Pregled menadžera lozinke KeePass


Lozinke su nužno zlo. U većini slučajeva lozinke su ili previše jednostavne i, prema tome, nisu sigurne, ili one nisu’prekomplicirano je za pamćenje. Korištenje upravitelja lozinki znatno olakšava rukovanje vašim lozinkama. Ovaj će se pregled usredotočiti na KeePass. Mi’Pogledajmo prednosti i nedostatke povezane s ovim upraviteljem lozinki. Mi’Dijelit ćemo i tehničke specifikacije, cijenu i sigurnosne značajke. Zatim, mi’Razmotrit ću kako koristiti KeePass i usporediti ga s nekoliko drugih upravitelja lozinki.

Mi’Započnite ovaj KeePass pregled istražujući prednosti korištenja usluge.

Za i protiv

Najbolji dio KeePass-a je to što je to’je besplatan. Također ima standardne značajke upravljanja lozinkom poput dvofaktorske provjere autentičnosti. Sa dole, tamo’s nema funkcije automatskog snimanja lozinke. Možete sinkronizirati na više uređaja, ali nije’t najlakši postupak. Tamo’Također nema mobilnu podršku.

Još jedna stvar koja nam se sviđa kod KeePass-a je da možete uvesti spremljene lozinke iz gomile različitih izvora. Sučelje je vrlo zastarjelo. Jedan od najvećih nedostataka je to što postoji puno mogućnosti za koje su potrebni posebni dodaci, što korištenje usluge postaje malo izazovno.

Tehničke specifikacije

KeePass surađuje sa sustavom Windows, Mac i Linux. Ova aplikacija zahtijeva Windows Vista / Windows 7 ili novije verzije, macOS Sierra ili novije verzije ili Linux. Za mobilne uređaje potreban vam je priključak.

Je li KeePass siguran

Sljedeći odjeljak ove recenzije KeePass će pogledati koliko je ovaj upravitelj lozinki siguran. Trezor KeePass je jako šifriran. Usluga nije utemeljena na oblaku, što vam pomaže da ostane sigurna jer imate kontrolu nad mjesta pohrane podataka. Ako želite, svoje podatke možete pohraniti na tvrdi disk, USB ključ ili čak u oblačnu uslugu treće strane. Također ima dvofaktorsku provjeru autentičnosti. Sve u svemu, KeePass je siguran sve dok imate jaku glavnu lozinku. Jako šifrirani trezor je beskoristan ako netko dobije pristup vašoj glavnoj zaporki. Dakle, želite jaku lozinku.

Kako se koristi KeePass

Idite na web stranicu KeePass i preuzmite KeePass. Instalacijski program KeePass vrlo je zastario, ali to’i dalje je jednostavna instalacija. Kada instalacija završi, pokrenite program. Ne znaš’ne moram stvoriti mrežni račun kao što bi to bio slučaj kod većine drugih. Vas’Vidjet ćemo da izgleda i drugačije od većine ostalih upravitelja lozinki.

Započinje u osnovi kao prazan ekran - puno je zasivljeno. Jedine su alatne trake koje prvotno možete koristiti su one potrebne za stvaranje nove baze podataka. Možete napraviti jednu bazu podataka ili više njih. KeePass ne’lako se integrirajte s preglednikom. Također, možete’t jednostavno uvesti lozinke iz vašeg preglednika. Pobijedio je’• automatski snimite lozinke i dok vi’ponovno pregledavanje.

Umjesto toga, lozinke morate unijeti ručno. Suprotno tome, ako koristite drugi upravitelj lozinki, možda ćete moći uvesti od konkurenta. Možete uvesti iz preko četrdeset upravitelja lozinki, uključujući LastPass, Dashlane i RoboForm.

Možete kreirati unose, bilježiti, mijenjati boju pozadine, dodavati oznake i još mnogo toga za prilagodbu izgleda i organizacije trezora..

Da biste nabavili KeePass Android, potreban vam je priključak. Potražite Keepass2Android, verziju koja je s Jave prenesena na Mono. Možete ga pronaći u Google Play Storeu.

Za Chrome potražite CKP. To će vam omogućiti KeePass integraciju za Chrome. Možete je dobiti iz Chrome web trgovine.

cijena

KeePass je besplatni program otvorenog koda. Za razliku od većine drugih upravitelja lozinki, ne postoji plaćena verzija ili način za nadogradnju usluge.

KeePass usporedba

KeePass djeluje puno drugačije od LastPass-a. KeePass ne’nema svih zvona i zvižduka koje ima LastPass. Pobjedio si’ne dobivate popunjavanje web obrasca, dijeljenje lozinke, izvještaje o jačini zaporke ili jednostavnu sinkronizaciju. Ono što KeePass radi je to da je to’s potpuno iz oblaka. Mnogi ljudi su oprezni pohranjivanja osjetljivih podataka u oblak, pa makar i njih’je šifrirano. KeePass i KeePassX su vrlo slični.

KeePass vs LastPass

KeePass LastPass
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Ne Da
Izvješće o zaporci Ne Da
Sigurno dijeljenje Ne. No, dodatak možete nabaviti. Da
Sinkronizacija Windows, Mac, Linux MacOS, Windows, Linux, iOS, Android, Chrome

KeePass vs KeePassX

KeePass KeePassX
Dvofaktorska provjera autentičnosti Da Da
Automatsko popunjavanje web obrazaca Ne Da
Izvješće o zaporci Ne Ne
Sigurno dijeljenje Ne. No, dodatak možete nabaviti. Ne
Sinkronizacija Windows, Mac, Linux Linux, macOS

Sveukupno, KeePass je upravitelj lozinki koji se u velikoj mjeri oslanja na dodatke za svoju funkcionalnost. Vas’Dobit ću više funkcionalnosti ako imate i KeePass Android. Iako, to’je teže koristiti od mnogih drugih automatiziranih upravitelja zaporki. KeePass daje korisniku puno kontrole. To pomaže da KeePass bude siguran, prilagodljiv i prenosiv. Ali to i otežava upotrebu.

Osnovnoj verziji nedostaje mnoštvo značajki, uključujući snimanje lozinke, sinkronizaciju na temelju oblaka i podršku za mobilne uređaje. Za to se oslanjati na dodatke manje je nego idealno. Postoji mnogo različitih dodataka i puno njih služi istoj funkciji. Zbog toga je teško znati koji dodaci vam trebaju.

Međutim, ako želite da besplatan upravitelj lozinki koji je izvan oblaka, prilagodljiv i omogućuje vam kontrolu nadzora nad sigurnošću, KeePass je jedan od upravitelja lozinki koje biste mogli razmotriti.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 3