ExpressVPN proti NordVPN

Pregled ExpressVPN proti NordVPN

Potrebno je le nekaj minut raziskav, da ugotovimo, kaj so najboljši VPN-ji. Velika večina ocenjevalnih mest vas bo pravilno usmerila v smeri ali ExpressVPN ali NordVPN.
Verjetno to veste že veliko, če že’na tej strani, ampak kaj’je naslednji? Katera je boljša izbira?


Odgovor bi moral biti res različen “odvisno,” vendar vsi vemo, da je boj zabavno, zato pustite’Oglejte si nekaj krvi v tej bitki ExpressVPN proti NordVPN!

Varnost

V modrem kotu je NordVPN, ki je rojen v Panami, z nekaj šifriranimi vojaškimi šifriranimi AES-256, Double VPN, TOR prek VPN, strogo politiko brez beleženja in brez DNS ali IPv6.

V rdečem kotu imamo ExpressVPN z enako šifriranjem AES-256, učinkovito politiko brez beleženja, pa tudi brez puščanja.

Dvojica sta zelo enakovredna, vendar NordVPN’S dodatnih varnostnih lastnosti pomeni, da sodniki v tem krogu igrajo ExpressVPN proti NordVPN v korist slednjega. Dvojni VPN vam lahko daje dodatno prednost v primerih, ko je zasebnost, če je izrednega pomena - na primer, če ste’si novinar na Kitajskem, ki poroča o nekaterih nevladnih novicah.

TOR over VPN (ali Onion over VPN) je še ena močna varnostna funkcija, ki pošilja vaš šifriran promet prek omrežja TOR, še posebej koristno, če’ponovno vodja revolucije v Iranu.

Hitrost in zmogljivost

2. krog - Boj! Tako ExpressVPN kot NordVPN se ponašata z velikim številom strežnikov, ki pokrivajo različne lokacije. NordVPN ima 5500+ strežnikov v 58 državah, ExpressVPN pa 3000+ v več kot 90 državah.

Čeprav so te številke impresivne, so nenazadnje’niso nujno prepričljivi. Število strežnikov in lokacij je ključnega pomena za stabilno povezavo po vsem svetu in hitrost ne’t ko drastično padeš’ponovni preklop z enega strežnika na drugega.

Naše hitrostno testiranje kaže na tesno borbo - razlike med zmogljivostmi med NordVPN in ExpressVPN so precej zanemarljive. Na koncu ima NordVPN boljši zadetek in zmaga v tem krogu.

Enostavnost uporabe

Tako ExpressVPN kot NordVPN sta zelo uporabniku prijazna in enostavna. ExpressVPN je nekoliko bolj preprost, vendar NordVPN z roko v roki lepši videz obeh.

Ima pa še eno pomembno prednost - NordVPN’zavihek s možnosti ponuja več možnosti, hkrati pa je zelo intuitiven. Lep zgornji odrez od NordVPN do konca 3. kroga ExpressVPN proti NordVPN.

Torrenting in P2P

Hitrost in varnost sta pri hudournikih ključnega pomena, vendar v tem primeru obstajajo drugi vidiki. P2P je na voljo v vseh državah ExpressVPN in le v 40+ državah NordVPN - torej jasna zmaga, kajne? No, ne čisto.

NordVPN ponuja P2P samo v državah, kjer je zakonodaja glede tega šibka; poleg tega so optimizirali zlasti stotine strežnikov za P2P. Te lahko izberete s seznama “Posebni strežniki” na odjemalcu NordVPN.

Upoštevamo to’s žrebom!

Netflix in druge zabavne platforme

Čeprav so hitrosti pomembne za Netflixove uporabnike, je treba preveriti tudi njihovo zanesljivost. Medtem ko ExpressVPN pri hitrosti nekoliko zmaga, je zanesljivost povsem druga stvar.

NordVPN ima v ZDA samo 1.600 strežnikov - kar je polovica tistega, kar ima ExpressVPN skupaj. NordVPN je tako zanesljivejša izbira za Netflix, pa tudi BBC iPlayer, Hulu, HBO, Kodi itd..

Don’Ne razumite nas narobe, ExpressVPN bo še vedno verjetno premagal vse ostale, toda ta krog sega v Nord.

Kitajska in druge države z omejenimi možnostmi

To je’s Kitajska težko preprečuje VPN in absolutna večina ponudnikov obupa, čeprav trg VPN-jev nenehno raste - 100 milijonov ali 14% celotne Kitajske’Spletno prebivalstvo uporablja eno ali drugo.

To’ne gre tako za ExpressVPN kot NordVPN. Obe službi imata nenehno naraščajoči seznam strežnikov, zaradi česar je kitajska vlada neprimerna. Poleg tega sta ExpressVPN in NordVPN zakrivila strežnike (prikrita) za premagovanje globinske preglede paketov (DPI).

Po vsem tem se zdi, da ExpressVPN deluje na Kitajskem bolj dosledno in z večjimi zmogljivostmi. Enako velja tudi za nekatere druge države z omejenimi možnostmi (čeprav niso vse).

6. krog ExpressVPN proti NordVPN se konča z zmago.

Kompatibilnost

Tako aplikacije ExpressVPN kot NordVPN za vse glavne platforme: Windows, Mac, Linux, Android in iOS. Slednja dva odjemalca sta dobro zasnovana za zaslon na dotik, uporabniku prijazen in funkcionalen. NordVPN’s Linux različico manjka GUI, vendar to’s povprečnim uporabnikom Linuxa ni veliko vprašanje.

Vendar ExpressVPN ponuja dve aplikaciji po meri za Ubuntu in Fedora, kar je že veliko več kot večina drugih razvijalcev VPN. Še več, ExpressVPN ponuja ne le Chrome in Firefox, temveč tudi aplikacijo Safari.

ExpressVPN s svojim odjemalcem usmerjevalnika sproži okroglo določilen udarec, kar omogoča manj uporabnikom, ki pametno uporabljajo tehnologijo, da izkoristijo svoj VPN na ravni usmerjevalnika, pri čemer sta dva najpomembnejša:

  1. Usmerjevalnik deluje kot lijak, zato se vse naprave, ki uporabljajo promet, ki poteka skozi usmerjevalnik, ne štejejo v istočasno omejitev naprav
  2. Split tuneliranje vam omogoča, da promet razdelite ne po aplikacijah, temveč po napravi

Cenitev

Tale’s preprostim - če kupite NordVPN dlje kot en mesec, postane VEČ cenejši od ExpressVPN.

Najbrž bi moral sodnik stopiti brutalno…

ExpressVPN vs NordVPN - kar je bolje?

Boj titanov - ExpressVPN proti NordVPN - gre na daljavo. Vsaka trgovina vpliva na varnost in uspešnost, vendar NordVPN končno zmaga zahvaljujoč svojim splošnim lastnostim in nižjim cenam.

To ne’t pomeni, da je ExpressVPN slab - obstaja veliko dobrih razlogov, da bi ga v določenih situacijah želeli nad NordVPN!

Preberite naše popolne ocene:

Pregled ExpressVPN

NordVPN pregled

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 38 = 44