TunnelBear vs zasebni dostop do interneta


Zadnja posodobitev: 17.07.2019

Če primerjate TunnelBear in zasebni dostop do interneta (PIA), morate upoštevati, da sta obe VPN storitvi, ki pa sta v uporabi, vendar imata svoje edinstvene lastnosti. Oba sta zelo priljubljena.

Pustiti’glej, kako se postavljajo drug proti drugemu.

TunnelBear vs PIA: pregled

TunnelBear Ocena TunnelBear VPNpro: 7,2 / 10

TunnelBear ima na milijone uporabnikov zaradi svoje brezplačne različice in odlične blagovne znamke. V nasprotnem primeru se njegova prodajna ponudba vrti okoli tehnologije, ki jo uporabljajo za zagotavljanje varnosti in anonimnosti, ter dejstva, da imajo lastne strežnike.

Lastništvo TunnelBear se je pred kratkim spremenilo v roke, danes pa je v lasti McAfeeja, ki je znan na področju kibernetske varnosti. Vendar to pomeni, da je VPN v pristojnosti obveščevalnega zavezništva Pet oči.

TunnelBear trdi, da ima prakso ničelnih dnevnikov, vendar je tega mogoče več, kot je videti očesu. V lasti Santa Clare, kalifornijsko podjetje, pušča veliko vprašanj brez odgovora, ali bo TunnelBear ohranil svoje obljube glede popolnega varstva podatkov.

TunnelBear morda navaja, da imajo visoke hitrosti, vendar ti ponudniki storitev nikoli ne povedo, da so hitrosti njihovih strežnikov počasne. Vsega skupaj’s spodobno hitro mrežo, čeprav deluje le v 20 državah.

Zasebni dostop do interneta Zasebni dostop do interneta VPNpro za dostop do interneta: 8,0 / 10

Zasebni dostop do interneta (PIA) je kontroverzen VPN s svojimi vzponi in padci. Na voljo je s spremenljivimi nivoji šifriranja podatkov, različnimi stiskami rok in preverjalniki pristnosti. Za večino uporabnikov je teh več kot dovolj. Ker ima PIA lastne strežnike DNS, je puščanje manj verjetno.

Če vas pristojnost skrbi, potem PIA št’t vaša izbira. To je ameriško podjetje, kar pomeni, da vaša spletna zasebnost ni nobena’t popolnoma zaščiten.

Na splošno zasebni dostop do interneta št’t najbolj zanesljiv za obhod geo-blokirane vsebine. Njihove krajše naročnine so zelo poceni, enomesečni načrt je stal 6,95 dolarja.

Število strežnikov je zelo veliko, vendar niso razpršeni po številnih lokacijah. Hitrosti povezave so povprečne, vendar imajo nekatere lokacije slabo povezavo.

PIA ne’ne podpirate klepeta v živo, do njih pa lahko pridete samo po e-pošti.

Varnostne funkcije Varnostne funkcije

TunnelBear

Tukaj’s kaj’so vključeni v TunnelBear’varnostni paket:

 • Močno šifriranje (AES-256)
 • Trdni protokoli za predore (IKEv2 in OpenVPN)
 • Kill stikalo

Zasebni dostop do interneta

To je PIA’s kompletom varnostnih funkcij, ki je sorazmerno podoben TunnelBearu’s:

 • Spremenljivi standardi šifriranja (AES-128 in AES-256)
 • OpenVPN protokol za tuneliranje
 • Kill stikalo

Uporaba šifriranja AES-128 pomeni večjo hitrost, a manj varnosti. PIA ne’nimam IKEv2, ki deluje bolje na mobilnih napravah kot OpenVPN. Omrežno stikalo za uničenje je odličen dodatek za oba VPN-ja. PIA ne’nimam puščanja DNS, vendar je imel težave s puščanjem WebRTC.

Razsodba: to’s 1-1 v boju TunnelBear proti zasebnemu dostopu do interneta.

Zasebnost Zasebnost

TunnelBear

TunnelBear je sicer v lasti ameriškega podjetja s sedežem v Kanadi. Na žalost to ni’t še kaj bolje, saj je Kanada tudi članica obveščevalne zveze 5-Eyes. To pomeni, da Kanada deli podatke o obveščevalnih podatkih z državami, kot sta Združeno kraljestvo in ZDA.

Zasebni dostop do interneta

PIA ima sedež v Združenih državah Amerike, ki je znana po tem, da krši spletno zasebnost. VPN ima morda politiko ničelnih dnevnikov, vendar lahko obstajajo situacije glede varnosti podatkov, ki jih ne morejo nadzorovati glede na agresivno naravo ameriških obveščevalnih agencij.

Razsodba: zdi se, da v tem krogu TunnelBear proti zasebnemu dostopu do interneta nihče ne zmaga.

Hitrost in zmogljivost Hitrost in zmogljivost

Določitev hitrosti VPN isn’t enostavno, saj prihaja do številnih dejavnikov, od strojne opreme, ki se uporablja, do oddaljenosti od strežnika, na katerega je povezan.

TunnelBear

TunnelBear je dokaj hiter, a odvisno od lokacije strežnika se lahko hitrosti razlikujejo. Na primer, uporabniki v Združenih državah Amerike, Evropi in Kanadi lahko uživajo velike hitrosti. Z referenčno hitrostjo interneta 100 MB, tudi na območjih z do 50-odstotnim padcem, lahko uporabniki še vedno prenašajo vsebino v spletu.

Če uporabljate strežnik, ki’S tisoč lokacijami od vaše lokacije lahko počasna povezava resnično povzroči glavobol.

Zasebni dostop do interneta

PIA ima veliko strežnikov, vendar se nahajajo samo znotraj določenih regij. Večinoma so v Evropi in Severni Ameriki, zato imajo uporabniki na teh območjih hitro hitrost. Uporabniki na drugih lokacijah, kot so Azija, Južna Amerika in Afrika, imajo lahko majhne hitrosti. Preprosto povedano, hitrosti povezljivosti PIA so le povprečne.

Razsodba: PIA vedno zmaga.

Enostavnost uporabe Enostavnost uporabe

TunnelBear

TunnelBear je enostaven za uporabo in dejansko zelo zabaven za uporabnike. Ima risano temo, zaradi katere je zabavna. V uporabniškem vmesniku so zavihki kot “Splošno”, “Varnost”, “račun”, in “Zaupanja vredna omrežja.” TunnelBear lahko zaženete in povežete tako, da tapnete zavihek Splošno. Zavihek Varnost omogoča vklop in izklop funkcij GhostBear in VigilantBear. VigilantBear je stikalo za uničenje mreže TunnelBear. Kartica Trusted Network vam omogoča dodajanje omrežij, ki jim zaupate, da se boste lahko v prihodnosti z njimi enostavno povezali.

Zasebni dostop do interneta

Odjemalec PIA Windows ima eleganten in preprost uporabniški vmesnik. V meniju Nastavitve lahko upravljate seznam držav in regij, s katerimi se lahko samodejno povežete. Prav tako omogočite in onemogočite obvestila na namizju in samodejne povezave. V meniju Napredne nastavitve lahko izberete protokol, ki ga želite uporabiti z OpenVPN, na primer UDP ali TCP. Uporabnik lahko z odjemalcem PIA Mac omogoči in onemogoči funkcije preprečevanja, preprečevanja oglasov in proti zlonamerne programske opreme.

Razsodba: Čeprav nobena stranka ni slaba, smo pri TunnelBearu rahlo naklonjeni za zabavno zasnovo njene aplikacije.

Torrenting in P2P Torrenting in P2P

TunnelBear

TunnelBear blokira ves promet P2P, zaradi česar je neuporaben za hudournike.

Zasebni dostop do interneta

PIA omogoča hudourništvo, vendar morate biti previdni, če uporabljate posredovanje pristanišč - zaradi tega boste lahko ranljivi.

Razsodba: PIA vzame točko za hudournike.

Dostop do razvedrilnih platform Dostop do razvedrilnih platform

TunnelBear

TunnelBear lahko uporabljate za gledanje Netflixa, vendar ne more pretakati oddaj na BBC iPlayerju. Upoštevajte, da vam brezplačna različica daje samo 500 MB podatkov na mesec, ki so jih dobili’ne boste dobili kamor koli s pretakanjem vsebine.

Zasebni dostop do interneta

PIA lahko’Zdi se, da ne bi zaobšli geo blokiranih mest, kot je Netflix, in prav tako ne’ne delate z BBC iPlayerjem.

Razsodba: Ni treba posebej poudarjati, da je TunnelBear zmagal v boju v oddelku za pretakanje.

Uporaba na Kitajskem Uporaba na Kitajskem

TunnelBear

TunnelBear ima strežnike v Hong Kongu, z njim pa lahko zaobidete Great Firewall. VPN uporablja orodje, ki ga imenujejo GhostBear, zaradi katerega se vaš VPN promet prikaže kot običajen internetni promet in prepreči, da bi vas požarni zid zaznal.

Zasebni dostop do interneta

PIA ima težave z velikim požarnim zidom, svojim uporabnikom sporoča, da namesto na OpenVPN preklopijo na L2TP / IPSec protokol, vendar to ni’t kot varen. Prav tako ga morate nastaviti ročno.

Razsodba: TunnelBear zmaga na Kitajskem.

Aplikacije in razširitve Aplikacije in razširitve

TunnelBear

TunnelBear ima stranke po meri za:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android

Podpira tudi brskalnike, kot sta Opera in Chrome.

Zasebni dostop do interneta

PIA ponuja aplikacije za:

 • Windows
 • macOS
 • iOS
 • Android
 • Linux

Podpira razširitve brskalnika, kot sta Firefox in Chrome. Odjemalec za zasebni dostop do interneta ima enake funkcije kot namizni računalnik. Obstaja tudi stikalo ubijanja.

Razsodba: PIA prevzame točko za podporo v več platformah.

Cenitev Cenitev

TunnelBear

 • Brezplačna različica - omejeno na 500mb / mesec
 • 1 mesec - 9,99 USD
 • 1 leto - 59,99 USD (5 USD / mesec)
 • Brez garancije za vračilo denarja

Zasebni dostop do interneta

 • 1 mesec - 6,95 USD
 • 1 leto - 71,88 USD (5,99 USD / mesec)
 • 2 leti - 83,87 USD (3,33 USD / mesec)
 • 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja

Razsodba: TunnelBear pa ponuja cenovno ugodnejši enoletni načrt, PIA’s cenejšim dvoletnim načrtom in njegovo garancijo za vračilo denarja zmaga v boju s cenami.

Zasebni dostop do interneta proti TunnelBear: kar je bolje?

Bitka TunnelBear proti PIA se je končala. Oba sta dobra VPN, saj ponujata vsaj zasebnost in šifriranje, ki ju potrebujete. Vendar sta oba registrirana v državah s petimi očmi. S PIA ne morete obiti geo-blokov, tako da ne boste mogli dostopati do Netflixa ali BBC iPlayerja. Vendar pa TunnelBear ne’t dovoliti hudourništvo.

Skupno so ta orodja med seboj precej blizu, zato je izbira odvisna od želje.

TunnelBear Pregled

Pregled PIA

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

91 − = 89