljudi koriste isti wifi. To znači da mogu lako i zlonamjerno hakirati vaš uređaj i uzrokovati neopozivu štetu, poput brisanja bilješki ili stručnih papira ili držati vaš uređaj “otkupnina.”

Ako prijenosnik dovedete u trgovački centar ili kafić radi školskih poslova, to može biti lako hakiran. VPN štiti i šifrira vaš promet, pa ga mogu imati oni sa štetnim namjerama’neću te naći.

Ako mi’Ako budemo iskreni, važni su i sljedeći razlozi za korištenje VPN-a u školi.

pauza za kavu
Skidajući misli sa studija

Da ti’imaš pravo na pauzu između studija. Dakle, ako vaša školska uprava blokira web stranice koje podižu noge, možda ćete i zaobići njihova ograničenja pomoću VPN-a.

kockanje

Deblokiranje videoigara i web mjesta za strujanje

Te su web stranice obično blokirane jer mogu iskoristiti propusnost i usporiti cijelu školsku mrežu.

Kada se prijavite putem VPN-a, možete zaobići ta ograničenja, deblokirati web stranice u školi i gledati Netflix, Hulu i druga mjesta za streaming, kao i igrati igrice. Da’nije ono što mi’predlažemo, ali svima nam je ponekad potreban mali fantastični predah, zar ne?

Najbolji VPN za školu: što biste trebali razmotriti

koji nije potvrđen
Tehnika blokiranja

Prije svega, morate biti sigurni kako vaša škola blokira odabrani VPN. Ako koristi blokiranje priključaka, odaberite virtualnu privatnu mrežu koja podržava SSTP protokol preko porta 443 ili OpenVPN prosljeđivanje priključka na port 443 ili 80.

Ako vaša škola koristi inspekciju dubinskih paketa, odlučite se za onu koja nudi prikrivanje VPN prometa čineći ga uobičajenim.

Kvačica
dostupnost

Ako koristite više uređaja poput pametnih telefona, prijenosnih računala i stolnih računala, provjerite je li VPN kompatibilan s različitim operativnim sustavima, uključujući iOS, Android, Windows ili macOS.

iskoristivost
Upotrebljivost

Ako ti’niste čarobnjak za računalo, idite na VPN’brz i jednostavan za upotrebu. Provjerite ima li i intuitivno sučelje.

ubrzati
Ubrzati

Vjerujte nam na ovome - vi’Trebat će vam brza internetska veza za brojne zadatke koje morate započeti, pa je brza VPN veza potrebna.

poslužitelji
Poslužitelji

Različiti VPN-ovi imaju različite poslužitelje u različitim zemljama. Ako trebate deblokirati web stranice u školi kako biste pristupili cenzuriranom sadržaju iz cijelog svijeta, provjerite ima li vaš odabrani VPN širok izbor poslužitelja.

Blokira li vaša škola VPN-ove? Nema problema!

Školski administratori mogu shvatiti da učenici koriste VPN za pristup školskom wifiju.

To može uzrokovati da škola blokira vaš novi otkriveni izlaz. To može biti nezgodno jer ćete možda trebati razgovarati o grupnom projektu s prijateljem na Facebooku ili čak Snapchatu. U ovom slučaju trebate maskirati svoj VPN promet kako bi izgledao kao redoviti promet web preglednika.

To možete učiniti koristeći prikriveni VPN ili prikrivanje tako da pokrijete svoj uobičajeni tok prometa, tako da to’nije moguće prepoznati. Najbolje ocijenjeni VPN-ovi poput NordVPN i ExpressVPN imaju skrivene protokole koji mogu pouzdano zaobići VPN blokove, uključujući Kineski veliki vatrozid..

Zašto škole blokiraju web stranice?

Obično, školski administratori blokiraju pristup određenim web lokacijama kako bi bili koncentrirani o obrazovanju i zadacima vezanim samo za školske radove.

Štoviše, to’s moralnom obvezom da vas zaštitimo od nesigurnih sadržaja koji lebde internetom. Uporaba propusne širine također je problem. Ako svi’Zauzeto preuzimanjem ili streamingom videa cijela školska mreža usporit će se.

Zašto je to pitanje studentima?

Zadržavanje učenika u školama’ vatrozidi im često onemogućavaju pristup osnovnom sadržaju koji im je potreban akademska istraživanja i teme povezane sa školom.

Kako deblokirati web stranice u školi

Da, škole smatraju blokiranje i filtriranje web stranica kao način zaštite, ali zaboravljamo da će učenici također morati slati prijatelje na Facebooku o detaljima grupnog projekta ili potražiti udžbenik na YouTubeu.

Blokiranje određenih web stranica može ugroziti proces učenja.

pustiti’budite iskreni u vezi s još jednim važnim čimbenikom - svi trebamo predah i život u školi’t komad torte.

Dakle, kako se ne bi isticali, učenicima trebaju neke mogućnosti za oslobađanje od napetosti. Bilo da je to zabavni videozapis na YouTubeu, internetska igra ili jednostavan razgovor s prijateljima. Kratki odmori na Snapchatu ili Twitch don-u’ne mogu učiniti mnogo štete.

Naprotiv, daju se trenutak za opuštanje između nastave i mogu spriječiti izgaranje.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 − = 71