NordVPN proti AirVPN

NordVPN in AirVPN sta ponudnika VPN, ki si prizadevata obdržati svoje uporabnike’ omrežje zasebno in varno. Ustvarijo šifrirane povezave, v katerih se varen internetni promet in komunikacija varno prenašata.


Obe storitvi se lahko uporabljata kot VPN-ji od mesta do mesta ali zasebni zasebni zasebni dostop (VPN) na daljavo. Poleg tega imajo namizne aplikacije za Linux, MacOS, Windows, mobilne aplikacije za iOS in Android. Prav tako jih je mogoče ročno nastaviti z brezžičnimi usmerjevalniki, kot je Tomato, za uporabnike’ užitek.

Kar zadeva strežnike, imata oba veliko v različnih državah, čeprav se njihovo število razlikuje. Svojim uporabnikom obljubljajo pravilnike o brezregistraciji, čeprav ima AirVPN sedež v državi znotraj območja nadzora 14 oči. Druga odlična lastnost je, da jih je mogoče uporabljati na Kitajskem za obhod Velikega požarnega zidu, vendar jih je treba namestiti zunaj Kitajske, da so učinkovite.

Oba ponudnika storitev VPN sprejemata plačila s kripto valutami, kar je danes najnovejši način plačila. Razpravljali bomo o AirVPN proti NordVPN glede varnosti, cen, povezljivosti, hitrosti, podpore, hudournikov in dostopnosti Netflix.

NordVPN se nahaja in deluje v pristojnosti Paname, zato ga’s zunaj zavezništva za nadzor 14 oči. AirVPN ima sedež v Italiji, državi, ki deli informacije s 13 drugimi državami za opazovanje podatkov. Glede šifriranja se NordVPN ponaša z odličnimi kriptografskimi ključi in algoritmi. Uporablja tudi šifriranje naslednje generacije v IKEv2 (ki ga ni mogoče razbiti niti najmočnejših računalnikov), IPsec, pa tudi OpenVPN, PPTP in L2TP. To ga nadgradi do šifriranja visokega vojaškega standarda. Po drugi strani AirVPN podpira samo OpenVPN protokol na vratih 443 TCP / UDP in 53 TCP / UDP, 80 TCP. Uporablja AES in RSA šifriranje 4096 bitov, ki prikriva IP naslov uporabnikov.

NordVPN ima odlične funkcije, kot so samodejno stikalo za ubijanje, zaščita pred puščanjem DNS in Tor nad VPN. AirVPN na drugi strani je neprepustna, vendar nima vgrajenega stikala za ubijanje, kar pomeni, da je zmagal’t samodejno izklopi uporabnika iz interneta, če pride do padca povezave. Jasno je, da NordVPN izstopa kot boljši VPN med varnostjo zaradi svoje lokacije in močnega šifriranja.

Hitrost in zmogljivost

NordVPN ima več kot 5300+ strežnikov v 60+ državah, vključno z afriškimi državami, kot sta Egipt in Južna Afrika. Ima tudi strežnike v krajih, kot so Rusija, Turčija in Hong Kong (Kitajska), kjer je večina VPN-jev omejena.

Po drugi strani ima AirVPN le 250 strežnikov v 20 državah po vsem svetu. Ta številka je precej velika, a kako lahko tekmujete s tisoči strežnikov?

Čeprav lahko oba VPN upočasnite vašo hitrost interneta, je NordVPN v primerjavi z AirVPN dokaj hiter in enostaven za povezavo..

Enostavnost uporabe in podpore

NordVPN je uvrstil PCMag’s uredniki kot zmagovalec s 5 zvezdicami, ko gre za uporabniško izkušnjo. Njegovo aplikacijo za Windows je enostavno nastaviti in uporabljati ter ima privlačen videz. Je preprost in njegove lastnosti so lahko dostopne.

Če pogledamo AirVPN, je’je precej težko krmariti. V aplikacijo Windows se je težko prijaviti in se je treba vrniti na spletno mesto, registrirati in kupiti načrt. AirVPN svojim strankam nudi odlično podporo z obsežnimi forumi, ki so zakladnica znanja, povezanega z VPN. Podpora strankam je vedno pripravljena obravnavati zaupne podrobnosti z uporabo svojega visokega tehničnega znanja. Na voljo je tudi možnost e-pošte z 24-urnim odgovorom na poizvedbe.

Podpora za stranke NordVPN je na voljo 24/7 prek klepeta, e-poštnega sistema, službe za pomoč in nastavitev vadnic.

Torrenting & P2P

Tako AirVPN kot NordVPN svojim uporabnikom omogočajo hudournike, da so zadovoljni. Imajo Peer-to-Peer strežnike, ki strankam omogočajo varno in zasebno dostop do hudourniških spletnih mest po vsem svetu.

Vendar ima NordVPN ugodno stališče glede zaščite avtorskih pravic in je v primerjavi z AirVPN zaradi svoje lokacije v Panami na splošno bolj varna..

AirVPN nima vgrajenega stikala za ubijanje, kar pomeni, da so puščanja možna. Prav tako je počasnejši od NordVPN pri prenosu vsebine.

Netflix in druge storitve pretakanja

NordVPN brez težav odklene Netflix z velikimi hitrostmi povezave, za razliko od AirVPN, ki na trenutke zastavlja kolcanje, ker Netflix ostane korak ali dva pred večino VPN-jev. CyberSec funkcija NordVPN je še ena velika prednost, saj uporabnikom omogoča opazovanje in blokiranje oglasov, zlonamerne programske opreme in napadov DDoS..

Netflix ni edina storitev pretakanja, ki jo ti VPN odklenejo. Oba omogočata tudi dostop do Hulu in Amazon Prime. Vendar pa je NordVPN tudi sposoben odkleni BBC iPlayer, česar AirVPN ne more storiti.

Uporabnost na Kitajskem in v drugih državah z omejenimi možnostmi

Kitajski strežniki NordVPN in AirVPN so dosegljivi. Vsakdo na Kitajskem lahko zaobide vladno internetno cenzuro s pomočjo katerega koli orodja.

NordVPN, je na voljo tudi v drugih blokiranih državah, kot so Savdska Arabija, Rusija, Francija, Egipt in Združeni arabski emirati. AirVPN nima strežnikov v več azijskih regijah, pa tudi v Južni Ameriki in mnogih drugih državah z omejenimi možnostmi. NordVPN ponuja svojim strankam prikrite protokole, ki prikrivajo VPN promet, da deluje učinkovito kot HTTPS promet, kar mu omogoča, da preslepi Deep Packet Inspection. Zaradi tega je primeren za uporabo novinarjev in političnih aktivistov v omejenih državah.

AirVPN se opira na OpenVPN in mu primanjkuje prikritih protokolov, zaradi česar je nekoliko manj zanesljiv pri nalogah z visoko varnostjo.

Kompatibilnost

Oba VPN podpirata Android, Chrome, Windows, iOS, Linux in macOS.

Danes stranke želijo več storitev od VPN-jev. Ne želijo samo, da VPN-ji ponujajo možnost varnega in anonimnega brskanja, ampak tudi dostop do pretakanja vsebine. V tem primeru lahko uporabniki katerega koli od VPN-jev uporabljajo tudi brezžične usmerjevalnike, kot so Tomato, Asus WRT, DD WRT in pfSense za oskrbo z drugimi napravami v svojem omrežju. Takšne naprave vključujejo Roku in FireTV.

Cenitev

NordVPN svojim strankam zagotavlja 3 načrte cen in 30-dnevno garancijo vračila denarja. To vključuje 3,49 USD / mesec za 3-letno naročnino, 4,99 USD / mesec za dvoletno naročnino, 6,99 USD / mesec letno in 11,95 USD na mesec. Nove stranke dobijo tudi NordVPN’s 7-dnevno brezplačno preskusno različico, ko se registrirajo in dajo podatke o kreditni kartici.

AirVPN se ponaša s 5 cenovnimi stopnjami, ki v treh dneh znašajo 1,14 USD, 7,99 USD mesečno, 5,71 USD / mesec četrtletno in 5,14 USD / mesec letno. Svojim strankam ne ponujajo brezplačnih preizkusov niti garancije za vračilo denarja, s čimer bi NordVPN postala boljša možnost.

Čeprav je NordVPN v povprečju, čeprav nekoliko cenovno, še vedno izstopa v primerjavi z AirVPN. Denar je boljši za denar, saj svojim strankam omogoča šest simultanih povezav, AirVPN pa ponuja le pet na račun.

NordVPN ponuja tudi boljši nabor funkcij. Kar zadeva možnosti plačila, oba VPN ponujata strankam različne možnosti plačila, kot so kreditne kartice, PayPal in kripto valute, kot je Bitcoin.

Razsodba: AirVPN ali NordVPN?

NordVPN in AirVPN imata izjemne lastnosti, vendar na podlagi našega preučevanja različnih dejavnikov NordVPN jasno izpostavlja, da je veliko več.

Prvič, brez težav se poveže v več državah z omejitvami, kjer AirVPN ne’t, kot je Bližnji vzhod. Poleg tega je razširil svoje storitve na afriške države, vključno z Južno Afriko in Egiptom.

NordVPN ima tudi boljše distribuirane in namenske strežnike na svetovni ravni v primerjavi s slednjim za boljšo splošno storitev. Funkcija NordVPN CyberSec pritegne nove stranke in pomaga pri ohranjanju starih. Blokira oglase, preprečuje zlonamerno programsko opremo in preprečuje dejavnosti, kot je DDoS, na voljo na omrežni ravni.

AirVPN nima tako naprednih funkcij, njegove stranke pa so vedno bombardirane z oglasi. Dejstvo, da AirVPN ne’t ponuditi brezplačno preizkusno različico in nobena garancija za vračilo denarja je tudi izklop večine strank, s čimer je NordVPN boljša alternativa.

Preberite naš pregled NordVPN

Preberite naš AirVPN pregled

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 8