PureVPN vs zasebni dostop do interneta


Pregled

PureVPN in zasebni dostop do interneta (PIA) imata poleg edinstvenih lastnosti še nekaj skupnega.

PureVPN poleg varnostne funkcije vsebuje šifriranje AES-256-CBC, ki deluje s stiskanjem RSA-2048, poleg preverjalnika hash-ov SHA-1. Ima strežnike, ki podpirajo ozon, ki vam nudijo dodatno zaščito pred zlonamerno programsko opremo in IPS ali IDS. Podprti protokoli za tuneliranje so protokol za tuneliranje nivoja 2 (L2TP), OpenVPN, varnost internetnega protokola (IPSec), različica 2 za izmenjavo internetnih ključev (IKEv2) in protokol za varno predvajanje tunelov (SSTP). Če samo omenim, PureVPN privzeto uporablja protokol PPTP.

Ta VPN ima tudi Split Tunneling, ki uporabnikom omogoča, da se odločijo, katere aplikacije naj ostanejo zunaj tunela VPN. To pomaga uporabnikom prihraniti pasovno širino. PureVPN ima stikalo za odstranjevanje, vendar je očitno napako. V preteklosti je imel težave tudi s puščanjem DNS, IPv6 in IPv4, nekateri njihovi strežniki pa so navidezni, kar je zaskrbljujoče pri iskanju popolne zasebnosti in anonimnosti.

Varnost

Leta 2017 je prišlo do primera FBI, v katerega je bil vpleten PureVPN, ki je osvetlil, kako bi lahko VPN prevarali svoje “brez hlodov” ali “nič dnevnikov” pravila. FBI je vzpostavil stik s PureVPN, da bi poiskal zalezovalca v ZDA, ki je uporabljal storitev VPN. Na pozitivni strani PureVPN ponuja večkratno prijavo z omogočanjem povezave do 5 naprav hkrati. Ima tudi nore hitrosti povezovanja, s katerimi lahko prenašate vsebino v spletu in prenašate svoje najljubše videoposnetke in filme. Ne glede na zabavo, če se sprašujete, katera je najboljša, če primerjate PureVPN z zasebnim dostopom do interneta, bi morale varnostne in zmogljive funkcije imeti jasno povezavo med njimi.

Navidezna zasebna omrežja se včasih razlikujejo od tistega, kar vidimo na površini - s svojimi obljubami prekrivajo ali pa zmorejo’Ne upirati se situacijam, ki so zunaj njihovega nadzora. Vlade in obveščevalne agencije lahko prisiljajo VPN, da delujejo v skladu z željami svojih naročnikov. Ko sem to rekel, zdaj pustite’s preklopite na PIA, kar pomeni zasebni dostop do interneta. VPN ima enkripcije AES-256 in AES-128. To je odlična stvar za PIA, saj lahko uporabniki preklapljajo med obema vrstama šifriranja, odvisno od svojih potreb.

Hitrost & Izvedba

Če želite hitrost, lahko AES-128 dobro deluje, saj vemo, da več kot je šifriranje VPN, tem počasnejša je. Zasebni dostop do interneta daje svojim uporabnikom močan protokol za tuneliranje, to je OpenVPN, vendar se ne’t zagotoviti IKEv2, ki je boljši v mobilnih različicah. Z vidika varnosti PIA ne’Če se ustavite tam, vam bo v pomoč še en kilometer, da zagotovite stikalo za ubijanje omrežja, kar je zelo pomembna funkcija, če želite ostati anonimni, ko ste v spletu. Ne pozabite, da vas lahko že majhen utrip v VPN povezljivosti izpostavi. Stikalo kill poskrbi za to tako, da takoj ustavi vašo povezavo, kadar vaša povezava pade. Za razliko od PureVPN’s stikalom kill, vendar ta deluje, kot je bilo predvideno.

Medtem ko poročila kažejo, da jih ni’t DNS pušča pri PIA, prihajalo je do primerov puščanja WebRTC, pri mnogih VPN. Uporabnik’Pravi IP bi lahko zlahka uhajal prek brskalnika’s Funkcija WebRTC. V bistvu lahko rečemo, da je PIA na splošno povprečna glede hitrosti in zmogljivosti, hkrati pa je precej močna na področju zasebnosti in varnosti.

Namestitev & Prenesi

Prenos in namestitev PIA isn’t težko. Ko greste na njihovo spletno mesto, boste videli “Začni zdaj” gumb. Ustvariti boste morali račun, opraviti plačilo in prenesti aplikacijo za svojo platformo. Namestitev se zažene v brskalniku ali imeniku prenosov v vaši napravi.

Prenos in namestitev programa PureVPN isn’Tudi težko, preprosto izberete načrt cen in opravite plačilo. Nato prenesete PureVPN za svojo platformo.

Enostavnost uporabe

PureVPN’Uporabniški vmesnik morda ni videti profesionalen, vendar je njegova interaktivnost z uporabniki preprosta. Ko zaženete stranko, se prijavite v svoj račun. Ko ste prijavljeni, vidite različne načine uporabe - na primer namenski IP, skupna raba datotek ali P2P, varnost in zasebnost, pretok ali internetna svoboda.

PIA’odjemalec je zelo dobro videti. V meniju Nastavitve so možnosti za obvestila na namizju, povezavo po državi ali regiji in samodejno povezovanje ob zagonu. Izberete lahko tudi vrsto povezave, na primer UDP / TCP. PIA MACE ima funkcijo preprečevanja, preprečevanja oglasov in proti škodljivemu programu - ta orodja dodajo dodatno zaščitno plast. V naprednih nastavitvah lahko uporabniki omogočijo in onemogočijo stikalo za uničenje in zaščito pred puščanjem DNS / IPv6.

Aplikacije & Podaljški

Odjemalec PIA podpira različne platforme, kot so Android, Linux, MacOS, Windows in iOS. VPN podpira razširitve brskalnika, kot sta Firefox in Chrome, ki delujeta kot PIA’s proxy storitvami. Ko uporabljate te dodatke, se promet iz brskalnikov usmeri prek proxyja HTTPS.

PureVPN deluje s platformami, kot so Android, iOS, Windows, Mac OS, Android TV, usmerjevalniki, Amazon Firestick TV in Android TV. Prav tako podpira dodatke Kodi, razširitve za Firefox in Chrome.

Netflix in druge zabavne platforme

PureVPN uporabnikom omogoča dostop do Netflixa in odblokira geo-blokirano vsebino. PureVPN lahko uporabite tudi s Kodi. Uporaba Kodija vam omogoča pretakanje medijske vsebine s televizijskih kanalov, kot so iTV, BBC, HBO, Fox in ESPN.

Po drugi strani PIA ni združljiva s temi storitvami pretakanja in ne’zdi se, da ne deluje niti z Netflixom niti s BBC iPlayerjem.

Hudourniki & Skupna raba datotek P2P

Dostop do spletnih strani P2P za skupno rabo datotek je še en impresiven vidik PureVPN. Ena od težav pri PureVPN, ko gre za hudournike in skupno rabo datotek P2P, je, da uporabniki ne smejo uporabljati strežnikov na glavnih lokacijah, kot so Kanada, Združeno kraljestvo in ZDA.

PIA št’t hud v hudournikih, vsaj ima nekaj spodobnih hitrosti za uporabnike v Ameriki in Evropi. Še pomembneje je, da ne’t delite PureVPN’varnostnih vprašanj, kar je zelo pomembno upoštevati pri hudournikih.

PureVPN vs zasebni dostop do interneta: geo pokritost in uporaba na Kitajskem

PIA ima ogromno število strežnikov, skupno preko 3.533 razpršenih po 30 državah. Ima strežnike v Pekingu in Šanghaju, a ker Kitajska blokira tunel OpenVPN, bodo naročniki morda prisiljeni uporabljati alternativne protokole, kot je L2TP / IPSec. PureVPN ima več kot 2000 strežnikov, razporejenih v 140 in več državah in bi bilo dobro za uporabnike na Kitajskem, če ne bi’t za grozne varnostne razmere.

Cenitev & Garancija za vračilo denarja

Zasebni dostop do interneta (PIA)

 • 1 mesec - 6,95 USD
 • 1 leto - 71,88 USD (5,99 USD / mesec)
 • 2 leti - 83,87 USD (3,33 USD / mesec)
 • 7-dnevno jamstvo za vračilo denarja

PureVPN

 • 1 mesec - 10,95 USD
 • 1 leto - 64,95 USD (5,41 USD / mesec)
 • 2 leti - 84,95 USD (3,54 USD / mesec)
 • 31-dnevno jamstvo za vračilo denarja

PureVPN proti PIA: prednosti in slabosti

Kot pri vseh VPN obstaja tudi dobro in slabo.

Pros PIA

 • *Zelo poceni
 • Dostojni varnostni podatki
 • Dovoli hudournike

PIA Cons

 • S sedežem v ZDA
 • Ni idealen za Netflix
 • Težave za uporabnike na Kitajskem, zlasti pri uporabi OpenVPN
 • Ima manj strežnikov zunaj ZDA in Evrope

Pros PureVPN

 • Široka geografska pokritost več kot 140 držav
 • Precej nizke cene
 • Veliko platform
 • Split tuneliranje

PureVPN Slabosti

 • Skrbi zaradi puščanja IPv4 in IPv6
 • Navidezne lokacije strežnika
 • Napačno stikalo za uničenje
 • Zgodovina sodelovanja z organi pregona

Zasebni dostop do interneta v primerjavi s PureVPN: Zaključek

Kljub temu, da ima PureVPN močno šifriranje in dobre hitrosti, v varnostnem oddelku ne uspe. Kar zadeva zasebni dostop do interneta, je’je precej poceni in zagotavlja dobro storitev, ki bi morala ustrezati večini uporabnikov. Zasebni dostop do interneta zmaga v tem!

PureVPN pregled

Pregled PIA

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

88 − 86 =