Pregled Avast Gesla

Varnost gesla ni dodatna možnost za podjetja, javne organizacije in vse, ki uporabljajo občutljive finančne ali osebne podatke. Vsakdo lahko postane žrtev kraje gesla ali kraje identitete, kar privede do ugrabitev, kraje in izgube podatkov v družbenih medijih.


Z grožnjami, kot je ta namestitev, so skrbniki gesla začeli najti množični trg. Aplikacije, kot sta LastPass in DashLane, so postale vidne, zdaj pa uveljavljene tehnološke blagovne znamke sledijo temu. In protivirusni velikan Avast je pred nabojem.

Ta pregled bo preučil Avast gesla in ocenil, ali meri do konkurence, kaj lahko ponudi. In na koncu, če je mogoče zaupati, da boste gesla varovali.

Predstavljamo gesla Avast

Avast s sedežem na Češkem trdi, da vsak mesec prepreči 2 milijard kibernetskih napadov in ima več sto milijonov uporabnikov po vsem svetu. To je’je precej cenjeno podjetje za varovanje, in če je zgodovina kakršno koli vodilo, bi morala gesla biti dober dodatek k njegovemu portfelju.

Sama aplikacija je klasičen upravitelj gesel, ki uporabnikom omogoča varno shranjevanje gesel za spletne storitve. Vsako geslo je šifrirano, skupine gesel pa jih je mogoče zaščititi “mojster” gesla in dodaja dodatno zaščito pred nezakonitim dostopom.

Gesla Avast: Prednosti in slabosti

Seveda so gesla nekaj več kot le šifrirana baza podatkov. Ta preglednica prednosti in slabosti naj bi pripomogla k občutku tega, kar prinaša na mizo:

Prednosti

 • Tesno sodeluje z Avastom’s protivirusnimi in VPN (Virtual Private Network) aplikacijami, ki zagotavljajo vsestranski nabor varnostnih orodij.
 • Čisto zasnovan, čist vmesnik, ki ga lahko skoraj brez težav uporablja skoraj vsakdo.
 • Glavno geslo zagotavlja dodatno plast pristnosti.
 • Ima možnost dodati “Varne opombe” ki vam omogoča shranjevanje zaupnih dokumentov za skoraj nepregledno oviro.
 • Prijava z enim dotikom je prilagojena uporabnikom pametnih telefonov.
 • Vključuje razširitve brskalnika za Chrome in Firefox.
 • Password Guardian pomaga pri oblikovanju varnih gesel.
 • Brezplačna različica je popolnoma funkcionalna za večino uporabnikov.
 • Lahko uvozi gesla od drugih upravljavcev gesel.

Slabosti

 • Brez odjemalca Linuxa.
 • Uporabniki sistema Windows morajo namestiti širši programski paket Avast Antivirus.
 • Delitev gesla isn’t na voljo

Tehnične specifikacije

 • Operacijski sistemi: Windows 7 in novejši, MacOS, Android, iOS
 • Načini: prijave, kreditne kartice, varne opombe
 • Podprti brskalniki: Safari, Firefox, Chrome
 • Šifriranje: ključni dogovor ECDH s 256-bitnim AES šifriranjem

Ali je Avast Gesla varna?

Gesla Avast vključujejo dovolj varnostnih funkcij, da je zelo vodotesna. Najpomembneje je, da vaši gesli in osebni podatki ščitijo za 256-bitno AES šifriranje, ki ga je praktično nemogoče razbiti. Glavno geslo doda še večjo varnost.

Način, kako je to nastavljeno za osebne računalnike, pa lahko nekatere uporabnike alarmira. Aplikacija vsak dan zahteva vaše glavno geslo, ne glede na to, kako pogosto naložite upravitelja gesel. To pomeni, da tam’s Avast je majhna možnost, da bodo izpostavljena nezaščitena gesla. Ampak to ni’t težava za druge platforme.

Kako uporabljati gesla Avast

Če želite uporabljati plačljivo različico aplikacije, vi’Morali boste pridobiti kodo za aktiviranje gesla Avast. To je izključno vprašanje izdaje dovoljenj, kot ste ga’Našel bom s skoraj katero koli programsko opremo.

To aktivacijsko kodo je treba poslati s svojim e-poštnim sporočilom za potrditev naročila. Torej, poglejte ga tam’se bori za dostop do aplikacije.

Vendar pa lahko obstajajo nekatere razlike med operacijskimi sistemi, kako začeti. Zato’je vredno na kratko razpravljati o njih.

Avast gesla za Windows

Pomembno je, da so gesla na voljo samo za osebne računalnike kot del paketa Avast Antivirus. Torej, če ne’ne morete imeti nameščenega, lahko’t uporabljati upravitelja gesel. Če ti’kot ljubitelj Nortona, poglej stran zdaj. Tam’je malo smisla za nadaljevanje.

Če ne, tukaj’s osnovnim postopkom aktivacije:

 1. Pojdite na sprednji del protivirusne zaščite.
 2. Izberite Meni sledi Moje licence ali z desno miškino tipko kliknite oranžno Ikona Avast v sistemski vrstici in izberite Možnost Informacije o naročnini iz pojavnega menija.
 3. Pritisnite na Vnesite veljaven gumb za aktiviranje, in vnesite kodo.
 4. Pritisnite zeleno Gumb za vnos, in ti’dobro grem.

Avast gesla za Mac

Uporabniki Mac ne’Ni vam treba prenesti antivirusnega paketa, zato je postopek aktivacije enostavnejši. V tem primeru prenesite in zaženite brezplačno različico Gesla.

Zdaj kliknite na Ikona gesla Avast na vrhu in izberite Odprite možnost Avast Passwords. V menijski vrstici Finder izberite Pojdi in potem, Prijave. Nato dvokliknite ikono Ikona gesla Avast.

V meniju Avast Password (Geslo Avast) izberite Aktivirajte možnost Premium. Zdaj vnesite svojo aktivacijsko kodo. Nato pritisnite Gumb za aktiviranje, in ti’je vse končano.

Gesla Avast za Chrome

Ena izmed čednih stvari v zvezi z gesli je možnost, da jo dodate kot razširitev za Chrome.

Zagon s Chromeom je tudi dokaj enostaven. Samo naložite paket Antivirus in izberite Začeti.

Zdaj kliknite na možnost, da Aktivirajte v brskalniku Google Chrome.

Zdaj sledite pozivom Chrome, da namestite razširitev gesla. To’je vse, kar je zanj.

Avast gesla za Firefox

Primer je podoben Chromu. Odprite protivirusni program in izberite Aktivirajte v Firefoxu možnost menija, in sledite navodilom. Ti’Morali boste pritisniti Gumb dovoli dokončati namestitev in se strinjati Dodaj razširitev na Firefox.

Ko to’končano, gesla iz trezorja je treba samodejno dodati ob obisku spletnih mest - tako kot bi to storili z običajnimi (vendar nezaščitenimi) orodji za geslo brskalnika.

Ali gesla Avast ne delujejo? Nekatere pogoste napake, s katerimi se srečujejo stranke

Čeprav so gesla gladko varnostno orodje, uporabniki včasih naletijo na težave, o katerih bi morali vedeti kupci.

Zdi se, da se težave najpogosteje pojavljajo po posodobitvah sistema Windows, ki pogosto zahtevajo popravek, da se gesla ponovno zaženejo in zaženejo.

Prav tako lahko pride do težav s posodobitvami Firefoxa, ko brskalnik samodejno izbriše gesla s seznama aktivnih razširitev. V tem primeru morate samo ponovno namestiti dodatek in vse bi moralo delovati v redu.

Nekateri uporabniki z več napravami naletijo tudi na težave pri sinhronizaciji svojih naprav. Zaradi načina upravljanja Avata z računi je združevanje gesel na pametnih telefonih in prenosnih računalnikih težavno, kar uporabnikom povzroča, da morajo očistiti zastarela gesla.

Cena: vrednost za denar?

Gesla so brezplačna in “premija” paket, vendar je vredno nadgraditi? Brezplačna različica naredi veliko stvari, ki jih potrebujejo imetniki gesla, in to’je prav tako varen. Torej na osnovni ravni je nadgradnja isn’t bistvenega pomena.

Po drugi strani pa je nekaj koristi. Plačljiva različica je opremljena z geslom Guardian, ki uporabnikom pomaga, da se odzovejo na varnostna opozorila in vas pozove, da posodobite gesla.

Funkcije samo plačljive različice “prijava z enim dotikom” tudi uporabnikom pametnih telefonov je veliko bolj priročen dostop do sefa za geslo.

Te lastnosti prihajajo po ceni 1,53 USD / mesec. Če potrebujete dodatno zagotovilo in udobje, je morda vredno plačati. Če ne, bi morala biti brezplačna različica čisto v redu.

To je’Omeniti velja tudi, da gesla prihajajo z 30-dnevno garancijo vračila. Torej, če niste’Če ste zadovoljni s storitvijo, lahko prekličete naročnino. Po tej točki si’Zaklenjeni boste v določenem obdobju, zato upoštevajte.

Primerjave gesel Avast

Avast gesla vs LastPass

Avast gesla
LastPass
Cena
1,53 USD / mesec (18,36 USD / leto) 24 USD na leto
Število naprav
Neomejeno Neomejeno
Dvofaktorna avtentikacija Da Da
Samodejno izpolnjevanje spletnih obrazcev Da Da
Poročilo o trdnosti gesla Da (s premijsko različico) Da
Varno skupno rabo Ne Da
Brskalniki
Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Edge, Maxthon, Safari, Opera
Sinhronizacija Windows, Mac, iOS, Android MacOS, Windows, Linux, iOS, Android, WatchOS

Avast gesla vs Dashlane

In naj’s Gesla primerjamo tudi z Dashlaneom, drugim “veliki dve” orodja za upravljanje gesla:

Avast gesla
DashLane
Cena
1,53 USD / mesec (18,36 USD / leto) 60 USD / leto (4,99 USD / mesec)
Število naprav
Neomejeno One (brezplačna različica), Neomejeno (premium)
Dvofaktorna avtentikacija Da Da
Samodejno izpolnjevanje spletnih obrazcev Da Da
Poročilo o trdnosti gesla Da (s premijsko različico) Da
Varno skupno rabo Ne Da
Brskalniki
Chrome, Firefox Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer, Edge
Sinhronizacija Windows, Mac, iOS, Android Windows, Mac, iOS, WatchOS, Android

Izberite pravi upravitelj gesla za vaše varnostne potrebe

Izbira skrbnika gesla je ključna odločitev. Ena lažna poteza in gesla lahko pustite popolnoma izpostavljena.

To je’Ključnega pomena je, da se izognemo dobaviteljem, kot je KeePass, ki je sporočil, da ranljivost hekerjem omogoča pošiljanje zlonamerne programske opreme uporabnikom. In po našem mnenju Avast Passwords uspe priti v “zanesljiv” nosilec.

Vsebuje solidno šifriranje, preprost vmesnik in dobro združljivost z napravami in operacijskimi sistemi’je priročen dodatek. Še posebej za ljudi, ki že uporabljajo paket Antivirus.

Vendar pa mi’izpostavil sem nekatere pomanjkljivosti in pritožbe uporabnikov’niso bili redki. Zato se tega zavedajte in ne pozabite na pravilnik o vračilu. Če gre kaj narobe, sta tudi Dashlane in LastPass v nekaj klikih.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

37 − 27 =