VyprVPN vs zasebni dostop do interneta


Brez dvoma je največje prodajno mesto zasebnega dostopa do interneta njegova poceni cena. Z vidika vrhunskih storitev VPN pa se zasebni dostop do interneta nekoliko poslabša. Poleg zelo omejenega podpornega kanala je PIA tudi razmeroma počasen.

Zagotovo ima svoje pomanjkljivosti tudi VyprVPN, kar bomo poudarili v tem pregledu, vendar je raven varnosti, ki jo ponujajo, in lokacija njihovih razvijalcev pri nas dosegla nekaj dodatnih točk. Pustiti’Ugotovimo, kako se dva ujemata drug proti drugemu.

Kar je varnejše?

PIA’Varnostni podatki so zelo dobri. Izberete lahko želene nastavitve šifriranja, od AES-128 do AES-256 in celo Blowfish, pa tudi stisk roke in standard za preverjanje pristnosti, ki ga uporablja programska oprema. Njihov primarni protokol je OpenVPN, vendar lahko uporabite tudi IKEv2 in L2TP za mobilne naprave. Poleg tega ima zasebni dostop do interneta stikalo za ubijanje omrežja, proxy storitev, ki jo lahko uporabite prek razširitev za Firefox in Chrome, ter ločen proxy SOCKS5. Nismo mogli’ne opazite kakršnih koli puščanj DNS ali WebRTC / IPv6, kadar uporabljate PIA, niti ni poročil o takih kršitvah s strani njihovih strank.

Podobno kot zasebni dostop do interneta tudi VyprVPN ponuja šifriranje v obliki šifre AES-256 s stiskanjem RSA-2048. Kar zadeva protonele tuneliranja, njihova programska oprema uporablja tudi OpenVPN, L2TP / IPsec in ne tako varen PPTP. Poleg tega so razvili lastniški protokol po imenu Chameleon kot odgovor na vladne poskuse, da s pomočjo globoke preglede paketov (DPI) prestrežejo in blokirajo promet VPN. Kameleon je precej spreten, da raztrese vaše metapodatke, zato smo jih prodali.

Z vidika njihove lokacije bolj kot zasebnemu dostopu do interneta zaupamo VyprVPN. Čeprav PIA’Jasna politika brez beleženja je bila večkrat preizkušena in je ostala nepoškodovana, še vedno pa imajo sedež v ZDA, kar spominja na DMC, vlado in korporativni nadzor ter zloglasno zavezništvo Five Eyes.

Podjetje VyprVPN ima sedež v Švici, ki nima zakonov o hrambi podatkov in ne sodeluje v nobenem od Oči ali v povezanih skupinah za izmenjavo obveščevalnih podatkov. Kljub temu a “manjša pomanjkljivost” v Vypr’s VPN je, da imajo politiko ničelne tolerance do zahtevkov za kršitev, zaradi česar so bili v preteklosti začasni računi. Kljub temu naj bi njihova nova politika brez beleženja zagotovila tiste, ki se bojijo nastavitve odjemalca BitTorrent.

Kdo bi zmagal na dirki?

Če ti’se sprašujete, kdo bi zmagal na tekmi v vlečenju VyprVPN proti zasebnemu dostopu do interneta, vi’ponovno v sreči. Oba smo jih preizkusili in rezultati so bili razkriti. Ker so bile začetne hitrosti povezave za vsak primer različne, smo tudi mi’Vključil bom tudi odstotek za vsako meritev. Za britanski strežnik nam je VyprVPN naložila 26 Mbps s prenosom 21 Mbps (približno 53% in 50% povezave, ki ni VPN), medtem ko je zasebni dostop do interneta dosegel 110 Mbps dl s 231 Mbps (39% in 82% ).

Za newyorške strežnike je VyprVPN delovala razumno, s 27 Mbps nalaganjem in sramežljivim nalaganjem 3 Mbps (57% in 8%), medtem ko je zasebni dostop do interneta upravljal 77 Mbps s prenosom 57 Mbps (28% in 20% počasneje). Obe storitvi VPN vam bosta v povprečju zagotavljali podobne hitrosti povezave v Veliki Britaniji in ZDA ter na bolj oddaljenih strežnikih, kot sta Tokio ali Sydney. Na začetku vas to lahko preseneti, saj PIA zaposluje več kot štirikrat več strežnikov, kot jih ima VyprVPN.

Vendar je vse smiselno, če pomislite na to, da ima VyprVPN prednost, da ima vsako vozlišče v svojem omrežju VPN. To pomeni, da lahko neposredno optimizirajo strojno arhitekturo vsake lokacije, da dosežejo boljše hitrosti.

Ali deblokirajo medije, ki omejujejo geo, kot je Netflix?

Z obema VPN pa tudi mi’uspeli smo z dostojnimi hitrostmi deblokirati ameriško knjižnico Netflix iz Evrope. Vendar se zdi, da se obe službi spopadata s poskusi črnega seznama največjega medijskega in zabavnega podjetja. Medtem ko nas je zasebni dostop do interneta prejel v nizozemski Netflix, VyprVPN ne bi mogel’t. Slednje je drselo tudi po nemških mejah, vendar je bila naša hitrost prenizka, da bi lahko karkoli pretočili. Boljša povezava je morda prišla skozi.

Po naših poskusih zasebni dostop do interneta ni mogel odblokirati britanskega, kanadskega, japonskega ali nemškega Netflixa, zato je njihova arhitektura močno usmerjena v ameriško organizacijo. Čeprav se VyprVPN še vedno ne želi spoprijeti z dilemo o avtorskih pravicah, se lahko njihova politika medtem spremeni, kot se je že zgodilo z mnogimi drugimi storitvami. Dobra novica je, da so se razvijalci PIA zavezali, da nenehno obnavljajo svoje omrežje strežnikov, tako da lahko njihovi uporabniki odklenejo Netflix in drugo povezano geo-omejeno vsebino.

Kako ocenjujejo storitve strank?

Eden največjih pomanjkljivosti PIA’Ponudba je njihova podpora strankam, oziroma pomanjkanje le-te. Medtem ko zasebni dostop do interneta ima bazo znanja, kjer najdete novice in vodnike, pa tudi forum, kjer lahko postavljate vprašanja, tam’ni možnosti za klepet v živo. Njihov sistem vstopnic je prepočasen, toliko, da bo drug uporabnik na forumu zagotovo odgovoril hitreje, kot bo podjetje. Potrebujete’Ne zaupajte nam v zvezi s tem, saj so Reddit in splet polni pritožb glede te VPN’s službo za stranke.

VyprVPN pripoveduje drugačno zgodbo. Navodila, pogosta vprašanja in navodila za odpravljanje težav na njihovem spletnem mestu so dokaj obsežna in enostavna za brskanje. Če obstaja’je nekaj, kar lahko’Ne morete se spoprijeti sami, njihov 24/7 klepet v živo vam lahko pomaga doseči dno tega. Žal zaradi njihove podobe, 24/7 št’Dobesedno pomeni kadarkoli. Ko smo stopili v stik, smo morali počakati nekaj časa na odgovor, tako da 24/7 najverjetneje pomeni “v delovnem času” za njih. Kljub temu nam je na koncu uspelo priti do zastopnika in našo problematiko smo obravnavali strokovno in pravočasno.

Ali so varni za omejene pristojnosti, kot so Kitajska, Severna Koreja ali Vietnam?

Dobra novica je, da je VyperVPN ena najboljših storitev, ki jo lahko uporabite za dostop do omejene vsebine. Njihova ustanovna filozofija, kot tudi trenutno poslanstvo, je pomagati olajšati svobodo govora in digitalni medij, kjer lahko uporabniki ohranijo anonimnost. Vendar bodite previdni, ker so nekateri uporabniki poročali o puščanju DNS, njihov postopek prijave ni anonimen in lahko’ne plačujete z anonimno metodo, kot so denarnice Bitcoin.

Vendar PIA ne zagotavlja dovolj šifriranja, da bi se lahko uporabila na primer na Kitajskem. Priznali so, da njihovi protokoli za tuneliranje v takšnih pogojih niso tako učinkoviti. Poleg tega zasebnemu dostopu do interneta primanjkuje prikritega postopka, ki bi lahko mimo inšpekcijskega pregleda paketov globokega paketa, zato vam bodo oblasti lahko sporočile’ponovno uporabljate VPN, kar je lahko še večje vprašanje.

VyprVPN vs Zasebni dostop do interneta: zaključek fotografij

Čeprav tesna odločitev, ima VyprVPN v naši primerjavi nekoliko prednost. Z našega stališča dodatnih par dolarjev’d prihranite z uporabo zasebnega dostopa do interneta ni vredno njihove podparne podpore, razširjenih težav z Netflixom in pomanjkanja zapletenih varnostnih funkcij pred spletno cenzuro..

To ne pomeni, da VyprVPN nima svojih pomanjkljivosti, ampak da mi’d izberi slednjo nad prvo.

Priporočljiva branja:

Zasebni pregled dostopa do interneta

Pregled vprVPN

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 5 = 3