Hotspot Shield proti TunnelBear


Hotspot Shield je zelo priljubljena storitev, ki se ponaša z več kot 650 milijoni uporabnikov po vsem svetu. Ta storitev vam bo ustrezala, če želite dostopati do geo-omejene vsebine od koder koli po svetu. Glede varnosti pa Hotspot Shield’s slovesom ni najboljši. Njihova brezplačna različica je bila obtožena vohunjenja uporabnikov’ Podatki in prodaja oglaševalcem za ciljne marketinške kampanje.

TunnelBear je varnostno zavednejša, a počasnejša storitev. Ima enostaven vmesnik in je zato primeren za vse začetnike. McAfee je nedavno pridobil storitev, kar je povzročilo pomisleke glede zasebnosti.

Obe storitvi VPN sta veliki imeni znotraj prostora VPN, a katera je boljša? Primerjamo dva in vidimo, katera storitev je na vrhu.

Preberite si naš celoten pregled Hotspot Shield

Preberite celoten pregled TunnelBear

Varnost in zasebnost

Obe storitvi ponujata standardno šifriranje, varne protokole za tuneliranje in varnostne funkcije (vključno s stikalom za odstranjevanje, zaščito pred puščanjem in drugimi dobrotami). Hotspot Shield ima varno storitev zaščite v oblaku. Uporablja tudi svoj patentirani protokol VPN, imenovan Catapult Hydra Protocol, ki je sprememba OpenSSL in TLS. Medtem ima TunnelBear možnost prikrite uporabe za omejevalne države.

Hotspot Shield trdi, da ne beleži dejavnosti, ki jo lahko poveže kateri koli od njegovih uporabnikov, vendar pa jih je Center za demokracijo in tehnologijo obtožil, da beležijo povezave in uporabljajo sledenje tretjih oseb, da bi pomagali pri njihovem oglaševanju. TunnelBear premaga Hotspot Shield, ko gre za varnost zaradi svojega etičnega pristopa, ki vključuje oddajo njihove storitve na letno neodvisno varnostno revizijo.

Hitrost in zmogljivost

Hotspot Shield je tukaj očiten zmagovalec. Storitev ima več kot 2500 strežnikov po vsem svetu. Njeni uporabniki se lahko v 2 sekundah povežejo s strežniki. Presenetljivo dejstvo je, da hitrost kljub velikemu številu uporabnikov ostaja visoka (čeprav večina uporablja brezplačno različico). Protokol Catapult Hydra ustvari več kanalov za podatke, da poveča hitrost, zanesljivost in zmogljivost.

Kar zadeva TunnelBear, je hitrost ravno nosljiva. Imajo manjšo mrežo strežnikov in delujejo v samo 20 državah. Vendar za tako majhno število strežnikov, da hitrosti niso vse tako slabe.

Enostavnost uporabe in podpore

TunnelBear je enostaven za uporabo. Ima tudi dober dizajn aplikacij s to čudovito medvedjo temo. S tem rečeno, mi’Rečem, da Hotspot Shield zmaga v oddelku za enostavno uporabo. Po zagonu odjemalca uporabniki preprosto kliknejo velik gumb za vklop in voila in lahko začnete dostopati do vsebine z omejenimi možnostmi. Zato Hotspot zmaga zaradi enostavne uporabe.

Ko gre za podporo, Hotspot Shield znova zmaga. Njegova funkcija za podporo v klepetu v živo ni le koristna, ampak tudi zelo hitra pri odzivanju na vprašanja uporabnikov. Če iščete storitev VPN, ki odgovarja na vaša vprašanja in vas posluša, potem priporočamo Hotspot Shield.

Torrenting in P2P

Hotspot Shield omogoča hudourništvo z različnimi izbirami strežnika in neomejeno pasovno širino. Poleg tega storitev zagotavlja zaščito pred zlonamerno programsko opremo in napadi z lažnim predstavljanjem, ki vam omogočajo ne samo hitro in zanesljivo hitrost, temveč tudi varno hudourniško okolje.

Nasprotno, TunnelBear nima podpore za skupno rabo datotek P2P, zato je ni mogoče uporabiti za hudourništvo. Ko gre za hudourništvo in skupno rabo datotek, Hotspot Shield znova zmaga.

Odblokiranje Netflixa in drugih zabavnih platform

Ščitnik Hotspot ima podporo za Netflix, ki uporabnikom zagotavlja veliko hitrost 190 Mbps s premijsko različico. To pomeni, da boste lahko dostopali do knjižnice ZDA ne glede na vašo lokacijo. Dobro dela tudi z drugimi storitvami pretakanja, kot je vsebina BBC iPlayer.

Kar zadeva TunnelBear, morda ne boste mogli dostopati do geografsko omejene knjižnice Netflix US. Zato, ko gre za pretakanje Netflixa, je pametno izbrati Hotspot Shield over TunnelBear.

Kako dobro je to za Kitajsko in druge države z omejenimi možnostmi?

TunnelBear lahko s svojo funkcijo GhostBear zaobide Kitajsko’je odličen požarni zid. Uporabniki se lahko povežejo tudi s strežniki, ki se nahajajo v Hong Kongu. Zato TunnelBear zmaga, ko gre za cenzuro na Kitajskem. Kitajski vladi je uspelo preprečiti delovanje Hotspot Shield-a v državi.

Kompatibilnost

Obe storitvi ponujata podporo za več platform, kot so Windows, macOS, Android, iOS. Ponujajo tudi razširitve brskalnikov za vse ugledne brskalnike, kot so Mozilla Firefox, Opera in Chrome. Vendar Hotspot Shield nima podpore za usmerjevalnike, igralne konzole ali Amazon Fire TV Stick. Dirka združljivosti je blizu, toda TunnelBear ima dan zaradi podpore za dodatne naprave, kot so usmerjevalniki in igralne konzole.

Hotspot Shield proti TunnelBear: kateri je boljši?

Zmagovalec je Hotspot Shield, vendar obstajajo opozorila. Medtem ko je storitev očitno boljša za zabavo, je TunnelBear varnejša storitev in ima bolj etičen vidik pri poslovanju z VPN.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 2