Windscribe vs zasebni dostop do interneta


Storitev Windscribe VPN nedvomno ponuja dobro vrednost pri svojih funkcijah uporabnikom z nižjim proračunom. Omogoča poceni letno ceno za razmeroma izjemne lastnosti. Zasebni dostop do interneta se lahko, glede na lastnosti in funkcionalnosti, v primerjavi s ceno šteje za povprečne.

Čeprav je PIA cenejša v primerjavi z Windscribe VPN, storitev manjka pri številnih pomembnih funkcijah. To je poleg drugih dejavnikov tudi to, da bo ta pregled Windscribe VPN vs Private Internet Access opravil primerjavo med tema dvema.

Preberite naše popolne ocene:

Pregled vetrovnika

Zasebni pregled dostopa do interneta

Varnost in zasebnost

Prva značilnost, ki jo štejemo, je varnost in zasebnost uporabnikov. Ali lahko Windscribe sprehod prehodi z vidika varnostnih značilnosti ali ga bo PIA zasenčila?

Windscribe zagotavlja vojaško 256-bitno šifriranje AES, požarni zid, ki preprečuje uhajanje DNS, IPv6 in WebRTC, in funkcijo R.O.B.E.R.T, ki med drugim preprečuje sledenje. Podpira tudi posredovanje vrat, tako da lahko uporabniki varno dostopajo do svojih sistemov. Razširitev brskalnika ima tudi Adblocker, ki blokira oglase tretjih oseb.

Zasebni dostop do interneta uporablja tako šifriranje AES-128 kot tudi AES-256-bitno šifriranje. Tam’s tudi podporo za protokole OpenVPN in IKEv2. Za zaščito pred prekinitvami povezave je na voljo tudi funkcija stikala za ustavljanje.

Vse to so standardne funkcije, ki jih mora vsak standardni ponudnik storitev VPN vključiti v standardni paket.

Za zasebnost PIA, ko gre za zasebnost, je lokacija, ki temelji na ZDA. ZDA so del te države ‘Pet oči’ skupine držav, ki tvorijo močno mrežo za izmenjavo obveščevalnih podatkov. Poleg tega je v ZDA vladni nadzor velika pomanjkljivost znotraj krogov VPN. V zvezi s spletno varnostjo in zasebnostjo Windscribe opravlja boljše delo kot PIA.

Hitrost in zmogljivost

To je še en pomemben dejavnik v tem pregledu Windscribe vs PIA. Hitrost prenosa in nalaganja je eden glavnih vidikov uspešne storitve VPN.

Windscribe ta dejavnik preveč dobro razume, zato je investiral v 540+ strežnikov, razširjenih v več kot 55 državah. Te številke se zdijo dovolj, saj so njene hitrosti večje od velikanov, kot so NordVPN, TorGuard in ExpressVPN.

Kar zadeva zasebni dostop do interneta, bodo uporabniki s sedežem v Aziji, Južni Ameriki in Afriki verjetno imeli počasnejše hitrosti v primerjavi s svojimi kolegi v Severni Ameriki in Evropi. To je posledica dejstva, da ima storitev neenakomerno porazdeljenost strežnika po vsem svetu. V Evropi in Ameriki je skoncentriranih več kot 3275 strežnikov, ki azijskim in afriškim uporabnikom prikrajšajo večje hitrosti.

Vendar pa PIA’s hitrosti so še vedno dobre za povprečno VPN storitev, vendar v primerjavi z Windscribe, tam’Še veliko pravičnosti je treba storiti, da se obe službi ujemata.

Enostavna uporaba in podpora strankam

Zasebni dostop do interneta in Windscribe se lahko uporabljata na naslednjih platformah:

  • MacOS
  • Windows
  • Android
  • iOS
  • Linux
  • Usmerjevalniki
  • Razširitve brskalnikov, kot so Chrome, Firefox in Opera

Kar zadeva uporabnost, Windscribe ponuja bolj uporabniku prijazen vmesnik za vse podprte platforme. Namizni odjemalec ponuja personalizirane nastavitvene funkcije, s pomočjo katerih lahko uporabnik prilagodi aplikacijo svojim potrebam.

Kar se tiče podpore, ni’t namenjen agent za podporo, čeprav ima funkcijo chatbota, ki lahko obravnava manj zahtevne uporabniške poizvedbe. Windscribe ima sistem vstopnic, v katerem lahko uporabniki oddajo kakršno koli težavo s podporo. Očitno se zdi, da obe storitvi VPN v zvezi s podporo strankam nista naredili veliko.

Torrenting in P2P

Windscribe je zaradi svoje hitrosti prijaznejši hudournikom kot zasebni dostop do interneta. PIA ima v Evropi in Ameriki veliko svojih strežnikov, kar je precej neugodno, kar zadeva hitrost hudourništva in prenos datotek enakovrednih datotek.

Kljub temu zasebni dostop do interneta zagotavlja varno okolje za hranjenje in izmenjavo datotek zaradi močnih varnostnih funkcij.

V tem pregledu Windscribe vs Private Internet Access ima PIA dan, ko gre za skupno rabo datotek P2P.

Odblokiranje Netflixa in drugih zabavnih platform

Netflix’Skušajo blokirati nekatere vsebine zaradi določenih težav z avtorskimi pravicami nekaj, kar uporabniki Windscribe-a ne’ne bo mi treba skrbeti. To je zato, ker storitev VPN ponuja namenske strežnike, imenovane WindFlix US in WindFlix UK, ki odlično sodelujejo z Netflixom. Ti strežniki ne šifrirajo vašega prometa, kar vam omogoča večje hitrosti pretakanja. Ne le, da Windscribe uporabnikom zagotavlja kakovostno pretakanje Netflixa, ampak storitev ponuja tudi BBC iPlayer, NBC in Amazon Prime.

Po drugi strani je zasebni dostop do interneta na tej meji manj uspešen, saj ne’t odblokirajte Netflix na nekaterih lokacijah, kot so Velika Britanija, Kanada, Japonska in Nemčija. Čeprav PIA v več drugih državah, kot so ZDA in Nizozemska, deluje brezhibno.

Kot rezultat tega ponuja Windscribe boljše možnosti za pretakanje Netflixa in drugih zabavnih platform.

Spodnja črta

Mi’smo razpravljali o funkcijah, ki so pomembne za uporabnike VPN, in teh teh dveh tehtij tehtali na podlagi teh vidikov. Varnost je ena in Windscribe je na prvem mestu zaradi dejstva, da nima nobene politike beleženja. Kljub temu, da se nahaja v Kanadi; zdi se, da so se držali pravilnika o beleženju.

Windscribe tudi boljši od zasebnega dostopa do interneta, ko gre za podporo Netflixu in drugim storitvenim storitvam. Poleg tega je Windscribe boljši za deljenje datotek P2P in hudournike.

Glede enostavnosti uporabe obe storitvi VPN vsak dan podpirata večplatformne naprave. Vendar pa obema manjka podpore v živo in uporabljata sistem vozovnic.

Zaradi vseh teh dejavnikov je Windscribe boljši izbor med obema.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 76 = 79