Pregled upravitelja gesla Trend Micro


Trend Micro je eno najbolj prepoznavnih imen v kibernetski varnosti. Njihov skrbnik za gesla je na voljo tako kot brezplačna kot premium različica. Uporablja se lahko v različnih napravah, vključno z Windows, macOS, Android in iOS. V tem pregledu Trend Micro, I’Podrobneje si bom ogledala njene varnostne lastnosti in seveda ceno.

Mi’Preučili bomo tudi, kako ta upravitelj gesel deluje na različnih platformah, in primerjali Trend Micro z LastPass, ki je eden najboljših v poslu. Torej, brez nadaljnjega oboževanja, naj’Poglej, če je slogan “Trend Micro - edini skrbnik gesla’bom kdaj potreboval” niso samo prazne besede.

Prednosti in slabosti

Prednosti

 • Brezplačna različica ima vse lastnosti premium
 • Dobro se integrira s svojim brskalnikom in omogoča prijavo z enim klikom in izpolnitev obrazca z enim klikom
 • Cloud Sync zagotavlja, da so vaše informacije na voljo v vseh napravah
 • Podpira prstni odtis, Touch ID & ID osebe
 • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
 • Različica sistema Windows podpira Internet Explorer 11 (!)
 • Dobra 24/7 podpora strankam (vključuje klepet v živo in telefon)

Slabosti

 • Brez dvofaktorske overitve
 • Brez različice Linuxa
 • Uvozi samo z dveh skrbnikov gesla (LastPass in Kaspersky)
 • Brezplačna različica omogoča le 5 gesel in 5 varnih opomb
 • Različica sistema Windows ne’t podpira Microsoft Edge

Ozadje podjetja

Trend Micro je znano podjetje za kibernetsko varnost s sedežem v Tokiu na Japonskem. Ta večnacionalna korporacija, ustanovljena leta 1988, je specializirana za podjetniško varnostno programsko opremo in avtomatizirane varnostne izdelke za rešitve v oblaku in virtualizacijo. Trend Micro je leta 2000 s podjetjem INTERPOL pridobil več podjetij.

To desetletje je zaznamovalo tudi njegovo partnerstvo z Microsoftom za zaščito Office 365 poleg izdelkov Dropbox in oblakov za shranjevanje v oblaku.

Aprila 2018 je Trend Micro izdal prvo orodje z AI-jem, ki zazna posamezne sloge pisanja. Cilj tega projekta je boj proti goljufijam po elektronski pošti.

Trend Micro’Ugled je bil lani poškodovan, ko je bilo ugotovljeno, da je več njegovih izdelkov za varstvo potrošnikov za macOS na oddaljeni strežnik pošiljalo zgodovino brskalnika, gesla in druge podatke. V nadaljevanju, Apple je odstranil ves Trend Micro’s izdelki iz njihove trgovine.

Lastnosti

Trend Micro ne’t imajo številne funkcije v primerjavi z najboljšimi skrbniki gesel. Kljub temu bi to še vedno lahko zadostovalo za tiste, ki niso’t iščem kaj fajn.

 • Sinhronizacija v oblaku. Zagotavlja, da so vse informacije, ki jih vnesete, na voljo v vseh napravah.
 • Varne opombe. Omogoča vam, da na eno varno mesto zapišete pomembne informacije.
 • Generator gesel. Ustvari močna gesla, zato jih ne’ne bi smel.
 • Geslo doktor. Funkcija, ki’s ime je nekoliko prevelika izjava. Čeprav zazna in pokaže šibke točke svojega gesla, žal ne ponuja nobenega zdravljenja. To pomeni, da si’Moral bi obiskati pisarno g. Generatorja gesla. Kakšna birokracija.
 • A Varni brskalnik je na voljo za obisk najbolj občutljivih spletnih strani. Na žalost je Windows samo v trenutku, ko je napisal to recenzijo Trend Micro.
 • Pametna varnost. Ko zaklenete gesla’se oddaljite od svoje naprave.

Ali je upravitelj gesel Trend Micro varen?

Da, upravitelj gesel Trend Micro je varen. Vendar nekatere varnostne funkcije manjkajo in podjetje je imelo že nekaj ranljivosti.

Za začetnike, Trend Micro ne’t podpira dvofaktorno overjanje. Čeprav uporablja 256-bitno šifriranje najvišje ravni (čeprav podjetje ne’t določite, katera šifra) in močno glavno geslo naj varuje vaše podatke super-duper varno, uporaba dvofaktorske overitve je postala nov standard, ki ga Trend Micro še ne drži.

5. januarja 2016 je en Googlov raziskovalec našel hrošč v izdelku Trend Micro, ki bi omogočil oddaljeno izvajanje kode in omogočil spletnim kriminalcem, da ukradejo vaša šifrirana gesla. Trend Micro je reagiral z objavo popravka. Šest dni kasneje. Medtem ko je podjetje reklo, da so izpostavljeni samo uporabniki stare in ne več na voljo različice upravitelja gesel, je to kljub temu škodilo Trend Micro-u’s ugled.

Drugič, da Trend Micro’Ime je bilo povezano z varnostnimi težavami. 23. julija 2019. Varnostno raziskovalno podjetje SafeBreach Labs je odkrilo napako, ki bi hekerju omogočila oddaljen dostop do datotek in procesov v računalniku, ki’s sistemom Trend Micro Upravitelj gesel. Obliž je izšel 31. julija 2019, podjetje pa je svoje uporabnike spodbudilo, naj čim prej posodobijo svoje aplikacije.

Glede na navedeno se ranljivosti pojavijo in Trend Micro se jim je uspel večinoma izogniti.

Kako uporabljati Trend Micro v vaši napravi

Trend Micro podpira Windows, macOS, Android in iOS. Prav tako ima razširitve brskalnika za Internet Explorer 11 (!), Chrome, Firefox in Safari.

Podpora strankam mi je povedala, da oni’načrtujete vključitev Microsofta’s Edge, seveda pa ni bil določen časovni razpored. Za ljubitelje tega brskalnika je dejansko namenjen izdelek Trend Micro Security za Microsoft Edge. V resnici je’s ne samo upravitelja gesel, temveč tudi zaviralca oglasov in zaščitnika spletnih groženj - 3-v-1.

Pod vami’Svoje vpoglede bom našel iz izkušenj s tem upraviteljem gesla.

Trend Micro na namizju (Windows & macOS)

namestitev mikro razširitve trend zaključena

Za Windows ali macOS kot taka ni nobene aplikacije Trend Micro. Deluje izključno v vašem brskalniku, in sicer so Chrome, Firefox, Internet Explorer (!) Ali Safari. Čudno, tam’je tudi razširitev brskalnika, ki podvaja funkcionalnost in doda še nekaj dodatnih funkcij.

Če želite zagotoviti največjo varnost, se prepričajte’ponovno uporabljate najnovejšo različico brskalnika, razširitev brskalnika in aplikacijo Trend Micro.

Ustvarjanje mikro računa Trend

Vse se začne z ustvarjanjem računa Trend Micro, če ne’ga že imam. Ti’Tukaj boste potrebovali dve gesli: eno za svoj račun in drugo, glavno geslo, za vse ostale. Morali bi porabiti nekaj časa, da pridete do nečesa, kar ste osvojili’ne pozabim in to’je tudi dovolj varen. Najmanjše število znakov je 8, a kot bi vam povedal kdo v poslovanju s kibernetsko varnostjo, dlje, bolje.

Uporaba Trend Micro

Verjetno poznate izvorno sposobnost brskalnika, da zajame in shrani gesla, tako da jih ne’naslednjič jih ne bo treba ponovno vnesti.

trend micro chrome podaljšek pop up

Trend Micro ponuja isto stvar, vendar vaše podatke shrani v veliko varnejši trezor.

Vaši osebni podatki bodo shranjeni v treh različnih kategorijah: gesla, varne opombe in obrazci.

trend mikro gesla

kartica mikro gesla trend

The Gesla oddelek hrani vsa vaša gesla in vas obvešča, katera so’t dovolj dober. Seznam je razvrščen in iskan. Vsako geslo lahko premaknete v novo mapo ali ga popolnoma odstranite. Tam’je tudi vrstica za dodajanje opombe vsakemu od njih.

trend polnjenje mikro obrazcev

Izpolnitev obrazca naredi, kar ti’d pričakujem. Če vnesete svoje osnovne podatke, telefon, e-pošto, poštni naslov in podatke o kreditni kartici, lahko prihranite veliko časa, porabljenega za registracijo v različne spletne trgovine. Samo ne’t pričakujem, da bo Trend Micro zajel vse obrazce za vas - naročanje nečesa v temnem spletu bo verjetno zahtevalo ročno delo.

trend mikro varne note polne

Nazadnje, Varne opombe ali obstajajo za kaj, kar želite zapisati in obdržati pred radovednimi očmi, na primer količino teže’pridobil po božiču.

Tweaking Trend Micro nastavitve

Dostopate lahko Nastavitve prek zgornje desne ikone aplikacije ali razširitve brskalnika.

The Glavno geslo razdelek omogoča, da ga spremenite in preklopite, kako pogosto ga bo Trend Micro zahteval, če je vaš brskalnik’je bil v prostem teku.

Spodaj Podatki, Izvoz gesla je možno v nezaščiteni obliki .csv ali Trend Micro. Ko je prišlo uvoz, razočarani smo ugotovili pomanjkanje podpore za upravljavce geslov konkurentov - premaknete se lahko le iz LastPass in Kaspersky Password Manager.

Seznam izjem omogoča nastavitev spletnih mest, za katera je zmagal Trend Micro’t shranite vsa gesla. Poleg tega lahko z varnim brskalnikom izključite določene strani.

trend mikro nastavitve

Drugo nastavitve vključujejo samodejno prijavo in izpolnjevanje obrazcev.

Trend Micro za macOS

Med Windows in macOS različico upravitelja gesla Trend Micro ni opaznih razlik. To’s predvsem zato, ker’s brskalnikom in razširitev Safari je podobna tistim za Chrome, Firefox in Internet Explorer (!).

glavni mikro podaljšek glavni meni

Razširitve brskalnika Trend Micro

Razširitve brskalnikov za Chrome in Firefox so precej podobne. Pravzaprav imajo nekatere ključne lastnosti, ki jih namizna različica manjka.

Eden od njih je Generator gesel kar ustvarja močne kombinacije črk, številk in simbolov.

Druga značilnost zaklene upravitelja gesla in ne dovoljuje več prijav, dokler ponovno ne vnesete glavnega gesla.

Po namestitvi razširitve brskalnika in predložitvi glavnega gesla lahko že začnete prijavljati na spletna mesta, ki so’Trend Micro bo odslej upravljal.

Ko se prijavite, se bo pojavno okno vprašalo, ali ste’bi želeli to geslo shraniti v trezorski trezor, ga naredite pozneje ali ga nikoli ne shranite. V bistvu je’je podoben vašemu brskalniku’s funkcija samodejne prijave.

Trend Micro za mobilne naprave (Android & iOS)

Ključna funkcija Trend Micro, ki je na voljo samo mobilnim uporabnikom, je Lokalni način. Z uporabo tega ne’ne potrebujete ustvarjanja računa Trend Micro. Tudi če ga imate, ste zmagali’ne smeš se prijaviti - to’s kako lokalni je ta način!

Druga razlika je v načinu delovanja mobilnega Trend Micro. V nasprotju z namizno različico, kjer se v enem od brskalnikov odpre upravitelj gesel’S karticami Android ali iOS boste odprli svoj brskalnik v aplikaciji upravitelj gesla ali natančneje v njegovem varnem brskalniku. To bi bilo lahko nekoliko nejasno, še posebej, če ste’načrtujete uporabo Trend Micro na več napravah.

Najpomembnejša značilnost mobilnega Trend Micro je zmožnost preklopa glavnega gesla na odtis prsta ali obraz. Tudi če morate enkrat zelo vnesti to izjemno močno geslo, je še vedno težava, še posebej, če je opravljena na vašem pametnem telefonu, ko je v rahlem stanju. Kaj’še več, uporaba glavnega gesla pomeni, da morate zakleniti trezor po vsaki uporabi, da se nihče drug ne more vtikati.

Trend Micro cene

Trend Micro upravitelj gesel ima brezplačno različico. Na voljo je z vsemi vrhunskimi funkcijami, omogoča pa le 5 gesel in 5 varnih opomb. To pomeni, da če želite uporabiti Trend Micro, vas’Verjetno bom moral dobiti plačljivo različico.

Trend Micro upravitelj gesel ima dva načrta cen:

 • 1-letno neomejeno geslo - 14,95 USD ali 1,25 USD na mesec
 • 2-letna neomejena gesla - 24,95 USD ali 1,04 USD / mesec

Možnosti plačila vključujejo kreditne kartice (American Express, VISA, MasterCard in Discovery) in PayPal.

Ti’Dobil bom tudi 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja.

Če kupite upravitelja gesel Trend Micro?

Verjetno ne bi smeli kupiti upravitelja gesel Trend Micro. To je’je veliko cenejši v primerjavi z LastPass ali RememBear, vendar ne’ne pozabite na razliko v splošni kakovosti storitve. Potem so tu še manj dragi upravljavci gesel kot Trend Micro, na primer Enpass (11,99 USD za življenjski dostop) ali KeePass, ki je brezplačen.

Če ti’kupim celoten paket za kibernetsko varnost pri Trend Micro z vključenim skrbnikom za gesla, potem bi lahko rekel’je vredna cene, še posebej, ker imajo premium kupci prednostno podporo. V nasprotnem primeru se prepričajte’Vesel bom s tem, kar si’plačilo po 30-dnevnem moratoriju za vračilo denarja.

Ali je brezplačna različica dovolj dobra za uporabo?

Brezplačna različica Trend Micro je dober predogled tistega, kar ponuja premium različica in je praktično neprimerna za dolgoročno uporabo.

Čeprav obstajajo upravitelji gesel, ki so brezplačni in popolnoma funkcionalni, na primer KeePass, imajo brezplačne različice pogosto pomembne omejitve, ki vas spodbudijo k nadgradnji na premijo. V primeru Trend Micro-ja ima njegova brezplačna različica vse funkcije, ki so priložene plačljivemu načrtu. To’je super, če želite videti, če’bodi vesel lastnik upravitelja gesel Trend Micro.

Na žalost Trend Micro’s brezplačna različica omejuje vaš seznam geslov na 5. To pomeni, da ste vi’Za uporabo te programske opreme boste morali prej kot slej prejeti neomejeno možnost.

Pomoč strankam

trend mikro podpora

Trend Micro ponuja naslednje možnosti za podporo strankam:

 • 24/7 telefon
 • 24/7 klepet v živo
 • E-naslov
 • Chatbot (Facebook / Messenger)
 • Forum skupnosti
 • Pogosta vprašanja
 • Baza znanja (vaje, dnevniki, glosarji, priročniki za namestitev itd.)

Medtem ko je baza znanja Trend Micro impresivna, se večina uporabnikov raje odloči za klepet v živo ali telefonski klic. Upoštevajte le, da je podpora za telefon 24/7 na voljo samo premium strankam. Standardna podpora zajema razpon od ponedeljka do petka, 5:00 - 17:00, ZDA Pacific. Po drugi strani pa tam’s veliko pomoč, ki bi jo morda potrebovali med uporabo brezplačne različice zaradi omejitve trdega gesla’V reviji Trend Micro smo že bili omenjeni že večkrat.

Število možnosti podpore, ki jih lahko izbirate, je odvisno tudi od vašega vprašanja. To običajno pomeni, da je klepet v živo zmagal’ne bo na voljo za nekaj poizvedb. Ampak to’ni veliko vprašanje, saj je možnost telefonskega klica vedno tam.

Na splošno lahko rečem, da Trend Micro ponuja dobro podporo strankam. V čakalni vrsti v živo sem moral počakati nekaj minut, vendar sem odgovore dobil takoj in še več.

Kako se Trend Micro primerja z drugimi skrbniki gesel

Tam je veliko dobrih upraviteljev gesel, zato vsakič, ko primerjamo enega z drugim, poskusimo videti, kako ga imamo’ponovni pregled cen z eno od zgoraj. Spodaj je primerjava Trend Micro in LastPass, ki bi vam morala pomagati pri odločitvi’splača se doplačati za funkcije, ki jih Trend Micro primanjkuje.

Trend Micro proti LastPass

Trend Micro
LastPass
Dvofaktorna avtentikacija Ne Da
Samodejno izpolnjevanje spletnih obrazcev Da Da
Poročilo o trdnosti gesla Da Da
Varno skupno rabo Da Da
Sinhronizacija Windows, macOS, Android, iOS Windows, macOS, Android, iOS, Linux
Uvoz iz
LastPass, Kaspersky Veliko aplikacij
Minimalna cena
1,04 USD / mesec 3,00 USD / mesec

Če uporabljate upravitelja gesel Trend Micro?

Odvisno. Upravitelj gesel Trend Micro verjetno ne’ne izpolnjujem svojega slogana. Čeprav lahko to orodje zadostuje kot ena izmed programov, ko ste vi’Če kupite celoten paket kibernetske varnosti, bi morali tisti, ki iščejo odličnega skrbnika za geslo za primerno ceno, poiskati drugje. Eno izmed boljših mest za začetek bi bil naš seznam najboljših 17 upravljavcev gesel.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 48