CryptoStorm Review

CryptoStorm е канадска (член на съюза с 5 очи) VPN, която изглежда е проектирана от специалисти за специалисти. Докато започнахме да пишем рецензията си за CryptoStorm, бяхме взривени от количеството техническа информация, която предлагаха. Ръчните тестове обаче откриха някои пукнатини под фасета на експертните знания. Позволявам’Вижте какви са тези.


Функции за сигурност

CryptoStorm VPN има следните функции за защита:

 • AES-256-битово криптиране с военен клас
 • OpenVPN и WireGuard протоколи
 • Kill превключвател
 • IP и DNS защита срещу течове
 • реклама & тракер блокер

И така, CryptoStorm безопасен ли е за употреба? Просто казано, тя е една от най-сигурните парчета софтуер, с които можете да се захванете в този ден и възраст - нещо, с което компанията очевидно се гордее.

Ако основните функции не са’t достатъчно, CryptoStorm също предоставя анонимна система за достъп до мрежова мрежа, изкопаване на потребителските имена, пароли и имейли. Използвайки този метод, VPN премахва необходимостта от лична информация, която би могла да идентифицира потребителите. Системата, базирана на маркери, също няма връзка с вашите плащания, което е слабо място на много редовни VPN базирани на акаунти.

За съжаление, докато OpenVPN и WireGuard е динамичен дует от сигурни тунелни протоколи, последният не е’t все още не е наличен в Windows.

Съхранява ли CryptoStorm дневници?

Въпреки че уебсайтът твърди “Исландски корени” и използва .is домейн от най-високо ниво - компанията зад CryptoStorm, Baneki Privacy Computing Inc., е всъщност със седалище в Канада. Както може би знаете, Канада е един от членовете на алианса "5 очи". Това означава, че информацията, събрана от CryptoStorm (ако има такава), може да пътува през един от най-мощните съюзи за разузнаване на планетата.

Независимо от това, CryptoStorm е възхитителен в своето политика без регистрация, което изглежда е важна част от услугата и се поддържа стриктно. С официалното си местоположение на бизнес в Исландия трябва да помогне за това.

CryptoStorm има ли теч?

Въпреки всички новаторски функции за сигурност, CryptoStorm VPN има течове на DNS. Направихме пет различни теста за течове (DNS, IPv6, WebRTC) и този инструмент не успя два. Че’Не е добър знак за услуга, която се предлага на пазара като предлагаща “изпитание за поверителност.” Изглежда, че някои от тези битки тепърва ще се печелят.

За по-голяма яснота трябва да отбележим, че направихме нашите тестове с CryptoStorm’s DNS защитата от течове е изключена. Причината е проста: когато се свържете със защита от течове на DNS, приложението ще върне DNS_PROBE_FINISHED_BAD_CONFIG грешка. Дано има’Ще се поправя за това скоро.

Скорост и производителност

Скоростта и производителността са ключови за всяка VPN услуга. В края на краищата, какво добро е инструмент, който забавя връзката ви, за да направи поточното, торенто или игрите болезнено? Позволявам’Вижте как CryptoStorm струва в тази област.

Покритие на сървъра

CryptoStorm има малък сървърен флот: просто 30 сървъра разпръснати навсякъде 17 държави. Освен това тези страни са най-вече в Европа и Северна Америка. Това означава, че потребителите в Азия или Австралия вероятно ще претърпят забележимо отпадане с този инструмент, особено когато има такива няма сървъри в Австралия или Япония.

Резултати от тестовете за скорост

Изпълнихме нашите тестове за скорост от Европа, използвайки OpenVPN протокола. Ето нашата основна скорост на свързване към момента на тестовете:

CryptoStorm тест за скорост от Европа

Първо се свързахме с близко местоположение, за да видим какво е отпадането при свързване към близък сървър.

Германия

Тест за скорост на CryptoStorm в Германия

 • Изтегли: 37.93 Mbps (отпадане от 85%)
 • Качване на: 43.16 Mbps (84% отпадане)

Както виждате, това’никъде в близост до “удивителна скорост на мрежата” с който CryptoStrom може да се похвали на уебсайта. Ако отидете по-далеч, ситуацията все още се влоши:

Великобритания

CryptoStorm VPN скорост във Великобритания

 • Изтегли: 9.97 Mbps (96% отпадане)
 • Качване на: 8.81 Mbps (отпадане от 97%)

Ню Йорк, САЩ

Тест за скорост на CryptoStorm в САЩ

 • Изтегли: 15.47 Mbps (94% отпадане)
 • Качване на: 15.69 Mbps (94% отпадане)

Лос Анджелис, САЩ

CryptoStorm VPN скорост в Западното крайбрежие на САЩ

 • Изтегли: 10.57 Mbps (отпадане от 96%)
 • Качване на: 2.81 Mbps (отпадане от 99%)

Хонг Конг

Резултати от тестовете за скорост на криптовалута от Хонконг

 • Изтегли: 2.97 Mbps (отпадане от 99%)
 • Качване на: 1.77 Mbps (отпадане от 99%)

То’s общо за VPN услугите, за да забавят връзката ви, особено когато са включени по-строги защитни функции. Но не от това много. CryptoStorm’s скоростите са съвсем лоши.

Всъщност повечето сървъри, които опитахме за нашия преглед на CryptoStorm - дори и близките - бяха безумно бавни.

Лесна употреба и поддръжка на многоплатформи

CryptoStorm се предлага на сравнително стандартен избор на платформи:

 • Windows
 • MacOS
 • Linux
 • андроид
 • IOS

ние’доволен съм от включването на Linux, но липсата на разширения на браузъра или приложения за интелигентни телевизори дава CryptoStorm по-малко привлекателност за основната аудитория.

Той обаче поддържа куп видове рутери. Инструкциите за настройка са достъпни за Маршрутизатори OpenWRT, DD-WRT, pfSense, Raspberry Pi 3, Asus и OpenBSD.

Изтеглянето и инсталирането на CryptoStorm VPN е лесно. След стартиране на приложението, първата разлика вие’Ще забележа липсата на информация за вход. За да се свържете с CryptoStorm сървърите, се нуждаете само от анонимен хеширан жетон, който можете да получите, като следвате връзката в главното меню.

Главно меню на клиента на CryptoStorm Windows

Там’s опция за свързване с помощта на безплатния Cryptofree режим, който ограничава скоростта на връзката ви. Ако ти’прочетете раздела за скоростта и производителността, вероятно вече знаете, че това ще ви позволи само да пожънете плодовете от дървото на фрустрацията.

Меню Опции на клиента CryptoStorm Раздел Връзка

Говорейки за опции, има много от тях на клиента CryptoStorm. Кликването Настроики в главното меню ви води до четири раздела: Започвам, Свързване, Сигурност, и напреднал. Докато първото е доста основно, Свързване ви позволява да изберете порта, протокола (OpenVPN през UDP или TCP) и времето, преди клиентът да спре да се опитва да се свърже.

Меню Опции за джаджи CryptoStorm VPN с отворен раздел за сигурност

Най- Сигурност раздела има някои сериозни възможности за избор и докато ние’бих искал да виждаме всички по подразбиране, ако активирането на DNS предотвратяването на течове доведе до това, че ние излизаме офлайн. Бяхме щастливи, че видяхме опцията за дезактивиране на IPv6, но поставихме умопомрачителния Крива на ECC изборът в горната част изглежда като странно решение. Там’почти няма причина да го превключвате, освен ако не знаете какво’правиш.

Опции за CryptoStorm Разширени

Най- напреднал раздел носи някаква тежка артилерия. Фантастично превключване на вашия ip-win32 от ipapi към netsh? Чувствайте се като exe трябва да бъде вашият метод на маршрута, когато вие’повторно свързване с IP 0.0.0.0? CryptoStorm има всичко.

Като по-сериозна забележка, единствената причина, поради която обикновените хора някога ще посещават този раздел, е да включите SOCKS прокси или нулиране на DNS до DHCP (известно също като промиване с DNS), за да защитите историята на сърфирането си.

Деблокиране на Netflix и други поточни платформи

Ние бяхме в състояние да деблокира Netflix, но не без помощта на сървър в Хонконг.

Въпросът обаче’t дали CryptoStorm може да деблокира Netflix, а по-скоро дали вие’ще бъде в състояние да използва CryptoStorm, без да прави лице като това, което се вижда по-долу:

CryptoStorm Netflix US чрез хонконгски сървър

Отговорът на този въпрос е: вероятно не.

Отново ние’бих искал да повторя, че CryptoStorm осигурява болезнено бавна скорост на връзката. Всички опити, които направихме да предаваме видео съдържание в Netflix, бяха обширни от обширни паузи за буфериране. Какво’s повече, за да предавате в HD формат ще ви трябват поне 5 Mbps и за това вие’Ще се нуждаем от повече късмет, отколкото имахме.

CryptoStorm Netflix скорост използвайки хонконгски сървър

Това означава, че вие’Вероятно ще имате лошо време, използвайки BBC iPlayer, Hulu или друга платформа за стрийминг.

За щастие, спасението е в нашия списък с най-добри VPN за Netflix.

P2P и торент

С риск от нашия преглед на CryptoStorm четене като счупен запис, трябва да повторим отново бавните скорости на връзката.

Да, CryptoStorm поддържа торрент и P2P мрежи на всички сървъри - но това’ще бъде доста досадно да го използвате за тази цел.

Че’и затова препоръчваме да проверите нашия списък с най-добри VPN за торент.

Онлайн цензура в Китай и на други места

Единственият протокол за тунелиране на разположение на CryptoStorm’s Потребителите на Windows е OpenVPN, който е известен като ненадежден за заобикаляне на Голямата защитна стена на Китай. Дори и други да имат алтернатива в WireGuard, там’s няма скрит протокол, за да се избегне DPI (дълбока проверка на пакети).

С CryptoStorm’s сървърите са толкова бавни и с по-голямата част от тях са разположени толкова далеч от Китай, не можем да препоръчаме тази услуга за потребители в тази страна. Потребителите в други страни с ограничена употреба на VPN може да имат повече късмет.

Ако имате нужда от надеждна VPN услуга, вие’По-добре изберете нещо от списъка с най-добрите VPN за Китай.

Поддръжка на клиенти

Потребителите на CryptoStorm VPN имат следните опции за поддръжка:

 • електронна поща
 • форум
 • IRC (неофициално)

Като услуга, насочена към напреднали потребители, тази VPN е малко вероятно да предложи опция за денонощна чат на 24 часа по всяко време скоро. Докато форумът е оживен, само малка част от него е посветена на реалната техническа помощ. А някои абонати може да се почувстват изгубени сред публикации като “linux еквивалент на случайни портове в клиент на Windows?”

Ценообразуване

Опциите за плащане за CryptoStorm са странни и изобилни:

 • Едноседмичен план, 1 устройство - $ 1.86
 • Едномесечен план, 1 устройство - $ 6.00 / месец
 • 3-месечен план, 2 устройства - $ 16 ($ 5.33 / месец / месец)
 • 5-месечен план, 1 устройство - $ 24 ($ 4.80 / месец/ месец)
 • 6-месечен план, 3 устройства - $ 28 ($ 4.66 / месец/ месец)
 • 11-месечен план, 1 устройство - $ 48 ($ 4.36 / месец / месец)
 • Едногодишен план, 4 устройства - $ 52 ($ 4.33 / месец / месец)
 • 2-годишен план, 5 устройства - $ 94 ($ 3.91 / месец / месец)
 • 25-месечен план, 1 устройство - $ 97 ($ 3.88 / месец / месец)
 • Доживотен абонамент, 6 устройства - $ 500

Както виждаш, броят на едновременните връзки зависи от ценовия план.

ние’бих искал да разсея всякаква представа, че доживотният абонамент е сделка. За да бъде 500 долара по-голяма стойност от пакета от 25 месеца, вие’трябва да използвате CryptoStorm редовно за 11 години. И най-тъжната част - това’s единствената опция за получаване на шест едновременни връзки.

Докато самите цени са относително разумни, подозрително сме във факта, че цената на едно устройство се увеличава толкова непрекъснато.

Фактът, че CryptoStorm неотворено’нямате гаранция за връщане на парите но предлага безполезно безплатна версия работи срещу тях. С изтощаващия лимит за изтегляне от 160 KB / s, човек може само да гадае какви са шансовете му за стрийминг на Game of Thrones в HD с премия версия.

За щастие можете да платите чрез кредитна карта, PayPal, BitCoin и много други криптовалути.

Долната линия

Колкото и да е сигурен и усъвършенстван CryptoStorm, не можем да препоръчаме този VPN заради бързината си. Там’няма смисъл да деблокирате Netflix, да имате възможност за торент и да правите много други страхотни неща, ако спадът на скоростта е толкова смущаващ. Поради липсата на протокол за кражба, тази услуга се проваля и като VPN за Китай, Русия, Иран и други репресивни страни.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 6 = 4