ExpressVPN vs PIA (zasebni dostop do interneta)


Iskanje prave storitve VPN za vaše potrebe je lahko izziv. Obstajajo številne storitve VPN, ki se odlikujejo na različnih področjih in številne imajo divje neenake cene.

Da vam omogočimo pametno odločitev’primerjamo dve bolj priljubljeni možnosti, ki sta danes na voljo. V tej primerjavi ExpressVPN in zasebnega dostopa do interneta smo’Videli bomo, kako se ti dve rešitvi medsebojno povezujeta na področjih varnosti, zasebnosti, hitrosti, podpore in združljivosti in ugotovili, katera je na vrhu.

Varnost in zasebnost

Kar zadeva varnost, je ExpressVPN zagotovo storitev VPN, ki jo je treba premagati. Ponuja obsežen izbor varnostnih protokolov in funkcijo stikala za uničenje, ki preprečuje uhajanje.

ExpressVPN odlično deluje tudi na področju zasebnosti. Podjetje je registrirano na Britanskih Deviških otokih, zunaj dosega 5, 9 ali 14 skupin držav obveščevalnih držav. Ima tudi preizkušeno politiko brez beleženja, zaradi česar je ena najvarnejših storitev VPN.

Kako torej PIA deluje na teh področjih? No, PIA dobro dela tudi na področju varnosti. Ponuja številne kriptografske izbire, ki vam omogočajo, da izberete standard za preverjanje pristnosti, rokovanje in raven šifriranja. Vsebuje tudi stikalo za omrežno uničenje in ne’nimajo puščanja DNS ali IPv6 / WebRTC.

Na področju zasebnosti pa PIA izgubi več točk, saj je registrirana v ZDA, ki je del države s 5 očmi. Kljub temu je PIA stroga politika brez zapisov, ki je bila dokazana kot zanesljiva v preteklih sodnih primerih, kjer ne bi mogla’ne proizvajajo koristnih uporabniških informacij.

ExpressVPN v tem krogu obrobja.

Hitrost

Z več kot 3000 strežniki v 94 državah ExpressVPN dosledno zagotavlja hitro hitrost na večini lokacij. PIA v primerjavi s tem ni prav ničvredna in se ponaša z več kot 3.300 strežniki v 33 državah. Na žalost neenakomerna porazdelitev teh strežnikov pomeni, da če živite v Aziji, Južni Ameriki ali Afriki, vas’Dobil bom povprečne hitrosti povezave, kolikor jih ni’t veliko strežnikov na teh območjih.

Če prebivate v Evropi ali Severni Ameriki, pa PIA ponuja odlične hitrosti za nalaganje / prenos. Kljub temu je ta krog udobno zmagal ExpressVPN, ki ponuja veliko hitrost v veliko več regijah.

Enostavnost uporabe

Če je enostavnost uporabe na vrhu seznama obveznih rešitev za rešitev VPN, potem je katera koli od teh storitev odlična izbira. Oboje je zelo enostavno namestiti in nastaviti. PIA ponuja eleganten in intuitiven vmesnik, ki ustreza tako naprednim kot začetnikom. ExpressVPN ponuja minimalističen dizajn, ki’je mrtva enostavna za uporabo, hkrati pa omogoča dostop do vseh pomembnih funkcij.

Torrenting in P2P

ExpressVPN podpira torrenting in P2P promet, kot tudi PIA. Hitrosti (vsaj v Severni Ameriki in Evropi, v primeru PIA) in varnostne značilnosti obeh sta odlični, zato sta odlični za hudourništvo. Niti omeji prometa P2P in s tem omogočite hudournik na katerem koli strežniku. PIA dobi dodatno točko za podporo brezplačnega proxy SOCKS5, ki ga primanjkuje ExpressVPN. Kljub temu pa bo katera koli od teh VPN rešitev poskrbela za vaše hudourniške napade in P2P potrebuje prav.

Netflix in Kitajska

Z ExpressVPN lahko odklenete številne knjižnice Netflix. Strežniki na območjih, kot so ZDA in Nizozemska, delujejo zanesljivo in zagotavljajo visokokakovostne pretoke. Po drugi strani lahko PIA tudi zaobide Netflix VPN odkritje, vendar omogoča dostop do manj katalogov.

Čeprav obe rešitvi VPN delujeta na Kitajskem, je po poročanju poročil ExpressVPN zanesljivejša izbira. PIA ima v Aziji zelo malo strežnikov, kar pomeni, da se bodo uporabniki na Kitajskem morali spoprijeti s počasnimi hitrostmi in prenatrpanimi strežniki.

Kompatibilnost

Obe rešitvi VPN delujeta na glavnih namiznih in mobilnih platformah: macOS, Windows, Linux, Android in iOS. ExpressVPN ima tudi stranko za usmerjevalnike in druge platforme, vključno z PlayStation, Apple TV, Xbox, Blackberry in Amazon Fire TV. Medtem ko PIA ne’če nimate usmerjevalnika, ga lahko zaženete na usmerjevalnih napravah, tako da sledite navodilom na njihovem spletnem mestu. Obe storitvi ponujata razširitve za glavne brskalnike.

Podpora

Ko gre za podporo strankam, obstaja’s komaj kaj tekmovanja, saj ExpressVPN očitno izpušča PIA iz vode s svojim vrhunskim podpornim sistemom. Poleg tega za podporo vozovnic, e-pošte in virov za samopomoč, na primer seznam vodnikov za odpravljanje težav in stran z navodili za vodenje internetne zasebnosti, ExpressVPN ponuja 24-urni klepet v živo.

PIA na to ne odgovori’ne ponujam niti možnosti za klepet v živo. Sistem podpornih vozovnic je počasen način za podporo manjšim težavam, internet pa je poln jeznih komentarjev o slabi ravni podpore, ki jo nudi PIA.

Cenitev

Z vsemi pomanjkljivostmi PIA v primerjavi z ExpressVPN to’ne preseneča, da PIA stane bistveno manj od konkurenta. Niti ena storitev ne ponuja brezplačnega načrta ali celo brezplačnega preizkusa, kar lahko nekaterim oteži izbiro dražje rešitve. Kljub temu ExpressVPN ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja v primerjavi s PIA’s 7-dnevni.

Če pa vam je cenovna cena najpomembnejša, potem PIA ponuja dostojno izkušnjo po nekaterih najnižjih cenah tam. Če pa želite varnejšo, hitrejšo, bolj vsestransko uporabno rešitev, je dražji ExpressVPN odlična ponudba.

ExpressVPN vs zasebni dostop do interneta - kar je bolje?

Če primerjamo dve trdni možnosti med različnimi pomembnimi vidiki, ki jih je vredno upoštevati, sklepamo, da je ExpressVPN boljša možnost. Glede na to PIA na številnih področjih ponuja spodobne rezultate in če vam je glavna skrb, boste morda raje ameriški VPN.

Upamo, da vam bo primerjava ExpressVPN z zasebnim dostopom do interneta dala dovolj informacij za sprejemanje premišljene odločitve. Če želite podrobnejše informacije o teh storitvah VPN, pojdite naprej in preberite celoten pregled ExpressVPN in zasebni pregled dostopa do interneta.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 + = 64