Pregled upravitelja lozinke RoboForm


Ažurirano 12.12.2019

Jedan od najvažnijih dosadnih dijelova internetskog iskustva je praćenje svih vaših lozinki. Čini se da je danas potreban svaki račun i web mjesto koje koristite. Srećom, tamo’s rješenje za ovu neugodnost u obliku upravitelja lozinki. A RoboForm je jedan od najboljih koji su danas dostupni.

U ovom pregledu RoboForma razmotrit ćemo prednosti i nedostatke, cijene i tehničke specifikacije. Također ćemo istražiti kako započeti koristiti RoboForm i usporediti uslugu s nekim popularnim alternativama - LastPass i Dashlane.

Sigurnosne i tehničke specifikacije

Započet ćemo s pregledom RoboForma pregledom njegovih sigurnosnih značajki. RoboForm upravitelj lozinki koristi vojnu enkripciju AES-256 i šalje podatke preko TLS / SSL. To znači da to’s super-duper je teško za dešifriranje vaših lozinki.

Da to nije’Dovoljno, vaši podaci prolaze kroz PBKDF2 hashing ne jednom, ne dva puta, već nekoliko tisuća puta, sprečavajući napade brutalnim silama. A da biste stavili sigurnosnu trešnju na vrh, RoboForm je pružatelj nulta znanja i nema pojma kako izgledaju te lozinke, uključujući glavnu lozinku. Stoga, ako zaboravite na potonje, jedina šansa za ponovni pristup je putem hitnog kontakta.

RoboForm podržava dvofaktornu provjeru autentičnosti, ali to’je isključeno prema zadanim postavkama i korisnici možda nisu svjesni ove mogućnosti zbog preopterećenog korisničkog sučelja. Kao drugi čimbenik možete odabrati svoju e-poštu, telefon ili Google Autentifikator.

RoboForm radi na macOS 10.10 i novije verzije, iOS 8.0 i novije verzije, Windows Vista i novije verzije ili Android 4.1.3 i novije verzije. Postoje i proširenja preglednika za Chrome, Firefox, Safari, Opera, Edge i Internet Explorer 8+ koji mogu djelovati kao samostalne verzije ako aplikacija nije instalirana.

RoboForm se stalno ažurira, a dnevnik verzija prikazuje pogreške i ispravke svaka dva ili dva mjeseca. Postoje lokalizirane verzije za mnoge jezike, uključujući španjolski, njemački, ruski i japanski.

Značajke

Ova usluga ima izvrsne mogućnosti sinkronizacije, digitalno nasljeđivanje i ispunjavanje web obrasca. Uvoz i izvoz vaših tajni od drugih upravitelja lozinki ili CSV-a je jednostavan, a izvoz RoboForm stvari u CSV je komad torte.

Plaćena verzija također ima značajku Sigurna dijeljenja koja vam omogućuje da pristupite zasebnim unosima ili cijelim mapama zaporki drugima. To znači da možete postaviti popis osoba koje će moći pristupiti vašem računu ako ostane neaktivan u željenom vremenskom razdoblju, u rasponu od dvanaest sati do mjesec dana.

RoboForm ima generator lozinki, ali to’nije osobito dobro. Iako može generirati lozinke različitih duljina koristeći različite vrste znakova za vas, mnogi drugi generatori koje smo koristili stvorili su bolje lozinke. Srećom, proizvod ima i koristan sigurnosni centar koji vam pomaže prepoznati potencijalne slabosti u vašim lozinkama.

Sučelje bi moglo koristiti i neka ažuriranja - to’malo je preopterećeno i nije intuitivno, što bi moglo biti očito onima koji su novi u poslu s upravljanjem lozinkom. Također bi mogla imati koristi od više tipki za jednostavne zadatke, poput dijeljenja lozinke ili stvaranja nove mape, i manje gumba za postavke koje svakodnevnom korisniku ne znače ništa..

Dok mi’pohvalio sam mogućnosti sinkronizacije na svim uređajima, ova značajka postaje dostupna tek nakon što dobijete plaćenu verziju RoboForm upravitelja lozinki, baš kao i za podršku uživo chatova i sigurnosnu kopiju podataka računa.

Najnovije verzije značajno su poboljšale sveukupne performanse RoboForma, ali nedostatak velikih ažuriranja spriječio ga je da nadmaši neke konkurente koji su prošli kroz remont klijentskih softvera..

Kako se koristi RoboForm

Kao i kod većine upravitelja lozinki temeljenih u oblaku, prvi korak je stvaranje mrežnog računa. Na stranici za preuzimanje na web mjestu RoboForm vidjet ćete popis različitih uređaja. Odaberite uređaj na koji želite preuzeti proizvod.

Instalacija je vrlo jednostavna. Nakon što ga preuzmete i instalirate, pronaći ćete i hrpu korisnih video tutorijala koji će početnu postavku učiniti mnogo jednostavnijom..

Sa stvorenim računom i aplikacijom instaliranom na vašem uređaju, možete uvesti lozinke i započeti dodavanje novih. Želite isključiti sve funkcije snimanja i upravljanja lozinkom koje su u zadanim postavkama preglednika. To može ometati RoboForm.

Nakon pokretanja RoboForma, vidjet ćete izbornik s lijeve strane s osam kategorija: Identiteti, Aplikacije, Safenoti, Kontakti, Oznake, Prijava, Sve i Zajedničko. Svoje pohranjene podatke možete organizirati u mape i podmape, kao i dijeliti i slati stavke s primateljem po vašem izboru.

Ako vam treba pomoć za RoboForm i njegovo sučelje, podrška uživo (od 9:00 do 18:00 ET) nažalost je samo za Premium klijente. Tamo’s početnim priručnikom koji preporučujemo čitanje, ali slanje e-pošte za podršku je u redu, jer oni odgovaraju prilično brzo, čak i za korisnike koji nemaju prioritetne besplatne račune.

RoboForm cijene

RoboForm ima lijepu besplatnu verziju koja može biti dovoljna za korisnike s jednog uređaja i nema prijatelja koje možete dodati kao kontakt u hitnim slučajevima. Za kraj, mi’d preporučujem plan za 1,99 dolara mjesečno bilo gdje ili obiteljsku verziju 3,98 mjesečno za pet korisnika, a oba se plaćaju godišnje. Da’jeftinije je od LastPass-a ili Dashlane-a.

Poslovni plan počinje od 3,35 USD mjesečno, a naplaćuje se jednom godišnje. Tamo’14-dnevna garancija povrata novca za do 30 korisnika.

Plaćanje je moguće kreditnom karticom, PayPalom, pa čak i čekom na papiru ili novčanim nalogom u USD.

RoboForm alternative

Dva proizvoda koja su slična RoboForm-u su Dashlane i LastPass. Dashlane i LastPass malo su skuplji, ali oboje su vrlo cijenjeni upravitelji lozinki.

Dashlane ima besplatne verzije, ali to’je vrlo ograničena u svojim značajkama. LastPass ima besplatnu verziju koja je puno funkcionalnija. Sva trojica pružit će vam vrhunsku sigurnost. Dashlane je znatno skuplji, ali to’s jer dolazi s VPN značajkom.

RoboForm vs LastPass

RoboForm LastPass
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Da Da
Izvješće o zaporci Da Jednostavno izvješće o snazi. Dostupna je značajka sigurnosnog izazova
Sigurno dijeljenje Da, plaćena verzija Da
Sinkronizacija Windows, MacOS, iOS, Android, Chrome OS Windows, MacOS, Linux, iOS, Android

RoboForm vs Dashlane

RoboForm Dashlane
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Da Da
Izvješće o zaporci Da Da
Sigurno dijeljenje Da, plaćena verzija Da
Sinkronizacija Windows, MacOS, iOS, Android, Chrome OS Windows, MacOS, iOS, Android

Poanta

RoboForm je dobar izbor ako tražite alternativu velikim administratorima zaporki koja je malo jeftinija. Možda to neće biti svi’s upraviteljem lozinki, ali oni koji se žele pozabaviti Naprednim postavkama pronaći će RoboForm’s prozorima i karticama na igralištu za uživanje.

RoboForm ima vrhunsku sigurnost i omogućuje korisnicima mogućnost sinkronizacije na svim uređajima, ali morat ćete dobiti premium verziju da biste shvatili što ovaj upravitelj lozinki doista može ponuditi. I kad konačno dobije prijeko potreban redizajn korisničkog sučelja, i LastPass i Dashlane imat će uistinu strahovitog konkurenta.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 − 82 =