Čuvatelj pregleda lozinke


Što je čuvar? Keeper je upravitelj lozinki temeljen u oblaku koji vam može pomoći u stvaranju jačih lozinki i zaštitite ih. Keeper je također digitalni trezor u koji možete pohraniti lozinke, podatke za prijavu, datoteke, podatke o kreditnoj kartici i drugi povjerljivi digitalni sadržaj.

Ovaj Keeper pregled razmotrit će prednosti i nedostatke Keeper-a, tehničke specifikacije i sigurnosne značajke. Mi’Razmotrit ćemo i alternative Keeper i istražiti kako koristiti Keeper na raznim platformama.

Za i protiv Keeper-a

Ogromna prednost Keeper je njegova velika kompatibilnost. Radi sa sustavom Windows, macOS, Android, iOS, Kindle i Linux. Postoje i proširenja za Chrome, Firefox, Safari, Edge i Internet Explorer.

Ostale visoke točke uključuju dvofaktorsku autentičnost i sigurno dijeljenje lozinke. Alat je prilično jeftin. Imaju i podršku 24/7.

Iako upravitelj lozinki omogućuje ispunjavanje web obrasca, funkcija je ograničena. Drugi nedostatak je taj što ako ne’poput Keeper, teško će se promijeniti u novi. Ni sučelje nije njegov forte. Iako je dizajn sada bolji nego što je nekad bio. Međutim, moglo bi ipak koristiti određeno poboljšanje.

Tehničke specifikacije

Keeper zahtijeva iOS 9.0 ili noviji, Windows 10 verzije 15063.0 ili noviji, Android 4.4 ili noviji, OS X 10.10 ili noviji. Radit će i na novijim verzijama Linux i Blackberry uređaja.

Uz proširenja za najpopularnije preglednike, Keeper možete koristiti s većinom uređaja koje imate.

Keeper alternative

Iako je Keeper općenito sjajna aplikacija, umjesto toga možete upotrijebiti neke druge značajne alternative.

LastPass je još jedan iznimno popularan upravitelj lozinki. To’je besplatan, pouzdan i jednostavan za upotrebu. LastPass ima mnoge iste značajke kao Keeper, uključujući dvofaktorsku provjeru autentičnosti, generator lozinki, sigurno dijeljenje i vrhunsko šifriranje.

Druga opcija je Dashlane, koji je još jedan upravitelj lozinki koji ima besplatnu verziju. Oboje imaju sjajne sigurnosne značajke kao što su dvofaktorska provjera autentičnosti, sigurnosni testovi, jednostrano šifriranje i generator lozinki.

Keeper je bolji za obitelji, ali Dashlane i LastPass imaju više mogućnosti za tvrtke. Treća je mogućnost 1password. To’je i upravitelj lozinki temeljen u oblaku koji je sjajan za obitelji i tvrtke, ali manje idealan za pojedine korisnike. 1password sadrži solidnu enkripciju, siguran trezor, dijeljenje datoteka i lozinke (obiteljska i timska verzija) i generator lozinki.

Keeper vs LastPass

Čuvar LastPass
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web-obrazaca Da (donekle ograničeno) Da
Izvješće o zaporci Da Da
Sigurno dijeljenje Da Da
Sinkronizacija Samo za plaćene planove!
Windows, MacOS, Android, iOS, Kindle, Linux, Chrome, Firefox, Safari, Edge i Internet Explorer
MacOS, Windows, Linux, Chrome

Keeper vs Dashlane

Čuvar Dashlane
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web-obrazaca Da (donekle ograničeno) Da
Izvješće o zaporci Da Da
Sigurno dijeljenje Da Da
Sinkronizacija Samo za plaćene planove!
Windows, MacOS, Android, iOS, Kindle, Linux, Chrome, Firefox, Safari, Edge i Internet Explorer
MacOS, Windows, iOS, Android, Linux, Chrome

Pročitajte naš cjeloviti LastPass pregled i Dashlane pregled za više informacija.

Kako koristiti Keeper

Vas’Želite onemogućiti upravitelj lozinki ugrađen u vaš preglednik prije nego što ga koristite trećom stranom. Čuvar’s web stranice ima sjajan detaljni vodič o instaliranju aplikacije Keeper. To’Ja ću ovako bolje raditi.

Jednom kad ti’instalirate Keeper na vaš uređaj, prvi korak je postavite glavnu lozinku. Želite super jaku lozinku, jer su upravitelji lozinki sigurni koliko i njihova glavna lozinka. Traka će se pojaviti kada unesete lozinku koja će ukazivati ​​na relativnu snagu lozinke koju ste odabrali.

Vi ćete tada stvoriti sigurnosna pitanja možete koristiti kasnije ako trebate vratiti sigurnosne kopije ili postaviti Keeper na nove uređaje. Klik Kreirajte račun.

Sada možete jednostavno preuzeti Keeper na svoje mobilne uređaje. Samo preuzmite Keeper aplikaciju iz Trgovine Play ili iOS App Store. Unesite svoju e-poštu i glavnu lozinku za sinkronizaciju uređaja.

Zatim možete stvoriti mape i podmape u koje možete pohraniti lozinke i datoteke. Za izradu nove mape odaberite Stvori novo. To’Moguće je odabrati između uobičajene mape ili zajedničke mape.

Kako funkcionira snimanje i ponovno postavljanje lozinke

Čuvar hvata lozinke prilikom prijave na novu web lokaciju. Kad se otkrije zaslon za prijavu, pojavit će se skočni prozor s upitom da stvorite novi zapis. Stvaranje novog zapisa spremit će podatke za prijavu u Keeper.

Kada ponovno posjetite web mjesto, podaci za prijavu automatski će se popuniti. Ovo će raditi sa standardnim stranicama za prijavu, ali pobijedilo je’ne radite pouzdano na nestandardnim stranicama za prijavu. Ako zauzimanje lozinke ne’Ako ne radi automatski, možete pokušati kliknuti ikonu zaključavanja i ručno uhvatiti lozinku.

Sigurnosne značajke

Keeper nudi niz korisnih sigurnosnih značajki. Keeper je davatelj sigurnosti bez ikakvog znanja koji šifrira podatke na razini uređaja, a ne na razini poslužitelja. Nema podataka pohranjenih u običnom tekstu. Enkripcija koju koriste je AES 256-bitna, što je jedna od najboljih i najpopularnijih opcija šifriranja. Još jedna sigurnosna značajka koju imaju je multifaktorna autentifikacija. Super stvar o Keeperu je da samo korisnik može dešifrirati podatke, a čuvar ne može. Oporavak računa dodaje i dodatnu sigurnost. Kao iu slučaju većine upravitelja lozinki, ipak je važna kvaliteta vaše glavne lozinke.

Dijeljenje

S Keeperom možete sigurno dijeliti lozinke s drugim korisnicima Keeper-a. Da biste dijelili lozinke ili druge zapise, morate unijeti drugog korisnika’e-adresa. Keeper će moći prepoznati odgovara li e-pošta s drugim korisnikom Keeper. Drugi će korisnik dobiti obavijest u svom mailu. Možete ga postaviti tako da se datoteka dijeli samo s korisnikom ili im možete dodijeliti mogućnost uređivanja i dijeljenja datoteke. Također možete napraviti i druge korisnike vlasnika zapisa. Ako želite dijeliti datoteke s više korisnika, također imate mogućnost stvaranja zajedničke mape.

Pristup za hitne slučajeve

Jedan od mogućih nedostataka sigurnih upravitelja lozinki je da je kontrola čvrsto s korisnikom. Tamo’s vjerojatnom informacijom u trezoru koju bi korisnik želio podijeliti s obitelji ako prođe. Čuvač vam omogućuje da odobrite do pet pomoćnicima Keeper pristup u nuždi. Odaberite pet članova obitelji ili prijatelja kojima vjerujete i dodajte njihove e-poruke. Možete opozvati pristup ako pokušaju pristupiti vašem računu dok ste vi’još uvijek živ. Vas’Primit ću obavijest na svoju e-poštu ako netko osim vas pristupi vašem računu.

Sveukupno, Keeper je jedan od najpouzdanijih i sigurnijih upravitelja lozinki na tržištu. Nedavna ažuriranja upravitelja lozinki učinila su još boljim nego što je to bilo slučaj pri prvom pokretanju. To’je jednostavan za korištenje, kompatibilan s mnogim različitim uređajima i jeftin.

Preporučeno čitanje:

Najbolji upravitelji lozinki

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

66 + = 73