NordVPN срещу Avast SecureLine VPN


Преглед на NordVPN срещу Avast SecureLine VPN

Ако не знаехте нищо за пазара на VPN, може да предположите, че Avast SecureLine е много по-добър от NordVPN. Avast е име на домакинство в онлайн сигурността и кои са тези хора NordVPN изобщо? Позволете ни да разбием мечтите ви - NordVPN е най-добрият или вторият най-добър VPN на пазара, докато Avast SecureLine е известен чисто заради марката.

Но ние’напредваме пред себе си. Позволявам’Вижте как NordVPN срещу Avast SecureLine VPN се подрежда!

Сигурност & анонимност

Този’е лесно: единият има най-силните данни за сигурност и анонимност на VPN пазара, а другият е Avast SecureLine VPN. NordVPN има мощно криптиране и няма проблеми с течовете, което означава, че няма изтичане на DNS, течове на WebRTC или каквито и да било други течове. Междувременно Avast SecureLine VPN няма собствена DNS мрежа, което прави защитата им срещу изтичане на DNS донякъде подозрителни. В допълнение, Avast има и някои проблеми с течовете на WebRTC. Това не’t дори да се докоснете до пакета от функции за защита - Avast VPN няма превключвател за убийство, например, докато NordVPN включва дори някои наистина bonkers функции (като двоен VPN или Onion над VPN).

Накратко, що се отнася до сигурността, NordVPN срещу Avast SecureLine VPN е доста ясна!

скорост & производителност

Някои сурови статистики за вас:

  • NordVPN: 5 575 сървъра в 60 страни
  • Avast SecureLine VPN: 54 сървъра в 34 страни

Трябва ли да кажем повече? Да. Да, ние го правим.

Чистото число на сървъра isn’t винаги алфа и омега за това колко добре ще работи VPN на тест за скорост. Ясно е, че NordVPN има много повече потребители от Avast SecureLine и ако ги разделите на броя сървъри, може би се получава като равен? Не съвсем - за разлика от инструменти като PrivateVPN или SurfShark VPN, Avast има предимството и проклятието да е известна марка. Най-просто казано’не е толкова популярен, колкото качеството му трябва да го прави. Освен това има по-големи непокрити кръпки от NordVPN и накрая, каквато и да е ситуацията със сървъра, тестовете за скорост показват, че NordVPN е много по-бърз и по-последователен.

Лесно използване

Тук не е много да се каже - и NordVPN, и Avast SecureLine VPN са лесни за използване. Може би’е малко несправедливо да ги сравнявате по този начин, тъй като NordVPN има много лесни за използване функции, докато SecureLine наистина не’нямам толкова много неща. Интерфейсът е много подобен на Avast Antivirus интерфейс, който лоялите на марката ще оценят. Считаме, че NordVPN GUI е по-функционален, но те’в крайна сметка е трудно да се сравни.

Torrenting и P2P

Нито Avast SecureLine VPN, нито NordVPN не са лош вик за торент. С казаното, NordVPN е и по-безопасен (технологично и юридически) и по-бърз. Avast VPN няма частен DNS, има някои проблеми с течове и е базиран в Чешката република, която, макар да не е страшна, не е Панама.

Netflix и Китай

Този’е проста. Avast SecureLine VPN не деблокира Netflix US, а ние го правим’Представете си това скоро ще се промени. Дори много по-големите доставчици на VPN услуги са имали трудности с блока на Netflix, така че’s едва ли е изненада, че получи най-доброто от Avast. NordVPN, от друга страна, има постоянно нарастващ списък със сървъри и никога не е имал проблеми с минаването на Netflix’ гео-блокиране.

Ами Китай? Е, за едно нещо, ние искаме супер сигурна VPN услуга за репресивна страна като Китай. Второ, както и в Netflix, не много VPN са способни да преминат покрай (заглавието) с голяма заглавия. NordVPN има няколко приятни трика, за да се увери, че обслужването им в Китай е възможно най-надеждно при обстоятелствата. Например NordVPN’s Замразените сървъри ще ви помогнат да победите Китай’s Дълбока проверка на пакетите (DPI). Avast няма такива трикове, затова не бихме могли’не го препоръчвам като надежден VPN за Китай.

Съвместимост

Avast SecureLine VPN има персонализирани приложения за основните платформи - Mac, Android, iOS и Windows (включително Windows 10). Доколкото можем да кажем, това’е, и ние смятаме, че’s не е достатъчно. NordVPN има всички същите приложения плюс Android TV, както и разширения за Chrome и Firefox. По-важното е, че NordVPN поддържа много други платформи чрез протоколни приложения (като OpenVPN).

Ценообразуване

След този малко дълъг и мъчителен път трябва да споменем цената. Ти’вероятно мисля, че този VPN Avast SecureLine трябва да е евтин от мръсотия. Е, не е така’T. Всъщност, в зависимост от вашата гледна точка, струва повече от NordVPN.

Можете да закупите Avast VPN за всички устройства или всяко конкретно устройство. Позволявам’s сравнете цената на всички устройства, тъй като NordVPN няма’не предлагат разпределени сделки. Ако го купите за всички устройства, Avast SecureLine VPN ще ви струва 79 долара за година, 149,99 долара за 2 години или 219,99 долара за 3 години. NordVPN е 83,88 долара за година, 119,76 долара за 2 години и можете да намерите сделка за 125,64 долара, таксувани на всеки 3 години. Можете също да го получите за един месец на цена 11,95 долара. Ако това ви се струва супер несправедливо, това’s, защото това е - NordVPN, далеч превъзходният продукт, ще ви струва по-малко от половината от цената на Avast.

Разбира се, повече опции за ценообразуване винаги е добро нещо, но това е така’Не е като другите SecureLine VPN сделки са страхотни.

Avast VPN срещу NordVPN - което е по-добре?

ние’дойде пълен кръг и сега можем да повторим: NordVPN е цялостно по-добър от Avast SecureLine. Няма аспект, в който бихме предпочели последния продукт!

Прочетете нашите пълни отзиви:

Преглед NordVPN

Avast Secureline VPN преглед

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

97 − = 94